Ezért a következőket kérjük tőled, legyél új avagy ezer éves tag, esetleg adminisztrátor, moderátor, régi segítőnk:

Fórum, hozzászólások, értékelések

1.Fórum hozzászólásaidban, és mindenféle, az oldalon való írásbeli megnyilvánulásaidban kerüld az ellenségeskedést, személyeskedést, lekezelést, bántást, fitymálást, egymásra mutogatást.

2.Ha egy kezdő hülyeséget, butaságot kérdez, akkor se bántsd: vagy ne reagálj rá, vagy írd meg neki, hogy ez nem így megy (saját, kulturált szavaiddal)

3.Bármilyen rossz is egy film, ne írj válogatott gyalázkodásokat. Kerüld pl. a finghoz való hasonlítást, a maximum az egyszerű "szar", vagy "kurva szar" legyen, de lehetőleg ezt is kerüld.

4.Politikai, vallási vita, főleg személyeskedős nem lehet téma, mert ezen témák miatt könnyen elszabadulhatnak az indulatok, barátságok mehetnek tönkre.

Szabad és ajánlott azonban egymással értelmes, gondolatainkat, vagy szakamiságot előre vivő, kulturált hangnemű, érvekkel alátámasztott vitákat folytatni.

5.A Fórumra vonatkoznak az általános netes ajánlások, pl: megfelelő témába írj, olvass mielőtt kérdezel, ne írd be mindenhová ugyanazt, és NE ÍRJ CSUPA NAGYBETŰVEL, stb.Filmek értékelése

6.Bármilyen rossz is egy film, ne írj válogatott gyalázkodásokat. Kerüld pl. a finghoz való hasonlítást, a maximum az egyszerű "szar", vagy "kurva szar" legyen.

7.Mindig vedd figyelembe, hogy az oldalon helyet kapnak olyan amatőrfilmek, melyet olyan amatőrök, önképző filmesek készítettek, akik nem iskolában tanulnak filmezni, hanem magánúton. Sokszor nem is céljuk a profivá válás, csak hobbiból, munka mellett, kedvtelésből készítenek filmeket, vagy ahhoz hasonló produktumokat. Sokszor a felszerelés is alacsony költségvetésből származik, 1CCD-s öreg kamerákkal, rossz hanggal. Sokszor a haverokat tudják rávenni, hogy szerepeljenek filmjeikben.

Természetesen ezeket nem kell tolerálnod, de ne várj szuperprodukciókat, rettentő jó látványt, kiemelkedő rendezést, vagy színészi játékot, ez ritka (de előfordul). Inkább próbáld meglátni bennük azt, ami jól sikerült, az amatőrfilm hordozta bájt.

8.Olyanok is vannak, akiknek minden tekintetben igénytelek filmjeik. Ez esetben természetes, hogy lepontozod, de itt is kerüld pl. a finghoz való hasonlítást, a maximum az egyszerű "szar", vagy "kurva szar" legyen, de lehetőleg azt is kerüld.

Ajánlott kifejezések még ez esetre: "kritikán aluli", "minden tekintetben igénytelen", "ezt talán nem kéne".

9.Egymás értékeléseit ne minősítsük. Van aki kevesebb pontot ad, van aki többet. Ízlés, lelkiállapot, tolerancia, sasszem kérdése.

10.Mindig csak a filmet értékeld, ne az alkotót, akkor se, ha az egy beképzelt majom, vagy bármilyen más módon nem szimpatikus.

11.Lehetőleg bővebben fejtsd ki, indokold, hogy miért adtál annyi pontot, amennyit.

Általánosságban tehát viselkedj úgy, ahogy te is elvárnád másoktól önmagaddal szemben: Normálisan, kulturáltan! Szerintem nem olyan nehéz...


Szankciók

Az alábbi szankciók lehetségesek:

1. Moderálást, hozzászólás törlése.

2. Folyamatos, sűrűn ismétlődő, vagy nagy arányú rossz hangulat keltés, ajánlások megsértése esetén felhasználó kitiltása.

3. Nem megfelelően (pl. krix-kraxszal vagy trágársággal) kitöltött regisztráció azonnali törlése.

Természetesen te is emberből vagy, mi is. Hiba esetén egy bocsánat kérés csodákra képes. Részünkről is elvárhatod.

Jó szórakozást, higgadt pulzust, jó alkotást és jó szelet,

Estevez atya