hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Az ismerős környék

Értékelj!Bejelentette: SEBI

Az ismerős környék
Készítette: 

Tartalom: Ez a koprodukcióban készült rövidfilm vagy ha úgy tetszik "tesztfilm" egyrészt szívességből készült el, másrészt kíváncsiak voltunk arra, hogy mit tudunk kihozni csupán egy kamerával és ez lett a végeredmény. A film Samuel Beckett - Godot-ra várva c. drámájából dolgoz fel egy jelenetet modernebb köntösbe öltve.

Műfaj: dráma, szatíra, vígjáték | Hossz: 09:46 | Pontátlag: 6.00 | Ennyi értékelésből: 5


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


13674. pppbela értékelése : 7 pont


Csak csatlakozni tudok a többi kommenthez, a hangot említeném még meg, ami bár jó volt, de lehetett hallani a vágásokat. Ezen felül a fókusz néha nem ott volt, ahol kellett volna lennie – legalábbis én úgy érzem. Az elején nem értettem, hogy miért térünk vissza a kezdő totálra, én erre a képre tettem volna a feliratot és egy kicsit sötétebbre exponáltam volna a nyitóképet.

De szép munka volt! Már a kezdő képen láttam, hogy érdemes lesz megnézni.
   Hozzáfűzés
11424. Drahmathon értékelése : 5 pont


Meglepően szép beállítások vannak, szóval az operatőri munkára igazából nem lehet panasz, mint ahogyan a kép minőségére sem. A szereplők is egészen jók voltak, bár a szöveg az már kevésbé. Tetszett néhány pojén, de szerintem túl sok káromkodás lett, amik jó párszor nem nagyon illettek az adott szövegkörnyezethez, inkább tűntek hatásvadásznak, ami részemről levont a film értékéből. Mint ahogyan az is, hogy nem sikerült kitalálni egy saját kis történetet valami csattanóval a végén. Ha már kezdő szinten feldolgozás/adaptáció a film, és nincs saját ötlet, az nem vetít előre túl fényes jövőt a filmeknek, főleg, hogy napjainkban szinte már nincs is profibb körökben újszerűség, ötlet.
Szóval megnéznék tőletek valami sajátot, valami ötletes alkotást, ami nem adaptáció, mert úgy látszik, hogy tudtok valamit.
   Hozzáfűzés
11383. OSSYNI értékelése : 6 pont


Óriási merészség két amatőrre bízni egy kizárólag párbeszédre alapuló rövidfilmet. Egyrészt sikerült, másrészről pedig nagyon nem.
Ezernyi grimaszon jött vissza a mosolygás, a komolyan nem vevés.
Mint kisfilm ötletes jelenet, de valami csattanósabbat várt az ember a végén. Így csak levegővel töltött káposzta.
   Hozzáfűzés


1 
11391. OSSYNI hozzáfűzése


persze egyszer egyszer tényleg jó volt a mosoly, fanyar és odaillős. De volt amikor csak gáz volt, érződik az
Első próbára jó volt ez, de közönség elé ne tégy legközelebb félig főtt ételt, nem gondolom, hogy egy lövéssel vagy egy poénnal ne lehetett volna lezárni, nem került volna semmibe, és én is több pontot adtam volna rá! Tecnikailag nem voltak különösebb problémáim, az idő múlása volt talán kicsit hülyén bemutatva, az se vészes, csak olyan magyar filmes


11386. SEBI hozzáfűzése


Igaza van augusztus-nak, hogy lehetett volna a végén valami akciót belevinni, tényleg lendített volna valamit az összképen, de most nem ez volt a célunk, hanem mint a leírásban is, hogy 1 kamerával mit tudunk kezdeni, és hogy fel tudunk-e építeni 2 karakterre egy párbeszédet. Ezek szerintem többé-kevésbé sikerültek. Most már, hogy ez megvolt, a következő filmünkben már lesz valami sztori is, nem csak levegőbe beszélés.

Félig meddig a grimaszok fele bele illik ebbe a szatírikus dologba, félig meddig meg tényleg volt pár hely, ahol nem kellett volna.
Amúgy meg ne tudd meg, hogy szenvedtünk az amatőr szereplőkkel, hogy minél kevésbé nevessék el a dolgot (főleg a francia középhegységes rész volt kritikus, ott még mi is alig bírtuk ki röhögés nélkül ).


1 


11357. augusztus értékelése : 7 pont


A műfajában egy jó kis szórakoztató filmecske volt ez! De azt nem tudom rá mondani, hogy nagyon jó lett volna. Miközben néztem a filmet, mindig valami érdekes dolgokra vártam, ami történik, mert ahogyan kivettem ezek bérgyilkosok. Így azt vártam, hogy valamelyik csávót valahonnan agyon lövik vagy valami, ami miatt izgalmas lett volna ez a történet. Bevallom itt a végére csalódtam egy kicsit. Azért kicsit, mert eleve nem nagyon vártam semmit a filmtől, csak elkezdtem nézni, viszont azt sem mondanám, hogy időpocsékolás volt, mert jó volt nézni végre egy olyan kisfilmet itt a Halivudon, amiben jó volt a színészi munka, színezés, vágás, a kamerakezelés és a beállítások plusz pontok, mert az gyönyörű lett! Ügyesen csináltátok meg ezt a filmet, az tény, bár az biztos, hogy ti sem harapdáltatok eret a forgatáson . . . Viszont az már kicsit idegesített, hogy állandóan ugyanazt az időeltelésére használt kameramozgást használtátok. Egy szó, mint száz: Jó volt, de többet vártam!

Sok sikert tovább!
   Hozzáfűzés
11355. Estevez atya értékelése : 5 pont


Technikailag biztos szép és jó, de túl nagy élményt nem jelentett, mint nézőnek.
   Hozzáfűzés


1 
11363. Estevez atya hozzáfűzése


A gyakorlás viszont azt mutatja, hogy tudtok valamit, érdemes lesz tovább dolgoznotok.


11362. Estevez atya hozzáfűzése


Akkor egy kicsit részletesebben.
Történet elvileg van valamiféle vázlatos, olvastuk, hogy egy rész egy nagyobb történetből. A szöveg rendesen utal némileg erre. De végeredményben itt a karakterek megjelenítése történt csak, beszédstílusuk, ilyesmi. Nehéz egy álló autóban ülve bármi mozgalmat létrehozni.

Szóval lényegében a szereplők mórikálják magukat egy picit, és ennyi. Jelenetnek jó is igazából, de önmagában nézőnek 8 percen keresztül ez önmagában eléggé egyhangú, elnézést a szóért unalmas, főleg a már-már elcsépelt figurák miatt.

Lényegében a feladatot elvégeztétek, de tényleg inkább gyakorlás volt.


11361. Estevez atya hozzáfűzése


Sebi: balra -saját bejelentett filmjeim- menüpontban bármikor átírhatod.11360. SEBI hozzáfűzése


Estevez: Ki tudnád lécci javítani a link címét erre?
http://www. youtube. com/watch?v=FS4-X6I8iQU

Előre is köszi! (A korábbit személyes okok miatt törölnöm kellett, de a videó tartalmilag ugyanaz maradt)


11356. RCS hozzáfűzése


Kicsit bővebben? A fontos miértek, na meg a szabályok miatt


1 
1