hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

A fiatal Petőfi: Czipruslombok

Értékelj!Bejelentette: kypD

A fiatal Petőfi: Czipruslombok
Készítette:  Szilasi Larion, Tóth Balázs, Fehérvári Norbert, Bákány Enikő, Jécsák Judit, Drotár Adrián Hilarium Media

Tartalom: A feltörekvő, húszas éveibe lépő Petőfi Sándor elégedetlen a Pesti Hírlap és a nép által beskatulyázott, víg, bordalokat író költő szerepével. Úgy érzi, több van benne ennél. Hogy egy kicsit elvonuljon a főváros nyűgétől, költőtársához utazik vidékre, ahol nem várt ismertsége tesz szert...

Műfaj: történelmi-irodalmi film, dráma, romantikus | Hossz: 20 | Pontátlag: 6.00 | Ennyi értékelésből: 2


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


14258. Estevez, a filmestészta értékelése : 8 pont


Bár távol áll tőlem ez a kissé színpadias előadásmód, hangba is beleköthetnék. Illetve előttem szóló mind igazat írt.

Szépséges Bákány Enikő miatt kaptok plusz pontokat tőlem.
   Hozzáfűzés


1 
14260. kypD hozzáfűzése


köszönjük Estevez, hogy megnézted és, hogy ilyen bátorító pontokat adtál a filmre! :-)


1 


14257. Levier értékelése : 4 pont


Tök jó kosztümös film. De 17 perc belőle hangos könyv. Lebukik a villanypóznákkal és a villákkal a víz másik partján (apróság). Nagyon összeszedetlen volt az operatőri munka. Akkor most a hangot nem bántanám. De, amikor szimplán három szereplő beszélget nem ildomos hangosan oda illeszteni egy olyan zenét, ami legalábbis tempóban valami katarzis jelenethez illene, (mert uralkodni fog a képen). Tehát ki lehetett volna találni valami cselekményt. Mert az történik, hogy megjön Petőfi és beszélget. Igazából, amikor nem az történik hogy valaki beszélget, akkor a narrátor lány mondja el hogy beszélgetnek. Szóval ezért nem érdemes valamit filmre vinni. Karakter Ábrázolásról annyit csak, hogy amennyiben tényleg ilyen modorosan ábrázoljuk ezeket a múltbéli embereket, akkor a rossz magyar közoktatásnak adunk igazat. (És az összes Március. 15. -ei műsor eszünkbe juthat) Hogy muzeális, emberi jellemvonásoktól mentes viaszbábukat kapunk. Én javasolnám hogy egy picit az emberi oldalukat is legyen hangsúlyozva. Na szóval, AMI LEGJOBBAN HIÁNYZOTT. A cselekmény! És ebből adódóan a film miértje. Támogatnám és biztatnálak benneteket, hogy készítsetek még kosztümös filmeket. Csak legközelebb legyen benne cselekmény, operatőr, izgalom, dráma, feszültség esetleg humor. . . stb. Hajrá!
   Hozzáfűzés


1 
14259. kypD hozzáfűzése


köszönjük szépen a kritikát, bár azt a 4 pontot egy kicsit kevésnek érzem a sok belefektetett munkám mellet, de nem vitatkozom. Az operatőri munkára annyi mentségem van, hogy mindkét helyszínt akkor láttam úgymond én is először saját szemmel, akkor mozogtam ott először én is, és a filmet is három nap leforgása alatt hoztuk össze, de a filmre érkezett egyéb kritikák során már a 180 fokos szabályról meg sok egyébről hallottam, így legközelebb még körültekintőbb leszek ezügyben, meg egy rendes steadyt is próbálok szerezni. Ügye főleg azért épül az egész párbeszédekre, mert nem tudtuk, hogy a Múzeumfaluban milyen tárgyak, lehetőségek állnak majd rendelkezésünkre, illetve a korlátozott források miatt, sok dolgot tényleg csak szóban lehetett a filmben előadni. A karaktereket pedig igyekeztünk korhűen ábrázolni, Petőfit is a fennmaradt személyleírások kitartó és alapos munkája alapján írtam meg, így karakterábrázolásban amennyire lehet színészeim és magam védelmére kelnék De ettől függetlenül örülök, hogy időt szakítottál a filmre és véleményezted.


1 
1