hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Halivud-nap 2010 reklám

Értékelj!Bejelentette: Stigi

Halivud-nap 2010 reklám
Készítette:  Stigi, Gorlok Konyhapikcsörsz

Tartalom: A 2010-es Halivud-nap reklámja Estevez ötlete alapján, saját stílusban.

Műfaj: gyurmaanimáció | Hossz: 1 | Pontátlag: 5.17 | Ennyi értékelésből: 6


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


8373. dankas értékelése : 8 pont


poénos volt nekem tetszett!!
   Hozzáfűzés
8181. niobie91 értékelése : 3 pont


Személy szerint nem jön be. Valami ütősebbet kellett volna kitalálni. Az elképzelés nem lenne rossz, de a kivitelezés nem ragadott magával, ne haragudjatok.
   Hozzáfűzés
8147. RCS értékelése : 5 pont


Akkor én is beszállok. Igazából nem kéne értékelni, ez nem olyan kategória, nem film. . . de ha már a készítő nyomatékosan felhívta a figyelmet rá akkor mégis. A gyurma az jó(sose csináltam stop motion filmet, nem is értek hozzá tehát ez csak ilyen laikus hozzáállás), amikro lecsapják az is oké, de utána rossz a kép, rossz a hang (világítás, legalább egy irányított akármilyen lámpa!!!! mikrofon, vagy valami utószinkron!!!!). A végén pedig vissza kéne térni a gyurmafigurának, akár csak pár képkockára, mert így túl erőszakos. A lényeg pont ezért nem jön át, mert rossz a hang és rossz az előadás. Tudom hogy haverok léptek be színészkedni, meg is értem, de mégse jó. Több felirat is kellene, a fontosabb infókat végigpörgetni mialatt beszélnek. A reklám attól reklám 2010-ben, hogy felkelti a figyelmet és érthetően, 12 éveseknek(nem vicc!) szóló szájbarágással közli az információkat. Viszont ha azt nézzük hogy amatőrfilmes vírusvideó, akkor nagyon jó! (fentiek akkor is állnak, csak nem olyan szigorúan, de ez nem azt jelenti hogy csak úgy át lehet siklani felettük)
   Hozzáfűzés


1 
8152. RCS hozzáfűzése


Akkor rosszak az elveitek! Világítás mindig kell, mindenféleképpen.


8150. Stigi hozzáfűzése


Köszi az értékelést!
Az általad felsorolt problémák egy részét mások véleményeihez hozzáfűzve már megírtam, hogy miért voltak. Mesterséges megvilágítás volt, a konyhai lámpa, Konyha-videókhoz mást elvből NEM használunk. A felvételek kivétel nélkül egy Samsung Digimax A6-os géppel készültek, ami ezt tudja, a videók ezért sötétek, és a számítógépes világosítás előtt még ennél is sokkal sötétebb volt! Ami a legfurcsább, az az utószinkronos megjegyzés, mivel az egész utószinkronos! A hang ugyanis olyan halk volt, hogy használhatatlannak ítéltük meg, ráadásul a kamera mozgatásánál az állvány nagyon hangosan kattogott.
Az sem igaz, hogy haverok ugrottak be szerepelni! Én vagyok a Halivud-pólós srác, aki először beszél, Gorlok meg az, aki másodiknak dadog. Mi vagyunk a Konyhapikcsörsz, az operatőr volt egyedül amolyan külsős haver.
Az igaz, hogy a végére vissza lehetett volna hozni a gyurmafigurát, most már tudom is, hogy hogyan, de most már mindegy, tanulunk a hibáinkból.
Amúgy ha még nem készítettél soha valódi animációt és esetleg érdekel a dolog, akkor neked is ajánlom az előadásunkat a Halivud-napon, ami erről fog szólni!


1 


8137. OSSYNI értékelése : 5 pont


Háát nem profi, de jó az!
A szöveget legalább jól betanultátok, nem akad meg
Végül is nekünk készült, ha valaki tud jobbat csináljon! Kérjük meg Pixelt vagy Studió-x. et! 100 ezerért csinálnak tv-be illőt!
Akciósan lehet félárban is!
   Hozzáfűzés


1 
8144. Stigi hozzáfűzése


Igen, a szöveget jól betanultuk, én jól el is mondtam, de Gorlok meg közben az én szövegemet olvasta, és aztán ez zavart be neki. Legalábbis ő ezt mondta.
Amúgy ezt majd a Halivud-napon is fel fogom vetni, hogy ha jobb minőségű animációkat akartok látni tőlünk, akkor adjatok egy csomó millió pénzt, veszünk belőle csipszet nekem, meg a Gorloknak bort, és megcsinálunk mindent ugyanúgy.


1 


8132. Halivud Estevez értékelése : 7 pont


Megnéztem mégegyszer. Eléggé agyament, elmondják az információt, stb. Van valamiféle spéci hangulata.
   Hozzáfűzés


1 
8142. Stigi hozzáfűzése


Ja.


8138. OSSYNI hozzáfűzése


Pefig ott van az WWW. HALIVUD. HU


8133. Halivud Estevez hozzáfűzése


Egy dolog hiányzik nekem, a végéről a webcím kiírása


1 


8130. Redix értékelése : 3 pont


Hát akkor kezdem én az értékelést.

Először amikor megnéztem, nem tudtam mire vélni a dolgot. Ez jutott az eszembe: „Ezt most tényleg komolyan gondoltátok?”

1. Gyurma figura: A figura szerintem jó pofa volt, DE! Nem ártott volna egy stabilabb helyre rakni, ami nem zökkenti ki a gyurma mozgását. Én a földre raktam volna. A terítő is rettenetes számomra. A fényt illetően is voltak gondok a gyurmánál. Meg kellett volna külön világítani, hogy ne váltakozzon a fény.

2. A reklám: Maga a reklám odáig tetszik, hogy összenyomjátok a gyurma figurát a beszédjét félbeszakítva, DE! innentől kezdve nagyon HOME VIDEÓ az egész! Felnéz a kamera szaggatva. Amikor elkezd beszélni a két szereplő egymás szavába vágnak. Még az egyik beszél addig a másik feleslegessé válik a képben és a játéka azt mutatja, hogy „Unom, mondd már végig, hogy én jöjjek!”. Nem ártott volna esetleg megvágni. . . a szereplőket is jobban megvilágítani. . . ill. valami poént oda rakni még a végére. . . vagy lerövidíteni a beszédet, mert így unalmassá vált a végére.

Én így csináltam volna: Agyon taposás a földön, gyors egy vicces mondat a Halivud napról, aztán felirat Narrátorral viccesen, és egy slussz poén a végére (pl: a gyurma figura még él, örül, de még egyszer eltapossák!)

Remélem nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal! Legközelebb egy kicsit jobban gondoljátok át!
   Hozzáfűzés


1 
8145. Redix hozzáfűzése


Nem, nem láttam a Konyha 1-4 részeket. De egyébként még talán Bluboxal is fel lehetne venni, akkor megint csak nem váltakozna a fény és még a mozgáson is lehetne javítani, akár kis görgők beépítésével, amin tudna gurulni. Bár lehet, hogy még Blubox se kéne hozzá, csak egy nagyon vékony damil.

Az „egymás szavába vágás”, nekem az első mondat első felénél jött le: „És megmutatjuk, hogy kell gyurmázni…” Bár most újra megnézve látom, hogy ez direktből ment így.
Ezek után a jobboldali trikós srácra értettem azt, hogy olyan arcot vág, mint ha a 20ik felvétel után lenne az egész és már nagyon unná, legalább is számomra ezt sugallta…

Az ötlettel szerintem semmi baj nincs, nekem tetszik. Lehet csak az a baj, hogy túl maximalista vagyok és ezért nem tetszik a megvalósítás, de ez van, nem vagyunk egyformák.


8141. Stigi hozzáfűzése


Köszönjük a kritikát, egy-két dolog, amit nem tudok mire vélni:
- A két szereplő nem vág egymás szavába, nem tudom, h ogy ezt miből gondoltad. Volt nekem egy szövegem, az első, meg volt Gorloknak egy szövege, amit nem sikerült teljesen olajozottan elmondania, de a technikai kivitelezésből eredően ezt csak egyszer tudtuk felvenni, így ez lett belőle!
- Nem hinném, hogy az unalom látszik az arcunkon, amikor a másik beszél, szokott ilyen lenni a tévében is, főként a Retek Klubon, meg a TelaViv 2-n. Van egy női és egy férfi műsorvezető, néha az egyik beszél, néha a másik, és közben a csöndes szereplő csak néz ki a fejéből.

És ami igaz:
- A kamera sajnos nagyon szaggat, amikor mozog, ugyanis a haver, akit erre a célra szereztünk, nem ért az ilyesmihez, és bár mondtam neki, hogy erősen fogja, hogy ne szaggasson, így jött össze.
- A terítő, a fények részleges hiánya, a háttérben mozgó tárgyak és a többi apró hiba mind hozzátartoznak a Konyha stílusához. Ez van, ezt kell szeretni. Más projektekben ezeket a hibákat már nem akarjuk elkövetni.
- A fény változása tényleg nagyon szembetűnő, amikor az animáció valódi videóra vált át, ennyit tudtunk rajta javítani. Eredetileg még sokkal rosszabb volt. Aztán meg úgy voltunk vele, hogy ez is mehet a stílusjegyek hosszú listájába.
Amúgy ez az egész videó tényleg Estevez ötlete alapján készült, mikor olvastam ezt az ötletét, az egész így jutott eszembe. Tehát minden az ő hibája.
Természetesen senkit nem sértettél meg. Nem tudom, hogy láttad-e már a Konyha 1-2-3-4 részeket, azokban is hasonló hibák, és hasonló előnyök vannak, ajánlom figyelmedbe!


8135. Redix hozzáfűzése


Az összevágott vidi nekem is tetszik! De ennek nem is az volt a célja, hogy a létező filmekkel próbálja felhívni a figyelmet.
Ez csak egy egyéni reklám, ami Estevez reklámfilmre való felhívása miatt készült. Én is akartam készíteni egy rövidet, de egyszerűen nincs most időm semmire.


8131. Tom Levantine hozzáfűzése


Nem nagyon hozza meg a kedvet a Napra. Szerintem az amatőr filmek részleteiből összevágott vidi sokkal jobb, mert végül is az lenne a dolog plánéja.


1 
1