hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Szikigyakor, Végső utca

Értékelj!Bejelentette: Levier

Szikigyakor, Végső utca
Készítette:  Karácsony Péter Lightwood Pictures

Tartalom: Dunkel Nepomuk Norbert, filozófus és zeneszerző

Eszterházy Filmnapok 2014. Legjobb dokumentumfilm díj és 61. Országos Független Filmfesztivál (2015 október) fődíja


Műfaj: Dokumentumfilm (portréfilm) | Hossz: 25 | Pontátlag: 6.00 | Ennyi értékelésből: 2


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


13876. OSSYNI értékelése : 7 pont


Levier ha nem ismernélek tuti meg nem néztem volna a filmet. Már vagy 2x neki kartam kezdeni de 2 belepörgetésig nem jutottam tovább soha. Valami ellenállhatatlan hányinger fogott el amiikor néztem, nem akarom ! De megerőszakoltam magam az isten verje meg csak megnézem. . . Szóval ahogy elkezdődik az minden benne van amit soha nem akarok látni. Ezt tetézte a csávó első mondata, hogy szerelmes a kutyájába. . . Mondom ez valami szellemi fogyatékos ember? Ez undorító, kikapcsolom. . . -Mondom csak megnézem mert tudom, hogy érdekes lesz mert Levier te csináltad, olyan rossz csak nem lesz tán. . . Hát megint megtaláltad a gyomorkeserűt
Aztán ahogy nézem az jutott eszembe, hogy a tipikus esete az őrült és zseni párosításnak.
A szereplő világnézetének szélesen tág látókörűségét, a filmben felvonultatott és feszegetett témák a végén jobb horoggal a gyomromban végződött. Hiszen minden téma és az azzal állított nézete szélesen ellent mond a vallással, és ez az ember ugyebár Debrecen, sőt az ország legnagyobb református templomában dolgozó orgonistája?
Tehát megvolt a csavar is a végén ! Nekem összességében nagyon tetszett. A templomos felújítást végző vágóképeket én sem tudom hova tenni, ezt hibának tartom, de nem eget verő.
   Hozzáfűzés


1 
13889. Levier hozzáfűzése


Ossyni! Először is Köszönöm, hogy megnézted.
Másodszor :-D : Nem feltétlen érzem azt, hogy a fő motívum a szereplő vallásossággal vagy vallással való szembeállítása. Egy nagyon furcsa - buddhista filozófiával, ezotériával, kvantum fizikával és széleskörű politológiai és művészeti ismeretekkel rendelkező embert nézünk, aki csak annyira vész el ezekben a gondolatokban, amennyire egy őrült. . . vagy ha úgy tetszik egy zseni elveszhet. Mind e mellett, egy perifériára és nincstelenségbe sodródott ember, egy olyan helyen, ahol nincsen körülötte olyan, akivel megoszthatja gondolatait és érzelmeit. Nem a Debreceni Nagytemplom orgonaművésze, de orgonaművész. (Beszöktünk orgonálni) Kanadában elismert és híres volt, zenével foglalkozó művészi berkekben. Haza jött MO-ra és nem kellett senkinek. Nem Orgonálhatott templomban, mert a magyar kritika szerint ő nem magyar. Nem úgy játszik, ahogyan azt egy magyar embernek tennie kéne. De ez nincs a filmben, másra koncentrál úgyhogy értelmetlen tovább erről írnom.
Úgy érzem, mint készítő, hogy ez a filmecske egy szokatlan furcsa és egyeseknek már-már gusztustalan, tolakodó, állat centrikus és mesés elemekkel átszőtt miliőt tár a néző elé. Olyat mint, amilyen Dunkel Norbert önmaga. Épp nem nevethetjük kis és épp nem vehetjük komolyan. Célom volt, mint dokumentumfilm, hogy az antropológia stílus uralkodjon a filmen. Ezért van, hogy titkolt az alkotói jelenlét. A film végén, a falra mászó restaurátorokat, azért raktam bele, mert esküszöm nem tudják, hogy az állvány két végén egyszerre kezdenek el a magaslatokba törni. A tanárom pedig támogatta, hogy szimbolikus jelentése is van a filmben. Diónakhélyában.


1 


13757. RCS értékelése : 5 pont


Ez valami vizsgafilm?

Felkeltette az érdeklődésem a cím mert marha titokzatos, és az első képkocka mikor megnyitottam. Pontosabban nem az első képkocka hanem a videó vége felé a záró monológ, mert onnan indul a film ha megnyitom a linket.
Végig éztem, és hát ezt nem tudom hova tenni. Érdekes volt de ugyanakkor olyan semmilyen. Láttam néhány éjjel kettes műsorsávba tartozó dokufilmet már életemben, de azok tényleg szóltak valamiről, volt elejük, volt végük, valahonnan elindultak és valahová megérkeztek mire végük lett.
Mi volt ez? Portré? Nem tudtuk meg ki ez az ember. A szomszédasszonya egy ősbunkó öregasszony, az átjött. Miért volt az a sok furcsa, sehova sem tartozó vágókép? Főleg a végén, az állványzaton felmászó melósok akiket olyan sokáig kellett nézni. Lehet hogy a technikán csúszott el ez a film. A téma érdekes és ott hever a lábad előtt, csak nem sikerült jól felkarolni és filmbe önteni. Kissé nyomasztó volt az egész, nem csoda hogy annyi üres ház áll azon a részen. Én is csak menekülnék el a francba. Szomorú ez de mit tegyen az ember?

Technikai szempontból max 3 pontot adnék, mert javarészt roszul exponált, életlen és remegős képeket láthatunk, sokszor zavaró, kizökkentű vágási ritmussal.
Tartalmát tekintve 5-öt adnék rá mert tényleg látszik hogy akar szólni valamiről, csak olyan esetlenül. . .
   Hozzáfűzés


1 
13760. Levier hozzáfűzése


Köszi az értékelést. A filmet egyedül készítettem. Én voltam az operatőr is. Megnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat az idei Eszterházy filmnapokon.


13759. Levier hozzáfűzése


Nem tudom, mit kéne csinálnom a videóval, hogy ne a végén induljon. Mert szerintem minden opciót megnéztem a youtube beállításoknál.


13758. RCS hozzáfűzése


Ja még annyit hogy nagyon tetszett ahogy az operatőr kvázi szellemként volt jelen mindenütt. Baromi hiteles lett tőle az egész hogy senki sem reflektált felé a szereplők közül.


1 
1