hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Állásinterjú

Értékelj!Bejelentette: NorbertVarjasi

Állásinterjú
Készítette:  Varjasi Norbert Varjasi TV

Tartalom: Egy kisgyermekes anyuka állásinterjúra jelentkezik, azonban nem kapja meg az állást, gyermeke miatt. (Pályázati spot, a nők diszkriminációjáról)

Műfaj: reklám, szpot | Hossz: fél perc | Pontátlag: 4.40 | Ennyi értékelésből: 5


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


10061. ddtheater értékelése : 3 pont


Nagyon rövid, nem is nevezném filmnek, szerintem nem itt van a helye, inkább a próbálkozások közt.

A megvalósítással vannak gondok, de ezeket már kivesézték előttem. A helyszín szerintem is rossz választás, nem nagyon irodás.

A nagyobb probléma az, hogy maga a spot üzenete hibás. Szerintem nem éri diszkrimináció a gyerekes anyákat. Jelenleg a munkaadók attól félnek, hogy váratlanul terhes lesz a fiatal kis titkárnő és akkor egyik napról a másikra eltűnik és kell valaki helyette. Akinek gyereke van, ráadásul kis gyerek, egy pár évig (vagy soha többet) nem tűnik el csak úgy. Sőt, gondolj bele, ha a munkavállalódnak van egy éhes szája a sajátja mellett, akkor igyekszik majd, nehogy kirúgják valami miatt, lehet, hogy többet dolgozik és nagyobb odaadással. Ezzel sajnos sok munkaadó vissza is él. Láttam már 2-3 gyerekes középvezetőket multinál lakás- és kocsi kölcsönnel a nyakukon, akik heti 20-30 órát túlóráznak a 40-50 mellé. . . Hát azt a stresszt senkinek sem kívánom. Ilyenkor van egy jó kis szívroham 40 évesen. . . De ez már nem ehhez a filmhez tartozik
   Hozzáfűzés


1 
10063. ddtheater hozzáfűzése


Hát lehet, hogy én élek kemény világban, de én ilyesmivel nem találkoztam Ez inkább úgy zajlik, hogy oké, menj haza, de a meló kész legyen hétfő reggelre. Ezt péntek 16:00-kor


10062. Estevez atya hozzáfűzése


Kisgyerek ha oviba kerül (jellemzően a Gyes nevű településről érkezéssel egybeesik az időszak), akkor váratlanul mindenféle betegsége lesz a gyereknek, fertőzik egymást, stb. Ilyenkor anyuka hazamegy gyerekhez, mert az úgy rendes. És ki dolgozik helyette?

Szóval ez nehéz helyzet és valahol mindkét oldalt meg lehet érteni.


1 


10052. RCS értékelése : 4 pont


Nagyon rövid. Szerintem a célt elérte, viszont a színjátszás béna és olyan pornó kasztingos az egész környezet Igazából nem is lehet átfogóan értékelni, két helyre le volt téva a kamera, 2 rövid snittből van az egész. . . . Ha nagyon átlagolni kéne akkor

-történet: inkább csak ötletről beszélhetünk, az szokványos, sablonos, de megfogja a lényeget, tehát 5 pont

-színészek: több mint a semmi, bár nagyon eltúlzott a koncepció és kisiskolás jelleggel adják elő a színészek, de azért láthatóan a képességekhez mérve komolyan vették, 4 pont

-technika: feltételezem hogy a világítás adott volt, tehát semmi plusz nem lett beletéve, kamerakezelés. . . hát az sem fedezhető fel a két snittből, le lett rakva állványra és csá, 2 pont mert ki volt találva előre kit hogyan lássunk.

-hang: helyszíni kamerás hang, a vágásnál kicsit zavaró a két különböző atmoszféra hirtelen váltása, a szöveg érthető, 4 pont.

Felfelé kerekítem az átlagot: 4

Amúgy van hogy ugyanilyen szintű felhívások mennek a tévében, a különbség csak a technika(világítás, plánozás) alkalmazása és a jobb színészek. . ezt leszámítva tök korrekt. Nagy hibája az egész videónak hogy nagy vizet nem mozgatna meg, maximum az interjúkról elküldött anyukákban keltene együttérzést. . . talán nincs kibontva hogy miért kéne sajnálni a hölgy karakterét.
   Hozzáfűzés


1 
10055. varjasitv hozzáfűzése


Köszi a véleményt, ez egy középiskolai pályázat, a két fiú színész a haverjaim inkább, mint színészek, megpróbáltak segíteni
A hang tudom hogy zavaró, nemsokára beruházok egy RODE videomicre


1 


10048. OSSYNI értékelése : 3 pont


Én még soha életemben nem hallottam ilyen problémáról, be kell, hogy valljam még azt se tudtam mi az pontosan, hogy gyes, utána kellett nézni, hogy mikortól meddig jár. Ez a kis spot nem nagyon világít rá erre a problémára, összecsapottnak tűnik, nem dinamikus és nem határozott. Ha nem olvasom, hogy mi van, nem értem az egészet. Éppen a lényeg el van játszva de a körítés ami szintén nagyon fontos lenne az nincs kidolgozva. Az se derül ki hány éves a fia, lehet már iskolás stb. . Narrációt hiányolok, és a hang se volt kristálytiszta.
   Hozzáfűzés


1 
10071. Nomax hozzáfűzése


ez jó


10058. RCS hozzáfűzése


Anyuék beszélgettek, én meg játszogattam és hallottam hogy ez meg az Gyesen van. Én meg gondoltam magamban de jó hogy mindenki ennyit utazgat Egész sokáig ebben a tudatban voltam.


10056. OSSYNI hozzáfűzése


ezt nem mondod komolyan?


10053. RCS hozzáfűzése


Ossyi: én régen azt hittem hogy Gyes meg Gyed települések


10050. varjasitv hozzáfűzése


Köszönöm mindenkinek az értékelését, segítségét!
Teljesen igazatok van, kicsit tényleg összecsapott lehet, az eredeti ötletet több vágóképpel, kicsit hosszabb történettel nem tudtam megoldani, mert csak 30mp-es lehet az anyag.
Legközelebb majd jobban figyelünk arra, amiket írtatok, még eléggé az elején járunk a filmezésnek


1 


10047. Pákozdi Attila értékelése : 6 pont


Kizárólag a segítség vezérelte mondandómat. . . s csatlakozva az előttem szólókhoz. . .

Történet: Feltételezésem szerint az állásinterjú végén csöppenünk bele a történetbe. Ha ez így van akkor az önéletrajz már a kezében kell, s miközben beszélgettek már bele-bele nézett. Viszont ha csak most kapta a kezébe - mint ahogy az a filmen is látszik - akkor csak nagyon felületesen tudta megnézni azalatt a pár másodperc alatt amíg ránézett.
De ettől eltekintve az első másodpercekben mikor kézhez veszi a kérdező a papírt közeliben először az átvételt majd a srác arcát mutatnám ahogy átfutja a papírt, s gondolkodik így ezt a fontost pillanatot ki tudnátok emelni.
Szintén ugyanezt a közeli kiemelést alkalmaznám akkor amikor összenéznek, hiszen itt az a fontos, hogy meglepődnek azon amit az anya mond.
Sőt miután elhangzik az a mondat, hogy Köszönjük, hogy befárad. . . lehetne mutatni közelibe az anya arcát, ahogy a mosoly átalakul szomorúsággá - mert már sokadszorra hallja ugyanezt a mondatot, s tudja, hogy számára itt már vége a történetnek.

Kép: Irodai térnek kell látszania, ami általában világos, szórt fényű, a háttérben iratok, az asztalon monitor, billentyűzet, telefon.

Hang: tudom, hogy technikailag nem egyszerű megvalósítani, mert nem öt forint, de egy jókezű elektroműszerésszel, egy olcsóbb csiptetős mikrofonnal vagy egy pár ezer forintos kézi dinamikus mikrofont belógatva sokat lehet segíteni a hangon.
A végén elhangozhatna hangban is amit kiírtatok, mindtegy dramaturgiai figyelemfelkeltés gyanánt. Ha gondoljátok szívesen felmondom nektek és átküldöm a hangot. (Ha más nem próba képpen. )

Megjegyzés: Eddigi tapasztalataim szerint általában egy ember szokott beszélgetni a jelentkezővel.

Amatőr szinten ez nálam kezdésnek nem rossz. Mert látszik, hogy a fent leírtaktól eltekintve nem egy összegányolt munka. Remélem, hogy segítettem a leírtakkal és nem vettem el a kedveteket a további munkától. Nem egyszerű szakma ez, de ha szívvel-lélekkel csinálja az ember annak megvan a gyümölcse.
Sok sikert a további munkáitokhoz.
   Hozzáfűzés
10045. Faust értékelése : 6 pont


Igazából nem tudom, mit is lehetne értékelni ezen.

A két beállítás jó, rövid és tömör, ahogy egy reklám azt igényli. A mondanivaló adott és reális.

Mittomén hanyast kéne erre adni.
   Hozzáfűzés


1 
10059. Redix hozzáfűzése


Igen tudjuk. De azt is tudjuk, hogyan készül a gyerek. . . de még is szeretjük nézni! Ez igazából annyira nem passzolt ide, csak jól hangzik!

Én azért is mondtam, hogy még egy kicsit kiegészítettem volna valami olyas valamivel ami egyértelműbbé teszi a dolgot, mert a vidinek a figyelem felkeltés a célja!


10051. Estevez atya hozzáfűzése


majd értesítjük

Aki járt már ilyenen, az tudja, mit jelent ez. Legalábbis köztudatban elterjedt kifejezés arra, hogy soha többé nem hívnak a cégtől.


10046. Redix hozzáfűzése


Ez tényleg rövid és nagyon egyszerű! Ezért is nem értékelem pontokban, DE azért hozzá fűznék pár dolgot.

1. Az hogy gyereke van a nőnek (ő egy anyuka) még nem kizárási indok! Mivel a két srácnak csak ennyit mondott a film során. Azt csak mi tudjuk plusz információból, hogy GYES után jött állás interjúra.

2. Állásinterjúhoz talán egy irodát választottam volna, amin látszik, hogy az is, mert úgy filmesebb. Bár hozzá tenném, hogy ez nem hiba, csak én a látvány miatt így készítettem volna.

3. Az 1. pontra visszatérve, jobban kilehetett volna hangsúlyozni, hogy a gyerek miatt nem fogja megkapni az állást. Mert az hogy majd értesítjük ez még nem elég utalás arra, hogy nem kapja meg. Másokat is szoktak értesíteni, elvégre ha többen jelentkeznek akkor válogatnak. Persze a srác némi arckifejezéssel célzott a döntéséről de szerintem ennek a kis film spot lényege a felhívás! Már pedig akkor hatásos, ha ingert vált ki az emberből, ehhez hatás keltés szükséges! Egy vágó képet belehetett volna rakni, a végére, hogy a nő papírjait beledobja a kukába vagy ilyesmi, akkor egyértelműbb lett volna és néző még szemétibb dolognak érezné a szituációt. Persze ez csak az én véleményem.


1 
1