hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Epilógus


Értékelj!Bejelentette: Arrin

Epilógus
Készítette:  Lóth Balázs

Tartalom: Vérfagyasztó thriller egy kórházban. Lóth Balázs kisfilmje.

Magas pontátlag miatt kiemeljük.


Műfaj: thriller | Hossz: 15 | Pontátlag: 8.22 | Ennyi értékelésből: 9


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


12560. kypD értékelése : 9 pont


Nekem nagyon tetszett, a film alatt pont az járt a fejemben, hogy Magyaroktól én ilyet még nem is láttam talán soha és a véleményem megegyezik Franky nevű felhasználóéval!
   Hozzáfűzés
10503. Franky értékelése : 10 pont


Megnéztem a filmet és sokmindennel egyet értek csak a 2 pontal nem:-(Szerintem épp ideje lenne már áttörni egy amatör filmes csapatnak a Magyar humorról vagy az éppen semmirôl nem szóló filmeket. Ki tudja hány millát tolnak bele és mindíg ugyan azok a szereplôk. Nem írok címeket. Szerintem ez a film ha nem is a történetével de mindenképpen a képi világával és szerintem a színészi játékkal megmutatja azt, hogy igazán mire ülne be a Magyar ember egy Magyar filmért a moziba. Ez egy üzlet és jó lenne felfogni, hogy a mozizás nem színházi játékról(arra ott vannak a színházak)szól, hanem a szórakozás és kikapcsolásról. Igen. . az Avatárt miért nézték meg annyian vagy a Gyûrük urát?Megtörtént esetet dolgoz fel?Egyszerûen jó ránézni a vászonra a színek-képi világa és a történet miatt. Nem igaz de szeretnénk elhinni és benne lenni. Szerintem a filmkészítés szóljon egy kicsit errôl, hogy elhitetjük az emberekkel a néha hihetetlen dolgokat. 2pont erre a filmre???Szerintem tisztelet jár minden egyes amatôr csapatnak, hogy szélmalomharcot próbálnak vívni a mogulokkal és hisznek abban, hogy ez még sikerülhet is. 2pont. . . gyerekek ez annyira borzasztó. . . Gondoljunk bele, hogy görcsölsz szívvel lélekkel a szaros filmecskéden és ér egy ilyen. . . szerintetek mekkora lelki tiprás??Még ha azt mondjuk, hogy 5 pont vagy 6. . . akkor még elgondolkodok az indoklásokon és próbálok valamit még csinálni de így baromira el lehet venni a kedvét egy szerintem még tehetséges embernek is a folytatástól. Nem beszélve a stábtagok meg mindenki. Ezzel a 2 pontal(Még a kritikát csak elviseli az ember) ezeknek az embereknek az alkotói lilkivilágába tapostál bele de nagyon dúrván. Ha van alkotásod szívesen megnézném de tényleg és most nem azért, hogy lehúzzam mert ha jó simán tolom rá a magas pontot.
   Hozzáfűzés


1 
10518. Estevez atya hozzáfűzése


A Csend című filmet lehet megnézni Károly barátunktól.
Nem is lett olyan rossz az.


10517. RCS hozzáfűzése


Arrin te amúgy részt vettél amúgy ennek a filmnek a készítésében? Mert hogy te jelentetted be ide.


10506. Tschoby hozzáfűzése


Ezzel annyiban nem értek egyet, h akik ezt a filmet készítették nem a halivudos megalapozatlan 2 pontra teszik fel a karrierjüket. nem fog senkit sem elbátortalanitani, mert jol tudják mit alkottak, és komoly kritikát is kaptak már rá. (elnézést, nem akarok senkit megbántani, csak itt mégsem a szakma mond véleményt. )


1 


10467. Jeszmás Károly értékelése : 2 pont


Bocsánatot kérek, de ez maga katasztrófa, amikor moziban láttam majd elsírtam magam.
Hatásvadas, sablonos, minden klisét felhasznál a könnyből, a színészi játék hiteltelen, és még jó szájba is rágják a végén.
Az operatőri munka azonban jó, de az is csak még jobban elősegíti a hatásvadászatot.
   Hozzáfűzés


1 
10497. Crystalheart hozzáfűzése


Nos igen, talán csak a műfajteremtő filmekben lehetett kevés klisé, de ma, a CGI után, amikor gyakorlatilag bármit láthatunk a filmen, már nem igazán van új műfaj. És a klisét - amit inkább mintának vagy átvett motívumnak hívnék - lehet rosszul és jól is használni.


10489. Levier hozzáfűzése


Ámen !


10488. Arrin hozzáfűzése


Minden klisét felhasznál, talán. Mint mondjuk az Avatar, hány milliárd dollárnál is állt meg a box office? Ugyanmár kérem, egy filmet mondj, ami nem épít klisékre! Ügyesen kell csinálni, ennyi az egész. Azért tegyük hozzá, hogy Magyarországon, ha egyáltalán esélye van annak, hogy magyar filmre szokjon a NÉP, akkor azok ilyen filmek után lesznek, amik minimum hozzák a hollywoodi képi világot. Ez egy rövidfilm, egy kis ízelítő a rendező képi és hangulati látásmódjából, ami mint ígéret egy majdani egész estés filmre, szerintem bőven jó. Legalább végigülné az ember. Eladható. Azt mondom, inkább becsüljük meg, semmint hogy őt is elzabálja innen a külföldi piac.


10486. Crystalheart hozzáfűzése


Színelés, vágás, smink, stb. A technikájával nem volt gond. Sztori kb. 1/5, de akárhogy is átlagolunk, nem jön ki ugyanennyi az egészre. Ha csak a történetet meg ötletet pontoznánk itt az oldalon, a legtöbb film mind egyest kapna, a jobban talán négyest.


10480. Jeszmás Károly hozzáfűzése


Például Papp Barnabás: A hízó című filmje kifejezetten tetszett. Arra se biztos, hogy 10-est adnék, de azt egész estés filmre is csak kevésre adnék.
Cserében nem szokásom nagyon lehúzni filmeket, mindig próbálom megtalálni, hogy mi az, ami jó, mi az, ami rossz, és ennek megfelelően értékelni.
De erre még jobb kedvemben is csak 3 pontot tudnék adni, mert tényleg nem találtam semmit a filmben az operatőri munkát leszámítva, ami működött volna.


10478. Tschoby hozzáfűzése


Magyart. . . (ok, én most nem azt mondom, h ez olyan hű de eredeti, mert nem az, de azért a 2 pontot én is kikérném magamnak )


10477. Jeszmás Károly hozzáfűzése


Magyart vagy külföldit?


10475. Tschoby hozzáfűzése


Mondj olyan kisfimet, ami szerinted 10-es! Komolyan, viccet félretéve! Ezekután érdekel!


10474. Jeszmás Károly hozzáfűzése


Látom, ez is egy jó fórum.
Éppen azért értékelem kettesre, mert amatőr film, innentől fogva, amíg a technikai megvalósítás nem gagyi szinten mozog, nem érdekel a technikai parasztvakítást. Ráadásul egy amatőr filmesnek éppen, hogy nem ugyanolyanak kéne lenni, mint egy n+1-dik thrillernek. Mutatva valami újat a szájbarágós sablonok helyet.


10473. RCS hozzáfűzése


Aki 2 pontot ad erre azt szívbaj nélkül ostoba baromnak nevezem, szólás- és ízlésszabadság ide vagy oda. ``Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. ``


10472. Crystalheart hozzáfűzése


Tényleg olyasmi volt, nem tudtam, kire hasonlít! DD


10471. Estevez atya hozzáfűzése


Nem tudom, te mit néztél, de képszakmailag igen jó volt. A szereplők pedig remek figurák, arcok, főszerepben a Vasemberrel. A sztori persze elmaradt.


10468. Crystalheart hozzáfűzése


Hát nemtom, azért 2 pontot még az Asylumos cuccokra is szoktak adni, technikailag azért annyira nem volt tré. DD


1 


10443. RaySpade értékelése : 10 pont


Nekem nagyon tetszett. Jól lettek kiválasztva a szereplők az operatőri munka, az nagyon profi a színjáték is nagyon jó az egésznek a hangulata megfogott. Viszont a sztorit nem túl kidolgozott, de egy kisfilm nem is kell, hogy egy kerek történet legyen, szerintem. Negyed órába elég nehéz beledolgozni egy kerek egész történetet.
Amatőr filmekhez képest ez egy profi munka, és nem amatőr filmekhez képest is igen jó.
Csak így tovább.
   Hozzáfűzés


1 
10444. Crystalheart hozzáfűzése


de egy kisfilm nem is kell, hogy egy kerek történet legyen, szerintem. - Ahogyan két A4-es oldalba sem egyszerű értelmes történetet illeszteni. Mégis meg lehet csinálni. Egy novellában nincs karakterfejlődés, vagy általában maximum egy lépcsős, egy lényeges momentumra koncentrál - ez teszi lehetővé a rövidséget. Ha egy kisfilm elég művészi, meg tudja ezt lépni. Nos, itt megpróbálták, de az a momentum valahogy mégsem lett elég átütő.

Ettől még technikailag bőven a profi kategória, meg hát hozzánk képest anyagilag is.


1 


10440. wagnoder értékelése : 8 pont


Szerintem jó de miért amatőrfilm, én láttam már a Balázs pár munkáját de ez már korántsem az amatőr kategória.
Profi munka bár a történetet lehetett volna kicsit színezni de hangilag tök jó. Tetszik az operatőri munka is soha rosszabbat. Üdv Taki.
   Hozzáfűzés
10436. Estevez atya értékelése : 7 pont


Jók az arcok a filmben, karakteresek, beletették amit csak bírtak, igényes. Tetszett az az egy-két hullámzás, egyszer a telefonnál, aztán egy fejszénél.

Viszont majdnem tökunalmas volt. Nem nagyon jutott sehonnan sehová a dolog, a vége mentett meg rajta valamennyit.

Múlt éjjel azt álmodtam, hogy megöltem valakit, aztán féltem, és agyaltam rajta, hogy vajon hol hibáztam el, honnan jönnek rá, rájöhetnek-e. Még most is nyomaszt. Valami hasonlót éreztem a filmből is.
   Hozzáfűzés


1 
10438. Estevez atya hozzáfűzése


Erre még nem gondoltam, de most hogy mondod, lehet benne valami.10437. Crystalheart hozzáfűzése


Kicsit olyan volt, mint ezek a jó öreg magyar unalmas kuszafilmek, amik nagyon akarnak szólni valamiről, de aztán nem sok jön át belőle úgy, ahogyan kellene - csak modern köntösben, nem? Nekem kicsit ilyen érzésem volt.


1 


10435. Crystalheart értékelése : 8 pont


Nyolc pontot adok rá. A lényeget elmondták előttem, technikailag elég jó, de nálam a maradék 2 pont az ötletért és sztoriért jár. Mivel nem igazán egyedi, nem is nagyon ötletes, és ezerszer ellőtt, ezért csak 8. Amúgy viszont előrevetíti, hogy Magyarország kezdi behozni a filmtechnikai lemaradását, szerencsére. Mire én odajutok, bőven jó lesz.

Ja, azt majdnem kifelejtettem, hogy a minimális dialógus is nyilván kedvezett a filmnek, a legtöbb magyar produkciót ott szúrják el. Még akkor is, ha egy külföldinek nem feltétlen tűnik föl, mert annyira idegen tőle a nyelvünk.
   Hozzáfűzés
10418. OSSYNI értékelése : 10 pont


Másik oldalon pont írtam róla pár sort, most bekopiznám
Jó ez a kisfilm. De még szerencse, hogy nem másfél órában valósították meg.
Ahogy xperhz is írja az első pillanatoktól kezdve levágja az ember, hogy mi a szitu. Történet vonalában máris 10 év elmaradása van. Mint kísérleti próbaforgatást elfogadom, de ennél ma már több kell. A tudathasadásos filmektől személy szerint egyébként is már a falat kaparom, annyi volt, annyira kiforgott, kiforrta magát. . .

A ventilátor tükröződése a szemében nagyon tetszik. De pl, az, hogy az egyik orvos néger, és a majdani rab is tipikus amerikai narancsos rabruhában van, az már kevésbé. Szerintem úgy kell majmolni valamit, hogy közben megtartsuk saját mivoltunkat, és így különböző nemzetiségek, különböző stílusait láthatjuk, mégis egy jól bevált kliséhalmazra ültetve. (ha ez már így lett kitalálva) és így több értéket képvisel, mintha egy totál amcsi környezetet próbálnánk reprodukálni. -nem életszerű.
Itt mint kisfilmben el lehet fogadni, nagyban ez bukó.
   Hozzáfűzés


1 
10431. Levier hozzáfűzése


Hát igen, de nincs halálbüntetés ( még, . . ) ( Hálaistennek) in Hungary !


1 


10416. Levier értékelése : 10 pont


Ez nagyon jó kisfilm. Bár nem amatőr, mivel ez a filmművészetis végzősök diplomafilmje. Akkor, fel kéne ide tölteni a { Janisch Vera - Közel } és a Por cukrot is. De mindenesetre, reményt adhat ez a film a most kezdő generációknak is a további filmezéshez. :-) ( A film Red kamerával készült és nagy stábbal és pénz is volt rá. De ezektől eltekintve is remek.
   Hozzáfűzés


1 
10417. Redix hozzáfűzése


Ez valóban nem amatőr film, ezért nem is értékelem. De jó látni, hogy ilyet is tudnak itt nálunk. Nagyon tetszett az egész úgy ahogy van. Végre egy szép képi világ, jó rendezés stb. Az egész szuper! Szurkolok nekik!


1 
1