hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Patkányok


Értékelj!

kép helye


Patkányok
Készítette:  Egressy Tamás Kventin Films

Tartalom: Két pitiáner behajtó, egy ravasz díler és egy rakás szerencsevadász harca a titokzatos Táskáért, némi Ponyvaregény-zenével körítve, a Tégla stílusában. Ironikus gengszterfilm.

Műfaj: gengszterfilm | Hossz: 16 | Pontátlag: 4.25 | Ennyi értékelésből: 4


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


2907. OSSYNI értékelése : 5 pont


Szerintem egy kicsit személyeskedik Arrin a multkori eset miatt amit nem is csodálok.
Igazából ott egy ember(Arrin) aki jó utómunkás lenne neked.
De te csak makacsul a saját igazadat majmolod, öszinte leszek, így nem fogsz elörébb jutni!
Azok a hibák amiket Arrin írt nagyon is jelen vannak a filmben, ezeket most nem óhajtom felsorolni, mert olyan postot írnék mint Arrin. . .
Nos engem mint kívülálló a film tetszett.
2x néztem meg de a story sehogy nem állt össze.
A 15 percben annyi minden történik, ráadásul fantázianevekkel dúsított filmben, hogy nem lehet követni!A párbeszédek úgy vannak építve, hogy az a nézö 1 nem halja 2 nem is érti mert ki az a szegál?
A filmet a karakteres arcok és a zene viszi, ezenkívül semmi. Kiemelkedö színészi játékot láthattunk börkabátos sráctól, és a kislánytól.

Nos az a baj, hogy ezzel a színvonallal nem fogsz soha elörébb jutni, és ha nem csak a magad fejed után mennél, elörébb lennél már pár lépéssel!
LSD:-007
   Hozzáfűzés
2900. Arrin értékelése : 4 pont


Na erről beszéltem, amit Dani ír. . . Mielőtt átbiggyeszteném az értékelésemet ide is, azért hozzáfűzném, hogy mindenki értse, én némileg érintett vagyok a Tomi dolgait illetően, hiszen a Futókalandot együtt kezdtük el, csak aztán nem együtt fejeztük be. Szóval nem finomkodtam túlságosan az alábbi kis szöveggel, amely a következő idézettel indul:

„Még talán annyiban szeretnék ellentmondani, hogy véleményem szerint a torkolattűz, vér és hasonlók másodlagos dolgok a zeneválasztáshoz, színészekhez, képi megoldásokhoz képest. Egyszerűen nem tartom fontosnak, attól még, hogy ott van egy villanás, nem lesz jobb a film. ”


Nakéremszépen! Igyekeztem kivárni, hogyan alakul ennek a filmnek a sorsa, és nem rögtön hozzáfűzni a mondandómat. Ez meg is érte, hisz úgy tűnik (remélem így is van), hogy az amit én elmondtam az előző alkalommal a Futókalandos kalózkodás okán, most, mások szájából elfogadható és érthető a számodra. Előbb azonban térjünk rá a kritikára:

Bevallom töredelmesen rosszabbra számítottam. Technikai szempontból már első ránézésre megjelentek azok kényelmetlenségek, amik eddig is jellemzőek voltak. Például 16 komoly perc több mint 700MB. Sokan már csak ezért se állnak neki letölteni rögtön, mert ekkora, ezen felül még csak nem is jó a minősége, ami legalább némi kárpótlást jelentene. Szóval erre tessék odafigyelni, mert az emberek lusták, és ennyiből már egy egészestés filmre gondol a népség. Állítólag fullHD –ban lett felvéve, amit, én nem látok, szóval, ha így van, elég sokat vesztett a szépségéből, szerintem. Ugyanakkor alapvető lenne a már többiek által is említett deinterlace… A hang az elején még egész tűrhető, de aztán össze-vissza ugrál ide-oda, zenékkel, oda nem illő gagyi hangeffektekkel, ami, még ha koncepció is volt, ha lehet, még jobban megtöri a sajnos nem létező egységet. Ilyeneket elcseszett kis homevideókban lehet találni, múvimékerben dobják alá, mert hogy az milyen jó. Ez az, ami elsőre látszik. Az érdektelenebbek általában már itt feladják, hogy végignézzék.

Megen az volt, hogy rendelkezésre állt egy jó terv, még a leforgatott alapanyaggal se lett volna nagy gond, sőt még a színészi játék is kiemelkedett a poshadt unalomból, szerintem. Aztán? Aztán a vágás után mintha vége lenne, jönnek a gagyi hangok, a nem végigvett utószinkron, a meglévő(!) látványelemek hiánya, az utólag bepakolt nagyfilmekből kiollózott snittek. Ugye miért mondom, hogy meglévő látványelemek hiánya? Mert benne van pl az hogy lő valaki, mégse történik semmi. Lő, de mégse, vagy hogy is van ez? Egy félautómata fegyver gépfegyverhanggal, semmi torkolattűz, vagy egyáltalán eredménye annak, hogy lőtt. Ez nem játék, itt nem lehet csak úgy kikapcsolni a „blood” opciót kéremszépen, mert hitelét veszti az egész. Meg ugye valahol felhúzza az egyik a stukkert, aztán mit hallunk? A jó öreg airsoft stukik jellegzetes műanyag kattogását. Egyszerűen megint nincs befejezve tisztességesen. Előttem már éltek egy hasonlattal, én mondok egy másikat: olyan ez, mint amikor nekiállsz spagettiszószt főzni. Úgy nagyjából rémlik valami, hogy hús kell bele, meg hagymát pirítunk az elején, paradicsom is fontos, de aztán hogy még mit? Megcsinálod királyul a hagymás húsos paradicsomos alapot, de kihagyod azt, amitől igazán finom lesz, a fűszereket. Persze valami rémlik, hogy kell bele fűszer, csak épp például úgy elsózod, hogy ehetetlen. Erre utána nem lehet azt mondani, hogy én jó sósan szeretem, kivéve, ha tényleg magadnak csinálod, ám ha egy neves étterem vendégei elé rakod le, akkor azok nem fogják egyhamar kiheverni a sokkot, amit nekik okoztál, és kétszer meggondolják, hogy megkóstoljanak bármit is, amit te főztél. Ők szeretik a hasukat, és tudják mi a jó, az igazi szakácsok, meg meg is mondják, hogy miért nem jó. Erre nem lehet azt mondani, hogy koncepció, mert azt néhányan meg is értik általában, de itt nem hinném, hogy találsz olyasvalakit, aki ebben meglátja a tutit, hogy ezt te így akartad, így jó. Visszatérve, vagy tessék megmagyarázni mindent a filmben, vagy az utána lévő közönségelégedetlenséget lenyelni, mert nem állhatsz neki mindenkinek elmagyarázni, hogy ez így volt meg úgy volt ezért, és ez így jó, mert azt fogják mondani, hogy te vagy a hülye és kész! Mi ennek a hasonlatnak az értelme? Az, hogy ki van találva egy olyan, hogy recept. Receptből dolgozva se sikerül minden úgy elsőre, hogy jó legyen, az pedig egyenes kizárt, hogy mindenki tetszését elnyerd, még ha profin csinálod is, amit csinálsz. Na most bele lehet gondolni, hogy milyen recept nélkül… hát ilyen. Ez nem lenne baj persze, csak akkor ne magyarázkodjunk kéremszépen, hanem húzzuk be fejünk-farkunk és ha elkúrtuk, hallgassunk az okosabbra! Akkor az egészséges, ha saját munkádnak te vagy a legnagyobb kritikusa. Ez a múltkor nem sikerült, remélem, most összejön!

Még egyszer mondom, én rosszabbat vártam, de hogy a hasonlatomnál maradjak, nem biztos hogy célszerű spagettivel kezdeni a főzőtudományunk csiszolását, vagy ha tudjuk, hogy nem tudjuk megcsinálni, akkor ne is álljunk neki egyáltalán. A tojásrántotta is finom, lehet, hogy az nem akkora elismerést kivívó kaja, mint egy vadas zsemlegombóccal, de legalább nem etetsz szart vendégeiddel. Ez elég fontos dolog szerintem. Szóval, ha nem tudsz összehozni egy torkolattüzet, akkor ne lövöldözzenek a filmedben, aztán kész, van ezer más téma. Tudni kell mi az már az ötlet elején, hogy hogyan kell megcsinálni(úgy hogy ne csak neked tetsszen), és hogy ezt képes is vagy megcsinálni. Ha ez nincs meg, akkor sose lesz belőled „komoly filmes”. Úgyhogy a kezdő idézetben látható kinyilatkoztatásodon, tessék súlyosan elgondolkodni továbbra is! A tudásbéli problémákon könnyen lehet segíteni, de a hozzáállásból fakadókon már nehezebb.
   Hozzáfűzés
2893. HatiDani értékelése : 1 pont


Nem gondolod, hogy 700 megát fogunk töltögetni egy lehet hogy szar filmért! De ha jó is lenne, akkor sem! Nyomd össze, kezelhetőbbre, akkor megnézem és olyat értékelek nektek, hogy becsokiztok! Tudod ha az emberek beülnek a moziba és nem kezdődik a film akkor fütyülni, meg fújjogni szoktak! A mozigépész meg gyorsan cselekszik, vagy szalad!
   Hozzáfűzés


1 
2899. Halivud Estevez hozzáfűzése


stiginek igaza van.
Daninak is igaza van.


2898. HatiDani hozzáfűzése


Ilyet nem lehet csinálni, nem fog senki órákat töltögetni semelyik filmért! Én áltlában munkában, szünetben nézegetek filmeket, otthon már nem ezzel foglalkozom bőven elég napi 10-12 óra a gép előtt! Vannak jó videómegosztók pl. vimeo oda hd-ban is lehet! Ennyire befolyásolható a közönség? Itt már 5 pont alatt nem néznek meg filmeket? Ez hülyeség!!! Még én is megnézem a piros x-es filmeket. Sokan azért nem fogják letölteni, mert 700 Mega!!! Szerintem látatlanul ez a film egyik legnagyobb hibája! Ezért kapott 1 pontot. Szóval hogy én hova értékelek az az én dolgom, ha majd nagynehezen ráveszem magamat, hogy ezt a filmet töltögessem szabad gépidőben akkor természetesen jön majd hozzá a rendes értékelés is, vagy most ezzel az 1ponttal elrontottam a film oscar esélyeit?! Na ne, ez nem pontvadászat! Ez itt az egyik legnagyobb megmérettetés, szóóval majd értékelek. . . (Egyébként ez oda volt írva a kommentemhez) Stigi moss kezet


2897. Stigi hozzáfűzése


HatiDani!
Ezt azért kulturáltabb módon is meg lehetett volna oldani! Most azért, mert lusta vagy letölteni 700 megát, ezért anélkül, hogy láttad volna a filmet, 1 pontot adsz rá??? Még ha igazad is van, ezt a hozzászólást az én értékelésemhez is hozzáfűzhetted volna. Most az a 4-es átlag miatt sokan nem fogják letölteni, mert azt hiszik, szar! Tessék már kicsit normálisabban pontozni, meg minimum azután, hogy LÁTTAD A FILMET!!!


1 


2861. Stigi értékelése : 7 pont


Egész jó kis filmecske, de persze azért nem adtam rá 10 pontot, mert vannak benne hibák, amelyek nem feltétlenül nagy hibák, de ugyanakkor eléggé zavaróak.
Az első párbeszédnél megörültem, hogy utószinkronos a film, mondom, na végre érteni is fogom a szöveget! Egy ideig ez így jó is, de aztán megszűnik az utószinkronozás, és mikor a táska előzményeiről beszélgetnek a főnökkel, nem is igazán értettem, hogy miről karattyolnak. Kicsit túl sok ember hal meg ekkor, ami persze szubjektív, ez az én véleményem.
Technikailag ez volt gond, meg még a megvilágítás, a benti jeleneteknél nem voltak tökéletesek a látási viszonyok.
Még egy apró gond, hogy a zenék néhol nagyon jól, néhol meg nagyon pocsék módon lettek elvágva.
Maga a sztori érdekes volt, már amennyit a hangminőség engedett megérteni belőle. Rövid, (nagyon) tömör, és volt benne egy csavar, amire sajnos már az elején rá lehetett jönni, ti. hogy ki is Segal. Egy kicsit meglepőbb csavar jobb lett volna, de ez sem rossz. A karakterek eléggé jól ki voltak dolgozva, már amennyire ez 16 percből megállapítható.
Szóval mindent egybevetve tetszett, a hibákra pedig rávilágítottam, hátha ezzel is segítek ennek az ígéretes kis csapatnak. Csak így tovább, várom következő filmjeiteket!
   Hozzáfűzés


1 
2865. Egressy Tamás hozzáfűzése


Azt a fantáziádra bízom. )


2864. Stigi hozzáfűzése


Ja, amúgy mi van a ládikóban? Csak kíváncsiságból kérdem.


2863. Egressy Tamás hozzáfűzése


Köszönjük a véleményt, és igyekszünk fejlődni.


2862. Darren Faust ( Krankheit INC. ) hozzáfűzése


Huhh srácok majd leszedem, ha lesz szabad két és fél/három órám rá, amikor nem töltök mást. . . kicsit nagy ez a 700 mega.


1 
1