hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Circulus Vitiosus

Értékelj!Bejelentette: In Ferus Film

Circulus Vitiosus
Készítette:  Kaló-B. Péter & Benke Tamás Kaló-Film & Kaló-Benke Corp.

Tartalom: Egy olyan megkeseredett, magányos ember agyában járunk, aki irigységében megölt vagy meg akart ölni valakit. Magányában tudathasadásos állapotba kerül és emiatt két alak vándorol elméjének erdejében, szerpentines agytekervényein, akik egyfolytában fejtegetik, melyikük lehet a felelős bizonyos dolgokért. A dominanciáért folytatott küzdelemből feleszmélve kompromisszumot kötnek és megtalálják a megoldást, amely kivezet a végeláthatatlan útvesztőből.

Műfaj: Psicho-Thriller-Art | Hossz: 40 | Pontátlag: 8.50 | Ennyi értékelésből: 2


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


11595. OSSYNI értékelése : 9 pont


SPOILER ELŐFORDULHAT !
Hála a jó istennek, kicsit megkésve de nem elfelejtve meg tudtam nézni a filmet. Ahogy az kell, este 10-kor kellemes hangerőn subwofer bekapcs jöhet a Kalló-B filmélmény!
Mielőtt belefogok a nagy írásban, mindig eszembe jut mi lenne, ha kapnál 1-2 millió forintot egy filmre, mit tudnál kihozni, mert így sz nekem bejön, mi lenne akor vajon? egy kis cgi vagy épített helyszín stb. . . Nagyon kíváncsi lenék.
Szóval bizony isten annyira be tud forgatni a film, hogy elképesztő. 7 és fél percnél majdnem kikapcsoltam és kissé érces hangon ! -NA MENJ A PICSÁBA ÉN EZT NEM NÉZEM ! És nem azért mert nem tetszett a film ! Valami olyan parát hozott rám amit már réges-régen elfelejtettünk a horror filmekből. Félni. . . Félni a semmitől ! Mint gyermek koromban a Twin Peaksben, rettegtünk pedig nem volt benne semmi. Ezt a félelmet annyira régen éreztem filmben, hogy hihetetlen, és hiányolom is a mai nagy filmekből, mert jöhetnek szellemek vagy darabolhatnak, darálhatnak embereket, már jókat alszom rajta de a filmed adrenalin pumpa mind felett !
Szóval: technikailag jónak mondható de sajna a 4:3 is csak kivágva volt, így a 106centis tv-n 16:9 -es képernyőn igencsak jelentős kép kiesett. Sok képi operatőri beállított kép nagyon tetszett, pl egy egyszerű zoom is, amikor követik a kiszemelt embert a bérház sornál, annyira egyszerű de mégis valahogy megmaradt a fejemben tetszett, de ez csak egy a sok közül. . valóban voltak nagyon kinyújtott jelenetek, stílszerű de néha kicsit sok, és volt egy ami abszolút nem illett az egész filmbe, nem tudtom hova tenni: ez a visszafelé játszott elégő gyertya az erdőben. Ott abszolút csak azt éreztem, ez azért van benne mert felvettétek és legyen már bene hangulatkeltésnek. A hangtisztasággal 98% meg voltam elégedve, azt a 2%-ot most nem feszegetném. Számomra ez már nagyon a besz_ratós kategória volt, a nyomasztó hangok, zörejes zenékkel, elképesztően depresszív hangulatot áraszt, tehát célodat elérted, gyengédebb idegzetűeknek, pl epilepsziásoknak nagyon veszélyes, harmad ilyen horrorfilmen besokallt nálam egy lány ! Kérlek pótold a filmed elején egy kiírással 18+ ! Színészettel nagyon meg vagyok elégedve, majdnem profi. Helyszínek: nagyon tetszett a kietlen városban való felvételek és csak egy személyesen gondolat még egy megjegyzésem lenne. Az erdő helyszín helyett egy nyomasztó lepusztult romházban vagy akár pince pince-rendszerben fokozottabban hangulatosabbnak gondolnám a filmet.
Ja apropó, nagyon örülök, hogy nem - a jó és a rossz harca- volt karakterizálva a filmben, ez hatalmas +++
Köszönöm, megérte megnézni !
Faust mit kontárkodott a filmben?
Maga kategóriájában eléggé mestermű ez a film is, nekem nem lenne ilyen keszekusza történeteket kitalálni, főleg, hogy a tudathasadásos filmekkel már tele a tököm, de Te (Ti) mindig tudtok újat mutatni, és ennek nagyon örülök.

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jonny 134 ha megnézed a filmet alaposan akkor láthatod, hogy a film valódi -főszereplőjét- soha nem látjuk, kezdve azzal, hogy egy fehér pólós ember kel fel reggel, de már csak egy fekete inges ember eszik vagy ott a laptopos jelenet, ott is a főszereplőt -nem- láthatjuk. Tehát a film ahogy befejeződik és odatekered a legvégére, amikor a tisztás tetején megállnak, teljesen összeáll a kép. -Öngyilkosság, de hogy ki kergette a testet a halálba az már nem derül ki, egyszerűen csak vége van, már lényegtelen is.
   Hozzáfűzés


1 
11598. OSSYNI hozzáfűzése


Faust, köszönöm, megtisztelő. A valódi nevedet nem tudtam, csak feltűnt a film elején a logó
Kalo-B olyan szintű apró jelekig már-már én sem tudok odafigyelni mindenre, de meg fogom nézni, figyelmen kívül hagytam.


11597. Kalo-B hozzáfűzése


A gyertya sem véletlen azért! Ha megfigyeled, a gyertyák elalszanak ha felébred valamelyik az erdőben, ergo a test elalszik. Amikor pedig lefekszik valamelyik alteregó, azaz belép az irányítás szerepébe és felébred a test, akkor a gyertyák ismét felgyulladnak.

Színészeink is örömmel olvasták értékelésedet, és nevükben is megköszönöm a kritikát. A hangot tekintve, tudom mi a problémád. Nekem is nagy hajtépést okoz, de igyekszem kiküszöbölni, és a jövőben még jobban figyelni majd.


11596. Faust hozzáfűzése


Faust az egy szem operatőr volt kedves Ossyni.

Örülök, hogy tetszett a film, egyáltalán nem nyalásként, de a Te véleményedre eléggé adok általában.


1 


11504. Jonny 134 értékelése : 8 pont


Az első 6 perc bődületszar, utánna tök jó az egész. De az első 6 perc nagyon végigszenvedős. . . tök zagyva az egész, csúnya a kép, a néző azt se tudja mi van, és ami a legrosszabb hogy rohadt hosszúak a vágóképek és unalmasak. Pl a kézmosós jelenet, a félórás kenyérpirítós jelenet, a sok mászkálás rohadt unalmassá teszik. Azt tippelem h a magányt akarted éreztetni vele de ez nagyon mellé ment, az egér az jó volt. (Amúgy hogy sikerült felvenni szerencsés véletlen?). Maga a film alapvetően tetszett, de nekem eleve nagyon bejön ez a stílus. Kicsit lehetne pörgősebb pl a szembecsöpögtetős jelenetben ha a srác gyorsabban csöpögtetne fele ilyen hosszú is lehetne az a plán és úgy jobban ütne a blur is, de ez már csak kukacoskodás. A vége valahogy elcsépelt volt. . . megkérdezi ki jön? Áh gyere te élj tovább. . . nem tudok mert a multkor megöltem magam. . . LOL. És mi lett volna ha azt mondja h ki következik? Én jövök. . . Háhá nem jöhetsz mert a múltkor kinyírtam magunkat. . . vagy mi? Egész végig azon paráznak h kié a testük aztán meg az egyik kinyirja mahukat? ez olyan meh. De legalább nem sablon. . .
   Hozzáfűzés


1