hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Mindennapi Félelmeink - Nem várt Idegen


Értékelj!

kép helye


Mindennapi Félelmeink - Nem várt Idegen
Készítette:  Pánovics Rajmund Zeon Csoport

Tartalom: Az életünk minden napján félünk valamitől. Félelmeink kiváltója nem csupán egy tárgy, vagy egy konkrét személy, valójában nem is léteznek, csak a fejünkben.

Műfaj: pszichothriller | Hossz: 15 | Pontátlag: 6.14 | Ennyi értékelésből: 7


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


3338. Tolnai Zoltán értékelése : 4 pont


Nah én sem maradok ki a jóból. Kezdeném a sztorival, mert ezt tartom a leggyengébbnek és majd innen haladok felfelé, mert ugye építő jellegű kritikát szeretnél. Tehát a film mondanivalójával nincs gond, mert a film átadja, hogy mit is kellene megérteni és meglátni. A sztori viszont harmatgyenge. . . igen, mert amit kilehetne hozni (sajnos ebből a betegségből-vagy ki minek nevezi, de pánikbetegekről van szó) annak még csak 1 százalékát sem láttuk. Ezért vannak a hozzá szólásokban, hogy sokkal félelmetesebbre meg több látnivalóra számítottak. Hiába harcolsz velünk, hogy unalmas-nem unalmas-mert nemértjük-meg stb. A film unalmas, nincs üresjárata, mert visszi a cselekményt tovább minden képsor-de akkor is unalmas. Tudod mire jöttem rá? Arra hogy 15 perc is lehet baromira hosszú. De én nem minősíteni akarlak, vagy bírálni csak elmondom a véleményem. Lényegében tudom miről van szó még se láttam semmit-ezt tudnám mondani összességében-és azt hogy tudom miről van szó nem ebből a filmbből tudtam meg. Viki tényleg tudna játszani, ha tudná, hogy mit játszon el-igaza volt az előttem szólónak nincs kitalálva az a karakter, amit el kell játszania. Ez a dolog ennél sokkal többről szól. Hang és kép rendben van-egyedül az nem tetszett, hogy csupa álló kép van benne (de ez másodlagos). Összesítve: Több ötletből, írásból és véleményből kell dolgozni, a technika háttár úgylátom meg van. Pontjaimat a történet húzta le 8 pontról arra, amit adok.
   Hozzáfűzés
3304. Szergej értékelése : 6 pont


Én sokkal félelmetesebbre számítottam, személyszerint unatkoztam rajta szinte végig, a közepe felé már kezdett beindulni, de már az a kopogás is unalmas volt, a végén meg már biztos is voltam benne, hogy mi lesz, nem rossz ez, csak nagyon sok az üresjárat, meg ez a folyamatos rázoomolás is felesleges, de mondom, nem rossz film ez
   Hozzáfűzés


1 
3308. OSSYNI hozzáfűzése


sigmund

Elfelejtettük kitenni a 18-as piktogramot, jelezve a film felnőtt kategóriájat.
-Ha esetleg a 2009-es halivud napon összefutnánk, csak ne hogy csókolommal köszönj!


A 4 pont részemröl nagyon is reális, de ha van annyi bőr az arcodon én szivesen írok egy részletes elemzést a filmedröl, de csak ha tényleg birod és elfogadod a kritikát ahogy RCS barátom is írta!

És bocsáss meg ha kicsit rövid lett az értékelésem de levéstem, hogy Darren F. -el mindenben egyetértek ezért nem írtam le ugyanazt mégegyszer. Csak hogy Te is ÉRSD mit írtam(inteligencia ugyebár). . .

Az biztos, hogy szükségeltetik némi intellektus a filmhez. . .
-Örülnék ha egy kicsit magadba néznél barátom, mert ez a stori egy nagy 0.
Ha annyi eszem lenne, hogy ezt a filmet ne érteném meg akkor már komoly bajban lennék!


1 


3303. xperhz értékelése : 8 pont


a pontok helyettem beszélnek, azt hiszem ennyi elég
ja és még egy dolog: hangulat. . .
   Hozzáfűzés
3300. RCS értékelése : 5 pont


Na ez most kicsit hosszú lesz.
Ossyni-nak is igaza van sok tekintetben. Sigmund talán kicsit állj hozzá alázatosabban a kritikákhoz, elvégre azért tetted fel hogy véleményeket hallj róla, nem? Az első két perc az valóban teljesen felesleges üresjárat, majdnem bezártam a lejátszó ablakát, miért kell két percig azt nézni hogy ki készítette a filmet, mi a film címe, meg sehova nem passzoló 3d-s animáció? Ilyenektől el kell tekinteni, lévén hogy gyakorlatilag senkit sem érdekel ki készítette a filmet(egyszerűen be kell látni minden kardoskodás nélkül). A végére kell tenni ezt az öntömjénezést, aki végig nézi a filmet és tetszik neki, biztosan megjegyzi a neved. Valóban volt az operatőri munkával baj, eléggé unalmasan, rossz szögből tálalta a történéseket, sokszor furcsa vágásokkal amik nem passzoltak össze (pl. amikor a hölgy issza a teát és egy közelibbre vált, az nagyon csúnya volt). A történet önmagában elfogadható lenne, mint nyitása egy ennél pár oldallal hosszabb sztorinak. A film úgy indul mint egy szokványos művészfilm-próbálkozás(miért mindig fekete fehér? ezzel több lenne? nem hinném. . ), a közepétől kicsit mintha kiütközne a csajon az üldözési mánia, a végén meg faluhorrorba torkollik, csak valódi horror nélkül. A néző nem tud azonosulni a szereplővel, ki tudja miért. Talán azért mert nincs jelleme, nincs egyénisége. Nem lett kitalálva. Nem ütközik ki a félelem az arcán. Életidegen reakciókat tanúsít a körülötte folyó eseményekre. Valljuk be, közülünk senki sem reagálna ilyen pánikbetegen néhány kopogásra. . Vagy ha tényleg pánikbeteg a csaj, akkor azt nem kellene már érzékeltetni korábban, hogy később átérezzük az ő ijesztő helyzetét, értsük a félelmét? (ez most csak bevágódott, de a vezetékes telefonnak miért van mobilos-midi csengőhangja????) Összességében értem mi volt a koncepció, de a történet tempója nagyon lehúzta. Hogy is mondjam. . túl sok üresjárat került a lényeges dolgok közé. Nem éreztem hogy a sztorinak lenne csattanója, dacára annak hogy a csaj ugye végülis álmodta az egészet és utána ébren is tovább kisérti a kopogás. Az álomból való felébredés tényleg a legnagyobb klisé a világon, nekem sem tetszett. Ez is csak álmodta, na bumm. És akkor mi értelme volt az elmúlt 10 percnek?. . . Sok dolog eszembe jutott még, de elsőre ennyit tudtam hozászólni. . . szummázva a gondolataimat: második, harmadik filmpróbálkozásnak jó, de nem volt túl nagy élmény! 5 pont
   Hozzáfűzés


1 
3307. RCS hozzáfűzése


Lehet hogy a dramaturgia része, lehet hogy direkt tetted a filmedbe az említett elemeket, de akkor is rossz így. A stáblistát meg nem azt mondom hogy hagyd ki, hanem tedd a végére, vagy legalább ne nyújtsd el ilyen baromi hosszúra, érted. Azt érzem egyébként a szavaidban hogy nem tudod elviselni a kritikát. Hát ez egy ronda jellemvonás tud lenni, igyekezd elfojtani magadban. Sajnos rá kell jönni hogy nem minden spanyolviasz amit alkot az ember, ennek megfelelően alakul a művek fogadtatása is. A szinopszisban leírtakból nem mindent sikerült hitelesen megvalósítani a filmben, de érdeklődve várom a többi 4 részt mert az ötlet változatlanul jónak tűnik. Kicsit gyúrj rá azokra a dolgokra amiket megemlítettünk, hidd el érdemes. Ja egy kérdés végére: az elején levő animáció miféle dramaturgiai fontossággal bír? Azon kívül hogy a cím ki van írva a táblára. Sehogyan sem illik a filmbe. De ez tényleg komolyan érdekel. Mert én is mondhatom hogy ez a kérdésem fontos dramaturgiai szempontból került a hozzászólásom végére, de ha megkérdeznék hogy miért, nem biztos hogy meg tudnám indokolni.


3302. sigmund hozzáfűzése


Köszönöm az ÉPÍTŐ kritikát! Már mondtam.
A stáblista egy fontos része a filmnek!
Főleg hogy két filmszemlét is megért! (URÁNIA mozi, SLOWFILM)
A képek tempója fontos, sajnálom akinek unalmas, viszont rengeteg visszajelzésből csak néhányan nem értik. . .
Ajánlom a szinopszist elolvasásra:
http://zeoncsoport. extra. hu/common/synopsys. htm
Az animáció is dramaturgiai fontossággal bír.
Legyen ennyi elég. .
Aki érti az érti, aki nem az nem. . . . .


1 


3298. OSSYNI értékelése : 4 pont


Darren Faust-al majdmindenben egyetértek ami a negatív kritikákat illeti.
Csak a kivétel, hogy nekem nem tetszett a film, hosszú és unalmasnak találtam.
Ez a story már nagyon kevés egy ilyen psycho filmhez szerintem, a klisék kliséje, hogy felébred és ugyanaz történik. Ráadásul igencsak szegényesek a történések és sajnos ez hosszú és unalmas.
Nekem a helyszin, mint lakás környezete sem tetszett.
A 3d-indítást nem tudom hová tenni, van e értelme.
Mindegy a dolgokon ez nem változtat.
   Hozzáfűzés


1 
3299. sigmund hozzáfűzése


Sajnálom, ha nem értetted. . . Elfelejtettük kitenni a 18-as piktogramot, jelezve a film felnőtt kategóriájat.
Az biztos, hogy szükségeltetik némi intellektus a filmhez. . . , és ha érti az ember, akkor mindjárt nem unalmas. . . .
Mindegy. A negatív kritikák is jók, ha építő jellegűek.
Ez sajna nem volt az!


1 


3295. Darren Faust értékelése : 8 pont


Ez tök móka!

Néhol picit unalmas, de ez betudható a pszicho feelingnek. A kép szép, a színek is (ha jól érzékeltem nem szimpla fekete-fehér, mintha némi zöldes beütése lenne a dolognak - vagy csak a monitorom szar?). Az operatőri munkát nem dícsérném, hiszen 95%-ban fix kameraállásokkal dolgoztatok, ami egyáltalán nem baj, de néhol feldobta volna egy kis zoom, vagy mozgás, ha csak egy minimális is. Az aláfestő zene piszkosul a Manhuntra emlékeztet, hatalmas pirospont. Nagyon szeretem az ilyen borultabb, thrilleres/horroros, de nem belezős filmeket, legyen az amatőr vagy profi. Viszont némi feketeleves: a főcím tán az a faházas-animációs-alcímes dolog. . . azt nem tudom hova tenni, egyáltalán nem illik a képbe. Néhol a hangok (pl. a kopogás)igen egyhangúak, monotonok. Amikor az illető már a lakásban van, és a lány elbújik a WC-ben, illett volna egy árnyékkal, egy sziluettel jelezni, hogy ott van a betörő. Sokkal hatásosabb, mégsem mutatjátok az illetőt. A sikítás rendben van, de a fehér fade-in és a felkelés. . . az bajos. Megint csak a hatásosság. Sokkal jobb lett volna egy hirtelen snitt, ahogy a lány sikoltva felébred. És a végén amikor ismét kopognak. . . halkan be kellett volna szerintem úsznia ismét a zenének, mégha csak pár másodpercre is. Apropó, a zene. A végén, a stáblista alatti zene tejes egészében lerombolja az addig szépen felépített összképet, ilyet máskor ne nagyon. De ezek persze mind-mind magánvélemények, ezektől az apró (néhol nagyobb) problémáktól eltekintve meggyőző alkotás, nekem tetszett. Alapból egy hetest akartam rá adni, de kis gondolkodás után nyolra módosítottam, szerintem megérdemli. Még ilyet!
   Hozzáfűzés
3294. MAKKADAM értékelése : 8 pont


Hali. Nem vagytok ti annyira kezdők. Nekem tetszett. Hiteles félelem, színjáték, és külön grat. a camera man-nak is. Egy dolgot azonban én másképp csiáltam volna, a legesleg végén, ne fokozatosan sötétüljön el a kép, hanem hírtelen. Ez annak a jele lenne, hogy kezdődik előről a történet, csak már nem mutatják. Amúgy szép munka.
   Hozzáfűzés


1