hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Változás

Értékelj!
Változás
Készítette:  Pátzay Ádám Fakultatív Csoport

Tartalom: Rövidfilm egy változásról, és annak következményeiről.

Műfaj: sci-fi, dráma | Hossz: 8 | Pontátlag: 7.45 | Ennyi értékelésből: 11


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


6805. Supermedia Pictures értékelése : 9 pont


Nekem nagyon tetszett, főleg a világ végés jelenet.
Elgondolkoztató film is egyben, mégha a kivitelezés nem is tökéletes élvezhető volt végig.
   Hozzáfűzés
4955. Oldman - Zárt ajtó értékelése : 8 pont


A gyerek a végén nem is bánja a tarkólövést! Szerintem jó lett. Mindenképpen érdekes alapötlet, az arányokban tényleg többet igényeltem volna a sci-fi látványból. Nem veszett fejsze nyele! Még mindíg csinálhattok endezői változatot!

Hali!
Oldy

   Hozzáfűzés
3376. Halivud Estevez értékelése : 5 pont


Azt mondják a jó film olyan, mint a valóság csak az unalmas részeket kihagyjuk. Sajnos ez itt nem történt meg.

A film/történet maga pedig olyan, mint jónéhány zombis vagy katasztrófafilm sablonjának kivonata, eredeti vonás nélkül.

Szépen van felvéve. Gyakorlásnak jó. 5 pontnál semmiképp sem több.
   Hozzáfűzés


1 
3388. CaptHowdy hozzáfűzése


Egy igen jó értelmezés a sok közül. Boldog vagyok, mert elértem a célom. . .


3377. Halivud Estevez hozzáfűzése


!spoiler!

Kicsit gondolkoztam a filmen és a következő értelmezését találtam:

Kezdetben a srác úgy érzi, hogy itt a világvége, mert elhagyta szerelme. Aztán később jön a valódi világvége. Hoppá, de poén!


1 


3211. Linchpin értékelése : 8 pont


Kifejezettentetszett, csak a vágások nemm odaillők néhol. Igazából sorolhatnám a pozitívumokat/negatívumokat, de már annyian megtették elöttem, hogy fölösleges írnom. Jó lett
   Hozzáfűzés
3189. Nomax értékelése : 9 pont


Üdv megnéztem, látszik rajta, hogy foglalkoztatok vele. A káoszos részt picit hosszabra lehet volna készíteni, hogy több infó birtokában a nézőnek se legyen nehéz összerakni a dolgokat nekem sajnos ez a siker élmény elmaradt. . . (lehet hogy csak hülye vagyok? Ezt leszámítva nagyon jó lett.
   Hozzáfűzés
3187. Lala31 értékelése : 8 pont


Azt hiszem már sokan, sok mindent elmondtak előttem, ezért én csak annyit írnék ide, hogy tetszett a film :-)
   Hozzáfűzés
3138. RCS értékelése : 6 pont


Hmmm. Ez egy baromi jó ötlet, csak a megvalósítás nem tetszik. A szereplőknek kicsit(nagyon) életidegen reakciói vannak a történésekre, nem tudom ez kinek a hibája de sokat elvesz az élvezetből. Amikor a robbanásokra (vagy csak úgy magától) felébred, azt teljesen máshogy csináltam volna mert nagyon hiteltelen ott is a srác reakciója(gyakorlatilag semmi). A narrációval is van gond, de nem tudnám megmondani mi. Talán hogy végig úgy beszél mintha örökre benyugtatózta volna magát. A vágások kicsit furák, amikor ott ülnek hárman a fűben az olyan mintha valami művészies zombifilmbe csöppentem volna. Amikor lőnek, akkor meg csak felállnak mintha a tesitanár utasította volna őket hogy
a, keljetek fel fiúk. . . . Valóban nincs vége a sztorinak, sőt még a bonyodalom sem bontakozik ki. Ezt leszámítva tetszett és lekötött az említett hibák ellenére is, sajnálom hogy ilyen rövid lett, de a hatidani 6 pontját én is megadom mert megéri.
   Hozzáfűzés


1 
3143. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszi a véleményt!

Azt hogy ő máshogy csinálta volna meg, azt már több ember is említette nekem, és ez így helyes. Mindenki más, mindenkinek saját stílusa van. Biztos egészen más lesz, ha mondjuk ebből a forgatókönyvből te rendezed meg a filmet.
Színészi játékkal valóban sok a gond. Ez a leggyengébb oldalam, de szerintem itt is szinte mindenkinek ez. Végülis ennek ismerete az igazi rendezői erény. . .


1 


3135. HatiDani értékelése : 6 pont


Át tudom élni a gyerek helyzetét - az elején. Az elején várakozás valami újra, kilépni a megszokott kerékvágásból, máshol lenni. Ez az érzés biztos már sokakban előfordult meg még fog is. Viszont az hogy a változás az enyhe kifejezés, itt valami katasztrófa történik. Ha ezt a filmet jobban lerövidíted akkor ez egy jó trélere lehetne az egész estés verziónak. Ha már a végére eldurvul a helyzet akkor mutatahatnál többet belőle, mert így pont ott van vége ahol kezdene érdekes lenni. . . az pedig megbocsájthatalan. A hosszú feketék engem inkább zavartak minthogy valamiféle dramaturgiai hatáskeltő eszközként valamiféle dramaturgiai hatást keltett volna. És az hogy a gyereknek a végére már a katasztrófa helyzet is uncsi azt nem egészen értettem. Az ilyen tipusú ember hirtelen helyzetben elég extrémen viselkedik, hisz az addig elfojtott indulatok a velszínre törnek és hihetetlen dolgok elvégzésére késztetik az embert. Most akkor megbékélt magával és a halállal, vagy egyszerűen csak az elején voltak suicid hajlamai?!
Képileg tetszett kivéve a futkosás, az nagyon amatőr hatású még akkor is ha a káoszt akartad vele érzékeltetni. Félálmosan beléütközik valaki az szerintem nem elég arra, hogy ráeszméljen mi történik körülötte. Szóval hipp hopp káosz, helyett belefolyik a dologba jobb lett volna. Egyébként miért nem megy vissza a házba? Meg különben is miért ölik a katonák a lakosságot. A katonák fertőzöttek szerintem meg, mert ők viselkednek nemnormálisan, a maszk meg azért van hogy eltakarja és lélegezni segítse az idegen űrszonda mérgező kórjának eredményét, egy ember-ufo hibrid lényt Eleje közepe van vége hiányzik de nagyon!
Nézhető, ha marad ez a szerkezet akkor is több dolgot kidolgoznék benne, az előttem szólókkal kb egyetértek.
   Hozzáfűzés


1 
3140. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszi szépen!

Igyekeztem minden üresjáratot kiszedni belőle, hogy egy része se legyen unalmas.
A nyitott befejezést én szeretem. Tudom hiányérzetet kelt a nézőben, de hosszútávon gondolkodáshoz, egyéni értelmezéshez vezet.
Az kihagyásos idősűrítési technika valóban egy dramatugriai eszköz. Egyrészt a források szűkössége, másrészt a cselekmény pörgőssé tétele miatt használtam.
A képi világ, mint a film is, két tömbből áll. Első része a nyugodt, fakó, letisztult (fixek, svenk), második része zaklatott, harsány, flexibilis (kézikamera). Azt akartam hogy a kép maximálisan tükrözze a láttotakat, mégha az néha (kézikamera) amatőr hatást is kelt. Ez volt a cél, hogy azt keltsen. Tudom, ez hülyén hat egy amatőrfilmben.

Sok értelmzési kérdésed felmerült. Én ennek örülök. Szerintem ismered már te is a stílusom (Földalatt), kevésbé szeretek szájbarágós lenni, inkább többet hagyok a nézőre.


1 


3122. Darren Faust értékelése : 7 pont


Nekem tetszett, csak a relatíve sok szöveg az elején nem kellett volna. . . párpillanatnyi bevágásokkal a harcokból színesíteni lehetett volna, de éppen csak olyan hosszúakkal, hogy az ember alig fogja föl, mit látott, csak azt, hogy huhh itt lesz valami! Értitek. . . így egy kicsit érdektelen végignéznia filmet, mert az ember azt hiszi, valami szakítós drámás de rosszul vagyok jaj típusú film lesz. Bevallom énis csak azért néztem végig, mert ide volt írva műfajhoz a sci-fi - de máshol, ha nincs írva, kétlem, hogy mindenki végignézi az első percek után.
   Hozzáfűzés


1 
3134. Darren Faust hozzáfűzése


Az nem is rossz benne, csak a tálalás. . . nekem egy kicsit rossz szájízt hagyott, amit ugyan a vége feledtetett)


3132. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszi!
Nem akartam az elején elmondani, hogy miről is szól a film. A hirtelen változást sokként szerettem volna érzékeltetni. OSSYNI jól észrevette a Cloverfield feeelinget. Nekem ott az tetszett, hogy mennyire hirtelenül és sokkolóan jön a katasztrófa. Van előtte valami kis sztori, és hirtelen átmegy valami egészen másba. . .


1 


3118. augusztus értékelése : 8 pont


Nagyon tetszett! Amikor rohantak az emberek és jöttek a ribbanások az a jelenet a világok harcára emlékesztetet. Kár, hogy olyan kevés ideig tartott az jelenet, mert én még beletettem volna, hogy mutatom azt, hogy fut a többi emberrel együtt a főszereplő és közben mögöttük robbanások vannak, de így is tetszett!
A kommandós jelenet engem is zavar, mert nem lehetett megtudni, hogy miért ölik a civileket. Valószínüleg, mert megfertőződtek a civilek vagy nagyon sok közülük és a kommandósok nem tudták, hogy melyek azok a civilek, de erre a kommandósoknak a sisakja is utalrá, hogy ne szippantsák be a vírust vagy nem tudom mit mert nem én találtam ki.
Ez az a film amit lehetett volna húzni 15 percig.
Mind ezek mellett tetszett, bár nem volt benne sci-fi érzésem csak akció/dráma.
   Hozzáfűzés


1 
3121. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszi! Sajnos, hosszabb, látványos jelenetekhez nem volt elég erőforrásunk. . .

Nagyon jó az értelmezésed, a kommandósokkal kapcsolatban. Örülök, hogy feltűnt gázmaszk.


1 


3116. OSSYNI értékelése : 8 pont


Ez a film nagyon jó elkészített hülyeség(bocsánat a kifejezésért a meg nem magyarázott hiányosságok miatt).
Sokmindenröl van benne szó, két témát egyesít, jó próbálkozás de valahogy nem az igazi, egyiksem. Mélyen akarta érinteni a nézöt, a föszereplö magánéletével kapcsolatban, tegyük hozzá -sikertelenül.
Nem tudjuk meg miröl zagyvál a srác a film közepéig. . . ?Valaki hiányzik neki de ki?-a hideg lehellete. . . ?Kutyája, felesége, stb. . . stb. . . stb. . .
A föszereplö karaktere sem tetszett.
Keményebbnek akart tünni mint ami valójában volt, játszott. (kopasz szakállas karakterre kevés volt az érzelemdús emberhez. )
Ismeretlen ürszonda miatt a kommandósok miért ölik a civileket?(mindamellett ezt a hibát máig az összes fps játékban elszurják)
1 kommandós nekem kicsit kevés volt a global war-hoz. (olcsó hatás, amatörfilmhez-jó az, érzetet adott rossz szájízzel)
Lehetett volna technikailag osztani azt az egy kommandóst is.
Technikailag a film tetszik, jó a kamerázása, filterezése, és az a minimális vizuális effekt is jó, ami van benne. A vágásban sem találtam nagy hibát, nem éreztem, hogy kizökkentett volna teljesen a kerékvágásból. (talán a lövések helyett a feketeségek)
(fejlödés a Földalatt óta! égy érzem)
Igazából semmi kivetnivalóm nincs a filmel, a fentieken kívül, tetszett így tovább!
Ezt most csak úgy: Cloverfield?! feeling
   Hozzáfűzés


1 
3120. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszönöm a kritikát!
Amit említesz, hogy miért ölik a katonák az embereket, azt szinte mindenki megkérdezi, aki látta a filmet. . . Ezek szerint itt hibáztam.
A kihagyásos időszerkezettel szerettem volna érzékeltetni a változásokat. Az én értelmezésem szerint (és nem ez számít) valami félresikerült, a rend biztosításából statárium lett (ami valljuk be előfordult már bolygónk történetében).

Amúgy én itt is, meg minden filmemnél szeretek a nézőre is szerepet osztani, hogy ő is gondolkodjék. Jójó tudom, kicsit túl sokat bízok rá. . .


1 
1