Nyilván a lista nem teljes. Neked melyik a kedvenc filmbeli kórusműved, dalod, amelyben az emberi hang, ének dominál? Írd meg hozzászólásban!

A mindenki című filmben gyerekkórus szerepel. Hol is volt még hasonló?
Idézzük fel a Harry Potterben szereplő dalt, melynek címe: Varázs, varázs.
A zenéjét ki más írta volna, mint John Williams, az eredeti angol szöveg William Shakespearetől (Macbeth) és Ray Bradburytől származik. Az angol szövegről többet:
Angol szöveg - Varázs, varázs (Double Trouble)
Ha már John Williams, jöjjön a Star Wars: Duel of Fates című műve. Az új (1-3) epizódokhoz készült, és ha esetleg azok megoszthatták a közönséget, egyértelmű, hogy a zene kiváló, semmi baja:A nagyszabású, divatos kórusművek ősatyja Orff: Carmina Burana című műve, amelyet anno 1000 amatőr és nem amatőr film használt fel. A szerzemény nem túl régi, 1935–36-ban szerezte Károly bácsi (Carl Orff)
Figyelitek, ahogy haladunk, növekszik a sötétség. Sötét varázslat, baljos árnyak. Üdvözöljük a sátánt: Ave Satani (The Omen)
Az 1976-os Omen filmhez szerezte Jerry Goldsmith. Megnyerte az Oscar-díjat díjat a legjobb eredeti szerzeményért, és más jelölést is kapott.
The Fifth Element - A Diva áriája: Valójában a dal eredetije Gaetano Donizetti szerzeménye a Lammermoori Lucia című operájából, kissé felturbózva, hogy a földöntúli lényhez, és a film stílusához illeszkedjen.
Pippin dala a Gyűrűk ura betétdala és kísérőzenéje. Gyönyörű, hatásos. (erről egyelőre nem találtam információt)A karib tenger kalózai: Akasztás... amelyből megtudhatjuk, hogy nem minden gyerek dal vidám:A magyarok nagyon szépet is tudnak, ha összeszedik magukat. Honfoglalás című filmből maradt fenn ez a dal a köztudatban Demjén Ferenctől:Na jó, a sok szomorúság után következzen valami vidámabb mielőtt felvágod az ereidet:
Oh, Happy Day - Apáca showA legjobbat hagytam a legvégére: Mindenki című filmből a Bodzavirág dal. A szöveget Nemes Nagy Ágnesnek, a zenét Balázs Ádámnak és Balázs Árpádnak köszönhetjük. Biztos vagyok benne, hogy hozzájárult a film sikeréhez. (Deák Kristóf)


Nyilván a lista nem teljes. Neked melyik a kedvenc filmbeli kórusműved, dalod, amelyben az emberi hang, ének dominál?
Írd meg hozzászólásban!