hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Argumentum

Értékelj!Bejelentette: kypD

Argumentum
Készítette:  Tóth Balázs, Szilasi Larion Hilarium Media

Tartalom: Az életben számtalan bűneset van, amire nem találnak elég bizonyítékot. A film egy alternatív világról szól, ahol a bírók teljesen más funkciókat képviselnek, mint a mi világunkban. Ebben a világban a bűnesetek megoldásához nincs szükség kézenfekvő bizonyítékokra, más módszert használnak. A film elején két gyanúsított jelenik meg, akiket elhurcolnak a Bíróhoz, és az új, és sokkal hatásosabb módszerrel derítik ki, hogy kettejük közül, ki a bűnös.

Műfaj: krimi, sci-fi, akció | Hossz: 8 | Pontátlag: 6.83 | Ennyi értékelésből: 6


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


14268. Ambrose értékelése : 7 pont


Nagyon jó, az alapötlet!

   Hozzáfűzés


1 
14270. kypD hozzáfűzése


köszönjük, hogy megnézted és a pontot is, de azért örülnék egy kicsit tágabb véleménynek, mi volt ami tetszett benne, mi volt ami kevésbé


1 


14255. Levier értékelése : 7 pont


Nagyon jó az alapötlet. Az a hatalom amivel a Bíró-bír. . . ahogyan lebuktatja a gyilkost saját maga előtt és átérezteti vele áldozatai fájdalmát. Talán túl rövid 8 perc, hogy ez a dráma tisztességesen kibontakozhasson. Viszont így kezdésnek nem is baj, hogy nem lett hosszabb. Ugye a körülményeken kell csiszolni, a bűn lélektanán. (Ezt az ötletet tedd el és öt év múlva szeretnék látni egy remake-et. ) Elnézést a csapongásért. Sokkal filmszerűbbé kell tenni az egészet. Nem azt akarom mondani, hogy amiket most le fogok írni jobb megoldások lettek volna, csupán tanácsokat szeretnék adni.
- Már az elején a lépcső fordulóból induló szereplők és a két rabló megszólalása túl egyszerű és összecsapott.
- Egyrészt mivel nincs bírósági terem ahol forgathatnátok és egy lakás belső adott volt. Hálistennek közli a figura, hogy ez nem úgy néz ki mint egy bíróság. Itt csak a fantáziátokon múlik, hogy hol van ez a íróság. Lehet az egy pajta egy benzinkút wc-je egy csónakház vagy egy borospince, mivel e film világa és törvényei teljes mértékben elbírtak volna ilyeneket.
-Nyilván akik nézik ezt a filmet nem tudnak elvonatkoztatni attól, hogy fiatal srácokat néznek, akik több-kevesebb sikerrel próbálják eljátszani a rájuk kiosztott szerepeket. (Itt eszembe jutott az is, hogy két idősebb bűnözőt leültetnek ilyen kigyúrt végrehajtó figurák, és a bírák (teszem azt) kisgyerekek) :-D :-D. . . . . . .
Nem is írom végig jelenetről jelenetre a véleményemet, mert rá fogtok jönni idővel. Van egy k. . va jó story, amit szárazon ábrázoltatok. És nem használtatok elég színes ceruzát. A szereplők nem jók. De hogy lehet egységesíteni a fogdmeg-fúkat anélkül, hogy fekete bőr kabát és az összes klisét elkövetnétek? Hogy lehet magát a bíró figuráját, aki a kulcs figura még izgalmasabbá tenni? Gondoljatok pl Christoph Waltz-ra a becstelen Brigantikból, pl játszadozhatott volna velük, mielőtt leleplezi őket, tűnhetett volna úgy, hogy ő teljesen bízik bennük. . és akkor a csavar is jobbat üt. De ezer meg ezer variáció létezik. Az ítélettől a másik dimenzió ábrázolásáig mindenben sokkal több potenciál van, mint amit kihoztatok belőle.
Szóval szurkolok. Remélem tényleg megcsináljátok újra pár év múlva. Én nagyon kíváncsi lennék. Addig is a technikai megvalósításra nagyon rá kell feküdni. És most nem a hangra meg a világosításra gondolnék első körben, hanem a beállításokra, a kompozíciókra, az egymásra vághatóságra és a tengelytörésekre. A vizuális effektek látom mennek, de az is csak jobb lesz ha komolyan veszitek. Biztatásként adok 7 pontot. Pacsi! :-)
   Hozzáfűzés
14250. Vukmir értékelése : 5 pont


Mellőzném a technikai részre irányuló kritikát láttam személy szerint már jobbat is, de ennél sokkal rosszabbat is. Az elgondolás amit véghez akartatok vinni azzal abszolút semmi probléma nem volt. Viszont, a végéről ejtenék egy kis szót és ez lehet nem fog tetszeni.
Mi a búbánat az hogy a felbujtót kinyírjátok azt a köcsögöt aki végül meghúzza a ravaszt büntetlenül elengeditek?! Mert habár a végén a bíró azt mondja hogy neked más lesz a büntetésed, azt én ha ezer évig élek sem fogom megtudni hogy ő mikor és hol bűnhődik.
Véleményem szerint ez egy erkölcsi bukta a bíró részéről, mert ezzel alá támasztod azt a kamasz kibúvót
hogy mások vittek rossz utakra engem, rossz társaságba keveredtem. Holott mindannyian tudjuk hogy ez egy marhaság. NE MENTSÜK FEL A GENYÓT AKI MEGHÚZTA A RAVASZT !!
   Hozzáfűzés


1 
14253. kypD hozzáfűzése


helló, mindenek előtt nagyon szépen köszönjük, hogy megnézted a filmünket, és értékelted.
Ő szerintem a végét kicsit félreértetted, aki ott maradt az erdőben úm. örök időkre a saját lelke fogságában magára hagyatva volt az, aki megölte az áldozatot, a felmentett fiatalabb személy mellélőtt, ez látszik is azt hiszem a filmben, bár ezek szerint lehet nem teljesen egyértelmű. Akárhogy is, köszönöm még egyszer, hogy írtál és értékeltél :-)


1 


14241. saturn értékelése : 6 pont


Tisztelem a munkátokat, de azért messze nem tökéletes a kivitelezés. A képen és hangon is van még hova fejlődni. A történetben nem értettem, hogy min csodálkozik azon a vádlott, hogy milyenek a bírók és a rendőrök, miközben a sztori leírásában az szerepel, hogy ez egy ilyen párhuzamos világ, tehát természetesnek kellett volna ennek lennie. Lehet a leírással volt gond és inkább nem is átlagosan ilyenek a bírók, hanem van egy különálló igazságosztó, mint Batman vagy Knight Rider, akik a maguk módján raknak rendet. Számomra az se tiszta, hogy azokat a bevillanó emlékeket látja-e a bíró, vagy csak a nézőnek van mutatva? Az mindenképp jó jel, hogy végig tudtam nézni, tehát van benne valami, úgyhogy dolgozzatok tovább, úgy lehet fejlődni.
   Hozzáfűzés


1 
14245. kypD hozzáfűzése


Köszönjük a szép hosszú értékelést. Ez a filmünk már nem mai és nem is a legfrissebb. Mivel pályázatra készült, a film hossza sajnos eléggé meg volt szabva, ezért nem bontakozhattunk ki benne jobban, de igen ez a bírós kérdés jogos, a forgatókönyv beli hiba. A bevillanó képeket látja a bíró is, ügye az erdőben eleve egy elméleti világba kerülnek át, tehát minden ami ott történik, csak a fejükben zajlik és ott azon belül idéz elő emlékeket a bíró és a segítői. De annak nagyon örülünk, hogy nézhetőre sikerült.


1 


14238. Estevez, a filmestészta értékelése : 6 pont


Viszonylag szépen felvett, túl sejtelmes történet.
Nem érthető, nem sejthető.
Vajon miért ilyen elmosódott, és miért ilyen sötét a kép?
   Hozzáfűzés
14237. John R. Blade értékelése : 10 pont


Pár dologba beleköthetnék de nem teszem. Ez az egyik legzseniálisabb magyar amatőr kisfilm amit valaha láttam.
   Hozzáfűzés


1