hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Zártosztály első kedvcsináló előzetes

Értékelj!Bejelentette: Nagy Gyula CinemAnt

Zártosztály első kedvcsináló előzetes (bemutató)
Készítette:  Hantos András és Nagy Gyula

Tartalom: Ötven évvel ezelőtt a helyi gimnázium építkezésén történt baleset következtében meghalt egy kisfiú. A diákok körében az a legenda terjed, hogy szelleme az iskola falai között kísért. Tamás, miután látja, hogy szíve választottja, Edina érdeklődik a téma iránt, felveti barátainak az ötletet: a haláleset évfordulójának éjszakáján titokban zárkózzanak be az iskolába, hátha sikerül találkozniuk a szellemmel! Tervüket azonban megneszeli a bandából kirekesztett Lia, akinek sikerül még előttük bejutnia az iskola épületébe. Ezt követően az éjszaka során olyasmit él át a csapat, amire senki sem számított.

Műfaj: thriller-dráma | Hossz: 1 | Pontátlag: 2.50 | Ennyi értékelésből: 2


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


14003. OSSYNI értékelése : 4 pont


+3 pont mert jók a csajok
   Hozzáfűzés


1 
14014. OSSYNI hozzáfűzése


Pont most írtam a 353W (EP című filmnél, mik azok a pontok ami miatt nézhető egy film. Ha gondolod olvasd át. Nem a hossz számít, hanem, hogy ott tud e tartani a képernyő előtt Egy egyperces reklám is lehet baromi hosszú és egy kétórás film is eltelhet pillanatok alatt. Minden filmet megszoktam nézni, ha nézhető, nem lesz ez másképp a tiéddel sem. Csak fussa időből. . .


14013. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Köszi. Ha valamikor elérhetővé tesszük a filmet, kíváncsi lennék a véleményedre. Feltéve, hogy rászánnál az életedből 78 percet.


14010. OSSYNI hozzáfűzése


neeem 4 pont úgy ahogy van


14007. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Tehát csajok nélkül nálad is csak 1 pont?


1 


13948. janosecker értékelése : 1 pont


Az amatőr filmek tipikus tulajdonsága, hogy az előzeteseik alapján már szinte tutira lehet menni, ami a majdani minőséget illeti. Eme nemes tradíció ezúttal sem szakadt meg. Ez a film thriller-dráma lesz. Ezt azoknak hangsúlyozom, akik nem olvassák el a film adatlapját. Mert magából az előzetesből ez nem derül ki. Ami ráadásul kedvcsinálóként hirdeti magát. Nem csoda, van itt minden annak érdekében, hogy kedv csinálódjon. Rosszul artikuláló színművészek (értsd: haverok a tökmindegyhonnan), béna szövegek és végtelenül statikus, unalmas beállítások, valamint egy iskolabelső (ez a leggázabb). Jó, ha bizonyos alkotók nem hagyják magukat befolyásolni a műfaji jellemzők és nézői elvárások által, de ennyire ne akarjunk újítóak lenni.
   Hozzáfűzés


1 
13968. RCS hozzáfűzése


Még tovább árnyalja a képet hogy viszont amit te feltöltöttél korábban 4 elem címmel, arra jött egy nagyvonalú 6-os, egy 1 pont és egy 3 pont. Hááát. Ilyen emberektől szerenték én is 1 pontokat kapogatni Előre közlöm nem kérek erre semmiféle reakciót vagy magyarázó választ vagy sértődést, nem fikázok nem sértő szándékkal gépelgettem le ezt a pár sort csak a tények ugye tények, a konklúzió pedig mindenki sajátja legyen.


13967. RCS hozzáfűzése


1 pont azért röhejesen kevés tekintve hogy egyáltalán nem olyan rossz ez az előzetes. Sokszor apontozás valamelyest minősíti az értékelőt is, nem csak az adott produktumot. Itt egy csapat összeállt, megcsinálták, kitaláltak egy sztorit meg minden. Valódi helyszínen történik a cselekmény! Vannak itt az oldalon feltöltve olyan förmedvények amiktől leesne a hajad ha látnád őket. Na azok érnek 1 pontot. Ez a tréler legalább 5 pont. Nekem kicsit túl sokszor lettek levágva a fejek, lábak, túl sok a nagylátószög, nem igazán látok tudatos komponálást a snitteken. Tipikus megfigyelő kamera feeling amikor leraktok egy kamerát derékmagasságba az ajtóval szembe és ahogy bejönnek a szereplők az ajtón, követitek őket komótosan nagylátószög állásban majdnem 90 fokig.


13966. janosecker hozzáfűzése


[. . . ]minden negatív véleményem ellenére[. . . ]


13965. janosecker hozzáfűzése


Engem minden negatív véleményem kimondottan érdekelne a teljes film. A youtube-on található egyéb anyagok (riport, sorsolás) alapján egyébként is rokonszenves fickóknak tűntök.


13964. Estevez, a filmestészta hozzáfűzése


Meglátjuk a végén.


13962. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Az előzetesek olyan szempontból jók, hogy hűen megmutatják, milyen filmre számíthatsz, ha megnézed. Tehát sokkal inkább ez alapján kell véleményt formálni, mintsem a műfaji elemekben tobzódó filmre ráaggatott thriller-dráma jelző alapján. Nyilván a film fordulatait nem szerettük volna ellőni, ilyesmit tehát nem érdemes keresni az előzetesben. Tehát ha neked ennyire nem tetszett az előzetes, akkor jó eséllyel a film sem fog tetszeni. Az éjszakai, sötétben játszódó jelenetei különösen. Mivel ezekből elég sok van a filmben, ezt a világosabb, jól látható koncepciót választottuk a fényelés során. A statikus beállítások is nagy dominanciával vannak jelen. Ezt vágással igyekeztem ellensúlyozni. Ez részben technikai korlátok miatt is indokolt volt, de nem ragozom, mert az vitathatatlan: ez a része senkit se kell, hogy érdekeljen, csak a végeredmény. Sajnálom, hogy ilyen lesújtó véleménnyel vagy róla, de tudomásul veszem.


13961. janosecker hozzáfűzése


Elnézést kérek, ha úgy tűnt elhamarkodottan ítéltem. Nyilván tisztességtelen dolog valakinek a többéves munkáját néhány sorral minősíteni. De nem értjük egymást. Bárhol lehet atmoszférát teremteni. De ez nagyon sok dologból áll. Színészi játék, kameraállások, vágás, szituációk. Az előzetesek képei nagyon sterilek, fantáziátlanok, nincs színészi játék, csak a szöveg fahangú felmondása. Azt, hogy milyen atmoszférát akartatok teremteni elvileg valóban nem tudhatom. De. Ez egy kevés szereplőt mozgató, kevés helyszínnel operáló, természetfeletti elemeket tartalmazó (vagy legalábbis sejtető) zsánerfilm. Nyilván az volt a célotok, hogy a néző együtt tudjon érezni a szereplőkkel: ha ők félnek, te is félsz stb. A statikus beállítások és a rossz alakítások miatt ez nem megy. Persze lehet, hogy a végleges filmben ez máshogyan néz ki. Akkor viszont az előzetesek nagyon rosszak, mert azt sem mutatják meg a filmből, ami ténylegesen benne van, ami pedig rossz, azt valamiért kiemeltétek. Külön kiemelném az egyik előzetes konyhás jelenetét. A lány a sötétben tapogatózva keresi a kést, persze a jelenet úgy van bevilágítva, hogy a néző mindent láthat. Ez egyfajta nemtörődömség (ha nem tudom tisztességesen felvenni, nem rakok be ilyen jelenetet), ráadásul bekerült az előzetesbe is. Aminek a film népszerűsítése lenne a célja.


13960. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Ha jól értem, arra gondolsz, hogy egy suliban nem teremthető meg a megcélzott atmoszféra. De honnan tudod, milyen atmoszférát céloztunk meg? Olvastad a forgatókönyvet? És honnan tudod, hogy sikerült-e a megcélzott atmoszférát megteremteni?

Félre ne érts, elfogadom, ha neked nem tetszik a kép, a hang, a kompozíció, a történet, a színészek, a rendezés, a vágás, stb. , de ezt a konkrét következtetést nem értem.


13959. janosecker hozzáfűzése


Úgy értem, hogy egy ilyen műfajú filmnél a helyszín atmoszférájának megteremtése alapvető fontosságú. Ha egy vígjátékot forgattatok volna, akkor kevéssé lenne jelentős. Ennél világosabban nem tudok fogalmazni. Ajánlott irodalmak a témában: A Manderley-ház asszonya, Iszonyat, Ragyogás. Illetve ide sorolható még a 9-es tekercs című ócska blöff is, mint negatív példa. Lehet mondani, hogy ezek stúdiófilmek, de nem ez a lényeg. Hanem az alapelv, a hozzáállásotok, a kreativitás. Ezek nem kerülnek pénzbe, így felesleges is ezekkel takarózni.


13958. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Saturn! Köszi a hozzászólást. Első filmesként minden véleménymorzsának örülök.


13957. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Hogy érted, hogy
em kell filmre vinni egy olyan történetet, amelyben kardinális fontosságú a helyszín, ha nem tudom normálisan megoldani? Ez a film egy gimiben játszódik és ott is forgott. Ennél autentikusabb megoldást nehezen tudok elképzelni.


13956. saturn hozzáfűzése


Értem. Hát azért suliba se egyszerű forgatni ha az ember már nem diák. Kb 15 suliból csak 1 engedte meg, hogy forgathassak (pedig csak a bejárat kellett, illetve egy kicsit a folyosó) és azok is 50 ezret kértek/óra
Nem volt mit tenni, fél órát béreltünk.


13955. janosecker hozzáfűzése


Valóban nem baj, ha a helyszínek sajátok. Nem kell sok pénzt kiadni egy helyszínért. Emellett elmondom mit nem kell még csinálni. Nem kell filmre vinni egy olyan történetet, amelyben kardinális fontosságú a helyszín (hiszen ez ad karaktert, atmoszférát a cselekménynek), ha nem tudom normálisan megoldani.


13954. janosecker hozzáfűzése


Valóban nem baj, ha a helyszínek sajátok. Nem kell sok pénzt kiadni egy helyszínért. Emellett elmondom mit nem kell még csinálni. Nem kell filmre vinni egy olyan történetet, amelyben kardinális fontosságú a helyszín (hiszen ez ad karaktert, atmoszférát a cselekménynek), ha nem tudom normálisan megoldani.


13953. saturn hozzáfűzése


Abban egyet értek, hogy van még hova fejlődni, nem is kicsit. De szerintem egy amatőr filmben (főleg ha az minimális vagy 0 költségvetésü) el lehet nézni, ha a helyszínek saját lakások vagy ismerősöké. Rendes filmekbe sok pénzt kiadnak egy nagy villáért, kastélyért a látvány érdekében (van hogy ezer kilómétereket is megtesznek), ami jó is, de egy magyarnak (főleg diákokból álló csapatnak) honnan lenne már több 100-ezer forintja külön féle helyszínekre?! Ezt valahogy nem értettem. Ha van tuti tipped, igérem megfogadom és talán e film készítője is.


13952. janosecker hozzáfűzése


Közben megnéztem a többi előzetest is. Fenntartom a véleményemet. Bár a filmnek végül megvolt a premierje, szóval már teljesen mindegy.


13951. janosecker hozzáfűzése


Én speciel nem tekinteném meg a végleges filmet, nem azért mert felületes vagyok, hanem mert nem most jöttem le a faliszőnyegről. Kétlem, hogy nem ez a rettenetes eszköztelenség uralja az egész produkciót. Az, hogy a szereplők az iskola diákjai és ez egy amatőr film, ennek így in concreto semmi jelentősége. Egy amatőr filmhez is lehet szerezni kameraképes embereket. Attól, hogy én tudom kik, még nem fog tetszeni, amit művelnek. Az iskolabelsővel ugyanaz a gond, mint minden harmadik amatőr film helyszíneivel. Abban filmezünk, ami közel van, elég ha letesszük a kamerát, megfelel a lakótelepi bérház szobája is. Mert speciel az egyik szereplő mondjuk ott lakik. Lehet, ha nem láttam volna túl sok ilyen ásításra ingerlő épületbelsőt már amatőr filmekben, nem is zavarna. De ez még mindig tendencia, sajnos. Mint amikor egy film azzal indul, hogy a szereplő felkel és megmossa a fogát.


13950. Nagy Gyula CinemAnt hozzáfűzése


Köszönöm az értékelést. Nem tudom, ilyen első benyomások alapján adnál-e esélyt az egyébként kész filmnek, de ha igen, remélem, az kellemes meglepetés lesz számodra.
A film műfaja inkább dráma, mint thriller, de ha a thriller elemeket hiányoltad, a harmadik előzetesünkben (tudom, mire gondolsz: igen, van nemcsak harmadik, de negyedik is) felfedezheted azt is.
A szereplők nem színészek, hanem az iskola diákjai. Talán egy amatőrfilmnél ez megbocsátható. Amit viszont nem értek: miért olyan gáz az iskolabelső egy olyan filmben, ami arról szól, hogy diákok egy csoportja bezárkózik éjszakára a suliba?


1 
1