hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Lopott halál (Szusz)


Értékelj!


Galéria

Bejelentette: Halivud Estevez, a filmestészta

Lopott halál (Szusz)
Készítette:  Halivud Estevez, Vector (SDP) Magyar Halivud Filmklub

Tartalom: Kalandoraink egy távoli bolygóról megszerzett zsákmánnyal száguldanak hazafelé. Ám menetközben...

Műfaj: sci-fi | Hossz: 25 | Pontátlag: 7.04 | Ennyi értékelésből: 27


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


4071. nzsolt értékelése : 8 pont


Maga az ötlet jó. A színészi játék változónak tekinthető, némely színész szépen beszél, jól játszik, valamely pedig kevésbé. Néhány beszólást mellőzni lehetett volna. A vége tényleg össze lett kapkodva. Ennek ellenére ltszik sok munka volt vele.
Amatőr ide oda nagyon jók voltak az animációk.
   Hozzáfűzés
3725. Fekete-Kovács Kristóf értékelése : 8 pont


Nagyon jó film! Minden ott van (zene, történet, rendezés stb. ), kivétel egy dolgot: a színészi játékot.
   Hozzáfűzés
2913. zan értékelése : 8 pont


Tökösek a készítők. Már csak azért is magas pontszám illeti meg, mert olyan kategóriával próbálkoztak, amiben amatőrként elég könnyű felsülni.
Mindent egybevéve jól sikerült a produkció.
   Hozzáfűzés
1993. augusztus értékelése : 10 pont


Nekem a kedvencem a sci-fi és nekem nagyon tetszett.
Néhány helyen elvan tolódva a szinkronizálás de amúgy nem zavart annyira.
Gratula.
   Hozzáfűzés


1 
2906. -=Vector/SDP=- hozzáfűzése


Valami referencia anyagot hánytam össze a napokban egy cégnek és a kezembe került a fullos DV-MPG2-es DVD, amin archiválva van a sok kacatja a filmnek.

Vettem a merészséget, hogy nem csak kiszedegettem a eccetős részeket, hanem bele-bele nézegettem. Beszarás, milyen hangulata van ennek a filmnek. Már 2 éve, hogy nem láttam. Igaz, akkor is csak a sietség hevében összezúztuk, nem révedeztünk mi soha bele. Most se néztem meg - talán ez dobta meg ennyire - csak a légköre hatása alá kerültem. Felraktam a fülest és csak hallgattam, meg néztem a kurvanagy tereket. Aztán rájöttem, hogy tök jó, hogy már nem emlékszem semmire abból, amikor készült, így szinte kívülállóként tudom nézni. Mégegyszer mondom, magát a filmet nem néztem végig, csak itt-ott belenézegettem. Elagyaltam, hogy hát basszus, manapság HD kamera hegyek vannak szaré-húgyé. A technikai részét a mai kamerákkal 100%-osan meg lehetne csinálni. . . . és milyen rohadtjó hangulatot lehet tolni egy film alá pusztán utómunkával, ingyen. Aztán kicsit elkeseredtem: hisz ha csak ennyi lenne, akkor mindenki ezzel nyomulna. Gombamód szaporodnának a szemet kápráztató filmek.

Aztán eszembe jutott, amit Crain barátunk mesélt:
Találkozott egy TV-s szolga-droiddal (valami operatőr). Beszélgettek, hogy filmeket csinálunk. Erre az első két kérdése a nyomorultnak (tipikus egyébként): Milyen kamerát használtok?, Mivel vágtok?! Itt bukott ki a dilettantizmus csúcsa. Már-már kiszúrta a menyezetet. Förtelem, hogy van szakmabeli aki így gondolkodik (szinte sz összes egyébként). Szégyen és gyalázat. Mintha ezeken múlna bármi is. Nade hagyjuk.

Ez a film akkor is hangulatos lenne, ha VHS-el vették volna fel a készítők. . . . és egyébként elgondolkodnék én a második részén komolyabban is.


1 


1370. Levier ( Lightwood pictures ) értékelése : 8 pont


nem lenne nagyon nehéz csak egy picivel több beleélést vinni a színészeknek a filmbe, csak ennyi kéne csak ennyi ! ;-)
   Hozzáfűzés


1 
1373. Halivud Estevez hozzáfűzése


Jé, erre meg hogy találtál rá


1 


871. Buttlers értékelése : 10 pont


Már régóta tervezek kritikát írni a lopott halálról, de úgy akartam hogy legyen elegedő időm rá. Hát most itt a nyár, megteszem!
Ez lesz a 22. kritika filmről, ennyit még egy film se kapott itt a halivud. hu-n. Ez nem is csoda, hiszen nyilván a legjobb kapja a legtöbbet! Igen-igen, most sokan azt gondolják, hogy miért nevezem én ezt a legjobb amatőrfilmnek, amit Magyarországon csináltak, meg aztán sok negatív hozzászólás is kijutott ennek a sci-finek. De az is érdekes, hogy mindi azok írják a legtöbbet, akiknek a legkevekésbé tetszett. furcsák az emberek. . . De a filmes értékelések, már csak ilyen paradox módon születnek: pl. a Sziget (2005) Michael Bay alighanem legérdekesebb filmje, mégis az év legnagyobb bukása lett. Na így van ez a lopott halállal is! Ezt lepipáló, látványosságban nem szűkölködő filmet aligha tud bárki rajtatok kívül csinálni. És szerintem nem szép dolog ha olyanok szólják le ez a filmet, akik kevesebbre képesek. Ha csak megnézzük azon amatőr filmeket, amelyek 3D-s modellezést alkalmaznak a látvány végett, már nagyon kevés filmről beszélünk. Nem még ha hozzátesszük, a blue-box technikát, a stúdióban felvett tökéletes minőségű utószinkront, és a filmhez írt saját zenét! A negatívumok igencsak eltörpülnek ezek melett, meg azokról nem is beszélnék, úgyis az előttem írók java része azokat boncolgatta. Tökéletes film amúgy sincs. Én amikor először láttam a lopott halált (kb 2006. dec. ) egyszerűen csak néztem, hogy ilyet is lehet csinálni amatőr eszközökkel? Igaz azelőtt egyáltalán nem néztem amatőr filmeket. De ez a techinka annyira nagy hatással volt rám, hogy el is határoztam, hogy én is csinálok egy hasonló greenboxra épülő movie-t. Így született meg a ClonTech ötlete (2007. jan. ). Hát aztán lett ami lett, me se közelítette a lopott halált. Aztán még jó sokszor megnéztem/ill. megnéztük pl. 10 ember-buli-sör - szélesvásznű TV társaságában és ott is mindenkinek pozitív volt a véleménye : "Vannak olyan B kategóriás filmek, melyek nem ütik meg ezt szintet".
A múlkor eljött egy haverom, és mondta, hogy rakjam rá a pendrive-jára az legeslegjobb amatőrfilmeket, hogy legyen összehasonlítási alapja a ClonTechről. Ráraktam neki az összes Studio-X filmet, és a lopott halált. Mert az biztos, hogy ezek Magyarország legjobb amatőrfilmjei. És ne torpanjatok meg a negatív kritikák miatt! Gondolom ha mindekni 10-es pontot adott volna, akkor már rég kész lenne a 2. rész is. De ettől függetlenül le törjetek le, és mutassátok meg, mennyit fejlődtetek egy év alatt! Csak akkor lehet jó filmet készíteni, ha az ember a kedvenc témájában gondolkozik. És ha nektek a sci-fi az (bavallom nekem is akkor ebben mozogjatok tovább, mert csak abba lehet szívvel-lélekkel mindent beleadni! Szóval lopott halál 2. -t a 2007-es Halivud napokra!
   Hozzáfűzés


1 
975. Halivud Estevez hozzáfűzése


Update! Előző hozzászólásomban azt írtam, hogy nem lesz lopott halál2. Nos, most megcsillant a remény, hogy esetleg mégiscsak. Ez a jövő zenéje, de beindult az agyam és együttműködés is egy illetővel.


875. Halivud Estevez hozzáfűzése


Köszönjük szépen a bíztatást
Lopott halál 2 nem igazán várható. A film egy nagyon szerencsés konstelláció szülöttje, amilyen nem biztos, hogy lesz még egy.

Terveztem, meg ki van találva az ötlete a 2. résznek, de a folytatáshoz kellene legalább 1 olyan profi grafixos, mint a Vector (bár nem kérdeztem még, de nem hiszem, hogy vállalna még egy ilyet). És mivel szeretném, ha jobban sikerülne, egy rendes rendezőt is beszereznék, és az írásra is több időt szánnék. Meg egy jó nagy blueboxos terem, ahol egész alakokat lehet felvenni, az is kéne!


1 


768. roccia értékelése : 7 pont


Sokan írtak már elötem sok mindent, ezért egy rövid hasonlattal modnanám el a véleményem.
Ez a film egy olyan kis madár, ami nem zúhant le és halt meg az első szárnycsapásai után. Az én szememben egy kereskedelmi csatornás "nagy durranás" film se élte túl, pedig még nekik pénzük is volt. Látszik hogy minden írányba belenyúltatok a lecsóba (mi is így kezdtük, csak nem ekkora lendülettel), a következő filmetek lesz az, ami megmutatja, hogy miylen írányba tartotok, mert uyganis két pont határoz meg egy vektort
Akkor majd esetleg le merem húzni a munkátok, addig ezt egy jó startnak veszem.
   Hozzáfűzés
735. HatiDani értékelése : 7 pont


Közelít egy filmhez! A sztorit mondjuk már mintha már ezerszer láttam volna máshol, a "színészek" peidig a Barátok köztös alakítást sem ütik meg. . . annak ellenére hogy ebben a filmben jóval több hangulat van! Ezt még sokkal jobbam lehetett volna fokozni, de egy ilyen hosszúságú moziban ez is elmegy. . . Na a trükkökről: (mert ez olyan trükkös film inkább) JÓ, csak kár hogy a szereplők leválnak a háttérről főleg színben, világításban (nem hiszem el hogy erre nem gondoltatok, vagy nem jutott idő rá?!) jó oké nem mindenhol! a 3D űrhajó az 3D űrhajó, sajnos látszik. . . szóval a trükkök ötletesek de nem elég kidolgozottak.
Összegzés: Látszik hogy sok munka van vele, nézhető, olyannyira hogy kiírtam az utókor számára és más filmes ismerőseimnek is megmutattam, együtt hasonló véleményre jutottunk. . . A film alkotói egy jó csapatot alkottak, de mégegyszer ennyi időt, munkát kellet volna rászánni mind a forgatásban mind az utómunkában. A filmezés nem az a szakma (még hobbiból sem) amiben a munka felénél el lehet fáradni, meg lehet unni a teendőket. . . vagyis nem lenne szabad! Én azért várom a folytatást!
   Hozzáfűzés


1 
749. Halivud Estevez hozzáfűzése


Most meglepődtem! Sok mindent írtak már, de ilyen kombináció még nem volt, azt hiszem.


1 


245. Mekibácsi értékelése : 7 pont


Sajnos nem tudok sok mindent írni: a véleményem az előző tagokkal kb egyezik.
Annyit még hozzáfűznék: nekem Foreneck és Corben színészi játéka tetszett, Femmaé még elviselhető. . . a többiek. . . hát az bizony sztem kevés.
De a látvány mindenért kárpótol.
Nemtom ki vette észre, de a filmben feltűnik egy űrhajó (sőt, 2 van belőle) ami egy Systron Digital Pictures filmben (OFI- -reklámspot) már megmutatkozott a jövőbeli Budapesten. Sőt láttam egy autót is, ami ha jól emlékszem szintén - de egy még meg nem jelent - SDP filmben lesz látható (mintha ezt olvastam volna a honlapon), mindkettő tehát Vector "teremtménye".
Szeretem ha a filmekbe tesznek utalásokat előző filmekre vonatkozóan. . . Bár lehet, h a 3d grafikus azért rakta be őket, hogy ne kelljen tökújakat modellezni. Nem baj, ígyis-úgyis jó!
HAJRÁ VECTOR!! VELED VAN AZ ERŐ!!
   Hozzáfűzés
236. JeffryJay | BlueVision pictures értékelése : 6 pont


Megláttam, letöltöttem, megnéztem. Ha másért nem legalább ezért érdemes volt nekikezdenem eme bonyolult folyamatnak. Elsö gondolat, ami megfogalmazodott bennem, hogy egy iylen technikával és látvánnyal (Vector POWER megáldott filmet miért kell elszúrni gyenge forgatókönyvvel és közepesnek is alig mondható színészi játékkal. A karakterek remek lehetöségeket hordoztak magukban és volt aki ezt egész ügyesen ki is használta, de összességében nagyon gyengék az alakítások. Nem mozognak együtt, nem egymással játszanak. Mindegyik elmondja a saját kis mondandóját azán megvárja mig partnere válaszol rá és így tovább. Nem életszagú, de még szaga sincs. . . "Jaj szökik a levegö meg fogunk halni" hangzik el a legnagyobb természetességgel, söt egy másodperc mulva már az is megvan hogy lehet túlélni. Ez túl gyors. Az életbe nincs ilyen. Egyrész semmi rémületet nem mutatnak a karakterek másrészt hol marad a mérlegelés, a lehetöségek keresése, a problémafelmérés stb. . . Ahogy szép sorban meghal mindenki az ötletes. Itt látni néhány szép alakítást is, pl. : Még halála elött is dohányzik a srác, hibernálás elött még fenyegetözik egyet a csaj, stb. . . De itt ki is fújt a színészi játék. A technika ennek ellenére lenyűgöző. Gyönyörű a képi világ a 3Ds megoldások, fantasztikus. Látszik hogy van benne munka bőven. A hang ismét gyenge pont. A szinkron viszont egész jól sikerült. Jó hogy nem mindig úgy m1 a hang, mint ahogy mozog a szájuk, de ennyi még belefér. Hangzásilag viszont telljesen rendben van. Igazából örülök hogy megnéztem. Jó volt látni, hogy mit meg nem lehet csinálni manapság. Csak igy tovább! PEACE
   Hozzáfűzés
223. Krisz értékelése : 7 pont


Eddig, ahányszor láttam, végigröhögtem. Először a közös forgatási élmények miatt, meg tudom a szöveget, a poénokat. Nagyon sok amatőr filmhez képest jobb minőségű, és nagyon sok munka van benne, de még maradtak hiányosságai bőven. Ma megint megnéztem, és sikerült a hibákat összegeznem. Forgatókönyv és dramaturgia: Túl van hangsúlyozva a "meg fogunk halni", néha szájbarágósan. Néha nem is szól másról a cselekmény, az időben elosztás nem kidolgozott, kb. 10 perc körül, Femma és Cain párbeszédénél kezd beindulni a dráma. Szinkron: Rendezés hiánya. Néha elég amatőrök a hanglejtések, jobban oda kellett volna figyenlünk erre. Nem is volt lehetőségem visszahallgatni, amit felmondtam időhiány miatt, pedig az a legjobb kontroll. A storyboard sem létezett, aminek eredménye a sok totál, nem volt meghatározva a képek komponálása, a helyszínen találtuk ki. Lehetett volna több cselekmény, vagy feszültebbre csinálni valahogy. Nincs benne az a halálfélelmes borzongás, ami egy horrorban szokott lenni. Egy ismerősöm viszont a külső űrhajós jeleneteknél izgult nagyon és kérdezte hogy "Jaj, most meg fognak halni?". Tehát azért mégis van benne izgalom, és humor is.
   Hozzáfűzés
222. GestaMuhely értékelése : 10 pont


Rá vettem magam és letöltöttem 512/256 -al.
Őszinte leszek: nem bántam meg.
Direkt nem olvastam el a véleményeket.
Nos!
Ha átgondolom, hogy milyen fos filmek mennek egész nap a tv2 és az rtlclub-bon!
Ez a film simán le mehetne a tv-ben. Nem azért mert rossz hanem mert igen is szórakoztató! Nem kell itt a nagy fellengzős duma hogy : lopott ötlet + koppintás + rossz forgatókönyv. Az ilyen duma maradjon a fesztiválokon zsűrinek beválasztott "média bohócoknak" akiknek sokszor fingjuk sincs az egészről.
Ezt a 25 percet úgy néztem meg, hogy nem kellett léptetnem - sőt! inkább vissza tekertem. Azt gondolom, hogy ha a film alkotóihoz hozzá dobnának pár millió dolcsit, simán lepipálnák a nagy filmeket is! A végén még az is tetszett, hogy a pilóta android volt. Nem értettem, hogy miért nem fulladozik.
összefoglalva: a magyarországi fesztiválokon ennél 100 x szarabb filmek visznek el fődíjakat. Az, hogy "jaj! ez nem művészfilm" + ilyen szarságok! Hozzá tenném: abszolut nem az én stílusom! Ennek ellenére kur. . ra tetszett! Annak ellenére, hogy fingom sincs mi a vége?! (mi a konkluzio"). :-)
Gratula!
Pofátlanul adok egy tizest. Ebben a stílusban még nem láttam jobbat - pedig már láttam párat -.
   Hozzáfűzés
216. hammer értékelése : 4 pont


Kezdjük először is a pozitívumokkal: Az animációk amatőr filmes szemmel nézve kiemelkedőek, még nem láttam hasonlóra példát magyar amatőr filmekben, relatíve sok helyszín van és persze mind green boxos, szóval ez a része nagyon tetszett, ilyen animációk meg modellek remek alapot szolgáltatnak bármelyik amatőr filmnek.
Sajnos a pozitívumok sora ezzel ki is fulladt.
A szinkronhangok engem egy ócskább fajta brazil szappanoperára emlékeztettek, sokkal jobb eredményt érhettetek volna el egy mikrofonnal amit a green boxos felvételek miatt különösebben nem lett volna nehéz használni.
A történet sem mondható a film erősségének, a főgonosztól, ettől a nemtudomminek a szemétől, tulajdonképpen nem fél a néző, inkább egy ilyen esemény generátornak tekinthető ami előidézi a kívánt konfliktusokat a hajón, azaz, hogy a legyénység ugorjon egymásnak, árulás, szerelem, gyűlölet, bosszú, választás. Szóval a 8. utas a halálból kb csak a raktár jellegű fém hajóbelsőt, a legénység nyereségvágyó és önző mentalitását, az ujjak közti kés szurkálást és esetleg még az öltözékek jellegét sikerült ?ellopni?, a hangulatot nem.
A színészi játékot középszintűnek nevezném, nem volt kirívóan rossz mint egyes filmekben ahol a szereplők mereven és akadozva olvassák a szövegüket a kamera mellől, és a szereplők eredeti személyisége is csak néhány helyen villant elő. A ?party? jelenet az ennek ellenére botrányos, a fekete hajú lány lefenekezi az üres műanyagpoharat majd ilyen furcsa kényszerjellegű partyzásba kezd mindenki. Ehelyett egy újabb ?hátradőlve felrakott lábbal elégedetten kést tisztogatós? jelenet jobb lett volna szerintem, vagy esetleg ki lehetett volna hagyni az egészet.
Szivárgásás az űrhajón. Már a mostani űrhajók, sőt még egy kis vizi csónak is tele van tömve az esetleges meghibásodásokat kiküszöbölő eszközökkel és berendezésekkel, ezért azt hogy a 23. században, vagy mikor, egy ilyen marha nagy világokat bejáró űrhajón egy levegő szivárgás elhárítására ne legyen konkrét cselekvési terv és eszközök hada amik a megállítására vannak, azt teljesen kizártnak tartom. A legénység így reagál rá, hogy jajj szökik a levegő, oké, a levegőszökés számláló szoftver már ki is számolta hogy mennyi idő van hátra, mert az ugye van, de mondjuk egy szkafander és egy heggesztőpisztoly, zsiliprendszerek, tartalék oxigén, javító robotok már nincsenek egy akkora űrhajón mint egy város. Én pont azt szeretem a sci-fikben, hogy jelenleg még elő nem forduló problémákra mutatnak be megoldásokat, illetve jelenleg is előforduló problémákra alkalmaznak hatékonyabbakat. Nem szabadna annyival letudni a film sci-fi mivoltát hogy fémből vannak a falak, meg az űr a helyszín. Szóval olyan technikákat amik már egy 50 éves halászhajón is fellelhetők, illene az űrhajóra is fekpakolni, vagy legalább megindokolni hogy miért nem lehet azok segítségével kiküszöbölni a problémát.
A művér úgy nézett ki mint valami véres takony, de tudom hogy nem könnyű előállítani, szóval ez elnézhető.
A levegő oxigéntartalmának a csökkenése pedig egész más tünetekkel jár, mint a főnök köhögős haldoklása, így max füstmérgezésben lehet meghalni, de amúgy csak a légszomj növekszik, erős fáradtság és álmosság tör az emberre aki végül elalszik, majd lassan meghal.
Az android bosszúja is elég lapos volt, csattanónak meg igen sovány.
Ennek ellenére szerencsére nem érzem, hogy elvettetek 23 perc 43 másodpercet az életemből és ez már kiemeli a filmet a magyar amatőrfilmek sokaságából és átgondoltabb történettel, valamivel élethűbb színészi játékkal meg normális hangokkal teljesen jó filmet is tudnátok csinálni. Sok sikert hozzá.
   Hozzáfűzés
215. Zed értékelése : 5 pont


halihó!
szerintem az összes eddigi hozzászóló leírta amit én is gondoltam volna elsőre, úgyhogy igazat adok midnenkinek
csak azt nem említette senki, hogy ez egy az egyben nyolcadik utas a halál
sok értelmes ember van itt és ezt nem cinikusan mondom, sokáig volt a téma hogy mi legyen a sztori, és ezt választottátok?
él a rakomány? a hajót eszi nem az embereket, de az emberek végülis egymásután halnak, haza kell juttatni a rakományt mindenképp, és a végén még android is előbukkan, akkor nevettem egyet sőt a késes ujjak közötti játék is rám is nagy hatással volt az a trilógia, de kitalálhattatok volna egy másfajta űrhajósat is, hamár űrhajós
tisztelem a munkátokat és a beleölt engergiát, csak így tovább !
vektorék zsír munkát végeztek oldscoolos komponálással D
   Hozzáfűzés
199. Nándi értékelése : 4 pont


Egyetértek Maul véleményével. Bár a mi csapatunk is most kezd beletanulni ezekbe a dolgokba, de néhány tagunk a jövőre nézve sokkal kidolgozottabb és kerekebb ötletesebb forgatókönyvet írt mint amilyennel ez a film rendelkezik. Az már más kérdés, hogy megvalósítani biztos nem tudjuk majd olyan szépen, mint leírni. Egy amatőrfilm színészeinek teljesítményét ugye nem lehet úgy kritizálni mint egy hollywoodi filmét, de ezzel volt szerintem a legkevesebb gond. A technika, mint a hang, kép természetesen lenyűgözőek és boldog lennék ha ennek a színvonalnak a felét is sikerülne elérnem. Tehát a probléma itt most a fordítottja annak ami általában az amatőrfilmeknél fellép (jó sztori, jó ötletek- pénz hiány ezért gyatra megvalósítás, színészek, stáb, technika hiánya) itt szerintem a forgatókönyvekkel és a párbeszédekkel van a legtöbb baj. A kamera beállításokat meg valószínüleg sokkal nehezebb feladat ilyen körülmények mellett variálni. Valószínüleg nincs túlsok lehetőség az amerikai plánnál vagy a kistotálnál közelibb képeket használni gondolom az animálás miatt. Ennek ellenére én örülnék ha egy ilyen lenyűgöző filmet tudnék csinálni, és a célját mi szerint bebizonyítsuk, hogy egy kis lelkesedéssel bármit létrehozhatsz elérte.
   Hozzáfűzés


1 
767. roccia hozzáfűzése


Tudom kötekedek, de miért van az, hogy alapértelmezetten mindenki a "halivud"-hoz hasonlítja a filmeket. Halivud egy vérző valami, ötlet kifogyott, amit már csak a külföldi vérfrissítés tud életben tartani. . . egy darabig. Francia és angol filmek az ötleteikben már mérföldkövekkel előrébb vannak mint az amerikai. Csak ennyi


1 


183. Maul értékelése : 3 pont


Nos én nem leszek ilyen elfogult. . .
Szerintem ez a film egyszerűen pocsék. Animációval nem lehet elvinni egy filmet, nem arra kell alapozni. Lehet, hogy túlzottan is arra koncentráltak az alkotók. . . .
Nézzük csak srojában:

Történet: A történet egyedi elemeket nem tartalmaz, történést mégkevésbé. A párbeszédek unalmasak, az a két három akciójelent pedig borzasztóan nincs kidolgozva. El lett kapkodva. . . . Ilyen sztorit már láttunk eleget. . . .

Képi világ: A képek megkomponálása is vagy el lett sietve, vagy nem ért hozzá az "operatőr", mivel ez a középre komponálás eléggé idejét múlt, és semmilyen hatást nem lehet vele elérni, valamit az alakok fölött egyszerűen tátong az üres tér, sokkal lejjebb kellett volna dolgozni. A beállítások unalmasak, és nagyon kevés van belőlük, mindössze néhány esetben van egy-egy plussz beállítás a párbeszédekben. Valamint az is nagyon szembetűnő, hogy az azonos helyeken játszódó jeleneteket ugyanabból a beállításból vették fel, ezzel megkönyítve az animátorok dolgát. . . . Van egy anschnittes rész, ami hihetetlenül el van rontva, mivel a képek egyik oldala mindig kong az ürességtől. . .

Rendezés: Nagyon sok a hiányosság, itt is szerintem az időhiánnyal volt a gond. A filmezés nem lóverseny!

Díszletek, háttér: Úgy érzem ebből ki lett hozva a maximum, amatőr filmhez képest kiválóan illeszkednek össze az elemek! Ezért tudok gratulálni!

Színészek: Az átélés továbbra is nagy problémát jelent, de amatőr film révén, a "színészek" nem rosszak.

Jelmezek: Nagyon nincsenek kidolgozva, nem "korhűek". Szerintem nem az anyagiakon múlott, hiszen tudok mondani számtalan példát, alacsony költségvetésből létrejött rendkívüli megoldásokról. . .

A szinkron jól sikerült.

Összességében tehát én úgy látom, hogy többi idő beleölésével egy távlatokkal jobb filmez lehetett volna összehozni. De ugye megint a legnagyobb probléma, hogy lehet bármilyen jó a stáb, de ha a történet szar, akkor bukott a film is. Persze ez fordítva is igaz. Szerintem nem volt ez a téma egy szerencsés választás. . . .

Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy látványosan javulnak az amatőrfilmezési körülmények kishazánkban, de ugye tehetség nélkül mit sem ér asz egész. . . .
Lehet bárkinek bármilyen papírja, meg befizethet xy tanfolyamra, de a tehetséget azt tanulni nem lehet!

Az általam megítél pontszm így egy hármas!
   Hozzáfűzés


1 
536. Halivud Estevez hozzáfűzése


Tényleg több időt kellett volna rá fordítani. Legközelebb.


535. Halivud Estevez hozzáfűzése


"Ilyen sztorit már láttunk eleget. "
Nincs újdonság. A világ tele van remakekkel, legfeljebb nem annyira elterjedt az eredeti. Csillagkapu és társai mindent végigzongoráztak már.


1 


173. Csomesz értékelése : 5 pont


Nekem nem tetszett a film, mert nem értek az animáció készítéshez és így nem tudom mennyi munka volt ezt össze rakni meg, mert tényleg nagyon gyenge lett a bulizós rész meg, mert nagyon emlékeztetett a Xénia láz című sorozatra anno (bár ez mérföldekkel jobb lett). Amugy ez a film nálam azért is kap 5 pontot mert majdnem mindent amit tudok illetve tudni vélek a filmezésről innen tanúltam és nagyra értékelem Estevez munkáját. Amúgy a többi részét illetően csatlakozom Vector véleményéhez és gratula. Ha valamikor lesz hasonló közös film én szívesen segítenék szerény körülményeimhez képest (kamera, állvány, ÉN), mert amúgy fel tudok kelni 6-kor. Csak ne ürhajós, kincses, hibernálós film legyen pls !!!!
   Hozzáfűzés
172. Sonny értékelése : 3 pont


Most jutottam odáig, hogy végignézzem, mert a Halivud napon a "Szökik a levegő, vazzeg!"-nél kifordultam a teremből.
Hát, Estee állítólag jártál valami forgatókönyvíró suliba. Szerintem kérd vissza a pénzt sürgősen, mert ez nem látszik a filmen. Elég összedobált karakterek-helyzetek. A szereplőkkel semmi bajom, megtették a tőlük telhetőt, de aki ilyen drámai helyzetet akar eljátszatni "amatőrökkel", na az sem normális. Mikor már meghalnak páran, akkor jut eszébe a kapitánynak, hogy van ám egy nyamvadt hibernáló a hajón. Miért nem ezzel kezdte? És még sorolhatnám az elvetélt megoldásokat. Ami tetszett a filmben, azok az űrhajó belső terei, maga az űrhajó és az űr, szal minden, ami nem Estee nevéhez fűződik. Ezek nélkül nagyon gáz lenne ez az egész. Egy átgondoltabb forgatókönyvvel meg rákészüléssel sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni. Ez így gáz!
   Hozzáfűzés


1 
753. Halivud Estevez hozzáfűzése


x


751. Halivud Estevez hozzáfűzése


Nem gondolkozol, vagy nem figyelsz.
Hibernáló: milyen lett volna egy film, ha egyből megoldjuk egy hibernálóval? Meg annyi kacat van ott. . . ki tudja azt észbentartani. Meg egyébként is: a főnöknek így jobb, ha kevesebben lesznek, kevesebb részre kell osztani a jutalmat. Az egész "levegősdi-kit lökjünk ki-ki van kivel" arra ment ki, hogy kié lesz a szajré. A kapitánynak nem érdeke, hogy megmaradjon a csapat.

A "szökik a levegő"-t meg már itt-ott megmagyaráztam, hogy ez nem egy Airport vagy más katasztrófafilm apácákkal - lehet ehhez vagytok szokva - hanem gengszterek, akik nem mutathatják, hogy félnek.

1 


156. mzxspace (Füleki Pictures) értékelése : 8 pont


Bakker ezt játszani kéne kereskedelmi csatornán is. Teteszett. 8 pont.
   Hozzáfűzés
154. -=Vector/SDP=- értékelése : 8 pont


Abban a hülye helyzetben vagyok, hogy belekeveredtem ebbe a filmbe. Szóval most vádolhattok elfogultsággal, meg minden. Akik kicsit ismernek, azok tudják, hogy nekem soha semmi nem tetszik, mindent kritizálok és hajlamos vagyok végletekben értékelni. Ezzel a filmmel kapcsolatban viszont most szeretnék kivételt tenni. Nem azért, mert nem lenne mit megkritizálni rajta, hiszen amatőrfilm. Viszont ezt majd megteszik helyettem mások, akik "standard" nézőként fogják értékelni. Az ő pontjaik úgyis sokkal többet számítanak, mint az enyémek.
Szeretném itt ezen a helyen gratulációmat kifejezni mindenkinek, aki egy kicsit is részt vett ebben a filmben! A kitartást, türelmet, akaratot példaértékűnek tartom amit ebbe a filmbe beletettek a - rajtam kívüli - készítők. Legyen ez a film kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy ebben a klubban igenis vannak olyan emberek, akikre lehet építeni, akik megbízhatóak és habár nem profik, "profikat megszégyenítő" akarattal, kitartással képesek egy adott célt hajszolni. Ebben a filmben nem az a remek, hogy tyú-tyú űrhajó, meg "jujj, szökik a levegő vazzze!", hanem az, hogy ez egy olyan 23 perces mozgókép, amibe minden egyes képkockájába az itt összeismerkedett emberek tették bele magukat. Nem kellett pénz, milliós kamera, szerződés, meg kaukció, meg előleg, meg kitudja mi még. Összeült x darab ember, elszántan, céltudatosan végigvitte amit eltervezett. A terv eredménye pedig letölthető, megnézhető. Ne feledjük, hogy egy évvel ezelőtt többtucatnyi okostojás taposta egymást, hogy ki mit csináljon a filmben. Aztán amikor reggel 6-kor fel kellett kelni és útrakelni a forgatásra, addigra már csak egy maroknyi ember maradt. Nade ne a keserű dolgokról beszéljünk, hiszen ez valahol egy ünnepelni való dolog. A részemről én megtisztelőnek érzem, hogy beletehettem a magamét a filmbe és hogy ezt a többiek feltétel nélkül elfogadták és megbíztak bennem. Gratulálok mindenkinek, aki benne volt és fáradozott. Aki pedig nem volt benne, de szeretne benne lenni a következőben, annak azt mondom, válallja be, mert megéri! (nem adok pontot, remélem lehet olyat. )

. . . nem lehet. :-o. . . akkor adok rá én is 8-at, mint Estee.
   Hozzáfűzés
152. Halivud Estevez, a filmestészta értékelése : 8 pont


Mostanában azok is véleményezik a filmet, akiknek közük van a készültéhez. Most én is ezt teszem.

Én mint szervező, író, és elvileg rendező, a rendezéssel vagyok igazából elégedetlen, főleg az elején, az elvileg "buli" jelenetnél.

A szereplőkről annyit, hogyha újra kéne venném, akkor is velük venném fel és nem mással. Esetleg jómagamat cserélném le olyasvalakire, aki még beszélni is tud.

Az álomjelenet nem volt nekem elég álomszerű, és a robbanás sem rázta meg eléggé a képet.

A többi jó, több, mint jó. A szinkron hangja borzasztó jó lett, teljesen moziszerű.

Egyébként jó kis, egészen nézhető film lett belőle, büszkék lehetünk rá.
A rendezői hiányosságok, és szerénységem miatt adok kevesebbet.
   Hozzáfűzés
151. ALTO Albi értékelése : 9 pont


Közhely, de igaz: a mozi csalóka hely! A premiert óriásvásznon, tökéletes minőségben élvezhettem, így akkor egy 10 pontos filmet láttam. Most letöltöttem, és így bizony már csak 9! A korábbi véleményemet fenntartom, sokmindenben egyszerűen tökéletes, kimagaslik az amatőr filmek közül, de az alapos szemlélőnek második nézésre már feltűnik 1-1 igazán apró hiba, illetve a szövegben pár bennhagyott "szomszédok-szerű" mondat bánthatja a fülünket, amivel hallhatóan az egyébként kiváló színészek se tudtak mindig mit kezdeni. Nagyon jó, hogy van már "közös" halivudi film is, és tudom, hogy legközelebb megkapja a 10-est is tőlem!
   Hozzáfűzés
146. Kertitörpe értékelése : 7 pont


Hát. . . Látszik, hogy időre készűlt. . . El lett kapkodva a végén az utószinkron. Igen idegesítő volt úgy nézni, hogy a szöveg még ment, de a szája már nem mozgott!!! De az animációk!! Azok über cool-ok!! Tényleg. Abba semmi belekötni való nincsen. Egy tv sorozatba is elment volna. Ja, meg a szinészi játék. Látszik, hogy nem igazi szinészekkel lett felvéve, de hát ezért AMATŐR film. :-) A szinészi játékon még van mit javítani, de csak így tovább!!! Csakis az utószinkron miatt adokrá 7 pontot, mert a megvalósítás, na az egy kövér 9-es!
   Hozzáfűzés
143. MC BUFLA értékelése : 10 pont


Én a Halivud napon láttam a filmet szerintem Cool!
   Hozzáfűzés
138. 0-: Szergej :-0 értékelése : 10 pont


Sajnálom, de ez a film nálam kritikán aluni. . . . Na jó csak vicceltem :-)
Tényleg zsír. . . Az a sok animáció, akár még csinálhatátok shrek 3 mat is :-)
Mondjuk az érdekes volt, hogy 2300 körül jáccódik, de a fegyverek még mindig olyanok, mint most. . . de ez nem baj, mert én utálom a sugárpisztolyos filmeket, mondjuk az űrhajósakat is :-), de ebben nem igazán ez a lényeg. . . Kár, hogy Nicole olyan hamar meghalt, biztos fogadott a lelkére egy démon, és egy tündér :-)
Mondjuk erről a filmről nekem elsősorban a Chrome című játék jutott eszembe, de mondjuk sok játék használja ezt a témát. . . de kit érdekelnek a játékok, fasza a film, nálam ez 10 pont asszem. . . Eccer én is szívesen szerepelnék egy ilyenben (majd)
Na nem írok többet, mert nem fogják elolvasni. . . Csokoládé
   Hozzáfűzés
137. Quantum értékelése : 9 pont


Ez egy zsír film! Annyi zavart csak, hogy Estevez néha hadart, így nehezen értettem a szövegét.
Ez az eddig látott amatőr filmek csúcsának a csúcsa! Minden elismerésem!
   Hozzáfűzés


1