hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

U-fájlok 5 - Urbán ivadéka


Értékelj!


Galéria

Bejelentette: kvikveg

U-fájlok 5 - Urbán ivadéka
Készítette: 

Tartalom: 7 év telt el Urbán Zoltán megölése óta. A védelmi minisztérium azonban kapott egy fülest, hogy Urbán fia, Urbán Ubul létezik és él. Fax Nuldör az egykori FBY ügynöknek az a feladata, hogy találja meg és ölje meg Ubult. Új társat kap, C.B.A Spindler ügynököt. Rövid időn belül lelepleződik egy tégla a hivatalban, aki tud Ubul hollétéről. Nuldörék rátalálnak Ubulra, de Simon Stern közbeavatkozása miatt nemtudják megölni Urbánt. Simon emberei elkapják Ubult és elkezdik rajta a kísérleteket. Késöbb Urbán megszökik és Nuldörék a végsőkig üldözik, hogy ne következzen be az, ami 10 évvel ezelött. A világkatasztrófa, hogy Urbán legyilkolja az emberi fajt...

Műfaj: akcióvígjáték | Hossz: 105 | Pontátlag: 6.00 | Ennyi értékelésből: 2


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


10664. Carmen Unendlich értékelése : 9 pont


Én letöltöttem a teljes filmet és nagyon bejött! egész estis szórakozás. Nagyon vicces volt. Nem értek egyet, aki 3 pontra értékelte. Semmi egetrengető hiba nincs benne. Alapok hiányoznak? Na ne viccelj már. Néhol hanghiba és egyes jelenetekkor a kép rossz de ez a kamera teljesítménye. Inkább töltsétek le és ne a filmrészleteket nézzétek! Gratula nektek, végre valami hosszú film és nem pár perces rövidfilmek.
   Hozzáfűzés
10619. quartz értékelése : 3 pont


Nem nagyon szoktam pontozni nem tetsző filmeket, de most is kivételt teszek, mert óriási hiányosságokat látok (feleslegesen van pazarolva ilyen filmre az emberi, anyagi erőforrás és az idő) és nem tudom megállni, hogy ne írjak pár gondolatot.

VFX: Itt is a rosszul kivitelezett effektek köré épült fel a film -legalább is ez az érzése az embernek- és ez le is degradálja azt. A morfolás és az azt kiváltó effektek (kék fénylő izé megy Urbánból a fegyveres felé) elég jók lettek, de mint effekt csak.
SFX: A vérzések sebek nélkül! Ilyen felvételeknél kellett volna rá szánni még időt és energiát, mert ettől hiteles!
A fejbelőtt ember vér effektje elég jól sikerült, még hihető is! A színészi munka tűrhető -néhol elég jó, más részeknél elmegy, de sokszor hm. . . -. Meg nő veri az ipsét! Ugyan már! (Meg néztem a többi filmrészletet is!)

Alapvető operatőri és rendezési hibák:
Az AK-s embert 1x jobbról máskor balról veszitek egy jeleneten belül. Ez abszulút nem helyes -tengely ugrásnak hívják szaknyelven-! Ezt a szereplők nézőpontjának felcserélését nem szabad elkövetni még 1x, mert megzavarja a nézőt (meg ez alap). Még egy alapvető hiba! Nincs általában nagytotál az ellenfelek elhejezkedéséről a nyitó snittekben (akcióknál) egy jelenetnél. Egyből csak secondok vannak. Így elég nehéz értelmezni a filmet. Home videos jellege van! Ezekre az alapvető dolgokra és azok betartására törekedni kellene! Olvassatok el néhány szakkönyvet (Nigel Taylor-Kamerások kézikönyve, Tom Ang-Digitális videózás) vagy filmkészítési dvd-t (Videopraktika. hu-n rendelhető Hogyan videozzunk? dvd sorozat) nézzetek meg, mert az alapok nálatok hiányoznak.
Remélem a következő filmetek sokkal jobb lesz, mert kár érte!
   Hozzáfűzés


1 
10639. RCS hozzáfűzése


Olvastam a könyvet, itt van az asztalomon a videopraktika sorozata. Csupán arra tanítanak meg hogy hogyan csinálj nézhető nyaralós filmet meg ballagási videót, semmi másra sajnos. Filmezéshez valami más irodalmat kell keresni tényleg.


10638. quartz hozzáfűzése


Ne hagyd ki, mert minnél többet látod, olvasod, majd alkalmazod annál inkább a véreddé válik a technika! Nem egy egetverő összeg és minden könyvben, oktató anyagban van valami ami új és hasznos. Szerintem! Nem árt a rendezőnek, operatőrnek is tisztában lennie a filmezési dolgokkal, hogy szép, hibamentes filmek szülessenek. RCS te meg lebeszéled őket erről!
Én, ha látok vagy hallok filmes könyvről megveszem és elolvasom. Én ezt csak javasolni tudom mindenkinek. Ennyit meg ér, szerintem!


10629. RCS hozzáfűzése


Tom Ang könyvét és a videopraktikás dvd sorozatot nyugodtan kihagyhatjátok


10628. kvikveg hozzáfűzése


töcsd le az egészet legcélszerűbb megoldás xd


10623. Estevez atya hozzáfűzése


Na az előzetesig jutottam.
Nem nagyon lehet érteni, a zene elnyomja az amúgy is visszhangos beszédhangot.


10622. Estevez atya hozzáfűzése


És tényleg 105 perces?


10620. kvikveg hozzáfűzése


hát igen, meglátszik ahol kezdő emberek kameráztak a kamerás rendszerint nem jött el. másrészt a fiu sem aki verte volna a másikat. Valakivel helyettesíteni kellet


1 
1