hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Statio


Értékelj!

kép helye


Statio
Készítette:  Kersák József, Romhányi Ádám, Ternák Feri Fundamentalfilms

Tartalom: Kell-e az egyház a hithez? Döntse el mindenki saját maga....

Operatőr és vágó szép munkát végzett.


Műfaj: Kísérleti | Hossz: 5 | Pontátlag: 9.18 | Ennyi értékelésből: 22


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


11191. Emji108 értékelése : 6 pont


Nagyon szép a képi hatás, profi, de nekem ez a film nem mondott semmit. Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba.
   Hozzáfűzés
8271. ricsidiablo értékelése : 9 pont


Nagyon szép az operatőri munka. De valahogy ez a művészkedés nekem kicsit uncsi volt. Ezért csak 9 De attól még profi. :-)
   Hozzáfűzés
4497. WaveDrift értékelése : 8 pont


Képi világ: 10/10 Hatalmas Grat!!!
A tematika mindenesetre jobb mint a Béng-Béng/SztárVórsz stb. > De valahogy sajnos :S. . . csak ezért 8-as.
   Hozzáfűzés
3693. Levier értékelése : 10 pont


HŰ Itt valami nagy baj van, aki azt mondja hogy erőltetett, meg keveset mond. . .
   Hozzáfűzés


1 
6909. gomzo hozzáfűzése


ez szerintem nem is mond semmi, hanem csak kérdez.
Vagy ha mégis mond valamit, akkor a kérdésre a választ, hiszen ha már valaki felteszi ezt a kérdést, akkor kétkedik, tehát a válasz: NEM. De ugye ez sincs kimondva, tehát ezt már csak a néző rakja hozzá, az alkotók gyakorlatilag csak kiírtak egy kérdést a képernyőre, elég bravúrosan.


3697. DDT hozzáfűzése


Nem mondtam, hogy keveset mond a film, csak megpiszkálja (éppen csak egy kicsit) a téma tetejét, SŐT. . . Kell-e egyház a hithez? Ezt a kérdést érdemes egyáltalán feszegetni? Ilyen módon, ennyire semmiképpen. Az erőltetettséget úgy kell érteni, hogy ez egy elcsépelt téma. Számomra ez jön le a filmről (sajnos):

-Te, Jani! Csináljunk már egy filmet, itt ez a sok drága, jó cucc.
-Oké! Legyen művész és szóljon a hitről!

Mivel a film kísérleti ezért persze ez nem baj, hiszen technikailag kísérleti, nem tartalmilag. De én nem tudom úgy nézni, mint egy próba filmet. Kísérleti filmnek is lehet tartalmasat csinálni. Számomra a Miatyánk ki vagy. . . nem tartalom, bocsánat, ha ezzel valakit megsértek, ez az én véleményem, hozzá kell tennem, hogy technikailag tényleg hibátlan a film.


1 


3426. DDT értékelése : 7 pont


Kiváló fényképezés és vágás, de sajnos számomra ennyi. Szeretem a művészkedő filmeket, de akárhányszor nézem meg nekem mindig egy kicsit összeszedetlennek tűnik. Inkább technikai erőfitoktatásnak érzem ezt a filmet, mintsem önálló egésznek. Elsőre látva hűde sok mondanivalót tartalmaz, azonban sokadjára nézve inkább erőltetettnek tűnik a téma.
   Hozzáfűzés


1 
6908. gomzo hozzáfűzése


igen így van. technikailag kifogástalan, de tartalmilag gyenge. nem csak sokadjára nézve, nekem a vége volt hatalmas nagy csalódás, mert azt hittem, hogy ebből ki fog sülni valami. és semmi.


4485. Gambit hozzáfűzése


csatlakozom. . .


1 


3252. MAKKADAM értékelése : 9 pont


Mivel ez még kísérleti, ahoz képest tökéletes, de nekem nem tetszett. Csak azért adok erre 9 pontot, mert nem akarok én lenni az, aki lerontja a szép átlagotokat. Amúgy várok már tőletek egy filmet is. Üdv !
   Hozzáfűzés
3212. Tschoby értékelése : 9 pont


Gratulálok srácok, ez valóban klassz munka. Mindenben tudok csatlakozni az előttem szólókhoz. Nekem a vágás néhol nem annyira tetszett. . . ez a ghosting effekt annyira nem jó szerintem. De mindegy. Gyönyörű képek vannak felvonultatva. A téma valóban elég művészfilmes, de hát ez rendben is van. Kell az is. Kiváncsi vagyok egy nagyobb lélegzetvételű munkátokra majd

A kilencest csak azért, mert még nem láttam A LEGJOBB filmet. Az lesz a 10-es
   Hozzáfűzés


1 
3234. truCe hozzáfűzése


Koszi ). Ha elkeszul valami nagyobb ami film, mindenkepp szolunk )


3213. Tschoby hozzáfűzése


Amúgy ez is maxnak számit


1 


3037. fuggojatszma értékelése : 10 pont


Ez 10-es a javából! Ez vérbeli profi munka, nem is nyilatkozom tovább!
   Hozzáfűzés
2912. zan értékelése : 10 pont


Csak álmodozni tudok arról, hogy egy napon hasonlóan szép képminőséggel dolgozhassak. Tetszettek a megvalósítások, igényes minőséget adtatok a közönségnek, ami igen ritka. Minden a helyén volt. 10 pont
   Hozzáfűzés
2050. SzalmaGabi értékelése : 10 pont


Igen, ilyen egy amatőr rövidfilm csúcsminőségben és magas szinvonalon!
   Hozzáfűzés
2003. Petersson értékelése : 10 pont


Elvetemült művészfilm a legjobb értelemben! Kristálytiszta minőség, a vágás és a képek megkomponálása pedig tanítanivaló!

Megy a 10es!
   Hozzáfűzés
1809. Mekibácsi értékelése : 10 pont


Meva' én még nem írtam ide?!

Összefoglalva: szép, látványos, érdekes, elgondolkodtató.

9, 5 mert túl hosszú volt a fahrtozás, de felfelé kerekítek, mert megérdemlik!
   Hozzáfűzés
1797. -varnai- értékelése : 10 pont


szerintem nem kell kifejtenem a nézeteimet bővebben. . . T. Ö. K. É. L. E. T. E. S.
   Hozzáfűzés
1757. LA értékelése : 10 pont


Ez a legprofibb munka eleddig a Halivudon! Hihetetlenül profi, semmi amatőrizmus nem érezhető rajta! Gratulálok! Operatőri munka külön kiérdemelte a tiszteletemet! Az a hosszú fahrt a vége felé eszméletlen. . .
   Hozzáfűzés


1 
1806. Brain hozzáfűzése


Csatlakozom a kollégához A legprofibban kivitelezett munka. így tovább. . .


1 


1474. Franky25 értékelése : 9 pont


Szép munnka! Nekem legalábbis Pitof-ot idézte mind a kép, mind a vágás terén. Még ha nem is szeretm a franciákat ő akkor is művész, és úgy látom ti is erre hajtotok. Grat!
Jól komponált, pergős képsorok.
Egy bajom volt a hang, nem is az, hogy halk volt, vagy nem érthető, mert lehet, hogy szándékos volt, nekem inkább az angol szöveg nem jött be. Inkább a latint kellett volna erőltetni.
A magam részéről két dolog miatt nem 10-es:
- az említett szöveg miatt
- H. S. E. -es alkalmazása, (aki jópár évig tanulta ezt a szakmát, ) így nem Fair a küzdelem az amatőr filmessekkel szemben. Minden filmben lényeges a vágás, de kicsiben még inkább. Így ha valaki rövidfilmet készít, vagy ne adj isten hasonlót, rögtön hasonlítgatni fognak, ami persze nem rossz, csak nem Fair.
   Hozzáfűzés
1456. TothMc értékelése : 10 pont


Ahogyan Oldman sem, úgy én sem szeretek dobálozni a 10-esekkel. De ennek ellénére mégis megadom.
Tényleg nagyon jól sikerült, profin sikerült megcsinálni a felvételt, a vágást, a zenét, szóval mindent.
Megint láthattunk egy olyan filmet, aminek tényleg van mondanivalója.
Ha jól hallottam a szöveget, az első fele latin volt, a második meg angol. Javítsatok ki, ha nem így van! Ez engem egy kicsit zavart. A többiekkel ellentétben engem nem zavart, hogy nem értem meg a pap beszédének egy-egy részét, sőt. Szerintem így sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a képi világ. Így jobban átjöhetett a mondanivaló.
Száz szónak is egy a vége. Nagyon jó lett! Grat! Így tovább, ilyen jó filmeket akarunk látni!
Üdv. TothMc
   Hozzáfűzés
1408. xperhz értékelése : 9 pont


mondá az Úr: ez jó vala!
és mondá az irigység: bameg soha többet nem csinálok filmet!

ez igen srácok. elismerésem. egyszerű ötlet, egyszerűnek tűnő (de vérbeli profi) kivitelezés. jó képek, jó zene, titokzatos légkör. és annak ellenére, hogy nem szájbarágós és nem magyaráz, egyértelmű a mondanivalója. frankó!! azért érdekelne (csak úgy kíváncsiságból, nem kell nagy dolgokra gondolni), milyen eszközökkel dolgoztatok. . .
   Hozzáfűzés


1 
1411. truCe hozzáfűzése


Sziasztok Köszönjük a véleményeket. Igazatok van a hanggal, nehezen érthető, elkapkodtuk a felmondását. . . és örülök, hogy azé' átjön a mondanivaló (van még mit finomítani rajta). Bevallom kicsit kapkodósan készült a statio mert ugyan 3 hónappal az axn filmfeszt előtt már eldöntöttük, hogy szeretnénk oda valamit készíteni, de "természetesen" a leadási idő előtt 3 nappal kezdtünk hozzá. . .

Canon xh-a1 kamerával vettük fel. Házikészítésű fahrtshint + glidecam stabilizátort használtunk (az utolsó hosszú fahrt az utólag számítógépen is lett még stabilizálva). + pár lámpa. Ennyi a technika.


1 


1377. Buttlers értékelése : 10 pont


látványorgia egyértelmű a 10-es, csak úgy érzem, ez már átcsúszik a profifilmek kategóriájába, nincs meg a szabad verseny a többi amatőrfilmessel, aki a halivud vizein filmez. Kár, hogy csak online lehet nézni, szívesen eltenném az utókor számára is. Bravó, ügyes!
   Hozzáfűzés
1350. Halivud Estevez értékelése : 10 pont


Én megadom a tizet, mestermű valóban. Nem amatőr munka. Ha nem is teljesen értem mit akar mondani, a hangulata megfogott, és látszik, hogy értik a dolgukat akik csinálták, nem ma kezdték.
   Hozzáfűzés


1 
1363. Karcshi hozzáfűzése


Én sem értettem pontosan, hogy mit akar a film mutatni vagy láttatni. Szerintem jelen esetben nem képkockának van jelentősége. Inkább érezni kell, mint látni. Valami ilyesmi.


1 


1340. HatiDani értékelése : 8 pont


Mestermű! Csak nem annyira közönségbarát a téma!
   Hozzáfűzés
1291. Oldman - Zárt ajtó értékelése : 9 pont


Amikor legelőször láttam csak pislogtam mint "hal a szatyorban".
A témaválasztás "meglehetősen" merész, dehát filmesek vagyunk vagy mi a szösz. . . nehogymár dogmák, és vajákosok kössék meg az alkotó kezét (objektívét).
Amit mások már leírtak mégegyszer ideírnom felesleges. Inkább néhány más megjegyzés.
A filmből lejött számomra, hogy a filmet "a megdöbbentés szándékával" készítették, a színek, a hangok mind-mind a helyükre kerültek. És bár a szöveget amit a pap mormolt nem lehetett jól érteni, a mondanivalóját "megértettem"! Az utómunka nyilvánvalóan kellő gondossággal lett elkészítve, mert bár tudom az alkotótól, hogy utómunkával is stabilizálva lett a kép, ez a beavatkozás a filmen nem látszik - csak az eredménye. :-D

Én nem vagyok képzett filmes, tehát ez nem lehet kritika, csak észrevétel. (Köz)érthetőbb, népszerűbb témával ez a csapat komoly jövő elött áll. Tecnikailag hibátlannak látom az alkotást. Csak gratulálni tudok.
Tehát Gratula!
u. i. : Ya igen! 10 pontot senkinek nem adok. Nem azért mert genyó vagyok, hanem azért mert mindíg fenntartom a lehetőségét egy jobb filmnek. De a max így is jár a Statio-nak!
   Hozzáfűzés
1273. batman11 értékelése : 9 pont


Nekem ez nagyon tetszett! Jók a vágások, a plánok. . . stb. . .
   Hozzáfűzés


1 
1277. Halivud Estevez hozzáfűzése


Előbb-utóbb csak megnézem ezt is.


1 
1