hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Zaaron Legendája: Újjászületés


Értékelj!
Zaaron Legendája: Újjászületés
Készítette:  Gotshi, Bae-cha

Tartalom: \"Nina egy átlagos lány, hétköznapi gondokkal. Békés és nyugodt életét semmi sem háborgatta.. eddig a napig.\"

Ritka az ilyen igényes kivitelezés amatőrfilmes körökben.


Műfaj: Panel fantasy | Hossz: 43 | Pontátlag: 7.85 | Ennyi értékelésből: 20


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


3812. Bences értékelése : 8 pont


Hallottam már animés körökben erről, de eddig nem foglalkoztam vele igazán, most viszont hogy itt is ráleltem, vettem a fáradtságot és megnéztem.

Egyfelől az egész nagyon magyar-animés volt, az összes szereplő (főleg a leányok) úgy néztek ki mint akiket animecon előtt lát ácsorogni az ember (a pecsa előtti jelenet erre pláne rátett egy lapáttal). Ha anime lenne, a történetről azt mondanám hogy overused, de így nem rossz. Az effectek nagyon tetszettek, nekem a különböző jrock/vk zenékkel sem volt bajom, sőt, az ismerős dallamokat kifejezetten jó volt itt visszahallani. A legnagyobb hátrány természetesen (mint az amatőr filmek nagy részénél) a szinészi alakítások butyutasága volt, de azt hiszem ha egy amatőr film esetében ez a legnagyobb baj, akkor a film már nem lehet rossz. ^^ Egyébként én is terveztem hasonlót, csak én élőszerpelős amvt akartam.


Oh, mielőtt elfelejtem, amikor a csajsziból előtör az erő, akkor pont úgy kirázott a hideg, ahogy a shouen animéket nézve szokott, amikor a főszereplő eldurvul.

Két kérdés, ott 30 környékén a zene a Narutoból van? Illetve, a Chris csengőhangja az nem a Gantz openingje volt?
   Hozzáfűzés


1 
3819. Gotshi hozzáfűzése


Tervezünk, de kicsit másképp A problémánk az, hogy ha elkezdenénk egy folytatást, akkor nagy lenne a minőségbeli eltérés az első részhez képest (azóta sok mindent megtanultunk, és bővítettük az eszköztárunkat is. ^^) Így inkább úgy döntöttünk, hogy átdolgozzuk, kibővítjük a forgatókönyveket, rendes színészeket alkalmazuk, és igyekszünk a lehető legjobb minőségben elkészíteni a filme(ke)t. Hogy ez mikorra várható, azt nem tudom megmondani, de az biztos, hogy még messze. Mindenestre, ha eljön az idő, arról tudni fogtok


3815. Szergej hozzáfűzése


terveztek amúgy folytatást?


3814. Gotshi hozzáfűzése


Köszönjük szépen a véleményt, és mindkét kérdésedre a válasz: igen


1 


2959. zan értékelése : 8 pont


Nem leszek népszerű ha rosszat mondok, és ez lesz az oldalon az első lehúzósabb kritikám.

Nagyon szeretem az animéket, valószínűleg ezért állt belém néhány tüske a filmetekkel kapcsolatban. De mindenekelőtt szeretném kiemelni, hogy az effectek kiemelkedőek voltak és összességében ez egy nagyon igényes munka, aminek mindenképpen a top10-ben van a helye. Mi lesz akkor mégis a lehúzás?

Volt pár nagyon buta dialógus, ami egészen egyszerűen nem hagyta, hogy beleéljem magam a történetbe. A harcjeleneteken nagyot mosolyogtam és vagy a rendezés nem volt az igazi, vagy néhány próbával kevesebb volt a felvételek előtt, mint kellett volna. Nagyon zavart, hogy a film 16:9, de 4:3-as képarányban lehet csak lejátszani, fekete csíkokal lent és fent. Egy szélesvásznú monitoron így minden oldalon fekete csíkok vannak. Egy anime style film a japánok dramaturgiai érzéke nélkül pedig kiábrándító. Szinte látom, ahogy a forgatókönyv írója anime karakterekkel képzelte el a jelenetek mindegyikét.

A kritikám megfogalmazása közben viszont teljes mértékben figyelmen kívül hagytam, hogy egy amatőr produkcióról van szó. Ami talán a legnagyobb bók. A letöltést ajánlom mindenkinek.
   Hozzáfűzés
1786. czuma értékelése : 5 pont


Hát a történeten lenne mit csiszolni de a látványnagyszerű.
   Hozzáfűzés
1347. nbotond értékelése : 9 pont


Előre elnézést kérek, de most következő hozzászólásom részben az előttem szóló kritika kritikánaluli kritikájának kritikája lesz. Nos igen, nagymértékű szóismétlés. . . nyelvtan. Ha már a nyelvtannál tartunk, engedjétek meg, hogy mintegy költői kérdésként feltegyem, van-e értelme annak a szövegrészletetnek, miszerint a film eggyel magasabb szintre lépett, kinőtt a ?home video? besorolású alkotások közül, ám mi megkérdőjelzzük, hogy ez egy pozitív folyamat volt-e? Őszintén, aki nem érzi ennek a feltevésnek az értelmetlenségét, az ne mondja magáról, hogy tud magyarul, aki pedig nem mondja magát magyarul tudónak, az ne értékeljen egy Magyar Halivud elnevezésű oldalon. Köszönjük szépen. Értékelés. Nem egészen értem, azt a fórumokon egyre inkább előtűnő stílust, miszerint ha az illetőnek nem tetszik valami a filmmel kapcsolatban, akkor bántó és egyben gyerekes megfogalmazást alklmazva próbálja megszégyeníteni a készítőket. Ez itt a gratulációm helye. Gratulálok. Kívánom, hogy sok szép hasonló kritikát írj még, és sok boldog pillanataot okozz ezzel pályakezdő barátainknak. Ezzel mindössze egy probléma van. Egyidő után komolytalnná válik. Már ha eddig komolyan vette valaki. . .

A film nekem kifejezetten tetszett, jók voltak a vágások, erős operatőri munkával bírt, az effektek és a hangulat pedig tökéletes volt. Bár a hangok, főleg a szövegek szerintem sem voltak a lehető legjobbak, ezektől eltekintve én tudok relatívan is értékelni, ami - úgy látom manapság - sajnálatos módon, egyre nagyobb kincs. Így erre a filmre, az apróbb hibák és a hanggal kapcsolatban felmerülő problémák miatt 9 pontot adok. Ismételten gratulálnom kell, minden jót, csak így tovább!
   Hozzáfűzés
1084. kritika értékelése : 3 pont


A filmnek sikerült kinőni a "home video" kategóriából és fellépnie az amatőr szintre. Hogy ez most pozítívum, vagy éppen negatívum, döntse el mindenki maga, aki képes végigszenvedni ezt a vontatott és már, már unalmas anyagot. Hiába a sok effekt és filmtrükk, ez még nem elég az élvezhetőségi szint eléréséhez. A szereplők beszédstílusa kritikán aluli. Beleélésnek a szikráját csak a film végén tapasztaltam, mikor a forgatásból kimaradt részeket néztem. Mivel ez nem egy brazil szappanopera, elvártam volna, hogy a vágás a szövegek végén rendesen történjen és ne keljen a bambán, előremeredő szereplők tekintetét néznem, mint aki azt kérdi magában, (elmondtam a szövegem, most mit csináljak?) A zene! Hogy éppen nekem tetszett e vagy sem az másodlagos, hisz ez az alkotói szabadság kategóriájába tartozik. Ezt választották De az, hogy egyszer van, másszor meg nincs, az elég zavaró. Ha csak egy kicsit a háttérben alig hallható aláfestő zene hallik, már az is fél siker. Nos ezt a felet is sikerült elveszíteni. A bunyó! (Mert, hogy harci jelenetekről nem igen beszélhetünk. ) Csöppet sem nevezhető életszagúnak. Sőt, ez már súrolja a gagyi határát. Minnél hosszabb volt a jelenet, annál több unalmas percet szerzett számomra. Ezt még gyakorolni kell! Már megint az a fránya operatőr! Most azt hihetitek, hogy hazabeszélek, de az igazat megvallva, már megint ez mentette meg a filmet a teljes összeomlástól! Erre lehetne építeni, ha ismét leforgatjátok a jeleneteket. Bár a kameramozgásokban voltak hiányosságok azért még elmegy. Mindent összevéve, 3 pontra értékelem annak az egy két pozitívumnak az okán.
   Hozzáfűzés


1 
1810. Mekibácsi hozzáfűzése


Nagyon nem tudom megérteni azokat, akik pusztán azért mert más stílusú filmeket kedvelnek, ilyen kritikákat írogatnak. Nahát, tapsika!

Le a kalappal a srácok előtt, hogy kb a semmiből ilyen fantasztikusan látványos filmet tudtak csinálni.


1802. -varnai- hozzáfűzése


Az. Beteg. . .


1348. Halivud Estevez hozzáfűzése


Ez egy hülye.


1089. Gotshi hozzáfűzése
1 


953. chucky értékelése : 9 pont


Ha ezt így folytatjátok, akkor ti lesztek 5, 10, 15 év múlva a Hollywood-i fantasy filmek készítői. Utálom a fantáziafilmeket, csak azért néztem meg, mert érdekelt a munkátok. Szerintem ez jó fantasy film. Jól kiviteleztétek a speciális effekteket meg a trükköket. A harcok nem voltak valami jók, mert elég életszerűtlenek voltak és látszott rajtuk, hogy megjátszottátok. Mellesleg nem szép dolog a tűzdobálótól, hogy lányokkal verekszik A dialógusoknál azt figyeltem meg helyenként, hogy az éppen beszélő ember keveset tartja a szemkontaktust azzal, akivel beszél. Sok minden jó lett a filmetekben, csak azt nem vettem észre, hogy mi mondanivalója van a filmnek.
   Hozzáfűzés


1 
954. Gotshi hozzáfűzése


köszönjük szépen a kritikát!
Alapvetően kommersz filmről van szó, így nem tartalmaz mély mondanivalókat, leginkább az emberek szórakoztatása volt a cél, a történet, a látvány. A későbbiekben igyekszünk még több figyelmet fordítani az történet kidolgozottságára.


1 


862. EGO Martyn értékelése : 7 pont


Jó kis film
   Hozzáfűzés
795. Levier ( Lightwood pictures ) értékelése : 9 pont


nekem nagyon tetszett ez a anime-s hangulatú film, nagyon remek volt a jelenet ki dolgozás és szépek voltak a vizuális efektek, , a szereplők közül a gonosz tűzdobáló csávó volt szerintem a legjobb ( szépen artikulált, értettem minden szavát, és nagyon jók voltak a mimikái is ! k. . . . . va jó! így tovább
   Hozzáfűzés
787. Pákozdi Attila értékelése : 10 pont


Már van egy hete, hogy láttam a filmet és a következő volt akkor a véleményem:
Nos lányok, fiúk. 10 pont. . .

Még tudtam volna tovább nézni. . . ha lett volna mit. . . . de egy okos csavarintással befejeztétek a filmet. Gratulálok.

Megmondom õszintén ez azon kevés filmek egyike itt az oldalon ami nagyon pozitív csalódást okozott. Mégpedig azért, mert lekötötte a figyelmemet. Kevés ilyen produkció van.

Kameramozgás, mozgatás. Itt-ott talán lehetett volna állványt használni, de akkor lehet, hogy nem azt adta volna vissza amit ti szerettetek volna.

Egy aprócska hiba volt benne, hogy nem profi kamerával dolgoztatok, mert ez a produkció megérdemelte volna. De, ha így kezditek a filmes karriert. . . szerintem nagy jövõtök lesz.

Az 3D-s animációk. Leesett az állam. Különösen a 21 percnél kezdõdõ "szellemidézés" vagy mifenénél. Nem tudom, hogy miként és mennyi idõ alatt csináltátok, de nagyon jól sikerült.

A "színészi" - ha lehet ezt mondanom - alakításotok jól sikerült, oly annyira, hogy a végén a bakiparádéban furcsa volt látni, hogy tudtok röhögni is.

Az utószinkron is pöpec lett, bár azért én - amilyen lüke vagyok - kimentem volna sok helyre és jó hosszan vettem volna fel különbözõ atmoszférákat, hogy legyen mibõl válogatni, legyen miket összekeverni (mert itt-ott mást raktam volna be). Le se tagadhatnátok, hogy imádjátok a japán jeleket és a zenét. . . de azért amit Noémi evett, kihagynám. . . (mármint én nem enném meg)

Én szerintem a zörejek, hangok, zenék nagyon helyén voltak, a képi hatások, effektek is.

Röviden tömören csak azt tudom megismételni amit az elején mondtam. . . GRATULÁLOK.

Nekem tetszett. Sok sikert a folytatáshoz. . .
És csak azért nem 10 pont. . . tudjátok mit szerintem megérdemli a 10 pontot.
   Hozzáfűzés
743. Kong Kinga értékelése : 8 pont


Igen. A történetet jobban kidolgozni, ügyesebb expozíciót. Kicsit olyan a helyzet mint a Lopott halállal: eszméletlen látvány, a többi amatőrfilmes.
Ami nem baj, hiszen ha nem amatőrfilmes lenne akkor már más vizeken eveznétek, és nem láthattuk volna, ami nagy kár lett volna. . . kösz az élményt! (:
   Hozzáfűzés
727. Szergej (Tárkány Pictures) értékelése : 10 pont


nem nagyon szeretem az ilyen tűzgolyódobálós filmeket, de tetszik, és nincs benne lézerkard

az elején kisé idegesító az a szöveg, jó a logó, és jó ahogy az elején bevillannak a képek, kicsit Tru callingos. . .

a főszereplő karaktere egyedi, kicsit emo, rocker izé de jó

dramaturgiailag megelehtősen jónak mondható, az akció jelenetek is jók, és az a parkos átalakulásos rész, meg az a körfűzész nagyon tetszik

a megszúrt lányból kár h nem folyik a vér, és csata közben nicns vér, nekem meg az kell

jók a szereplők, a zenék már kevésbé, főleg azok a japán zenék, a képminőség nem a léegjobb, egy kis glowwal meglehetett volna javítani, jó a történet, amikor a csávó elüti a lány által vissazdobott tűzgolyót én mutattam volna, ahogy becsapódik a tömbházb a ahová száll :

a bakik is ott vannak

10 pont
   Hozzáfűzés
724. Sycthron *** SilverFilms *** értékelése : 7 pont


Az előzetes egyáltalán nem győzött meg arról, hogy valami fantasztikus lesz a film, viszont ez egyáltalán nem érdekelt. Ugyanis valami azt súgta belül, hogy ezt a filmet LÁTNOM KELL!!!!! Az első képkockák rendesen a székbe döngöltek, csak bámultam, hogy mi a fenét nézek, valami kis költségvetésű Hollywood-i produkciót? Aztán a háttértörténet rövid megismertetése után, már felkészültem, hogy itt valami hatalmas letaglózás lesz, ugyanis meglepően jó lett. Igaz, én eleve szeretem a hasonló történetre épülő filmeket. .
Azonban kedvem hamarosan lelohadt, ugyanis maga a filmbéli történés az nem igazán sikeredett egyedire. Túl sablonos lett, teljesen kiszámtható. Szinte mindig tudtam, hogy mi fog történni, és emiatt nagyon keserű lett a szám íze. Azonban az effektek. . . !!!! Nos, azok láttán jobban meglepődtem, mintha hátulról gyomorszájba rúgtak volna!!! Egyszerűen fenomenálisak lettek!!!! Nem hittem a szememnek! teljesen lenyűgöztek!
Azonban ezen és az alapötleten kívűl, más nem igazán tudod megfogni. A szereplőkről nem mondanék semmit. Egyikük sem rossz, de közel sem kiemelkedőek. Talán többet kellett volna "foglalkoznia" velük a rendezőnek. De egyébként semmi különösebb bajom nincs egyikkel sem. Hanem a forgatókönyvvel! Vagyis inkább az fáj nekem nagyon, hogy magával a történettel nem lett úgy igazán törődve! Fantasztikus az alapötlet, de ennyi. Jobban ki kellett volna dolgozni! Sokkal jobban! De remélhetőleg majd legközelebb!
Sajnos nekem kevés a látvány, és az alap sztori, ezért nem tudok 7 pontnál többet adni. .
   Hozzáfűzés
718. roccia értékelése : 9 pont


Tetszett a forgatókönyv megvalósítása, ez arra utal hogy maga a forgatókönyv is jó lehetett. Jók voltak az effektek, eddig az egyik legigényesebb kivitelezésű film, amit egyedül a pénztárcátok korlátozott, mert nincs jobb kamerátok Ez a képminőségben tűnt fel, de ez nem rajtatok múlik. Egyébként nekem főként két dolog adott újjat ebbena filmben: Jó utószinkron, jó háttér hangok.
Egy építő kritika talán, tudom könnyű a másikban keresni a hibát, de néhola párbeszédek egy kicsit vontatottak voltak, viszont az elején a történet leírása nagyon kellett, mert különben még több párbeszéddel lehetett volna magyarázni, az meg nem kellett Szép munka!

Péter
   Hozzáfűzés
717. Buttlers értékelése : 10 pont


EZ az! Az első olyan amatőr film, aminek voltak bizonyos részei, mire azt mondtam, hogy : "Na ezt meg hogy csinálták meg??" Eddig még ezt a kérdést sose tettem fel. De most végre igen! A legjobb az egészben aamikor a gyors képek jönnek az elején, meg természetesen a erdő-panel képátvitel! Hát ez szerintem megállta volna a helyét egy félprofi, vagy B-kategóriás filmben is! Egyszerűen eszméletlen volt! Erőltetett volt viszont a Hollywood-majmolás: "Caren! Jól vagy? Nem sérültél meg?", meg a történetet sem hiszem, hogy végig bírtam volna nézni, ha nem csináljátok meg ilyen jól! A Technika oly annyira kimagasló volt amatőrfilmesek között, hogy erre megadom a 10 pontot!
   Hozzáfűzés
715. GestaMuhely értékelése : 9 pont


Nos.
Gondoltam, egye fene letöltöm. Annak ellenére tettem ezt, hogy a trailer nem tetszett.
Uram isten! 500 mega - gondoltam -! Na mindegy, korlátlan lett a net, bánnya kánnya.
Egy óra mulva vissza tértem a géphez (cigi, stb) 43 percig nem bírnám ki :-)

Kezdődik. . . . . megszólalt az első japán - számomra - minősíthetetlen tré zene.
Na, mondom gyorsan kapcsoljuk le mert ezt én nem bírom ki!. . . és akkor elkezdtek jönni a jó képek és kezdett érdekelni a sztori. Ezen felettébb csodálkoztam mert ha valami messze áll tőlem, hát akkor az ilyen történetek. . .
Néztem, néztem és azt vettem észre, hogy a film közepénél járunk és még mindíg nem unalmas! Már nem volt érdekes a japánban oly divatos pedofil zene - bocs' a rajongóktól -.
Summa summarum. . . aki velem végig tud nézetni egy ilyen stilusu filmet, az előtt megemelek a kalapom. (most emeltem meg :-) )
Azért ennyi pont, hogy legközelebb több lehessen :-)
Gratulálok !
   Hozzáfűzés
709. HatiDani értékelése : 3 pont


Nem rossz! Egyszer meg lehet nézni.
   Hozzáfűzés


1 
1394. HatiDani hozzáfűzése


Bocsánat, helyreigazítom magam. . . meg néztem mégegyszer.
Már jobban tetszett mint elöször. 6pontra módosítok


721. Halivud Estevez hozzáfűzése


Nem baj ha más a vélemény, csak tudjuk miért.


719. roccia hozzáfűzése


HATIDANI= (HAT) (DANI) az (I)-ről lehagytad a pontot. Megköszönnénk a véleményed, de még nincs mit. Várjuk a te kiegészítésed. Igen! Először minden filmet csak egyszer lehet megnézni


716. Mekibácsi hozzáfűzése


Dani, sztem elírtál vmit. . .


713. Halivud Estevez hozzáfűzése


Indoklás? valami?


712. Halivud Estevez hozzáfűzése


Én is értetlenül állok és nézek.


710. Stigi hozzáfűzése


Ha neked ez három pont, akkor mire adnál tizet???


1 


708. Halivud Estevez értékelése : 10 pont


Elsőkörben meg kell mondani, hogy igen!
Igényes kivitelezés, nagy tudás!
Követendő példa mindannyiunk számára!


Profi lógó mindenfelé.
Mintha japán nyelvű zene lenne alatta főleg? Általános japán dizájn.
A főszereplő lány ruhája is mintha. . . japán dizájn?

Jók a színészek, meg a hangjuk, legalábbis így amatőr szinten.
A főszereplő lány egyéni, jellegzetes megjelenéssel bír.

Erdő-Panel átalakulás, és úgy egyáltalán az effektek: rulz, profi!
Utószinkron! Rulz!
Háttérzörejezés!Rulz!
Vazze körfűrész, ott a toppon!
CreativeCommons! Isten!
Jó, ötletes, változatos képek, kompozíciok!


Néhány negatívum kizárólag okulás céljából:

Több oldalas bevezetőszöveg, amit nem szoktam olvasni, mentség a 3. lap, ahol lényegretörő, tömör leírást kapunk.

Egy hosszú-hosszú lassú párbeszéd. 19:20 környékén. Az ilyen háttértörténetet expozíciója még a nagyoknak is gondot okoz. Persze így low-budgetben szöveggel a legkönnyebb megoldani. De akkor is, ezen gondolkozzatok.

A fiúknak nem ártott volna jelmez, - legalább a harcok idejére. Jellegtelen a megjelenésük. Izompóló, vagy bőrkabát. Valami. Így teljesen ilyen "srácok a suliból" jellegűek.

Kicsit tuningolni lehetett volna a történetet több érzelmi szállal, vagy valami extra bonyodalommal. Így csak azt látom, hogy beszélnek-harcolnak-beszélnek.

Igényes kivitelezés, megadom a 10 pontot!
   Hozzáfűzés
707. Dani (altermedia) értékelése : 9 pont


Iszonyatos jó. . . Komolyan le a kalappal.
A park -> panel teleportálásnál állva tapsoltam. . .
A színekre figyeljetek oda legközelebb egy kicsit, valahogy minden kicsit fakó, vagy nemistudom. . .
"Panel fantasy"
   Hozzáfűzés


1 
711. Gotshi hozzáfűzése


. . az a sok filter a hibás


1 


706. Stigi értékelése : 9 pont


Navégre! Ez egy igazán izgalmas film, örültem neki! Jó a sztori, jók voltak az effektek (nagyon jók), a verekedéseket is jól koreografálták, mondjuk kicsit több élet is lehetett volna a harcos részekben. Hozzáteszem, hogy más amatőrfilmek esetében már ez a szint is fantasztikusnak számítana. . .
Amikor a park úgy kockánként kicserélődik a panelházakra, az iszonyatosan tetszett! A színészi játékokon még lehetne csiszolni, de elbénázást sehol sem láttam. És persze az elmaradhatatlan bakiparádé is tetszett.

KÖVETELEM A FOLYTATÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Hozzáfűzés


1