hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: 3D-s videokészítés (red-blue)

<< Frissebb Régebbi >>

33772. Halivud Estevez  2008-01-02 11:52:51


Miért floodolsz, miért nem írsz e-mailt?
Tudod a címemet.

Válaszolok<-   

33771. -=Vector/SDP=-  2008-01-02 11:33:41


Így remélem elolvassa valaki, akit érint.

Válaszolok<-   

33770. -=Vector/SDP=-  2008-01-02 11:33:21
Azért ha valahonnan leszedünk valamit és feltesszük az oldalunkra, illik kiírni, hogy honnan van. (most például a lopott halál riport) Nekem személy szerint semmi bajom vele, kérdezés nélkül nyugodtan lehet linkelni, letölteni és sajátként bemutatni, csak légyszi írjátok ki, hogy ki dolgozott meg vele, amíg letölthetővé, láthatóvá vált. Legyen szó képről, videóról, akármiről. (legalább egy linket bökjön már oda az illető) Ha ez megtörténik, onnantól kezdve az égvilágon semmi kifogása senkinek semmi ellen.

Ez azért az etika minimuma, mindenhol.

Válaszolok<-   

33714. Franky25  2007-12-31 17:55:18


A sztereo filmezés, engem is érdekelt a technika, és sokat kisérletezgettem vele, igazából nehéz dolog.
Ha jól emlékszem 1917-ben találták ki, de azt sztero fotózásnak hívták, aztán a negyvenes ötvenes években át vették a filmesek is.
A legfontosabb, hogy a szem összetettségére épít. Abból normális esetben kettő van, szóval az a jó, ha két egyforma típusú, és márkájú kamerád van. Ezeket hat-hét centire kell elhelyezni egymástól, állványon. Lehet hozzá kapni egy spéci fejkonzolt, amin elfér a két kamera. Nem olcsó. Azzonos zoomal kell dolgozni, és érdemes a csapó használata, így könnyebb a vágás.
Néhány aranyszabály:
Mindig állványról dolgozzunk, és sose használjunk zoomot. Ezek be nem tartása, a film nézese közben elég sok embernél fejfájást, és hányingert okoz, vagy hányást. Kb.80-90%-nál.
Ha steadycamel dolgozunk, akkor lassú legyen a közeldés, és távolodás, és nem remegjen kicsit se a kép.
A svenkelésnek, is általában lassúnak kell lenni, illetve a fel, és leigazításnak, hogy az említett okok miatt ne legyen semmi malőr.
Legtöbb esetben inkább varoskat, és épületeket filmeznek ezzel a technikával. Igaz, hogy a nézők 30% így is rosszul van, fáj a feje.
Ha megvan a film, és feltettük a gépre, pontosan úgyanakkora snitteket kell vágni, mindkét pálnból. Majd egy programmal, mondjuk az affter effects, ami felismmeri a két külön álló snitett, és egyból beszínezi a megfelelő színre. Majd felvesszük a 3d-és szemüveget, és beállítjuk a távolságot, és így 3d-lesz. Majd egyesítjük ezt. Elvileg kész, és lehet élvezni.
A kész film nem jó, ha 15-20 percnél hosszabb, a már említett okok miatt, vagy érdemes úgy csinálni, mint a kémkölykök 3d-nél.
Ha trükköket szertnénk, egy repülőt, vagy autót, vagy bármit a háttérbe, akkor ne felejtsük el, hogy ezt is kétszer kell megtenni, aztán rá kell helyezni a két külön álló avira, külön külön. A kémköülyök 3d-ben ez azért volt érdekes, mert nem túl részletes modelleket használtak, így nem tartott olyan sokáig, kétszer kiszámoltatni, mintha az életszerűségre törekedtek volna.
Ez volt az egyszerűbb megoldás.
Lehet egy kamerát is használni, de ekkor szétkell szedni a felvételt különböző rétegeekre, mindezt úgy, hogy tisztában vagyunk vele, mi van előrébb, és mi van háttrább.
Ez azért macerásabb, mert akár napokat is igénybe vehet egy-egy jelenet szétszedése, majd összerakása, amit manuálisan kell végezni.
Mondjunk egy példát, a kéz a kamera felé nyul. Ezt szét kell szedni, az ujjakra, kétfejre, alkarra, felkarra, vállra, és háttére. Ezeket külön kell kimaszkolni, aztán olykor ezeket is külön kell bontani. Majd kézzel beállítnai, a két színt.
Erről talán oldalakat lehetne írogatni, de minden szitú más.
Lehet kapni egy spéci lencsét, amit fel lehet rakni a kamerára, és elvileg az helyetesíti a másik kamerát. De ez nem a legjobb, és nem olcsó a lencse, asszem tavaly láttam egy oldalon, ha megtalálom belinkelem.
Na ennyi nagyjából.

Válaszolok<-   

33709. predator95  2007-12-31 15:46:39


Engem érdekel!!!!!!!!!!!!!

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>