hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Hybrid - A Film


Értékelj!

kép helye


Hybrid - A Film
Készítette:  Tolnai Zoltán Incinerate Pictures

Tartalom: Incinerate Pictures első bemutatkozó rövidfilme.

Műfaj: Vámpír adaptáció | Hossz: 14 | Pontátlag: 4.33 | Ennyi értékelésből: 3


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


3227. MAKKADAM értékelése : 4 pont


Annyira nem rossz, csak ahogy augusztus mondta eléggé elvont, és sajnos ez elég baj. Lessz még jobb is!
   Hozzáfűzés
3081. augusztus értékelése : 4 pont


Nekem ez elvont volt.
   Hozzáfűzés


1 
3083. Tolnai Zoltán hozzáfűzése


Köszönöm, hogy megnézted!


1 


3077. zan értékelése : 5 pont


Nos. A zene, amivel indult, nagy jót sejtetett. Aztán a vágások már nem tetszettek, és vér csurgott a fülemből, annyira próbáltam megérteni a beszélt szót. Nem sikerült.

Miután hosszú perceken csurgott az a vér, és annyit vettem ki a szövegből, hogy 2040 van (ami vicces) rohadtul sokáig néztem igzalmas zene mellett azt, hogy valaki egy lakásban sétál és forgolódik és sétál. Aztán jött a fordulat: lihegett egyet, majd még tovább sétált és nézelődött. Aztán volt némi nézeteltérése egy vékonyka műanyag ajtóval, és ekkor, közel az ötödik perc küszöbéhez, elhangzott az első érthető szó. Gondolom az ajtó tulajdonosa kiborult, nehogy tönkremenjen. Végülis, jó kis ajtó volt. De hogy ki mondta és aztán mi történt, abból semmi. Megvillant a 100 forintos vámpírfog, az emberünk talán kihányta a vért amit megivott? (nem tom) majd figyelmes vámpír lévén távozáskor lekapcsolta a lámpát. A vámpírokat amúgy nem nyírja ki a napfény? Meg sem próbáltál úgy tenni, mintha éjszaka lenne, csak azért. Újabb sétálás, majd belassult jelenet, nekifeszül, az ember azt hinné elrepül, vagy valami, erre leugrik 3 vagy 4 lépcsőfokot ezen bereccsentem Eltelt a film fele, a (szerintem) főhősről még semmit nem tudtam, és újra csorogni kezdett a vérem is, visszatért a torzított hang. Ekkor rájöttem, hogyha jobban felhangosítom, megértem mit mond, de akkor a zenét mindenki hallja a munkahelyem folyosóján, hiába van zárva az irodám ajtaja. Ekkor arra is rájöttem, hogy nem is torzított az a hang talán, csak nem beszél tisztán. Nem tudtam eldönteni. A kalandot - kezemen a hangerőszabályzóval - folytattam hát. De a vámpírfogakon még mindig nagyot mosolyogtam. Aztán az ágyon agonizálás közben rájöttem, miről szól a film: az ember küzdelme a benne lakó vámpír éhsége ellen, a szerelme miatt. Az alap koncepció szerintem jó, de nem jön át. A film vége minősíthetetlen. A vizuális élmény zéró. Korábban is max annyit láttunk, hogy a vámpír sétál. Most azt se, csak vaksötét képen itt ott egy-egy világos pontot. (távoli lámpák?) Tojtál rá, hogy látvány is legyen, és ezt sajnos nem sikerült kompenzálni azzal, hogy végig kommentáltad a filmedet. Rossz volt a szöveg és rosszul volt előadva. Alapötlet volt, történet nem. A felvételek gyengék, az utómunka, vágások szintén.

A pontszám, amit adtam, egyáltalán nem tükrözi azt, amennyire a filmet tartom.
   Hozzáfűzés


1 
3080. zan hozzáfűzése


Vámpír-hybrid, éjjel-nappal dolog elfogadva. Viszont az adott körülmények között ennyi telt nincs. Miért ne mutathattad volna meg, amint egyik hybrid megharapja az embert a fürdőben? Nem kell close-up, csak szemléltetni. Miért ne forgathattál volna sötét éjszaka helyett szürkületben, hogy látszódjon valami a jelenetek alatt? Egyetlen darab animáció nélkül meg lehetett volna csinálni, sőt. Az sem okozhat technikai nehézséget, hogy utószinkront csinálj, hiszen a hangot külön vetted fel. Mégsem látszik senkinek a feje beszéd közben. És a kevesebb több elvén: ha valamit nem tudsz megoldani, ahogyan szeretnél, lehet, hogy nem is kell belerakni. Gondolok most arra, amikor óvatosan elkezdte a harmonikás műanyag ajtót betolni, vagy amikor a lépcsőről leugrott. Ezek az én szememben nem olyan dolgok, amikhez nagy technikai hozzáértés, pénz, vagy animációk kellenének. Sokkal inkább odafigyelés és szöszmötölés.

Abban, hogy 5 pontot adok, igazad van és nincs mentségem. Egészen egyszerűen fizikailag képtelen vagyok lentebb pontozni egy filmet, már próbáltam. Fáj Főleg, ha én vagyok az első értékelő. Volt már példa arra, hogy egy film sorsát az első 1-2 értékelés megpecsételte, és nem szeretném senkinek a munkáját hasonló átokkal sújtani.


3079. Tolnai Zoltán hozzáfűzése


Köszönöm, hogy megnézted! Lényegében igazad van, amiker leírtál, de nem teljesen értek veled egyet. A film címe nem Vámpír hanem Hybrid és itt feltételezhető, hogy van némi eltérés a vámpír filmek terén (gondolok itt többek között a fényre). Az, hogy tojtam rá, hogy látványis is legyen-ez nem egészen igaz-az adott körülmények között ennyi telt. Persze mindent meg lehetett volna oldani másképp- ez is igaz, de iylen jellegű amatőr filmnél ne várjunk el olyan amimációt vagy mást mint az amcsi halivúdi filmeknél-még amatőr formában sem. Az, hogy ősszeségében mi a véleményed, abba én nem kötök bele. De abba igen, hogy ha nem 5 ponta értékeled szíved szerint, akkor ne adj rá anynit. Én nem fogok sírni elhiheted, ha 1 v 2 pontátlaggal zárom a filmet. Sőt ne mszervezek be senkit, hogy 10-pontokat dobáljon rá. Én nem akarom magamat becsapni légyszíves te se engem és mindenki mást is erre kérek, aki véleményezi/pontozza ezt a filmet! Byez


1 
1