hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

100

Értékelj!Bejelentette: iScope

100
Készítette:  Somlai Tamás, Fazekas János, Farkas Attila, Gujzer László, Matolcsi János, Somogyi László

Tartalom: A történet napjainkban játszódik, megszokott mindennapos utazásaink során felmerülő, lehetséges problémáinkat próbálja elénk tárni humoros, néha eltúlzott formában. A film a belvárosi élet nehéz körülményei között élő emberek kirekesztettségére és kiszolgáltatottságára is rávilágít. Rohanó világunkban saját problémáink elfelejtetik velünk azt a nyilvánvaló tényt, hogy bármikor kerülhetünk hasonló helyzetbe és hogy minden nézőpont kérdése.

Műfaj: Tragikomédia | Hossz: 7 | Pontátlag: 6.54 | Ennyi értékelésből: 13


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


9797. Gerinc értékelése : 9 pont


Hát ez felhívja a figyelmet a jótékonykodásra. Nem gondoltam volna hogy ilyen film is lesz, jók voltak a kameraállások, más nem jut eszembe de ezt a 9 pontot odaadom a humorért és még azokért amiket leírtam és még egy pár dologért.
   Hozzáfűzés
9777. Csomesz értékelése : 7 pont


Szép film, tényleg, csak sok benne szerintem az öncélú jelenet. Ezt az egészet max 2percben kellett volna megoldani, mert az Árpádhidtól mire lefut a Lehelig elég unalmas rész. Plusz a parkolóőr jelenet bőven elég lett volna, nem kell bele sem a mikulás csomag, sem a roma fickó sztem. . . felesleges. Ötletes story-t szétszórtad a látvány kedvéért.

A napfényben guruló érme hangulatosra sikeredett.
   Hozzáfűzés
9180. quartz értékelése : 6 pont


Nagyon nem jött át nekem a film, bár az ötlete valóban jónak tűnt és érthető is volt. Leginkább rcs és ossini véleményét osztom. Ezekkel a vizsga filmekkel mindig ez probléma: egy adott szituációból nagyon sokat akarnak belvágni a filmbe -talán, azért hogy hosszabb legyen?- teljesen feleslegesen. Néha a kevesebb több lehet! Az elején a 4:3/16:9 trükk még jó is lett volna (tetszik, hü ha, na végre egy ötletes indítás), ha más irányt vesz a történet, így csak bezavart. Az a reklám szagú autós snitt hegy pedig egyáltalán nem kellett volna bele. Ha esetleg kidobálnánk belelőle a felesleget -amit már nem lehet- egész pergős short lenne.
Elég sok munka volt a filmmel, az látszik. Csak kevés helyen volt rossz a kamera beállítása, mind a kép kivágás, mind a kamerakezelés és elég szépen volt lekövetve az eseménysor (bár ebben is voltak hibák). Ezt mind egy elég nehezen kezelhető géppel tettétek és ezt értékelem is a pontozásommal. Maga a film nem lett filmes hatású (csak néhány helyen) a sok kis apró hiba miatt, pedig ezzel a géppel már elérhető lett volna. Az utómunkánál a színezésre és ezek összhagjára jobban figyeltem volna, bár vizsgamunkánál nem biztos, hogy ez cél volt. A színészek rendben voltak és jól adták magukat.
   Hozzáfűzés
9147. Balage értékelése : 6 pont


Alapból az ötlet tök jó, de mivel rengeteg operatőri és vágási hiba van benne, így nem tudok 6nál többet adni rá.
De a leginkább jellemző, hogy a kamera nincs beállítva rendesen, kilógnak emberek, tárgyak, stb. . Szétszórt, na. .
   Hozzáfűzés


1 
9265. iScope hozzáfűzése


Köszi mindenkinek az értékelést, semmi sem lehet tökéletes
Balage, ha még valamikor erre jársz, szívesen veszem az észrevételeidet!


9197. Balage hozzáfűzése


Amúgy én nem csak erre gondoltam. Úgy általában jellemző a filmre a következetlen kamerabeállítás. Én így érzem, ha a készítőket érdekli, kifejtem mire gondolok.
Ha nem, úgy is tökmindegy
Szóval nem kell egyből nekem támadni, nem csak úgy mondogatok dolgokat, és nem, nem képzelem magam profi operatőrnek, mert nem is vagyok az (pont olyan amatőr vagyok, mint a többiek). Csak én szinte mindent teljesen másképp vettem volna fel, és ennyi.
Amúgy meg nekem is van egy 550D-m, szóval szúrkálódásról, irigységről sem lehet szó. .


9164. Stelios88 hozzáfűzése


Amúgy most én is újra néztem. És valóban. Mikor beül a kocsiba, az nagyon furcsa. Filmekben akkor szokták ezt a beállítást használni, mikor nem akarják még felfedni a szereplő arcát. Csak részleteket mutatnak meg belőle. Viszont itt ugye egyértelműen nem ilyen funkciót tölt be. Bevallom ezt nem szúrtam ki


9163. Stelios88 hozzáfűzése


IgazBocs Balage.


9161. OSSYNI hozzáfűzése


Balagénak teljesen igaza van. Én is ugyan úgy 6 pontot adtam, valóban reális.
Vegyetek figyelembe egy autóba beűlést, kilóg a főszereplő fél feje, csak az orra látszik ki.
A plán így a vállára irányul ami nem túl mondanivalósos.
Előtte meg autóreklám tökre feleslegesen.
Tovább már nem is néztem, mert tudom miket írtam rá a filmre, és túl késő van belemélyülnöm

Ami ott van az ott van, még ha nem is vesszük mindig észre


9160. RCS hozzáfűzése


Balage: a többi hiba az biztos jogos felvetés ha úgy látod, én csak a százasos részre reflektáltam mert az van még a szemem előtt, a jelenet egyébi részeire már megmondom őszintén nem emlékszem, így azokról nem foglalnék állást.


9159. Balage hozzáfűzése


OK, innentől meg sem szólalok, úgy sincs semmi értelme.


9158. Stelios88 hozzáfűzése


RCS tökéletesen megfogta a lényeget most.


9157. Stelios88 hozzáfűzése


Balage. Attól még hogy Te hibát vélsz felfedezni valamiben, az nem jelenti azt, hogy az valóban hiba is


9155. Balage hozzáfűzése


RCS, félreértettük egymást. Én nem a százas gurulásának követésére godoltam, amikor azt mondtam, hogy a kamera nincs belőve rendesen, ezt csak Benzyo hozta elő.
Hanem úgy általában. .
Nyilván a story követhető, és nem súlyos, egetrengető hibákra próbáltam felhívni a figyelmet. De ha már vizsgafilm, vagy felvételi, akkor igen is előhozom. .


9154. RCS hozzáfűzése


Szerintem rossz szögből nézitek. Most Steliosnak adok igazat részben, mert nem egy NASA rakétakilövést kellett felvenni, nem egy szaporodó szitakötőpárt kellett lekövetni mozgással, hanem azt ahogy egy százas elgurul, és valaki fut utána, egy helyzetet. A hangsúly a SZITUÁCIÓN van, nem azon hogy most a százas elejétől végéig pontosan a kép alsó harmadában, balról számolva az aranymetszésnél haladjon pixelre kiszámolva vagy ilyesmi. Ez film, és ha megnézitek pl. a Volt egyszer egy vadnyugatban(meg még 5000 másik nagy filmben) inog a sínen a kamera, a darun is. Miiiiicsoda igénytelenség, nem? Aztabetyárját! És mégse bukott el az a sok film! Hogy lehet ez? Talán mert a lényeg, a történet, a szituáció maga jól érthető és követhető volt!


9153. Balage hozzáfűzése


Stellios: Azért, mert Te nem látsz hibákat, attól még az nem azt jelenti, hogy nem léteznek.


9152. Balage hozzáfűzése


Kérlek, ezt most ne pont nekem akard megmagyarázni.

Nekem glidecamon van, és igen, sok idő belőni, de nem csinálok addig semmit, amíg nem sikerült normálisan. És ha rossz a lekövetés? Hát felveszem még egyszer.

Ahhoz, hogy a fényképezendő téma benne legyen a képben, vagy legalább olyan részlete legyen benn, ami jól néz ki, ahhoz nem kell semmilyen sín.


9151. Stelios88 hozzáfűzése


Ezzel egyetértek. Technikailag szerintem rendben van. Operatőrileg, és vágás terén.


9150. Benzyo hozzáfűzése


azért vedd figyelembe az eseményt és a helyszínt. . . Egy 100 forintost kerget a városban. . . Egy jó SteadyCammal is nehéz követni. . vágással szerintem semmi gond sincs. De a kilógásokhoz visszatérve. . Sinezzék végig a teljes helyszínt és kocsizzanak? Ráadásul az kicsit dárga. . A kameramozgatásból szerintem egy nagy 5-ös (vagyis itt 10)1 


9127. Benzyo értékelése : 8 pont


Nagyon ötletes kis film A kisfilmekben az a legjobb hogy a leghüjébb ötletekből lesznek a legjobbak. A kamera néha-néha beremeg de egyébként remek kamerakezelés. Nekem nagyon hiányoztak a nagytotálok. Szerintem sokat emelt volna a hangulaton hogyha néhány erkélytől/tetőröl vett jelenet is lett volna benne. A beszédes részeket szinkronizálhattátok volna mert az a kicsi is sokat rontott. A 100ft-os trükkre énis kíváncsi lennék
   Hozzáfűzés


1 
9779. Csomesz hozzáfűzése


leghüjébb ötletekből lesznek a legjobbak.
Nem akarok flamelni, de ez jaj. . . hüje?


9140. Benzyo hozzáfűzése


Lehet nem fog kelleni Ma reggel havazot. . bár most esik :S Az egyik szereplő (aki néha kamerás is) lebetegedett pedig ma mentünk volna angol versenyre. Lecserélték Rékára és első hejezett de ez most mind1. Ha szombatra megyógyul, felfagy a föld és remélhetőleg a hó is szállingózni fog akkor remek lesz

ui. : Tennék fel régi filmet is csak egyet se találok XD Nembaj, keresem tovább


9139. Stelios88 hozzáfűzése


Esetleg egy szál kolbászt. . .


9138. RCS hozzáfűzése


Tegyetek minden láb alá egy szélesebb lécet!


9137. Benzyo hozzáfűzése


Forgatjuk a Tanya a Bajbant nyugi Egész jül haladna ha végre elállna az eső és befagyna a föld. . tudod Hajdú Biharban egy szarra azott földdel rendelkező tanyán nem túl egyszerű forgatni. Elmerül a kameraállvány. . .


9130. Stelios88 hozzáfűzése


Benzyo. Küldhetnél egy linket valamelyik filmetekről. Kiváncsiak vagyunk.


1 


8915. OSSYNI értékelése : 6 pont


minden egyes jelenetet túlhúzott, felesleges képektől és jelenetektől hemzseg, ettől is olyan erőltetett az egész. Nincs meg a természetes hatása a vágásnak, és így a jelenetek is túlzottak lesznek. Sőt a ki-kiugró átúsztatás se illik a képbe. A film mondanivalójával sem értek egyet, meghalni küzdeni kilómétert futni 100ft-ért -abszurd. A roma dolog nekem lejött, csak mint említettem a zene nem oda illő. A 4:3-as dolgot ha nem olvasom én pl életemben nem jöttem volna rá, hogy miért van az elején, ebbe nem is kötök bele, nem része vagy témája a filmnek. A poén nem üt, már előre lehet tudni, hogy megbírságolja a közterületes.

Az egész filmnek van egy ilyen közérdekű közlemény, reklám jellege. Közepes megvalósítás. Egy tényleg jó pozitívum, hogy a kép mindig éles (ott éles ahol kell) a nagy mélységgel szemben is. Technikailag néha szemet szúró megvalósítás(beégés, lecsúszó steady lekövetés. )
   Hozzáfűzés
8881. Jonny 134 értékelése : 8 pont


Nekem tetszett, és stigi kommentjére reagálva szerintem arról szólt a film hogy mindenki csak a pénzt hajtja az emberek meg szarnak egymásra. Szerintem nem az volt a mondani valója, hogy szegény csövesek blah blah hanem eleve az a tipikusan magyar mentalitás amivel az emberek leszarják egymást. Pl leszarom h itt álssz és kicsi a hely én akkor is itt fogok parkolni. Aztán meg ha gáz van a bunkó a Én már 5 éve parkolok mindíg itt, minek álssz a helymere a te hibád hogy összetörtelek, ragyá meg mondattal száll ki a verdájából. Vagy a parkolóőr aki látta ugyan hogy a srácnak elgurult a pénze, mégis azonnal megbüntette. . . Aztán az is lehet hogy csak túl sok mindent belemagyarázok.

Kérdés: a 100 as nagyon szépen gurul hogyan tudtátok ilyen jól követni kamerával?Milyen segédezközt használtatok?
   Hozzáfűzés


1 
9331. iScope hozzáfűzése


Miért írtam szakadó helyett szagadót?!. . . .


9330. iScope hozzáfűzése


syntaxfilms jól látja a dolgot, egyrészt az időjárás is bejátszott, szagadó eső több napon keresztül, másrészt pedig több helyszínen vettük fel a gurulást, több féle technikával. A helyszínek változtak, így a gurulást is újra kellett venni.

Csináltam függönykarnisból egy kis fart sint, amit bizonyos gurulásoknál használtunk, a másik pedig a Glidecam-es felvétel volt. Nagyon nehezen gurul az a nyavajás 100-as, főleg macskaköves úton, rengeteg felvételt újra kellett venni a napszak miatt is.

Tehát az egésznek több együtthatója van. A látottak alapján, józan paraszti ésszel ez egy pár órás bohóckodás, az életben nekünk ez 1-2 napba tellett.

Persze lesarkítva, hasznos órában számolva 3-4 órát számolhatunk.9276. Stelios88 hozzáfűzése


Nem. Itt Johny kérdésére feleltek. Hogy hogy tudták ilyen szépen felvenni a 100-as gurulását. És akkor válaszóltak, hogy több napi munka van benne, hogy így feltudták venni. Ezt furcsáljuk RCS-vel.


9272. syntaxfilms hozzáfűzése


Lehet, hogy az időjárás is keresztbe tett nekik. . . Tudnék mesélni tapasztalatból


9270. Stelios88 hozzáfűzése


Ez számomra is meglepő volt.


9269. RCS hozzáfűzése


Több napi???? Mi volt ebben több napi munka??? Még a legrosszabb esetben is 2 óra alatt meg lehet csinálni. Ezt most tényleg kíváncsiságból kérdem.


9267. iScope hozzáfűzése


Jonny 134 köszi az értékelést!

A 100-as gurulásában több napi munka van, ennyi a trükk!
Egy glidecam 2000 volt a segédeszköz, úgy súlyoztuk ki, hogy fejjel lefelé álljon.

Mint utóbb kiderült, nem voltunk elég óvatosak, egy szerencsétlen alkalommal túlzottan mélyen tartottam a kamerát és megkínálta az aszfaltot nagyon örültem.

Nem volt vészes a dolog, csak egy gyenge kis horzsolás, de a szívem egy pillanatra leállt


8930. Stigi hozzáfűzése


Tom, te engem rettenetesen félreértettél. Egy szóval sem említettem, hogy mindenki a saját hibájából kerül az utcára, azt elfelejtettem megjegyezni, hogy ez csak az elenyésző 99, 99999999999999999999999999%. És azt sem mondtam, hogy soha nem adok a hajléktalanoknak, adtam már én is, mert azért van lelkem. Csak azt utálom, ha valaki amúgy is esetleg szánalomra méltó, és még mosolygással, mert istenálgyonozással rátesz egy lapáttal. Volt egyszer egy öreg hajlékony, aki odajött hozzám, meg a haveromhoz, ketten voltunk, és egyenesen megmondta: Fiúk, hazudjak, vagy legyek őszinte? Piára kell a pénz, meg cigire. Ez legalább őszinte volt. A haverom adott neki pénzt, nálam akkor tényleg nem volt.
Egyedül azokat sajnálom, akik mostanság kerülnek az utcára a bankok pénzéhsége miatt. Bár hozzáteszem, én nekem van egy olyan elvem, hogy inkább döglök éhen, minthogy egy banktól, vagy bárkitől kölcsönkérjek. Kölcsönt felvenni szerintem egyszerűen nincs értelmes oka az embernek. Ha nem tudok valamit felvenni, akkor bizony tudni kell, hogy meddig nyújtózkodhat az ember, és nem kell feltétlenül autót venni kölcsönre. Akinek meg már a mindennapi megélhetésre kell kölcsön, az tényleg hülye, mert attól még ezerszer rosszabb helyzetbe kerül. A bankok meg - banki illemkódex ide vagy oda - magasról ürítenek az emberekre, mindig kitalálnak valami új baromságot, ami alapján pénzt követelhetnek.
Manapság a metrón szoktam látni ilyeneket, hogy akciós THM csak 38%, és hasonlók. Akciós? Törvénybe kéne iktatni, hogy max 10% lehessen kezelési költséggel, meg minden hasonló kifogással együtt.

Tetszik a felfogásod Stelios88. . . kitartás!


8929. Tom Levantine hozzáfűzése


Akkor cálfoltam volna magamat, ha csak azokról beszélnék, akik nem tehetnek a nyomorukról. Úgy azok a példák valóban az én állításomat cáfolták volna. De mindegy, nem ez a lényeg.

Azt se mondtam, hogy nem igaz, amit a médiáról állítottál. De kukkantsd csak meg. Azt mondtam, hogy aki ad, nem azért teszi, mert valaki vagy valami telebeszélte a fejét.

Amire ki akartam lyukadni, hogy akinek szüksége van rá, annak adok. Talán elbaszta az életét, de attól még rászoruló. Tömören ennyi.


8928. Stelios88 hozzáfűzése


Stigi. Bizony. Az a nagy ember megmondta.


8927. Stelios88 hozzáfűzése


Valóban magadat cáfoltad Tom. Olyan példát hoztál fel, ahol az ember magát jutatta oda, ahol van. A másik meg, ha a vállalkozása tönkrement, fogja magát az ember, és ha kell elmegy gyárba melózni, maszekhoz, vagy tudom is én hova akár szart lapátolni is. Akinek meghaltak a szülei, az fogja magát, és ha már 18 éves elmúlt, akkor elmegy dolgozni. Vagy az a lehetőség, amit RCS mondott. Amit stigi említett, az velem is megörtént. Többször is. Sőt. Még negatívabb dolgok is.
Aki saját maga tehet arról, ahová került, az meg is érdemli!Aki viszont nem, és még így is inkább magába roskad, és nem tesz semmit sem, az is ugyan úgy megérdemli. A liberaális média meg hogy kerül a képbe?Na szerinted?Szerinted nincs hatással az emberekre?A média az, ami a leginkább mossa az emberek agyát. Ezért van egyre több bu. . zi, pedofil, drogos, és az Isten tudja még mi.


8926. RCS hozzáfűzése


Akárhány éves is, megoldás mindig van. Ha 18 alatti, erre gondolsz? Mehet intézetbe. Mehet nevelőszülőkhöz. Gyámságot meg alapból meg kell hogy állapítsanak, ha az embernek mindkét szülője meghalt! Még valami árvasági juttatás is jár neki. Ha beteg? Akkor meg mehet valami otthonba. Drasztikus tudom, de azért jobb mint az utcán élni. Ilyen körülmények között, művészetnek tartom ha valaki képes az utcára kerülni.


8925. Tom Levantine hozzáfűzése


Én azzal azt magyaráztam, hogy nem mindenki alkesz. Nem rokonszenvet próbáltam ébreszteni, csak mondtam, hogy van olyan is. Azt se mondtam, hogy én azt nem ítélem el.

Egyébként te hány éves embert képzelsz el, amikor azt mondom, hogy meghaltak a szülei?


8924. RCS hozzáfűzése


Most nem tagadom, szélesen vigyorgok azon amit Tom írt.

Valaki kártyán vesztette el mindenét. Ez utóbbit személyesen is ismerem. ---- Ahahaha micsoda barom! Meg is érdemelte! A marhája! Gratulálok a jó ismeretséghez!

Egyik ismerősömnek pl. meghaltak a szülei, a család többi tagja pedig nem támogatta, így került az utcára. ---- vajon dolgozott-e már vagy csak naplopóskodott a szülők nyakán? Ja, nem dolgozott? Az más! Akkor sajnálni kell! Ugye? Micsoda szar ellenpéldáid vannak Tom. Ezekkel pont a saját álláspontod cáfolod meg.


8921. Tom Levantine hozzáfűzése


Ezt a beszűkült gondolkodást. Ha valaki pénzt ad egy hajléktalannak, az már elbutult a médiától? Istenem! Rég nem hallottam ekkora baromságot. Nekem nincs szükségem rá, hogy a tv mondja meg, mi legyen a véleményem. Szóval ne keressük már mindig a könnyebb választ arra, hogy valaki miért nem ért egyet az álláspontunkkal.

Valaki saját butaságából került az utcára. Valakinek tönkrement a vállalkozása, amibe mindent befektetett. Valakit kisemmizett az asszony. Valaki kártyán vesztette el mindenét. Ez utóbbit személyesen is ismerem. Egyik ismerősömnek pl. meghaltak a szülei, a család többi tagja pedig nem támogatta, így került az utcára. Nyílván nem ezek a leggyakoribb esetek, de ezek is ott vannak az alkeszekkel és munkakerülőkkel együtt. Én pedig nem fogok önéletrajzot szedni, mielőtt egy kevés pénzt adok. Semmi értelme ennek a makacs széthúzásnak. Valakinek ez jutott. Egy kis aprót csak nem fogok sajnálni senkitől.

A kisebbséget pedig ne keverjétek már folyton ehhez a témához. Minden magyar, aki köztük él, tudja, hogy mi az igazság. Ezt nem is kell tovább feszegetni.


8918. Stigi hozzáfűzése


Ha nem is aratott osztatlan sikert ez a film, azért mégis minden elismerésem, hogy ilyen nagy együttgondolkodást, kulturált vitát tudott elindítani. Látom, hogy a többség nem veszi be a - Stelios 88 által is említett - liberális média baromságait, ami nagyjából arról szól, hogy nem kell semmit csinálnod, de azért mindenhez van jogod. Persze ehhez kátrányos helyzetűnek kell lenni. A hajléktalanokkal azt kell csinálni, hogy ha pénzt kér, fel kell ajánlani neki egy szendvics megvételét. Ha neki csak a pénz kell, akkor menjen a fenébe. zan beszámolóját olvasva eszembe jutott egy hasonló eset, ami pár hónapja esett meg velem az Oktogon környékén. Épp valami kekszet, vagy mit ettem az utcán sétálva, mire elém lépett egy mosolygós, szakállas hajléktalan, megszólított, hogy Jó napot kedves uram, jó étvágyat! - erre ezt megköszöntem, tudván, hogy ebből kunyerálás lesz. Tudna nekem adni kérem pár Forintot? - folytatta. Mivel gyűlölöm a bájolgást, az álkedvességet, közöltem, hogy nincs pénzem. Az arca ekkor gonoszra váltott egy pillanat alatt: Mindegyik ezt mondja. . . Akkor szopjál (utalás férfi nemi szervre tárgyas esetben, vulgárisan)!
Magának is minden jót! - köszöntem el.
Szóval a hajléktalanok, a bűnöző, és megélhetési-szaporodó feketelábúak, a drogosok, szipusok és egyéb paraziták nagy többségét utálom, de nagyon, megérdemlik azt, ahová jutottak. Ez pedig, hogy szaraélet, ezé drogozok-iszok, nem veszem be! Velem is, meg szerintem mindannyiunkkal történtek már nagyon rossz dolgok, ennek ellenére eszembe nem jutna ilyen szemeteket fogyasztani.
Egyszer egy nagy ember mondta: Aki nem dolgozik, meghal!
Igaza volt.


8914. Stelios88 hozzáfűzése


jaj!Igen. Most tudják a naplopók a válságra fogni, hogy miért nem dolgoznak. Fura, akiket elküldtek munkahelyekről (személyesen is ismerek ilyen embereket) és dolgozni akarnak, azok találtak munkát. Aki akar, az talál!Nem siránkozni kell!


8913. Stelios88 hozzáfűzése


Az élet nehéz. Valakik elviselik mindenféle tudatmódosító szerek nélkül és tisztességesen élnek. Valakik pedig a saját maguk álltal kreált életkörülményekre fogják, hogy ilyen meg olyan szerekhez nyúlnak. Gyakran még a bűnözést is másokra kenik. (lásd afrika, ahol ugye az apartheid rendszerre fogják a négerek, hogy nőket rabolnak el, és napokon keresztül erőszakolják őket, stb. undorító, és szomorú, hogy ezeket valakik beveszik) na de térjünk vissza a tárgyra. A csövesek 90%-nem véletlenül került az utcára. Mint írtam már, bizony vannak olyan családok, ahol nincs gazdagság, sőt, mondhatni szegények, és egyéb tragédiák is történnek az életükben, és mégis kitartanak. DOLGOZNAK, nem menekülnek az italba, drogokba. Meg milyen az, hogy azért isznak, meg szipuznak, hogy elviseljék az életkörülményeiket?Fogja azt a redvás pénzt, és vagy vegyen belőle kaját, vagy vegyen metró jegyet és keressen munkát. De helyette megy a pia, drog, és a kéregetés. Ezeket sajnálni?Ezzel az erővel mindjárt sajnáljuk már szegény pedofilokat, erőszaktevőket is, hisz ők sem tehetnek arról, hogy a géneikbe vannak kódolva ezek az ösztönök. Undorító!A liberális média sajnos tégyleg butítólag hat némely emberre. Akik egyszerűen beveszik a sok maszlagot. Aztán csodálkoznak az ilyen hippi lelkületű figurák, mikor mondjuk egy csöves fogja kirabolni őket, vagy egy cigány, vagy Isten tudja mi. Nevetséges!


8912. Tom Levantine hozzáfűzése


Szerintem is lehet 95%-nál általánosítani, csakhogy ez az érték fikció. Nem takarja a valóságot, már csak azért sem, mert válság van.


8911. Jack Bauer hozzáfűzése


Hát, Tom, azért ezeknek a hajlékonyoknak a nagy része világ életében munkakerülő, alkoholista csavargó, bűnöző volt. . . És szerintem nem idióta általánosítás, ha ezen csoportnak a 95 százaléka saját maga miatt lett ilyen, és az emberek nagy része ezt a létformát elítéli. . .
Ilyen aránynál nem lehet általánosítani? Vannak albínó négerek is, mégis általánosítunk, mert a többi fekete. . .


8909. Tom Levantine hozzáfűzése


Én nagyon szivesen adok a nálam szerencsétlenebbeknek. Tőlem aztán költse, amire akarja. Én is lehetnék abban a helyzetben. Valaki nem tehet róla, hogy oda jutott. Viszont kivergődni nagyon nehéz abból a szarból, pont az ilyen idióta általánosítások miatt. Nem mellesleg, azért piál a nagy részük, mert úgy könnyebb viselni a szar életkörülményeket.


8908. zan hozzáfűzése


Pár hónapja egyik reggel úgy döntöttem, hogy sétálok otthonról az irodámba. Gyakorlatilag a körúton mentem végig, Moszkvától a Blaháig. Ezalatt a séta alatt 9 csövessel találkoztam, ebből 4 kért pénzt. Egy alak benzinre gyűjtött, 6 szórólapot szedtem össze és leszólított egy krisnás.
Természetes a városi közöny, mi az utcán sem tudunk végigmenni nyugodtan. Ez egy séta volt, gyakorlatilag kimozdulni nem lehet anélkül, hogy be ne találjanak. Vagy kialakul benned egy közöny feléjük vagy megbolondulsz.


8907. Stelios88 hozzáfűzése


Miféle mentalitás?Nézzen mindenki magába, és gondolkodjon el, hogy ha oda menne hozzá egy borpárlatos leheletű, szakadt, koszos csöves, akkor mindenféle ellenszenv nélkül ad át neki pénzt. Amit persze az esetek 90%-ban nem kajára, hanem az aznapi fincsi kis kannásra, cigire, és még ki tudja mire költenek. . . .
Részükrő a jópofizás annyiból áll, hogy odajönnek, mosolyognak, aztán ha nem adsz nekik semmit, akkor már megy a szitkozódás, vagy magában, vagy a szemedbe.
Az egymás iránti totális közöny leginkább a városokban mutatkozik meg. Egyszerűen ott az emberek úgy vettem észre, egy burokban élnek. Kizárnak mindent. A falukban viszont közvetlenek az emberek, és nem néznek át a másikon. Ezek a tapasztalataim.


8906. RCS hozzáfűzése


Ez nem magyar mentalitás hanem általános mentalitás. Azt hiszed más országokban ez nincs így?


8905. Jonny 134 hozzáfűzése


Mint mondtam az is lehet hogy csak túl sok mindent belemagyarázok. . .


8883. Stelios88 hozzáfűzése


Bocs. Nem a filmben. Hanem a tartalom leírásban olvasható, hogy miről is szól. És a lényeg a senkiházi csöveseken van.


8882. Stelios88 hozzáfűzése


Hát ha szerinted a film nem erről szól, akkor miért is kapunk egy kis írást a film elején arról, hogy x-y számú csöves él fedél nélkül?


1 


8826. Stigi értékelése : 4 pont


Szép, szép, csak nem derül ki, hogy miről szól. Az viszont tetszett, hogy végre van egy film, ahol be merik mutatni a cigányság félelemkeltő mivoltát.
(Na, ebből a hozzászólásomból mi lesz!. . . )
   Hozzáfűzés


1 
8868. OSSYNI hozzáfűzése


Stelios88 -Hahaha!Ezt is remixelhetnéd!-
majd ha cigánygyerekek potyognak az égből!


8852. iScope hozzáfűzése


Ebben igazad van, de jelen esetben egy román népzenéről beszélünk, cigányok előadásában. Amit írtál az teljesen helytálló!


8851. Jack Bauer hozzáfűzése


Tisztázznk egy félreértést, amiben én is ludas vagyok, mert rosszul írtam: cigány zene helyett cigányzenét. . .
Attól, hogy cigányok a muzsikusok, és a prímás is az, attól még nem cigány zene, csak cigányzene. Ők jobbára a magyar népzenei motívumokat felvonultató műdalokat játszották, játsszák(magyar nóta).
Amiről azonban tökéletesen lehet aszociálni a népcsoportra, az az igazi gitáros-kannás-kanalas cigány zene.


8850. syntaxfilms hozzáfűzése


Szerintem jobb, hogy végül - ha kényszerből is - de rád esett a választás.


8849. iScope hozzáfűzése


A felvétel egy 75-ös cigányzenéről szóló dok tévésorozatból való. Cigányzenészekkel, prímással. Ez nem magyar népzene, de megtévesztő.

Az ötlet utólagos volt, nem direkt a cigányság bemutatására irányult. A felvétel visszanézése után a szereplő adta az ihletet. Aki én volnék, így visszaolvasva a hozzászólásokat … elég viccesek

Hátranyalt haj, felcsapott gallér, bőrszerkó az aznapi öltözékem és egy leharcolt járgány … aztán jött az ötlet. Ha megnézitek még hangszóró sincs az ajtóban, annyira szét volt kapva a kocsibelső

Jól láttátok, nem romavér csörgedezik bennem. Eredetileg egy csökkentett térlátású női sofőrt szerettünk volna a jelenetbe, de az utolsó forgatási napon már nem jött össze több ember, így én ültem be!


8848. Stelios88 hozzáfűzése


Hahaha!Ezt is remixelhetnéd!


8847. OSSYNI hozzáfűzése


Nem is csoda, hiszen nem cigányzene szól!
Én is csodálkoztam, hogy egy cigánynak ábrázolt alak instrumentális Magyar Népzenét hallgat?
Na ilyen egy cigányzene: Yt-kereső adta, félreértés ne essék én NEM HALLGATOK ILYET!
http://www. youtube. com/watch?v=jf-N7AYM5S4


8846. Stelios88 hozzáfűzése


Az, hogy a végén cigány lenne a szereplő, számomra egyáltalán nem jött le. Ha egyáltalán azt akarta ábrázolni.


8844. syntaxfilms hozzáfűzése


iScope, a fene tudja. Nem vagyok se hajléktalan, se roma De a film jó lett és a színészi munka is tetszett, azt még spec. nem emeltem ki előbb.


8835. Jack Bauer hozzáfűzése


Mondjuk, amit hallgatott a kocsiban a gyerek, nem cigányzene volt. . . Meg ő is csak nagy jóakarattal. De egyébként mi lenne a hozzászólásodból? Nem mondtál semmi hamisat, vagy rosszat. . . .


8834. iScope hozzáfűzése


Syntaxfilms, szerintem téged a téma túlzottan érzékenyen érint, de lehet, hogy rosszul látom. Közhely maga a téma, igen, mert olyan szinten vesz körül minket.

Pont ezt a közhelységet próbáltuk kevésbé közhelyesen szemléltetni

Stigi, a film egy picivel szól csak többről, mint amit láttál. És ezt most nem iróniából írtam.
Köszi az értékelést


8829. syntaxfilms hozzáfűzése


Jó helyen vagyunk. De szerintem is kicsit közhelyes, ahogyan mostanában emberek (nem feltétlen a készítők) kezelik ezeket a témákat. Stigi, egyetértek a második mondatoddal. Ennek ellenére a filmből számomra semmit nem vont le, bár RCS meglátása is jó a be nem fejezettségről, bár valakinek meg lehet, hogy ez is pozitívum.


8827. Stigi hozzáfűzése


Ja, amúgy a 100 Forintosnak volt bőven mozgási energiája!


1 


8816. Jack Bauer értékelése : 7 pont


Tecnikailag egész jól volt kivitelezve - én, RCS-vel ellentétben, nem vettem észre autoíriszt( Az 550d automatán teljesen automata, ennyire gondolom, nem igénytelenek. Kéziben pedig be kell állítani az íriszt, nem automata. Csak az ISO-t lehet automatán hagyni).
A történet érthető és emészthető volt, bár a hajléktalanok vonatkozásában Steliosnak adok igazat.
A téma elcsépelt, közhelyes és képmutató. Főleg azokkal a szövegekkel.
Az elején jó poén volt a képaránnyal való szopatás
A végén viszont nem az a több perces akármi. . .
   Hozzáfűzés


1 
8819. iScope hozzáfűzése


A film vége felé a szövegrésznek dramaturgiai jelentőséget próbáltam tulajdonítani, de sokak nemtetszését látva be kell látnom, hogy ez nem annyira sikerült.

Nem akartam ennyire ”bekomolyítani” a filmet, csak egy hatás szünetet próbáltam valahogy belevinni. A célom az volt, hogy a néző azt higgye vége a filmnek, ”megint kioktattak” majd mikor már a végefőcímet várja hirtelen ráeszméljen, hogy itt még történik valami.

A képarányos témát meg az ”öregeknek” szántam a HSC-be, egyfajta búcsú a 4:3-as aránytól, senki nem szólt hozzá semmit


1 


8815. RCS értékelése : 5 pont


Ezeket a vizsgafilmeket mindig olyan nehéz étrtékelni. Talán azért mert általában csak egy valamire vannak kihegyezve(ami a vizsgakövetelmény volt éppen) és nem adnak sosem kerek élményt. Ennek a filmnek pl. nincs vége. Nagyon az jön le belőle hogy na, akkor megvannak a kötelező snittek, plánozások, képszekvenciák, ennyi elég is, vizsga teljesítve menjünk haza. Ami önmagában rendben van, hiszen vizsgafilm. Azonban rendes filmként már nem állja meg a helyét. Ezért nehéz értékelni, mert az ember nem tudja milyen szempont alapján pontozzon vagy miket vegyen inkább figyelembe. Úgyhogy sorban egyéni meglátásom szerint: -a sztori: alapvetően rendben lenne csak elnagyolt, nincs végkifejlete(!! ezért szokták általában elpocsékolt perceknek érezni a nézők a film megtekintésével töltött időt, tulajdonképpen én is ). -Színészek jók voltak, már ahhoz a kevéshez képest amit hozniuk kellett, a főhős(?) viszont abszolút hihető karaktert játszott, csak azok a színházias eltúlzott mimikák ne lettek volna. A vágások néhol nagyon zavaróak voltak. Sokan ezt viszik túlzásba, sok felesleges snitt, sok felesleges vágás. Namost ezt se tudom hogy negatívumként említhetem-e (annak tartom) mert fogalmam sincs mi lehetett a konkrét vizsgafeladat, erre vonatkozott-e kitétel. A technikát is honnan nézzem? Igazából ami nagyon szemet szúrt az a zavaró autoírisz. Majd még írok ha eszembe jut valami.
   Hozzáfűzés


1 
8820. iScope hozzáfűzése


A vágásokat jól láttad, tudod ez úgy van, hogy az ember fel vesz egy rakás vágóképet és nincs szíve nem felhasználni ebbe a hibába estem én is, ezt belátom.


1 


8813. syntaxfilms értékelése : 6 pont


A téma nem jött be (de ez az én ízlésem csak), kicsit olyan figyeljünk embertársainkra feelingje lett, de értéket próbál közvetíteni, ami viszont dicséretes. A technika nagyon tetszik, semmi kivetnivaló benne. A 3 percig kép a végén nekem sem jött át, de nem is tartozik a filmhez szerintem.
   Hozzáfűzés
8812. zan értékelése : 8 pont


Nekem tetszett, jól volt kivitelezve, igényesen raktátok össze. Egyedien közelítettétek meg a témát.
Engem nagyon zavart, hogy a nyitó képsoron felnyomtátok a fehéret az aszfalton, mintha beégett volna a kamera. Csúnyácska lett a kép és a szemem is hamar belefájdult. Miért kellett?
Aztán nagyon gurult az a százas, vágom, vizsgafilm, meg kellett mutatni, hogy tudtok szaladni a kamerával, de öncélú volt.
Végezetül - ez már nem a film része - tényleg furcsa volt, hogy a film után még cirka három percig megy a videó, egyetlen képpel. Ennek mi volt az oka?
   Hozzáfűzés


1 
8821. iScope hozzáfűzése


Köszi az értékelést és azt is, hogy észrevetted, hogy pont az volt a cél, hogy ne szájbarágós, sajnáltatós módon mutassuk be jelen társadalmi helyzetünk sötét kis világát.

A nyitó képsoron nem volt szándékos az aszfalt fehérítés. A helyszínen nem vettem észre a túlvezérlést, vakított a nap, amikor a felvétel készüt. A fade in hatására tűnik úgy, mintha szándékos lenne, de nem.

A 100-as gurulását direkt próbáltuk túlspirázni, az eredeti forgatókönyv szerint Budán, a Halászbástya környékén forgattunk volna, hogy indokolt lehessen a gurulás, az ilyen mértékű gurulás. Végül nem ott készült


1 


8808. Stelios88 értékelése : 5 pont


Na hát ez érdekes volt. Nem a történet. Mivel arról nagyon is megvan a véleményem. Inkább a vége. A film 7 perces. Utánna pedig még két percig egy képet láthatunk. Ez vagy véletlen, vagy volt valami jelentősége?Technikailag nagyon is rendben volt a film. Remek operatőri munka, vágás. A színész is jó volt. NA DE. Ez a -szegény csövesek- téma engem kiborít. Elegem van ebből a rohadt mód liberális mocsokból, hogy segítsük őket. A rohadt életbe is. Ha akarnának eltudnának menni dolgozni mint minden normális ember!Ehelyett mit csinálnak?Kifogásokat keresnek. Mindig van mire. Most mondjuk a válságra!Hogyne!A rohadt nagy munkakeresés nekik arról szól, hogy isszák a kannás borukat, meg nyomatják a cigit. Milyen érdekes, erre van pénz. Meg arra idejük hogy a parkokban mustrálgassák a nőket, és még megjegyzéseket is tegyenek. Ha oda menne hozzád egy ilyen, és a pénz helyett kaját, vagy inni valót adnál neki, szerintem garantáltan elküldene a francba. (volt rá példa). DOLGOZNI KELL!
   Hozzáfűzés


1 
8822. iScope hozzáfűzése


No, köszi az észrevételeket. Először is rögtön tisztába raknám a film végét az a 3 perces kimerevített kép nem a film része, egészen egyszerű oka van. A youtube indexképe miatt került fel ez a hosszú snitt.

Csak a fizetős regisztrált tagoknak van lehetőségük akármilyen indexképet használni a videóikhoz, én ezt így oldottam meg ingyen.

Stelios értem az érvelésed és el is fogadom, sokaknak volna lehetőségük dolgozni, pénzt keresni, de ott vannak azok is, akiknek nem. Számtalan helyzet adódhat, amit most nem fogok felsorolni, amiből nagyon nehéz a kiút, igazán akkor tudnád átérezni, ha át is élnéd. Persze mindenkinek megvan a saját baja, nem hogy másokkal foglalkozzon.

Általánosítással nem lehet objektíven gondolkozni. Magamon tapasztalom a válság szennyes hatását, és a kiút még nagyon távol van.

Azt kívánom mindegyikőtöknek és magamnak is sose tudjuk meg milyen utcán élni.


8814. Stelios88 hozzáfűzése


Valahol igazad van Zan. De egyszerűen nem tudok elmenni a téma felett. . . sajnálom. Legszívesebben egy pontot adnék. De a technikai része nagyon tetszett.


8811. zan hozzáfűzése


Ennek a beszélgetésnek semmi köze a filmezéshez, szerintem máshol folytassátok.

Stelios: Jól kivitelezett film, és azért kapott öt pontot, mert nem szereted a hajléktalanokat és a témát? Meg ne haragudj, de ez nem valami objektív értékelés.


8810. Stelios88 hozzáfűzése


Dávid. Valóban. A 22 évemmel még nem lehetek elég bölcs és tapasztalt. Ez tény. De a szüleim a 40-es éveik közepén talán már rendelkeznek valamiféle tapasztalattal, és bölcsességgel. És ők dolgoznak, mint ahogy minden normális ember. Hogy lehetséges ez?Ne mond nekem, hogy a csövesek 90%-a nem ön hibájából került az utcára!Ezt senkise mondja!10%-ról talán elhiszem, hogy valami Istentelen nagy szerencsétlenség történt vele, és így jutott oda. De a fenébe is, ismerem olyan embereket (igen a 22 évemmel volt szerencsém MUNKA közben megismerni embereket) akik rohadt mélyről jöttek. Drogok, börtön, válás, betegség, és sorolhatnám, DE mindegyik kötelességének érezte, hogy dolgozzon!Pedig aztán nekik is kijutott a rosszból!Mindenkinek megvan adva a lehetőség!De pl jössz ezzel, hogy otthon ülök a jó meleg kis szobámban. IGEN, otthon ülök, mivel a szüleim megteremtették nekem, és a hugomnak. Így van. Édesanyám 9 óra munka mellett ment el továbbképzésekre pestre. A mamám az érettségit úgy tette le, hogy csak akkor volt ideje tanulni, mikor a munkában cigi szünet volt. Ha már átmentél személyeskedésbe. Itt van pár személyes téma az életemből. NEKIK is kőkemény életük volt és mégsem az utcán kötöttek ki!


8809. David1976 hozzáfűzése


Nem tudom, hogy mire fel vagy ennyire bölcs és rendelkezel oly mértékű élettapasztalattal, hogy meg mond a másik emberről, hogy mit kellene csinálnia, hogyan, mit, stb. Amíg otthon ülsz a jó meleg szobádban és nem kell egyik napról a másikra élned, amíg van tiszta ruhád, munkád/iskolád, amíg minden nap eléd teszik a kaját, amíg elmész szórakozni és még sorolhatnám, addig tartsd meg az ilyesfajta véleményeidet magadnak. Én nem védem őket, de nem is mondom meg, hogy mit tegyenek, mert ez nem olyan egyszerű mint azt te (igencsak tapasztalatlan fejjel) elképzeled. Nem támadlak, csak próbálom megértetni veled, hogy a dolgok nem olyan egyértelműek mint azt hinnénk.


1 
1