hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: Forgatókönyveim vannak! És ötleteim!

<< Frissebb Régebbi >>

85299. RCS  2017-01-19 17:49:45


Hogyhogy nem változott semmi? Jobbnál jobb magyar filmek jönnek ki mostanában. Komolyan nem értem mit siránkozol. Nekem nincsenek komoly művészi ambícióim már a filmezéssel kapcsolatban, megálltam a lagzi-rendezvényfilmezés szintjén viszont helyette lett saját családom és saját házam, amellett hogy majdnem csak minimálbért keresek egész más területen mint a média. Pedig sokak szerint sehonnai bitang embernek nem lehet háza sem, mert magyarország 2017. A nyafogás az megy, be van kódolva a génekbe. Nem mondom nekem is volt pár évem amíg sötéten láttam a dolgokat, Ossyni megmondhatja. Aztán rájöttem hogy csak magamat akadályozom ha keresem a nemlétező gátakat. Aztán kiderült hogy jéé, nincsenek is gátak. Na ennyi. Optimizmus 2017

Válaszolok<-   

85298. xperhz  2017-01-19 16:30:53


nem azt mondtam, hogy ott kolbaszbol van a kerites. hanem azt, hogy ott nem CSAK azon a szinten dol el, hogy bekerulsz e egy projectbe ha ZS, kisebbsegi, Vajna felesege/kutyaja/ivocimboraja vagy pedig kanapekurva vagy.

nagy kulonbseg. es igen, gratulalok magyarorszag 2017.
mert itthon lofasz sem valtozott evitezedek ota ebben a tekintetben. de sajnos a szinvonalban sem.
lehet nekem frocsogni, hogy igyugyamugy vagy hasonlo de a tenyek ettol meg valtozatlanok.

ambar ha ismersz ellenpeldat, esetleg TE mar el tudtal jutni az itthoni "nagyok" koze kizarolag kitarto es kemeny munkaval, akkor kerlek ismertesd velnuk a valodi tapasztalatokat. mert amit en tapasztaltam magam korul eddig, az nem eppen ezt tamasztja ala.

Válaszolok<-   

85297. Redix  2017-01-19 13:27:56


Amerikában csupán csak annyival könnyebb szerintem, hogy sokkal nagyobb a piac. A megélhetés miatt könnyebben összetudnak állni kisebb filmes csapatok, és idővel ha ügyesek, akkor kinőhetik magukat. Ez nálunk nehezebb. De a forgatókönyvekkel ott sincs előrébb az ember. Ott is a kapcsolati rendszeren és a kitartáson múlik minden. Semmivel sem jobb. Sőt, a nagy távolságok miatt talán még nehezebb is.

A filmes karriernél - meg úgy általánosságban mindenütt - szerintem nincsenek véletlenek és szerencsék. Ahhoz hogy ötösöd legyen a lottón, előbb venned kell lottót. Magyarán meg kell alapozni a lehetőséget.

Válaszolok<-   

85296. RCS  2017-01-19 12:12:58


Na álljunk csak meg egy pillanatra.

"ott kemény és kitartó komoly verítékes munkával több a sehonnai bitang ember esélye arra, hogy elérjen A-ból B-e. " Ja, ez a Nyugat ezerszer koptatott nagy kamu dumája. Egyébként már a megfogalmazásod sem stimmel, a sehonnai bitang ember miért vigye bármire is az életben? Hiszen ő a sehonnai bitang ember, ki ha kell, halni nem mer. Na ennyit erről.

Honnan tudod hogy Amerikában több az esély? Honnan tudod hogy aki ott forgatókönyvvel házal, az mind elér valamit? Honnan tudod hogy Amerikában nincsenek olyan emberek akik hiába gürcölnek mégse érnek el semmit? Nagyon kellemes a semmiből felkapaszkodós sztorikat olvasni, de azt is látni kell hogy ez csak az esetek töredékében működik, pontosan úgy mint itthon! Azok a történetek miért nem jutnak el ide amelyek arról szólnak hogy gürcölt a delikvens, de mégis kocsmai felszolgáló maradt örökre? Pont azért mert az nem érdekes, arról nem tud senki. És biztos vagyok benne hogy milliószor több ember nem viszi semmire. Amerikában sem beleszólás nélkül alkotnak! Gyakorlatilag kb senki nem alkothat beleszólás nélkül, hacsak nem a saját összekuporgatott vagyonát játsza el a filmjére!

A gratulálok Magyarország 2017-ezést (és hasonszőrű társait)meg jó lenne már befejezni mindenkinek mert ez az egyik egyik leggusztustalanabb, leggyakoribb proli fröcsögős frázis.

Michael J Fox A Vissza Jövőbe szerepére egy nyilvános telefonfülkénél várta napokon át a hívást hogy végre kitörhessen. És jött a hívás. Te képes lennél ilyen áldozatra? Kis adalék egyébként hogy már megvolt a színész a filmhez, csak a rendezőnek nem tetszett valamiért és két hét forgatás után elálltak a sráctól. Így kapta meg Michael J Fox VÉLETLENÜL a szerepet, mert ő következett a névsorban. Ő pedig pont ott álldogált a fülkénél és pont fel tudta venni a telefont. Na ennyi a sztori. A szerencse. Van akire rámosolyog, van akire nem. Hol lenne most Michael J Fox ha nincs ott amikor hívják? Könnyen lehet hogy mondjuk pincérként élte volna le az életét. Vagy bármi egyéb "hétköznapi". Van tanulság, nem kevés.

Válaszolok<-   

85293. xperhz  2017-01-19 00:28:22


magyarul az egész szakma ugyanolyan belterjes-sógorkomás-kihanénnem-díványosztós szarság, mint a(z) (h)őskorban... gratulálok, magyarország 2017.

mondjuk hozzáteszem, az álomgyárban sem sokkal másabb a helyzet. talán annyival, hogy ott kemény és kitartó komoly verítékes munkával több a sehonnai bitang ember esélye arra, hogy elérjen A-ból B-e.

köszönöm, de akkor inkább ha itthon maradok, akkor maradok annál, hogy megteremtek a költségvetést (szűkösen) magamnak, és kevesebből de beleszólás nélkül alkotok valamit.
persze így meg kb senkihez sem fog eljutni.

Válaszolok<-   

85291. TGMF  2017-01-18 10:20:49


Én is úgy tudom, ahogy Redix.

Idézet a honlapjukról:

Beadási határidő
Folyamatos beadás, a pályázatot bármikor be lehet nyújtani.

Pályázók köre
Forgatókönyv-fejlesztésre megfelelő referenciával pályázhatnak producerek, forgatókönyvírók és filmelőállítók.

Megfelelő referenciával nem rendelkező pályázó kizárólag megfelelő referenciával rendelkező forgatókönyvíróval, filmelőállítóval, rendezővel vagy producerrel közösen pályázhat.

*****
Az esetei, speciális pályázat meg filmes iskolai végzettséghez kötött.
Amikor írtam a filmalapnak, ők adtak egy névlistát, kik azok akik általuk elfogadott referenciával rendelkeznek, ebben produkciós cégek, producerek voltak. Csak az én listám már már őskori.
Akinek van kész forgatókönyve és céget keres érdemes lehet az aktuálisat elkérni a filmalaptól, habár ki tudja, hogy frissítik-e évente.

Tehát Péter 1) esetében keresek egy gyártó céget és szerződök, ha tudok.!
a 2) esetben meg már gyártó vagyok pályázhatok és kaphatok ha jól láttam max 2 milliót a forgatókönyv fejlesztésre, de mintha néha ettől többet is adnának.

Válaszolok<-   

85283. N. Péter, az üzemeltető  2017-01-14 16:18:47


Ok, általában itt két szituról lehet szó:

1: van egy forgatókönyved, te írtad, szeretnéd valakinek odaadni, aki érdemben foglalkozik veled, elolvassa, visszajelez, megfontolja megvalósításra.

2: gyártó cég vagy, kaptál egy forgatókönyvet, de ugye egy forgatókönyvet MINDIG át kell írni, hogy legyártható legyen, azaz fejleszteni kell, erre láttam pályázatot.

Válaszolok<-   

85282. Redix  2017-01-14 15:40:01


Nekem is ezt mondták anno, de ez nem így van. Kell lennie egy olyan embernek melletted, vagy cégnek akik megfelelő referenciával rendelkezik és hozzá adja papíron is a nevét. Enélkül nem lehet beadni. A beadásnál minden esetben meg kell adni egy megfelelő referenciával rendelkező filmescég adószámát.

Vannak más lehetőségek is, ha például bizonyos Nemzetközi filmfesztiválon díjat nyertél. Vagy van kimondottan diákoknak is, akik a megjelölt iskolát elvégezték és van elegendő referenciájuk. Pontosan nem tudom, de egyszer néztem.

A lényeg, hogy nem adhat be csak úgy valaki forgatókönyvet, kizárják ennek lehetőségét. Utána kell nézni, a feltételek fent vannak.

Válaszolok<-   

85281. N. Péter, az üzemeltető  2017-01-14 15:23:42
Többen kérdezték, hogy mit tegyenek a kész forgatókönyvükkel.

Egy szakmabelihez fordultam, aki a következőket írta:

"Ha nagyjátékfilm akkor bárki beadhat könyvet a filmalaphoz. Minden hónapban van értékelés. Ha valamit jónak találnak, akkor érdemes producert keresni, addig felesleges."

Nyilván ez a magyar filmtámogatási rendszerben érvényesülni kívánóknak érdekes. Lehet EU-ban is pályázni, illetve a függetlenül, esetleg önállóan létrehozni, megküzdeni az alkotásért.

Válaszolok<-   

78717. jani84  2013-03-16 18:02:38


pap adta a megbizást

Válaszolok<-   

78674. OSSYNI  2013-03-12 23:02:02


Jani ez a Jancsi és Juliska története.Nem kell kitalálnod újat ! Ültesd át a sztorit, maira. A boszorkány meg legyen egy pedofil pap, mindjárt vallási lesz a téma

Válaszolok<-   

78673. jani84  2013-03-12 21:52:24


április 5 a határidő, és max 5 perc ja és egyházi iskola jelegű

Válaszolok<-   

78672. Macron  2013-03-12 21:50:19


Előzménye    Válaszolok<-   

78667. OSSYNI  2013-03-12 19:54:35


Hét Nasa pilóta, már negyedik éve készülnek életük legnagyobb utazására a Jupiter holdjára, az Europára, ahol mint ismeretes, az élet nagy valószínűséggel jelen van e kis holdon.
Az út és az expedíció több mint 3 évet vesz ki majd életükből, a kegyetlen és könyörtelen űrben. Tom Shark és Jemutbahan Bodhan indiai számozású pilóta már gyermek koruktól fogva jó barátok.Egy környéken laktak, sőt Tom Shark nagybátyja Billy Shark feleségül vette Jemutbaham nővérét Aadit. Végre eljön az utolsó felkészítő tesztek és periódusok.A rakéta készen áll az indulásra, már csak két hét és indulhat a nagy kaland... -amikor is Bodhant szörnyű autóbaleset éri. Egy kábítószer alatt álló személy (Stohl András) véletlenül 12 ember halálát okozza többek között Bodhan is elveszti jobb fülét. Sajnos a Nasa protokollja szerint nem mehet az útra, ilyen beteg állapotban, a felépülése jóval túlmutat még két héten túl. A legszörnyűbb,hogy Bodhan lelkileg teljesen össze van törve emiatt, évek munkái mentek most szempillantás alatt kárba. A Nasa szerencsére ilyen esetekre fenntart tartalék pilótákat, tehát a küldetés nem marad el. Bodhan nélkül kell indulniuk ! Tom rettentően össze van zavarodva, és tudja,hogy Bodhan nélkül nem lesz képes az út megtételére. Szolidaritásból így ő maga sem megy a világra szóló felfedezésre, sőt a Nasa beperli szerződés szegésért, ami miatt várhatóan katonai börtönbüntetést is fog kapnia. De Tomnak most az a legfontosabb,hogy legjobb barátja mellett legyen...
2015 május 18. Tom és Bodhan a helyi kocsmában, ahol pár közelebbi barátjukkal együtt kísérik figyelemmel a rakétafellövés pillanatát egy tv-n. -igyunk ! -szól tom
életem legnagyobb ballövésemre, majd elneveti magát


vége
-na ezt csináld meg haver

-egyébként ha a sztoriból kivonod a hightech-et a történetet át lehet ültetni akármilyen kis költségvetésű szálba

Válaszolok<-   

78665. jani84  2013-03-12 17:20:00


sziasztok. kaptam egy témát aminek a címe: "mindig szeret a barát de testvérré a nyomorúságban válik" valami ötlet???? 5 perces kisfilm. van több elképzelés is kíváncsi vagyok a ti elképzeléseitekre. Előre is köszönöm.

Válaszolok<-   

73636. pintergyula  2012-01-22 17:50:57


Sziasztok, ha forgatókönyv írásra van szükségetek, vagy segítség kellene forgatókönyvírás területén, írjatok e-mailt.
pintergyula.prg at gmai.com

Válaszolok<-   

67902. Jays  2011-02-10 23:05:57


Hello. Van egy elég jó ötletem. A könyvem fele kész van, de aki esetleg késztetést érez arra hogy Forgatókönyvet készítsen az alap ötletből. Írjon. jays at citromail.hu msn/email
Drámáról van szó .

Válaszolok<-   

59461. Tom Levantine  2010-03-23 21:44:22


Rendben, ott a címem az adatlapomon. Csak ne az msnes mailre küld, azt nem szoktam nézni.

Válaszolok<-   

59458. DravenX  2010-03-23 20:30:00


Nincs még semmi, csak egy alapötlet van, amivel az a baj, hogy csak a fejemben hangozhat jól, de attól függetlenül még működhet is. Ide nem szeretném kiírni, mert nem akarom, hogy egy pucér dolgot még tovább hámozzák. Esetleg mailre elküldöm.

Válaszolok<-   

59441. Tom Levantine  2010-03-22 23:52:13


Remélem igazi horroron gondolkodsz. A késes gyilkosok már uncsik. De vázold fel, elolvasom.

Válaszolok<-   

59425. DravenX  2010-03-22 16:35:12


Tom L! Beszéltünk a horror filmekről, most gondoltam valamire. Kitalálod?

Válaszolok<-   

58944. DravenX  2010-03-07 07:16:19


Ihlettel nincs gond, nálam az nem szükséges az íráshoz. Inkább a motívációt mondanám. A tervhez képest előrébb tartok, mint kellene, de sose árt, ha két lépés előnyöm van és nem egy. Inkább egy pofon kellene nekem, amitől újra lendületbe jövök.

Válaszolok<-   

58941. Redix  2010-03-06 22:32:08


No problemo.
A piramisokat sem egy nap alatt építették... állítólag.

Válaszolok<-   

58935. OSSYNI  2010-03-06 20:08:35


Redix én meg még lógok neked......

áhhhhhhhhhhh

Válaszolok<-   

58933. Redix  2010-03-06 17:53:19


Ha nincs ihlet, nálam van. Nem rég vettem egy csomót a piacon.
Csak szólj és adok belőle.

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>