hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Behind Enemy Lines

Értékelj!Bejelentette: Sefcsik

Behind Enemy Lines
Készítette:  Sefcsik Ádám

Tartalom: A vietnami háború idején egy amerikai katona a dzsungelben reked, miután lemarad a helikopteres elszállításról. Az útnak maga vág neki, hogy elérje a legközelebbi bázist, ám nem csak a dzsungel viszontagságaival kell megküzdenie.

Műfaj: háborús | Hossz: 5 | Pontátlag: 6.20 | Ennyi értékelésből: 10


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


13566. kuzselka értékelése : 7 pont


Nekem tetszik. Rövidfilmnek szerintem jó. A képminőség kicsit lehetne jobb is, Az effektek elfogadhatóak, és pár apróságtól eltekintve (sehol nem veszik észre emberünekt ) jó. Végigolvastam a lenti kommenteket és én túl erősnek érzem a kritikákat. Szerintem amatőr oldal lévén egymás segítésén, építő kritikáján kellene munkálkodni. Egy-két túlzásba vitt komment elég lelombozó lehet bárki számára.
   Hozzáfűzés
13424. Történelem p értékelése : 5 pont


Szerintem nem volt rossz. A jelmezek megfeleltek és a zene is jó volt, de volt néhány hiba a vágásokban és nem volt megfelelő a forgatókönyv. A dramaturgiáról ne is beszéljünk. A vietkoncogokat pedig jó, hogy nem magyar ajkúak játszották, de azért nem kell az ellenséget hülyének nézni. . . . . . . . .
   Hozzáfűzés
10946. Drahmathon értékelése : 3 pont


Sosem értettem, hogy minek kell ez a hatalmas USA majmolás. Főleg, ha nincs a történethez megfelelő szereplő, mert mindennek nézhetőek az ebben az alkotásban résztvevők, csak katonáknak nem igazán. Főleg a főszereplő. Bár gondoltam arra, hogy esetleg valami paródia akar lenni, de igazából nem volt semmi olyan, amin nevetni tudtam volna, és nem azért, mert nincs humor érzékem.
A kép minőség egészen jó, a vágás tűrhető, az operatőri munka elfogadható. Szóval nem lenne itt gond, ha valami újat, valami sajátot készítenétek, vagy ha már ez a katonásdi téma van, simán lehetne jó nagy túlzásokba esni, úgy, hogy az pojénos legyen. Csak ez az USA majmolás. . . Van a magyar történelemben is rengeteg olyan esemény, ami még amatőr szinten is megvalósítható lenne, de valahogy erre sosem kerül sor, mert ha nem amcsikról van szó, akkor vagy a zsidók a főszereplők vagy a németeket kell utánozni.
   Hozzáfűzés


1 
10954. RCS hozzáfűzése


Sárgák Ez aztán a dicsérő jelző hallod


10953. OSSYNI hozzáfűzése


Kong Kingának igaza van. Nekem pl külön tetszett az, hogy a Vietnámiak tényleg sárgák játszották, nem -megjátszott- vietkongok. Hogy most Magyar e a srác a fenét érdekli, de vietkongnak élethű volt.
Elég hülyén nézne ki egy Magyar 56-os forradalomnál
De lehetne egy alternatíva, jaj inkább kussolok annyi szar film van már, nem adok ötletet!
Meg mit várhatunk egy 3-4fős 20éves csapattól. Tele van hibával, de ahhoz képest kihozták belőle amit ki lehetett, és ezt díjazom.


10952. Kong Kinga hozzáfűzése


Látod Sefcsik, legközelebb egri csillagokat vagy a mohácsi vészt dolgozd fel. ) Vagy 56-ot, vagy a 6:3-mat!

De nehogy valami fantasyval foglalkozz, mert akkor meg fantasy majmoló leszel!

Sose értetem ezt az USA majmolós szövegeket egyeseknél. Ha valaki szerint nem ilyet kell csinálni, csináljon más milyet.

Egyébként ezekre az a magyarázat, hogy vietnámis meg amerikais, meg frizces számítógépes játékokat sokat csinálnak. Innen az ihlet. Magyar történelemről nem nagyon hall az ember, nem divat, nincs tudatban, talán az 1848 című online játék volt az egyetlen, de arról se hallott senki.

Ez a vietnamos amúgy üdítő színfolt a sok németes nácis 2. vh-s filmek mellett, hiányoltam. Kevesen csinálnak ilyet.10951. Podi hozzáfűzése


Pl. nekem eszembe sem jutott erről a filmről, hogy usa majmolás lenne.


10950. Sefcsik hozzáfűzése


Azért nem mondanám usa majmolásnak. Az usa majmolásban legalább még 10vietnámi meghalt volna, sőt a végén nem elfutottak volna hanem mind meghaltak volna. Éppen ezért ölettem meg csak egyet hogy ne tűnjön annak.
Az ötlet főképp azért valósult meg mert adva volt sok felszerelés és könnyen szereztünk ázsiaiakat.
Első komolyabb filmünk volt. Teljesen amatőr színészekkel dolgoztunk, a legtöbbjük elsőnek állt ilyen esetben a kamera előtt. Én még is elégedett voltam főképp a vietcongok színjátékával így elsőre.
Mellesleg teljesen más korban és helyszínen játszódó filmekre kezdtünk el fókuszálni ami csöppet sem mondható usa majmolásnak. Szóval a jövőben ne ragaszd rám az amcsi utánzó nevet


10948. RCS hozzáfűzése


Jogos.


1 


10867. Berinde Ervin értékelése : 6 pont


Hát beteg elmék vagytok mindannyian!Egy biztos nem vagy Rambo. Igazából mind végig az az érzésem volt hogy nem egy komplett filmet nézek hanem egy zs kategóriás háborús filmnek az egyik jelenetét.
Ami még nagyon zavaró volt hogy nem igazán volt kidolgozva a történet.
Egyszerűen ott hagytak azt annyi, szerintem meg érte volna ha egy két akciót bele tuszkoltok és akkor legalább lehetne mondani hogy volt benne akció.
Ami tényleg a javatokra írható hogy tényleg beszereztetek pár Ázsiai csókát ez azért egy kicsit dobott a hangulaton.
A torkolat tűz például igen élethű volt úgyhogy azért is egy jó pont.
Erre a filmre csak azt tudom mondani hogy rengeteg hátránya mellet van egy csomó rossz tulajdonsága is.
Mindazon által amatőr filmről beszélve én számomra ez egy 6 pontot érő produkció volt.
   Hozzáfűzés


1 
10949. augusztus hozzáfűzése


Hát igen, soma EDP-nek igaza van. Tényleg nincs torkolat tűz, csak egy ahhoz hasonló villanás. Amikor vágtam régen a Két tűz között című filmünket, akkor nagyon érdekelt, hogy látszik e igaziból a forgatáson használt igazi fegyver torkolattüze, úgyhogy újból-meg újra megnéztem, de csak villanás van. És élőben is csak annyit láttunk. Amikor viszont maxra kilassítottam a felvételt, akkor lehetett látni a torkolattüzet, de akkor sem olyan volt, mint néhány filmekben ezek az odarakott effektek. Sokkal halványabbra kell venni a torkolattűz színét, mert nem lesz semmitől sem sárga egy fegyvernek a torkolattüze. Alig lehet látni, olyan halványsárga igazából a színe, de lehet, hogy néhány effektes úgy gondolta, hogy orkolattűz az elnevezése, akkor valószínüleg a űz szóból ítélve sárga, narancssárga színű. . . DDD


10901. soma EDP hozzáfűzése


*torkolattűz


10900. soma EDP hozzáfűzése


Mellesleg törőlattűz is csak filmekben van. Nem akarok okoskodni, de mégis, mit gondoltok? Mi robban a cső elején??? Robbanás csak a töltényhüvelyen belül folyik.
Ha nem hiszitek el, keressetek a youtubon olyan videókat, ahol igazi fegyverrel lőnek.


10888. RCS hozzáfűzése


Amúgy van itt az oldalon egy ezer éves cikk, torkolattüz készítés bármilyen rajzprogrammal, még after effects sem kell hozzá és 100x jobban néz ki.


10887. RCS hozzáfűzése


Szerintem nem kell erőltetni ezeket a húdejó trükköket. A vérfröccsenést meg pláne. Azt még hollywoodban sem tudják élethűen meganimálni.


10881. Crystalheart hozzáfűzése


A 300 egy képregény-adaptáció félistenekkel, nem egy valósághű vietnámi háborús film.


10880. Sefcsik hozzáfűzése


Na meg a torkolattűz fényvisszaverését se hagyd ki.


10879. Sefcsik hozzáfűzése


Crystalheart, a lövedékbecsapódásokról elfelejtettél egy pár szót ejteni.


10878. Sefcsik hozzáfűzése


Ha a gépem nem 7éves lenne és elfogadhatóan futott volna AE akkor biztos a vér is szebben nézne ki. Másrészt elsőnek használtam a programot. És azért azt nem lehet mondani hogy teledobáltam. De ennyi erővel a 300-ban látható vérről sem lehet mondani hogy élethű az tuti.
Akkor ott minek használták????????


10877. Berinde Ervin hozzáfűzése


Nem nem láttam még igazi torkolat tüzet.
Én abból indultam ki amit a filmekben láttam, no meg abból hogy láttam már pár amatőr filmet és volt amibe lőttek és igen csak látszott rajta a számítógépes varázslat.
Egyébként ki látott már igazi torkolat tüzet ha már itt tartunk?


10876. Crystalheart hozzáfűzése


A másik a lövedék-becsapódások a húsba. A kevesebb több: kevesebb loccsanás, több élethőűség. Főleg míg nem tudjuk Rambo 4 szint közelében sem megvalósítani a testet átszakító golyókat, addig minek szakítják át? Nem attól lesz egy lövöldözős film jó, hogy tele van dobálva sablon AE vérrel.


10875. Crystalheart hozzáfűzése


A másik a lövedék-becsapódások a húsba. A kevesebb több: kevesebb loccsanás, több élethőűség. Főleg míg nem tudjuk Rambo 4 szint közelében sem megvalósítani a testet átszakító golyókat, addig minek szakítják át? Nem attól lesz egy lövöldözős film jó, hogy tele van dobálva sablon AE vérrel.


10874. Estevez atya hozzáfűzése


Torkolat tüzek fajtái:
- ahogy elképzeljük
- ahogy van valóságban
- ahogy láttuk filmen
- ahogy egyesek megvalósítják


10873. Crystalheart hozzáfűzése
10872. Sefcsik hozzáfűzése


meg én is


10871. Crystalheart hozzáfűzése


Na igen, én is felvontam a szemöldökömet, mikor az élethű szóhoz értem. DD


10868. Jack Bauer hozzáfűzése


Ervin, láttál te már életedben torkolattüzet?


1 


10858. Estevez atya értékelése : 8 pont


Teljesen korrekt!
Megvolt a feszültség, megvolt a szituáció, érezni lehetett. Igazak azok is amiket lentebb írtak, hogy nem elég magas a fű, meg ilyenek, de túltettem magam rajta. (egyszer egy komoly filmben úgy bújtak el a szereplők az üldözőik elől, hogy kimentek a kameraképből!)

A történet viszont nem komplett, inkább csak jelenet, ezért meghagyom ennyiben.
   Hozzáfűzés


1 
10866. Crystalheart hozzáfűzése


Én erre nem is írok pontszámot, csak egy jelenet, valóban. Filmnek kevés, jelenetnek sztem elég felemás. Nagyon ujjgyakorlat-kategória.


1 


10855. OSSYNI értékelése : 7 pont


Tök szuper lett.
A hatásokat lehetett volna még fokozni.
A láthatatlanságot nem ennyiszer eljátszani.
Effekteken még lehetne csiszolgatni, de végül is összeáll, jó kis jelenet.
Sajna nem volt semmi megmagyarázva ki kicsoda miért került oda, kik jönnek segíteni.
Nem volt a szereplőnek se története se motívuma.
Túlélés? -de ki Ő hogy izguljak?
Legközelebb nem adok ennyi pontot. Így tovább!
   Hozzáfűzés


1 
10859. Estevez atya hozzáfűzése


Ossy: szerintem elég egyértelmű. Hanggal nézted?

SPOILER

Szóval a szitu: A vietnami háború idején egy amerikai katona a dzsungelben reked, miután lemarad a helikopteres elszállításról. Majd nyilván valami amerikai egység jön arra véletlenül, és így. . egyelőre megmenekül.


1 


10839. kvikveg értékelése : 10 pont


Üdv.
Olvastam a kommenteket, olyan marhaságokba kötnek bele komolyan. . . átcsúszol a hugytócsán és nincs nyoma. . . kb 1 milit ha hugyzott. . . nem volt a bokor alatt fű. . . meg nem veszi észre ha ott megy melette. rambo filmekbe mi van? úgyanez. ott oson el melette 1 centire. egy hibát se vettem észre mint néző ami nagyon szemetszúrt volna.
amatőr filmhez késpest ez 10 pont.
   Hozzáfűzés


1 
10865. kvikveg hozzáfűzése


már egy pár éve filmezem. én értem, vannak benne apróbb hibák, próbálom úgy nézni hogy első filmjük, és elég jól össze lett dobva amit átlag ember nem nagyon vesz észre. láttam it sokkal rosszabb filmeket több ponttal.


10862. RCS hozzáfűzése


Nagyon is lényeges dolgok ezek. Téged szerintem azért nem zavar mert hirtelen elájultál a vágástól meg a képek vezetésétől, a kosztümöktől. . . Eleinte mindenki hanyatt dobja magát ha megnéz egy olyan 5 perces akármit ami úgy ahogy jól össze van vagdosva, van történet. Viszont ahogy az idők során beleízeledsz a filmezésbe rá fogsz jönni hogy bizony tele van zavaró hibával ez a kisfilm. Majd eljutsz valamikor ebbe a stádiumba. A normál néző érzékeny ezekre a dolgokra, hidd el.


10861. kvikveg hozzáfűzése


mérröhej? olyan lényegtelen dolgokba köttök bele amit normál néző észre se vesz.


10854. RCS hozzáfűzése


Az is igaz!


10853. Estevez atya hozzáfűzése


De megindokolta


10852. RCS hozzáfűzése


Röhej a 10 pontod kvikveg.


10849. Sefcsik hozzáfűzése


Köszönöm szépen


1 


10816. RaySpade értékelése : 5 pont


Sziasztok!

Szerintem is inkább viccesre sikerült, mint komolyra. A vietnámi katonák nem voltak ilyen segg hülyék. Nem dőltek le csicsikálni egy fa tövébe, vagy ha igen, akkor is elég éberen aludtak. A hugyozós rész az tényleg vicces volt, és ha jobban megnézed, lehet látni, hogy a bokor alatt nem volt fű, és tiszta barna volt minden, meg ha már nagyon részletekbe akarunk mászni, akkor átmászott a húgytócsán és meg sem látszott a ruháján, a mukinak.
Az üldözős jelenethez annyit, hogy nem hiszem, hogy volt olyan vietcong aki fehér nadrágban és kék ingben harcolt volna.
A sztori egy videóhoz képest jó, a kellékek is jók voltak, az effektek is elfogadhatóak, a színjáték néhol elég gyér volt. Összességében jók az elképzeléseitek, a kivitelezés az, amire még gyúrni kée. Szóval ne adjátok fel, gyakorlás teszi a mestert.
   Hozzáfűzés


1 
10821. Sefcsik hozzáfűzése


Szia!

Jól rávilágítottál azokra a pontokra ahol még bőven lehetne javítani, és amiben hibáztunk.
Örülök ennek hiszen ezekből a kritikákból is tanulunk és tanulunk. Ez volt az első valaminek mondható próbálkozásunk. Lesz még.


1 


10815. augusztus értékelése : 6 pont


Sziasztok!

Nem tudom ez hanyadik filmetek, szerintem az első. Azt nem mondom, hogy ez a legrosszabb első film, amit láttam, de nem is a legjobb. Igen az az óvódás lefekvés ott az elején azon én is majdnem röhögtem, márcsak a tente baba tentem ének kellett volna. De félretéve a viccet, egyébként nem olyan rossz az egész. Az első fél percben azt hiszi az ember, hogy az egész egy jó jelmezekkel, jó fegyverekkel készült nagyon sz*r film. De nem az. Szerintem, ha csináltok még egy pár filmet akkor sokat fogtok fejlődni. Ugyanazok nem tetszettek benne, mint amiket RCS mondott, bár a hugyozós résznél én még röhögtem is, mert az tényleg vicces volt és nem jutott eszembe, hogy miért nem veszi észre a vietnámi az amcsit. De, ha jól megnézitek, akkor egy sűrű bokorban fekszik a srác és zöld ruhája van és miközben ott ürített a vietkong lehet, hogy tényleg nem vennék észre. Tudom, hogy ez hülye kifogás, de megtörténhet.
A jó dolgok a filmben: nekem az alvós rész utáni mendegélés és találkozás a vietnámiakkal a kedvenc részem és nekem ezért tetszett a film. Jó volt benne a hang, a zene, a színészet nem, de a karakterek igen [nem ugyanaz a kettő)], és az operatőri munka is egészen jó volt egyes snitteknél. Egyszóval első filmnek és gyakorlásnak nagyon jó, de megkell mondanom nektek, nehogy beleéljétek magatokat, hogy ezzel nem fogtok sehol sem nyerni. Nem tudom, hogy volt e ilyen szándék, de ha igen akkor meglehet próbálni csak tapasztalaból mondom, hogy nem fog összejönni.
De mint mondtam, ha csináltok még egy pár háborús sztoris filmet akkor jók lesztek!!! És akkor majd irány a fesztiválok és a TV. És még egy fontos dolog: Ha készítetek egy nagyon jó mínőségű, jó színészi teljesítményű, jól megrendezett filmet, ami remélem, hogy háborús lesz, és mondjuk még az 5 percet sem haladja meg, NEM BAJ!, akkor azt nyugodtan bátorkodjatok elvinni a TV-ékhez és ne hallgassatok egy emberre vagy Halivud tagra sem, akik vissza akarnak fogni. Bízzatok magatokban )
SOK SIKERT TOVÁBB
   Hozzáfűzés


1 
10850. Sefcsik hozzáfűzése


Persze de ez az első próbálkozás azóta mióta ezt is tanuljuk. Nézd meg a többit és hasonlítsd ehhez képest. Ég és föld


10833. RCS hozzáfűzése


Szerintem nem az első filmetek volt mert pár egyéb feltöltést láttam a youtube-on ugyanettől a felhasználótól, ugyanilyen kosztümben ment a szereplő, stb.


10824. Sefcsik hozzáfűzése


Ez volt az első ilyen filmünk.
Célunk ezzel az is volt hogy kritikákat kapjunk és ezekből tanuljunk mivel tudjuk mi is hogy még bőven van mit tanulni.


1 


10811. RCS értékelése : 5 pont


Hát bődületes ökörségek vannak ebben a rövidfilmben az biztos Leginkább az rontotta el az egészet hogy halál komolyan akartatok tálalni egy meglehetősen irreális és nevetséges eseménysorozatot. Kezdem is:

-0:24 ledobja magát aludni (vagy hiszti-reakció mint a kisgyerekeknél)? Miért? a jó, ez még oké, elkeseredésében az ember hülye dolgokra vetemedhet.

-2:10 2 méterre ott egy ellenség és nem hallja meg ahogy a zörgős aljnövényzetben és avarban toporog a katonánk mellette?

-2:26-nál ugyanez.

-2:57-nél a gyér gazban 30 centi távolságra az ellenségnek nem tűnik fel hogy ott hasal a lábai előtt a katona?

-3:24 a katonánk nem veszi észre a tőle 3 méterre levő ellenséget miközben lopakodva és nézgelődve halad előre, ugyanez fordítva

-3:32-nél miért nem veszi észre a fa mögött, annál jóval szélesebben álló katonát az ellenség? Egyáltalán hogy nem veszi észre már azt, amikor a fa mögé ugrik, hiszen a katonánk még nyugodtan a fa mellett áll ugrásra készen, a vietcong meg teljes testével már rá van fordulva?

-4:11-nél hirtelen mitől kezd el bódult ájuldozást játszani a katonánk?

Végére a legkézenfekvőbb kérdés: Miért nem kerüli meg azt a 3-4 vietkongot egyszerűen, hiszen úgyis vak mind a három?

Nem tudom honnan szedtél ázsiai arcú fiúkat de ez nagyot dob a filmen, csak nem eleget. A 2:09-nél levő snitt teljesen filmes(!!), a többi meg egyáltalán nem(videó feeling).

Mindezek és a fain airsoft cuccok ellenére valahogy az egész nem több mint egy szombat délutáni unaloműzés kedvéért készített videó. . . pont ilyesmit csináltunk szórakozásból a hétvégén mi is magunknak, csak két szereplővel. Viszont az 5 percet sikerült kitölteni érdekesen, ez mindenféleképpen jó pont. A nevetséges szituációk tömkelege viszont parodisztikus hatást kelt -- azaz keltene, ha paródia lenne. Sajnos nem annak szántátok (gondolom).
   Hozzáfűzés


1 
10834. RCS hozzáfűzése


Az egy dolog hogy te airsoftozol, én is játszom de hidd el, az észrevételeim közül mind jogos és a valós életben ha olyan helyzetekbe kerültél volna mint a főhős katona, már rég nem élnél(vagy ballagnál a visszaállóra ha már AS ) az 1500%. Én is lőttem le már embert magamtól 4 méterre lopakodva, csak ott azért tényleg volt gaz amitől alig lehetett látni, és hason csúszva közeledtem! A filmben levő 3-4 méteres távolság ahol mindezek zajlanak erősen nyílt terepnek minősülnek hiszen gyakorlatilag alig van terepakadály, alig van rejtő gaz. Erdőn belüli nyílt terep ha úgy tetszik Tényleg legközelebb keressetek sokkal dzsumbujosabb részt, vagy trükközzetek. Nem nehéz. És tuti lesz a film!


10827. Sefcsik hozzáfűzése


A bujkálásnál már nagyon a határokat feszegettük, át is léptük. Azért a felsoroltjaid közül egy két dolog szerintem nem gáz például idézem -2:10 2 méterre ott egy ellenség és nem hallja meg ahogy a zörgős aljnövényzetben és avarban toporog a katonánk mellette?
-azért mert alszik. . . . . (hallani is)
-2:26-nál ugyanez.
messze van, lehetséges. Eleget airsoftoztam már és sikerült ott is megúsznom ilyesmi helyzeteket másszóval lehetséges.
A pösstentős jelenet az valóban sok egy kicsit de még mindig azt mondom hogy, azért nehezen is de hihető.

-3:24 a katonánk nem veszi észre a tőle 3 méterre levő ellenséget miközben lopakodva és nézgelődve halad előre, ugyanez fordítva
Észreveszi, de későn, és reagál is rá amit meghal az ellenség.

A fánál álló amcsit hogy mér nem veszi észre az jogos h nem hihető. Egyetértek.
Valóban parodisztikus lett, de legalább most már tudjuk mit nem szabadott volna és mit kellett volna.
Semmilyen komoly célkitűzés nem volt csak az hogy tanuljunk hiszen ez volt az első filmünk.
Bár lehet h ti unaloműzésként ilyet csináltok de az a gyanúm hogy nem is féléve kezdtetek el komolyan foglalkozni a filmezéssel.
1 
1