hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Hallod?

Értékelj!Bejelentette: Stigi

Hallod?
Készítette:  Stigi, Gorlok, Dante Konyhapikcsörsz

Tartalom: Az utcai rajzoló rémálma. Hallod? A Konyhapikcsörsz első animációja, amiben "emberi" szereplők vannak! Készült Merényi Dániel "Hallod?" című napirajza alapján. (napirajz.hu) Csapatunk új honlapja: konyha.ini.hu

Műfaj: Gyurma-animáció | Hossz: 1 | Pontátlag: 7.33 | Ennyi értékelésből: 9


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


9966. niobie91 értékelése : 8 pont


Feldobta a napomat, a célját már megérte. Ötletes, ügyesen kivitelezett, engem a szájmozgások sem zavartak. Rövid, de ütős, gratulálok!
   Hozzáfűzés


1 
9967. Stigi hozzáfűzése


Örülök, hogy sikerült egy jó napot szerezni neked! Köszönjük az elismerést! Lesznek még ilyenek, ha minden összejön!


1 


9943. GLK értékelése : 9 pont


Tehát akkor, szépen, mívesen, igényesen, hosszú, és szép összetett mondatokban fogalmazva, mert ez a Halivudon csak így megy: véleményem szerint mind a napirajz grafikai stílusát, mind az eredeti képregény szellemiségét sikerült oly módon megfogni, hogy az mind a laikusok, mind a eavatottak számára érthető, humoros, és kellemes legyen, továbbá felszólítom a tisztelt készítőket, hogy a Mérőmókus c. opusz legyen a következő, majd egy nagyobb project erejéig a szultán elrablását, és szerencsés visszatérését megörökítő napirajz animációs változatát is készítsék el, különben jön Don Bagoly.
Röviden: E!
   Hozzáfűzés


1 
9946. Stigi hozzáfűzése


Drágatibikém!
Köszönjük a sok pont! A napirajz igen jó forrásnak tűnik jövőbeli animációs késztetéseink kiéléséhez, bár én más rajzokat preferálnék, jól.
De persze nem szeretnénk csak napirajzokat napigyurmává alakítgatni egész életünkben, saját ötlet is van. Szultán elrablása kissé túlontúl összetett, meg nem vagyok benne biztos, hogy mindenki értené a BBC-vel aljasított Gébics-eb drámáját, így azt inkább pedig dehogy.
De azért remélem nem lesz ezért NCH! (Aki nem érti, járjon utána!)


1 


9941. Podi értékelése : 9 pont


Nehéz filmek között pontozni úgy, hogy nincs külön kategória. Az animáción belül adom a pontom, nekem tetszett jót röhögtem. Hallod? kedvencem a : - Bunkó vagy? Rajzold már le a gyereket. DD és még semmi nem is történt. . . igen a napirajzoknak van egy egyedi humora nem mindenki érti. A hang miatt nem 10. Kéne ugyanez a vonal jóval hosszabban!
   Hozzáfűzés


1 
9945. Stigi hozzáfűzése


Hogy hallod, de sok pont, köszönöm! Örülök, hogy megnevettetett. A hangot már sokan említették, így csak egyetérteni tudok. A napirajz pedig valóban egy megosztó műfaj, ha lehet így fogalmazni, én például nagyon szeretem, bár van egy-két rajz, ami nekem sem tetszik. Hosszabb lélegzetvételű terveink is vannak, de mindent a maga idejében. Amúgy a külön kategóriának én is örülnék, de például itt a Halivudon szinte csak a mi csapatunk foglalkozik ilyesmivel. Na mindegy, hátha valaki miattunk kezd majd bele a mesterségbe!


9942. RCS hozzáfűzése


Végülis a műfaj meghatározást tekinthetjük kategóriának minden filmnél.


1 


9919. OSSYNI értékelése : 7 pont


Még mindig csak tesztvideó jellegű. A gyurmánál valamivel egyszerűbb a helyzet, 1. szer komolyabban bevillan a kép, nem tudom miért, és a szájmozgás kicsit sok.
Nem volt túl poénos, a szövegben csak személyes véleményem szerint, a csúnya szavak nem illettek bele.
Kicsit komolyabb 1< percest néznék már a konyhától.
Mint tesztvideót értékelem.
   Hozzáfűzés


1 
9940. Stigi hozzáfűzése


GLK!
Most így kicsit zavaros, de ha jól értem, egy E betűvel értékelted a kisfilmet. Nagy örömömre szolgálna, ha egy bővebb kifejtést is bepötyögnél, kíváncsi vagyok mindenki véleményére!
Előre is kösz!
Szultán legyen veletek!


9939. RCS hozzáfűzése


Értem az utalást, de korrekt értékeléseket várunk, nem csak egy betűt. A 9 pont is sokat mond, de indoklás nélkül semmit nem ér.


9938. Estevez atya hozzáfűzése


Így van
Csokoládés tejtábla!


9937. GLK hozzáfűzése


RCS

Az E! egy finom utalás a napirajzra. . . .


9936. RCS hozzáfűzése


GLK marha vicces vagy.


9921. Stigi hozzáfűzése


Annak ellenére, hogy nem tesztvideónak készült, kicsit én is annak tekintem, mivel rengeteg dolog van, amit itt próbáltunk ki először. Az az egy komolyabb villanás a határ a két forgatási nap között, én sem értem, hogy miért, de nem tudtam a második nap ugyanolyanra beállítani, pedig vagy fél órát szenvedtem vele. A poén és a szöveg már szóba került, a napirajz az ilyen, ez pedig egy szó szerinti megfilmesítés.
Terveim között szerepelnek hosszabb kisfilmek is, de ahhoz idő kell, az meg egyelőre nincs túl sok.


1 


9907. Tom Levantine értékelése : 7 pont


Tanácsos lenne előre felvenni a szinkront, aztán ahhoz igazítani a figurák száját. Zavaróan pontatlan. A káromkodás szerintem egyáltalán nem jelentne problémát, ha a hang minősége valamivel emészthetőbb lenne.

Ütős kis mozit lehetne összehozni ezekkel a figurákkal. Egy-két kidolgozott helyszínt makettezni nekik. Kapnának valamiféle egyéniséget, plusz egy botrányos témához nyúlnátok - igazi online fan lenne.
   Hozzáfűzés


1 
9912. Stigi hozzáfűzése


Kösz a sok pontot!
A szájmozgással rengeteget vacakoltunk. Először felvettem magam videóra, ahogy elmondom a teljes szöveget. Ezt a videót használtuk rotoszkóp-technikával az animációs programban, képről-képre hozzá lett igazítva az összes szájmozgás. A gond ott van, hogy inkább a szájak nem tűnnek tökéletesnek, pedig szinkronban vannak a beszéddel. Az animáció elkészülte után ugyanolyan sebességgel és hanglejtéssel felvettük a két szereplő hangját, majd ezt vágtuk be a végleges videóba. Majd ezt is fejleszteni fogjuk, ki tudja. . .


1 


9906. Estevez atya értékelése : 5 pont


No, ez már egész jó, kevésbé adhoc, szervezettebb. Látom a tűvel való szemmozgatást is bevetettétek. Gondolom egy csomó időt-munkát beleöltetek. És ez még csak a kezdet. Hajrá!

Hát a csúnya szavak azok a napirajz stílusa által adottak. Az egy ilyen.
   Hozzáfűzés


1 
9911. Stigi hozzáfűzése


Kösz Tibi!
Látom Te is nézed a napirajzot, nagyon helyes! A tűvel való szemmozgatást úgy két éve egy tesztanimációnál már használtam, de azt nem láthattátok, mert csak egy próba. Amúgy ennek a kisfilmnek az elkészítése összesen kb. 25-30 munkaóra volt animálásostul-vágásostul-mindenestül. Ja, és persze az egész konyhát át kellett alakítani két napra stúdióvá, érdekes helyzet volt.


1 


9905. Gerinc értékelése : 8 pont


Faust jól mondja a hangon lehetne javítani és a világítás nekem is tetszett, a mozgás is jó volt. De engem a káromkodás nem zavart. Ja, és az arcok is jók lettek
   Hozzáfűzés


1 
9910. Stigi hozzáfűzése


Köszönjük! Amúgy a kisfiú arcát volt a legnehezebb megcsinálni!


1 


9903. Faust értékelése : 6 pont


Határozott fejlődés, nekem nagyon tetszett! A világítás is jó lett most, a figurák pedig kategóriákkal verik az előzőket. Ahhoz képest, hogy első ilyen kisfilmetek, szerintem nem lehet ok panaszra.

A hangon tényleg van még mit javítani, és talán egy nagyon halk aláfestő zene sem ártott volna.

Konyhafanként, és anélkül is mondom: csak így tovább!
   Hozzáfűzés


1 
9909. Stigi hozzáfűzése


Kösz a pontokat! Mint már alább elismertem, a hang tényleg nem elég jó, ez van. . . Aláfestő zenét nem akartam, nehéz lett volna kiválasztani ehhez megfelelő zenét, főleg, hogy ilyen rövid. Hátteret is akartam rajzolni, de aztán úgy voltam vele, hogy ragaszkodok a rajzban látható minimális kifejezésmódhoz, se háttér, se zene.


1 


9902. Nomax értékelése : 7 pont


Hallod! Egész jó lett, nekem tetszett, nagy ugrás a gyurma figurák után, jó a mozgása, a megvilágítás is teljesen korrekt, egyedül csak a hanggal volt bajom, az nagyon nem sikerült, ha arra rágyúrnátok picit + kevesebb káromkodással nagyon jó lenne
   Hozzáfűzés


1 
9908. Stigi hozzáfűzése


Kösz az értékelést! A hang valóban nem lett túl jó, jelen helyzetben ezt tudtuk összehozni, bár tervezem egy jobb mikrofon beszerzését, csak ahhoz egyelőre anyagilag nincs kedvem.
Ezen kívül a káromkodás oka maga a rajz, ami alapján készült a kisfilm. Szóról szóra ugyanaz, mint az eredeti, így ez van. Amúgy ha érdekel, a rajzot itt nézheted meg:
http://napirajz. hu/archives/2008/05/05/HALLOD/#comments


1 
1