hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Xanax


Értékelj!


Galéria


Xanax
Készítette:  Markovics Z. Kristóf P and B Studio, makroFILM

Tartalom: Sigmund Freud felfedezései és zárkózottsága miatt kirekesztődik az iskolai közösségekből. A film ezt mutatja be, sajátos stílusban.

Műfaj: Kisjátékfilm | Hossz: 25 | Pontátlag: 5.33 | Ennyi értékelésből: 3


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


1109. mr.spy értékelése : 5 pont


Nekem a sztori elég gatya volt, és a képi világot sem tartom túl kifejezőnek. Nagyjából mindenben csatlakoznék az előttem szólóhoz, viszont nekem a színészi játék egy kicsit bejött. Nem az a szavalós párbeszédstílus jellemezte ami a legtöbb nagyonamatőrfilmet. Persze ezt nem a film egészére értem, kizárólag csak voltak benne számomra jó pillanatok. Ha ez az első filmetek, kezdetnek nem rossz.
   Hozzáfűzés
1094. Buttlers értékelése : 3 pont


Ez az előttem íródott kritika biztos nem volt független( értékelés szempontjából), sógor-koma-jóbarát-haver ismerős, no egye fene, adjunk neki 8 pontot. Én kicsit másképp látom a dolgokat, mint független néző.

A történet egy elcsépelt lerágott csont, az is vajmi gyenge kivitelben. A szereplők közül sem volt senki se kiemelkedő (talán még azt mondhatom, hogy a főszereplő jól játszotta a depis-világfájdalmas szerepét + a tanár bácsi is jó volt, de hát ő csak adta magát, hiszen azért tanár), a hang feletébt zavaró, hol hangos, hol halk, hol érteni se lehet semmit. össze nem illő zenék - gondolom az osztályban mindenki mondta a magát, hogy "ezt rakd bele, azt rakd bele" a végén meg semmi jó nem sült ki ebből a vegyes bazárból. Ez nem Viva Top10, hanem film. Vágás: nem volt egy erős, jobbra fahrtolásra balra fahrtolás rávágva, van mit fejlődni. Az egyetlen amit ki tudok emelni a kameramozgás. Végre, eggyel nőtt azok tábora, akik nem rohangálnak a kamerával, hanem szépen görkorin vagy biciklin görgetik a képfevevőt.

Na hát összességében nézve ez 3 pont. Szegény gyerekeket sajnálom, mert az látszik hogy a lelkesedés nagy volt, hogy "jujjj filmet csinálunk, jajjj de jó" de a végeredményben csalódhattak.

Nem baj, majd a következő alkalommal sikerül.
   Hozzáfűzés


1 
1200. Buttlers hozzáfűzése


Szerintem alapjáraton magával a story-val van baj szerintem, nem elég figyelemlekötő/felkeltő. Lehetett volna benne több fordulat, lényegretörőbb párbeszédek, pörgősebb vonalvezetés. Egy példa: Amikor a srác siet, és fellök egy fiatal párt a nagy sietség közben: ennek kb 5-6 mp-nek kellett volna benne lenni, de ha jól emlékszem, volt vagy 30-40 mp. Ez sok! Tudom, hogy itt az összekapcsolás, hogy meglátják a srácot a TV-ben, de ez nem egy meghökkentő fordulat. Remélem tudtam segíteni, hogy az elkövetkezendőkben mit ne, és mit csináljatok
üdv


1199. ZajtiB hozzáfűzése


Kedves értékelők!
Először is köszönöm a véleményeteket!
Megtennétek hogy le írjátok azt is, mi az amit változtatnátok rajta? Tehát konkrétan hogy kellett "volna" csinálni szerintetek? Ti hogy csináltatok volna? Csak hogy ne az legyen hogy lehúzzátok azt semmi értéket nem tudok kivakarni az értékelésből Köszi! Üdv.


1101. Halivud Estevez hozzáfűzése


Kemény vagy.
Csak az elejét láttam még.


1 


1087. kritika értékelése : 8 pont


Nem igazán tudom hova tegyem a filmet! Nem is feladatom, hogy kategóriába soroljam. Viszont meg kell jegyeznem, hogy érzésem szerint sok tehetség került felszinre ennek a filmnek a kapcsán. Név szerint is említve, elsősorban Nagy Károly, aki a tanár szerepében remekelt és Sztaskó Richárd, mint Sigi. Az operatőri munka igen szinvonalasra sikeredett, bár Zajtai Balázstól kicsit többet vártam volna. A vágás terén nyújtott teljesítmény is elfogadható, azomban voltak hosszú jelenetek, ahol a képváltás időszerű lett volna. Szerencsére biztoskezű operatőrünknek sikerült ezeket kompenzálni. Így utólag még arra is gondolok, talán direkt alakult efféle képpen. A jelenetek bevilágításánál említésre méltó jelenségek nem voltak tapasztalhatók. Mivel amatőr filmről van szó, már ez is egy nagy dolog. A zene olyan volt, amilyen. Jobban örültem volna ha külön erre a filmre írnak zenét. Feltételezhetően a kis költségvetésű produkció okán ez nem történt meg, értem a kompromisszumot. Ellenben megint csak hiányoltam a párbeszédek alatti aláfestőzenét, amit bár nem igazán vesz észre a néző, mégis nagyban befolyásolja a hangulatát. Egy ennyire nagy szereplőgárdát megmozgató filmtől többet vártam. Ennek ellenére a 8-as pontszám dukál neki. No nem a történet fergeteges volta miatt, mert abból nem jutott nekünk osztályrészül, inkább az összhatásból adódóan.
   Hozzáfűzés


1