hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

DECISION


Értékelj!

kép helye


DECISION
Készítette:  Szögi Áron, Rácz Péter Petinho production

Tartalom: Petinho production: célunk ismét, a számunkra -részben- elérhető technikával történő igényes amatőr film megalkotása volt. jó szórakozást mindenkinek!:)Műfaj: | Hossz: 8 | Pontátlag: 8.67 | Ennyi értékelésből: 12


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


4037. nzsolt értékelése : 9 pont


Szépen eltalált dolgok. Jól rá lehet találni a sztorira.
   Hozzáfűzés


1 
8806. Estevez atya hozzáfűzése


Megvan ez valakinek? Extra megszűnt, és kár lenne elveszteni.


1 


3801. sommer értékelése : 10 pont


Ez túllépte az amatőrfilmes szintet. (kár, hogy a skálán kevés a szám ennek a kifejezésére!!!)
Nagyon jók a villogó átmenetek. Figyelete meg már valaki (bár szerintem ezt mindenki tudja) hogy a régi filmek sokkal lassabbak mint a maiak?
Mindegy, a témához visszatérve ezeket a kulcsszavakat adnám a filmnek: SZUPER KIRÁLY FANTASZTIKUS ZSENIÁLIS.

Szerintem ez egy IGAZI művészfilm!

Üdv:
Sommer
   Hozzáfűzés


1 
3810. Szergej hozzáfűzése


verseny után töltsd fel ide is


3809. Milán hozzáfűzése


psssz, nyugii mi nem mondjuk el senkinek


3808. Inho hozzáfűzése


Hat okkal keszült. . .
A Decision-t is küldom majd, de csak aprilisban. A mostaninal, meg volt adva a téma, meg hogy 3perces legyen. Most erősen agyalok, hogy feltöltsem e ide. Mert elvileg csak oda tölthetjuk fel, mashova nem. Ugyh nem akarom hogy kizarjanak, de azt sem értem, ha ide feltöltom akkor, hogy a manoban talalják meg. . . =)

Pacsi


3807. Szergej hozzáfűzése


ebbe a rövid filmecskébe tökéletesen illik ez a villogás, hisz nem beszélnek benne semmit, valamivel lekell kötni a nézőt. . .

sztem ezt is nyugodtan elküldheted versenyre. . . nekem ez különösképpen tetszik, bár lehet azért mert ilyen érzelgős, romantikus ember vagyok. . igaz hogy pont az ilyenekkel basznak ki legjobban. . . gondolom a film se ok nélkül készült. . . vagy igen?3806. Inho hozzáfűzése


Énis szeretem a régi filmeket.
Csak kiprobáltuk ezt a stilust is. Szerintem ha jo arányban használod és jókor a villogo, meg gyors effekteket akkor sokat dobhat a film hangulatán. Legalábbis én ezt tanultam ebből a filmünkből. De leginkább azt, h ha tul sokat használod, akkor a jobol is megárt a sok és nem a történet meg a szép képek dominálnak hanem a villogás. . .
Hát eztis kipróbáltuk. Majd lesz jobb.
Most készült el egy filmunk egy filmversenyre, nemsokára feltöltöm ide is.
Jok legyetek


Pacsi


3803. RCS hozzáfűzése


Hát a cobra 11-ben már elég nehéz lehet új sztorit kitalálni, így marad a filmezési tecnika felújítása.


3802. Szergej hozzáfűzése


a világ is sokkal gyosabb, és kisebb lett azóta sajnos. . . én szeretem a régi filmeket, most már ez a villódzás, meg a gyors képek a trendi, pont most vettem észre én is a régi meg az új cobra 11 részek közötti különbséget. . . a coolon még ugye a régiek mennek, és sztem az jobb, de hát kinek mi tetszik


1 


3528. Milán értékelése : 10 pont


eltűnt a kommentem, pedig tuti írtam erről a filmről egy hosszút. . . hmmm. . . . na mindegy, a lényeg, hogy egyik kedvencem a mostanában készült filmet között. Nem vagyunk rá méltók a zene, a vágás, a fényképezés. . . nagyon bejön a stílusotok. Ami nem túl szerencsés: Tök sok a közeli, kevés a nagytotál. Sőt, igazából egyáltalán nincs, és ezért a nézőnek úgymond. . . beszűkül a látótere, nem mutatjátok be a környezetet eléggé.
Szerencsére nem az film, amit egyszer néz meg az ember. Rengeteg munkaóra lehet benne, összességében megérte azt a 9 percet! Amúgy már nagyon várom a következő Petinho film elkészülését!
   Hozzáfűzés
3305. Szergej értékelése : 9 pont


eccer kitörlődtek a kommentek valamiért, írok másikat. . .

nekem nagyon tetszik, mert én is ilyen érzelmes ember vagyok, angyon szép a képi világ, nagyon jó az operatőri munka, meg a zene is. . . nekem a kedvenc részem az mikor a csávó megy motorral, mint állat, aztán alatta meg ilyen lassú zongorás zene megy, az nagyon ellett találva. . .

mikor a paptól távozik a gyerek, az a zene sejtet valamit, mintha valami megváltoza, reményt kap, vagy mi. . . aztán meglátja, hogy a csajnak már van másik barátja, bár nem tudni, hogy mi volt a levélben, nekem ez tűnik olyan uccsó löketnek az öngyilkosság felé

megérdemli az oszkárt sztem is. . .

amúgy készítsetek már valami olyan filmet is, amiben beszélnek még régebben láttam egy trélert tőletek, de nem tom már mi volt a címe, amiben a piros suzukival megy a gyerek. . . vagy az már kész van?
   Hozzáfűzés
3276. roccia értékelése : 8 pont


Nagyon ügyes operatőri munka, vannak a saját szóhasználatom szerint eltalált jelenet (úgy nagyon odaillő, kifejező, \\művészi\\). A vágás idegesít. Fiatal vagyok és én is szeretem a hasonló vágást, de itt indokolatlannak éreztem. Vártam azt, hogy ez egy kifejező eszköz lesz, hogy mit tudom egy ponttól egyre kevesebb lesz a villogás, vagy mit tudom egy ponttól megszűnik. Kicsit céltalannak éreztem, és önmagában így szerintem zavaró, de ezért nem húzom le a filmet pontilag mert lehet hogy csak szubjektív látásom.

A story-val egy aprócska gond van: vontatott. Ehhez nem is fűzök többet, ez is lehet hogy szubjektív, viszont ezért összességében egy pontot levonnék, mert ezen lehet még fejleszteni.

És az egység miatt vonok le még egy pontot, amibe lehet a sok villogó vágás, de lehet akármi más kicsit kizökkentett a filmből. Egy darabig benne voltam és átéreztem, de valami nem hagyott benne maradni az élménybe, pedig becs szavam igyekeztem, és azt sem mondhatnám, hogy fáradt voltam vagy valami.

8 pontot adok.

Kicsit lehet igazságtalannak érzitek a pontozásom, bocsánat érte, én próbáltam kivonatkoztatva értékelni, és amennyire lehet objektívan nézni a filmet.

Nagyon jó irányt céloztatok meg, már csak ebbe az irányba elindulva hagyni kell hogy kiforrjon a stílusotok.
   Hozzáfűzés


1 
3301. Inho hozzáfűzése


Koszi az ertekelest. En teljesen egyet ertek a velemenyeddel, csak azzal nem hogy bocsanatot kersz, hogy ertekeled. =)
Azert van itt a film, hogy ertekeljetek. Es ha csak annyit irsz, hogy: egesz jo. . . 8pont na abbol mi nem tanulunk semmit.
A helyzet az, hogy a villogast csak az elejere szantuk, a medences jelenethez. De utana mivel mi is vontatottnak ereztuk ezzel probaltuk kicsit rovidebbre venni a dolgot, igy maradt vegig a villogas. Ami nekunk sem tetszik es valoban zavaro, de a jo oldala, hogy tuti nem fogunk megegyszer ebbe a hibaba esni. (nem csak zavaro, de faraszto is berakni azt a sok villanast. ) =)
Tudom hol erezted a filmben a kizokkenest, enis erzem. Pontosan meg tudom mondani hol van. A templomos jelenet vegen. . .
No legy jo
csao1 


3016. Tschoby értékelése : 8 pont


Bravó. profi munka! Viszont amit már többen is irtak, engem is zavart néha a villódzó vágás. Kicsit sűrű volt. . . ha fele ennyi lenne benne, abba beleegyeznék. Amúgy valóban, képileg bravúros. Nagyon szép meglátások vannak benne. És jól is vannak megcsinálva. Milyen kamerával vettétek fel?
Na szóval összességében kellemes volt. . . mondhatni szemet gyönyürködtető. . . de azért adok csak 8 pontot, mert valóban a story kicsit elcsépelt, és a villódzás miatt. De gratulálok, remélem még számos hasonlóan szép munkát láthatunk tőletek!
   Hozzáfűzés


1 
3035. Tschoby hozzáfűzése


Pedig annak nincs is olyan hűde objektíve Én ezt csináltam azzal a kamerával. . . http://www. youtube. com/watch?v=f8vX0Q35ad8
Mégegyszer granulálok!


3034. Peta hozzáfűzése


Köszönjük az értékelésed!
A kamera egy Sony hvr V1, sajnos nem a miénk, csak bérelve volt.


1 


2941. Linchpin értékelése : 9 pont


Gyönyörű a kép, a tartalom nem az igazi. Összeségében véve profi kis múúúvíííí. Jó operatőr lesz belőletek (most vettem észre, hogy ezt már páran írták, gy nem üt akkorát Sebaj. )
   Hozzáfűzés
2911. zan értékelése : 10 pont


A gyors és villódzó vágások ideillettek. Engem nem idegesítettek, nem zavartak. Nehéz elhinni, hogy amatőr munka. Gyönyörű, tiszta és éles képek, jó hangminőség. Egyetlen dolgon mosolyogtam picit, a film végén a testvér ugrás/vetődésén

Összességében akkor is kiemelkedő munkának tartom. Egészen más minőség, mint amit az amatőr filmektől megszokhattunk. Ha egyszer gazdag és híres filmes leszek, tudom kiket kérjek fel operatőrnek
   Hozzáfűzés
2845. HatiDani értékelése : 7 pont


Szép kis klipfilm, a képekből érteni lehet a sztorit! Ügyesek vagytok, valahogy mégis egy pici hiányérzetem van. Tudtok bánni a kamerával, vágás is oké, de valami hiányzik. Szubjektív véleményem, hogy nekem nem tetszik a villogtatás, klipezés. Tudom, hogy ma ez a rendi, de már valahol ezen az oldalon kifejtettem, hogy ez miért nem jön be nekem! Sok lehetőség van bennetek, csak egy saját stílus vár még rátok. Egy olyan amira azt mondom ha látom, igen ezek Petinhoék és nem azt, hogy ja azok akik azokat a szép képeket vették föl. . . jaja, de most akkor kik? Nemtudom érthető e, de valmi ilyesmi érzésem van. Nagyon szép, de ezen lépjetek túl. Az hogy a technikát tökéletesen ismeritek és használjátok, még nem profizmus. . . Remélem segítettem karrieretek fejlődését hozzászólásommal. Nem fenyegetésnek szánom, de figyelni fogok rátok!
   Hozzáfűzés


1 
2848. Inho hozzáfűzése


Ja még annyi, hogy kimondottan vártam már a kommentedet, mert láttam, hogy kik szoktak a filmekről bővebben írni és te még nem írtál ide és vártam, hogy mikor fogsz már végre. De már ittis vagy


2847. Inho hozzáfűzése


Valójában aza helyzet, hogy amikor összevágtuk nekünk is hiányzott belőle a szép képeken kívül aza plusz ami egyedivé tesz egy filmet és még hosszú is volt a film, ezért jött az, hogy akkor ne csak az eleje legyen ilyen jellegű, hanem az egész, és így legalább nem lett olyan hosszú. Mise vagyunk oda a klipp jellegért. Vagyis van olyan amikor egy résznél egy két vágásnál ez jól néz ki, dea mi esetünkben miis eltúlzottnak érezzük. Nade kipróbáltuk ezt is. Aztán ez lett. Amikor kész lett a film megfogadtuk, hogy több ilyet nem csinálunk, mert rohadtul macerás meg fárasztó berakni ezt a sok villanást.
Nekem Tony Scott az egyik példaképem és ő előszeretettel alkalmazza, viszont ugy érzem, hogy ő nem túlozza el, megtalálja azt a határt ameddig az élvezhető kategória tart és nem esik bele a zavaró kategóriába. Kivéve az egyik kisfilmje, az Agent Orange mert az aztán el van túlozva, zavaró is nagyon.
Amugy egyetértek azzal amit írtál, de valójában nyilvánvaló is hogy ebben a szakmábam mindeki arra törekszik, hogy egyéniség legyen és megtalálja az egyedi stílust, amiről mindenki felismeri. Pl én így voltam Tony Scottal vagy Stephen St John-nal. Egyből felismertem a munkáit.
Nade a nagyok is azt mondják, hogy nem lehet elvárni egy 20éves fiataltól, hogy egyénisége legyen, olyan amiről mindenki felismeri, olyankor még kostolgatja a szakmát és alakítja a stílusát. Na mi most ebben a stádiumban vagyunk.
Köszi a kritikád.
Várom a többit is
Üdv: Áron


1 


2840. Darren Faust ( Krankheit INC. ) értékelése : 7 pont


A képek nagyon szépek, a sűrű vágás (érdekes módon) valahol zavart, valahol meg egyáltalán nem, sőt! Viszont a tényleg gyönyörű képeken kívül semmi plusz nincs benne érzésem szerint. Természetesen figyelembe vettem, hohy első filmetek, annak viszont (ha ebből a szemszögből nézzük) kimagasló! Nagyon kíváncsi vagyok későbbi munkáitokra. Csatlakozom továbbá Frankyhez : azon ritka emberek közé tartoztok, akik a kritikára nem habzó szájú vérpistikeként reagáltok, hanem acceptáljátok és figyelembe veszitek őket. Én is reménykedem szakmabeli elhelyezkedésetekben!
   Hozzáfűzés


1 
2844. Darren Faust ( Krankheit INC. ) hozzáfűzése


Hát igen, sokak képesek minden sz*rba belekötni, mert azt hiszik, hogy ők mekkora profik. Csak annak a bizonyítását nem látta még senki.


2843. Inho hozzáfűzése


Én olvasom itt a többi kisfilm kritikáját, és nekem alapból jól esik az, hogy nem ugy kezdődik a mi filmünk kritikája, hogy hát a film az úúgy elmegy, viszont azaz egy képkocka ott amikor kijön a izé és ott elfordul a kamera a hogyhivják felé, na az az egy az nagyon jó lett. . .
Én ugy érzem, hogy a mi filmünknnél annyira nem veszitek figyelembe, ami az oldal tetején szerepel, hogy: értékelésedkor veddvfigyelembe, hogy amatőrfilmről van szó. Én ugy érzem, hogy teljesen profi kritikákat kapunk, ahol igényesen mindenki kitér minden pontra és szerintem ebből tudunk majd tanulni és fejlődni.
Sajnálom, hogy kitörlődtek a régi kritikák, mert volt jópár amit énis átolvastam volna mégegyszer. Bár egy kettőnél éreztem azt, hogy már nagyonis profikként kezel minket és a pontozásnál nem veszi figyelembe, hogy amatőr film. . . és ami érdekes, hogy nekem ez tetszett a legjobban, mert magában ez a tény azt mutatja, hogy nem amatőr hangultú a film, csak nem tökéletes néhol a vágás ritmusa, meg a történetben nincs nagy csavar.
No, szép napot mindenkinek.


1 


2836. Echte értékelése : 7 pont


Nagyjából én is azt tudom írni, amit még a gigantikus törlődés előtt a többiek. Összességében tetszett a film, és ennek főként a látvány és a vágás volt az oka. Néhol valóban kissé túl lett vágva, engem egyébként abszolút nem zavar ez a Michael Bay-es, Bourne-os technika. A történet e filmben teljesen másodlagos és elcsépelt. Gondolom, inkább ürügy volt számotokra, hogy elkészítsétek ezt a filmet olyan látvánnyal, amilyet szerettetek volna. Egy jó forgatókönyvíró és rendező irányítása alatt remek operatőrök válhatnak belőletek. Szóval hajrá, folytassátok ezerrel, a legközelebbi filmnél azonban a sztorira is fordítsatok némi időt, mert különben üres lufi lesz az egész. Így első filmként teljesen rendben van!
   Hozzáfűzés


1 
2842. Inho hozzáfűzése


Köszi Esti ez most jól esett.


2841. Halivud Estevez hozzáfűzése


Temet nosce az egyik kedvencem az összes amatőrfilm közül.


2839. Franky27 hozzáfűzése


Nekem meg az tetszik, ahogy minden kritikát fogadtok, és teljesen jól álltok hozzá.
Remélem megtaláljátok a magatok helyét ebben a szakmában.


2838. Inho hozzáfűzése


Elolvastam amit magadról írtál és ezek után főként örülök ennek a 7 pontnak. Ugye csak annyi a baj a filmmel, hogy 2 leendő fiatal operatőr csinálta, te pedig ugye főként, ítélve azokból amiket írtál magadról, íróként rendezőként nézted. De szerencsére képileg neked is tetszett.
Mindketten tudjuk Petaval, hogy néhol túl gyorsak lettek a vágások és szeretnénk kicsit fonomítgatni a filmen. Csak erre dec 17ig nincs lehetőség mert csak akkor megyek haza, akkor talán kicsit még nekiállunk.
Amugy a Decision forgatókönyvét kb 2 éve írtam tehát olyan 17-18évesen. De akkoris a képi világot képzeltem el előre ilyennek, ugyh nem a történettel foglalkoztunk. Tudtuk hogy ismert, de pl a 300-nak is egyszerű és ismert a története, nekem mégis bejött mert gyönyörű a képvilága (még akkoris ha BlueBox).
Van már új forgatókönyv, hamarosan 2 f. köny is elkészül. Természetesen jóval nagyobb hangsúlyt fektetve a történetre.
Nagyon nagyon szeretném megköszönni az alábbi soraidat, mert szerintem tökéletesen írtad ezt rólunk : Gondolom, inkább ürügy volt számotokra, hogy elkészítsétek ezt a filmet olyan látvánnyal, amilyet szerettetek volna.
(azért nem ez volt az első filmünk. . . , volt márj jópár, csináljuk már vagy 5éve, csak ilyen kamerával nem tudtunk még dolgozni, és most éreztük, hogy elértük azt a szintet, hogy érdemes megkérdezni a Halivud. hu látogatóit.
De volt már fenn itt filmünk 2éve a: S E L F S A M E, ami egy 02:30 perces kisfilm, bemutató hangulatba ágyazva. Mi ennek az irányzatnak a rélerizmus-t adtuk.
Meg volt fenn a Temet Nosce (ismerd meg önmagad) de az kb 3-4éve volt itt fenn.

Köszi a kritikádat. Nekem tetszett amit írtál,
Üdv: Áron


1 


2789. Halivud Estevez értékelése : 10 pont


Öröm látni ilyet!
Profi munka, érett drámaiság!
Korszerű tálalás. . .

Igazi szobrocska illene nektek.
Én adom a jelképeset.
   Hozzáfűzés


1 
2835. Halivud Estevez hozzáfűzése


Félreértéseket elkerülendő:
nem én töröltem a hozzászólásokat, csak mert nem tetszett. Valaki garázdálkodott itt.
Úgy néz ki, újra kell pontoznotok.


1 
1