hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

3


Értékelj!Bejelentette: CaptHowdy

3
Készítette:  Pátzay Ádám Fakultatív Csoport

Tartalom: Három történet, három sors, egy cél.

Műfaj: dráma | Hossz: 11 | Pontátlag: 8.14 | Ennyi értékelésből: 14


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


12294. Zsoca értékelése : 8 pont


Hát ezt a filmet már nem a totális amatőr szinten kell értékelni, tehát olyasmi, hogy operatőri rendezői munka, stb. már nem kell, hogy téma legyen.

A színészi alakítások minősége eléggé vegyese alakult. A fotósnak pl. sajnos nem sikerült ezt megoldania, a leányzó viszont egész jól hozta amit kellett. Neki volt a legnehezebb feladata a rengeteg közeli miatt.

A történettől sokkal-sokkal többet vártam. Főként, ami a végét illeti. A főhősök összekötése még ezzel a laza szállal is eléggé ügyelten és erőltetett volt.

Ami az erőltetést illeti: a srác szobájában a számítógépes részen nagyon látszik, hogy a forgatás idejére lett csak oda biggyesztve és nem állandó helye van ott, ezzel kicsit hiteltelenné vált a dolog. Tehát a berendezésre jobban kellett volna figyelni, a leányzónál pl. teljesen rendben volt. Bevetetlen ágy, stb. A srácnál meg szinte steril környezet, a ruhásszekrény ajtaja előtt a számítógép asztal. . . na szóval kilógott a lóláb nagyon.

A könnycseppet nem kellett volna szuperközeliben venni, mert így ez is erőltetetté vált. Kicsit olyan egyébként, mintha ezt a technika miatt csináltátok volna, mert csak így tudott látszani rendesen, nem tudom. A fényekkel-árnyékokkal illett volna játszani szvsz. ilyen jellegű történetnél, ezzel szemben mindenütt szinte homogén volt a fény.

Azt már nem írom le, hogy ezektől eltekintve teljesen korrekt és hát szinte már nem is amatőr szintű az alkotás, úgyis tudjátok.
   Hozzáfűzés
7728. syntaxfilms értékelése : 10 pont


Mese nincs, ez kegyetlenül igényes film lett. Melankolikus, mely vezérelemének a nyomasztó csendet éreztem. Nem tudok benne hibát találni, és nem is akarok.
   Hozzáfűzés
7492. OSSYNI értékelése : 9 pont


Megint jött az a realisztikus szagú és depressziós hangulat amit már lassan-lassan megszokhattunk az Fcs-től. Tetszett, nagyon tetszett.
Msn kicsit hosszacska lett az elején,
az első kiugrás amit eleinte nem ért az ember az a fotós az erdőben jelenet.
Valahogy kiesik a sztoriból, aztán persze összeáll.
Nekem ennyi összefüggés pont elegendő volt, a filmhez, hogy az idegenség érzete, a magány, és egyedüllét mégjobban kidomborodik ezáltal a reménytlenség is ami a film célja volt.
A végén azok a reménytelen nézéses bevágások. . .
NA OTT A DRÁMA! És a pont is! )
   Hozzáfűzés


1 
7495. Tom Levantine hozzáfűzése


Pedig vannak ilyen emberek. Sőt!


7494. RCS hozzáfűzése


Nemtom nekem kicsit 21 gramm(ismeritek) érzésem volt tőle. Ez így olyan mintha hiányozna a film kétharmada. Persze rá lehet mondani hogy jó így, mert ezzel is valamilyen hatát lehet elérni, de közel sem kerek. A fényképész srác meg rosszul játszott, egy jó fotós nem ilyen amatőr módon keresi a témáját, de ha igen akkor meg is érdemli hogy elutasítsák az anyagait! Na ez volt a vicc helye, de egyébként komolyan gondoltam. Én igazából mind a három szenvedő személyt jól picsán rugtam volna hogy érjetek már magatokhoz töketlenek. Nem szeretem az ilyen rájátszott kesergést amikből a sztori felépül. Legyen valami igazán komoly dolog, mert pl. az hogy nem tudok msn-en becsajozni az elég szánalomra méltó attitűd. Túl depis, feleslegesen!


7493. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszi szépen! Azért van nekünk derűs oldalunk is, lásd Szuperközeli, Filmklub stb.
Rám nézve azonban ez sajnos igaz. . .


1 


7488. amsetharts értékelése : 8 pont


Szia! Eddigi filmjeidet is láttam, és megint egy színvonalast alkottál!
A személyes megjegyzéseim hozzá: Nekem is, ahogy a többieknek az volt az érzésem, hogy nagyon hamar vége lesz a történeteknek. Hiányérzetem volt, mert mind a 3 ember expozícióját bemutattad és gyorsan ott vége is lett a filmnek. Picit nekem is az volt a reakcióm, hogy hol a többi része? Pont most kezdett el érdekelni. Akár sorozatot is csinálhatnál ebből, mert nem egy klasszikus cliffhanger az biztos, de én rögtön kattintanék a második részre, hogy hogyan folytatódik tovább!
Ami a koncepciót illeti, azt javasolnám, hogy lehetne picit feszesebb. Ugye a filmet ha tér-idő művészetnek fogjuk fel (márpedig az) az idővel nagyon szépen bántál itt, már csak a térrel kellene kezdeni valamit. Itt jön jól mondjuk Kulesov Alkotó földrajz elmélete. (vagy akár a varrat elmélet is). A te filmedre alkalmazva, tehát terek összekötése. pl. Lány kinéz az ablakon a házból a természetbe - fotós a természetben, kattint megnézi az LCD monitort - monitort a srácok bámulják stb stb. Kicsit feszesebbé tenné és nem véletlenszerűvé a terek kiválasztását. Persze ez csak egy javaslat
A téma is nagyon ügyes, nagyon mai probléma és mindenki szembesül ezzel aki ilyen szakmát választ magának. Összegezve, nagyon profi munka, csak így tovább!Gratulálok hozzá!
   Hozzáfűzés


1 
7491. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszönöm a rendkívül színvonalas értékelést! Végre valaki nem csak a technikára figyelt.
Olyan összefüggésekre is rájöttél amit eddig talán én sem vettem észre.
Igyekszem érzelmileg összetett filmeket készíteni, amiken a néző rágódhat egy darabig.


1 


7366. +LUIGI+ értékelése : 7 pont


Jó volt, szép volt, de jobban ki lehetett volna mutatni a film célját, azt, hogy mit is akar mondani. . .
   Hozzáfűzés
7365. Csomesz értékelése : 8 pont


Öööööö. . . . mindenki minden okosat elmondott szóval, nekem is story volt kurta, de ezen kívűl nagyszerű volt.

(Basszsus csak engem idegesített, hogy a lány könycseppeit egyből felszárította a Hello. Szerintem gyönyörű lány vagy. Ismerkedjünk meg MSN üzenet? Tudom szőrszálhasogatásnak tűnhet, de nekem félbevágta a jelenet élményét)
   Hozzáfűzés
7350. Sinus Cosinus értékelése : 6 pont


A Kameraállásokkal nem volt nagyobb baj az imbolygáson kívűl!Viszont! Ami fontos, hogy a történet végülis nagyon olyan érzést keltett, hogy félbe hagytátok a forgatást. Nem kell holywood-i happy end. . . de arról szólt nyersen kimondva az igazat, hogy mindenkit el küldtek a bús p*csába. . . . De lesz ez még jobb is a forgatás a színész játék a rendezés jó a forgatókönyv nyers. 6 pont
   Hozzáfűzés
7327. Tom Levantine értékelése : 7 pont


Ebből valami baromi jót is ki lehetett volna hozni. Ami azt illeti, a sztori az iszonyatosan el lett pocsékolva erre a 11 perces videóra. Így olyan csonka az egész, hiányérzetem van. Ráadásul simán össze lehetett volna kapcsolni a történeteket, ami aztán szép kerek lehetett volna. . . akkor a te meséd is tovább tartott volna. . .

Én kifejezetten nem szeretem ezeket az ultra közeli beállításokat, persze ez nem hiba, de tapasztalatból mondom, hogy egyes laikusok csőrét is böki a dolog.

   Hozzáfűzés


1 
7342. RCS hozzáfűzése


Szerintem csak úgy jött a technikával, különösebb cél nélkül. Semmi művészies beállítás nem volt a filmben, csak szimpla száraz plánok végig.


7329. Tschoby hozzáfűzése


Pedig egy ilyen géppel (aminek szép mélységélessége van) kifejezetten szépek a szuperközelik. . . Nem úgy, mint egy vacak kis kamerával. . . Én márpedig szeretem És itt célja is volt. Sztem.


1 


7321. Balage értékelése : 8 pont


Én tudjátok mit tettem volna még bele? Egy művészi fényképet, amit a fotós srác készített a lányról, ill. a lány egyik rajza ábrázolhatott volna egy szerelmes párt. Ha már minden, mindennel, ha nem is direktben, de összefügg, akár még ezt is belefért volna. .
Viszont ez csak egy hülye gondolat részemről, nem kell komolyan venni
Na, technikai részbe nagyon nem lehet belekötni, talán annyi, hogy egy kicsit lehetett volna helyenként rövidebb. Nem sokkal, csak egy nagyon kicsit. A kamera szinte folyamatos ide-oda mozgása bennem azt az érzetet keltette, mintha valaki megfigyelné a szereplőket. Persze ez a kis szobákban lehetetlen, az erdőben talán, de mégis, nekem ez az érzetem, és nem tudtam egyeztetni a szituációt a képi világból eredő érzéseimmel.
A történettel kapcsolatban egyértelmű hiányérzetem van. Meglepődtem, amkikor egyszercsak hirtelen beugrik a feliratozás. .
Összeségében szép munka, látszik a sok tapasztalat.
   Hozzáfűzés


1 
7341. Balage hozzáfűzése


Pontosítanék egy kicsit az értékelésemen: a kameramozgás szerintem úgy érte volna el a célját, ha picit máshogy alkalmazzátok. Arra gondolok, hogy ugye mind 3 szereplőt először bemutatjátok, majd jön a drámai rész. Egészen a drámai részig mehetett volna állványról, majd onnantól, amikortól eléri csúcspontját, akkor jöhetett volna a remegés. Mi a véleményetek a dologról?


1 


7318. ZoliWooDoo értékelése : 9 pont


A számomra rettentően idegesítő kamera imbolygástól eltekintve, (ami az én szubjektív problémám) kiemelkedően jó!
Szeretni való csapat vagytok.
Gondolatokkal, érzésekkel, tehetséggel!!!
Köszönöm, hogy megnézhettem!

   Hozzáfűzés
7315. Halivud Estevez értékelése : 8 pont


Hát a lány helyzetét eléggé átérzem, perpillanat megfog. Ez így valahogy kerek egész, mégsem tudom eldönteni, hogy ez most így félbe van vágva és érdekelne a folytatás, vagy így jó, hogy átadja a sikertelenség érzését, ők sem tudják mi lesz, talán nem is lesz sehogy. Ez az érzés.

Ezt az imbolygós kameramozgást, ezt hogy csinálják, hogy szokás csinálni? Birizgálják a sztedit, vagy egyszerűen csak kézben van tartva? Mi ennek a technikája? Érdekelne.
   Hozzáfűzés


1 
7323. CaptHowdy hozzáfűzése


A kézikamera használata tudatos döntés volt. Igyekszem mindig a sztorihoz igazítani a képi világot, ezért minden filmem máshogy néz ki.
A 3 egy realista dráma, rendkívül közel áll a valósághoz, amit csakis ez a dokumentarista hand-held tud tükrözni.

Amúgy én még inkább zaklatottabb képet szerettem volna, de az IS obi túl sokat korrigált.


7322. Tschoby hozzáfűzése


Teniszlabda. . . jól sejtem? (kamera alá egy kivágott teniszlabda. . . és ilyen imbolygó hatása lesz a képnek. . ami engem egyáltalán nem zavar. . . sőt. . . én szeretem. . . mennyire statikus lenne már a film enélkül? Borzasztó. . . halálom, mikor fix képekből áll egy film.


7320. Halivud Estevez hozzáfűzése


De ez valami szándékos dolog. És bizonyos esetekben kifejező, más környezetben hatásvadász. Engem itt nem zavart. Megfigyeltem, hogy ez egy trend. Intim fejlövésben láttam hasonlót pl, de mindenhol megfigyelhető.


7319. ZoliWooDoo hozzáfűzése


Öt kávé, 2 Red Bull, doboz cigi. Plusz egy kis izgalom.
Vagy inkább a kamera instabil fogása?
:-)


7317. Balage hozzáfűzése


Lehet utólag is, de itt szerintem kézben van tartva, és az optikai képstabilizátor műveli ezt a mozgást, a kézremegést ellensúlyozva. De majd úgyis jönnek a készítők, és megmondják. .


1 


7311. dankas értékelése : 9 pont


szép nagyon szép!! mondjuk észre vettem egy kis vágás hibát 8:25-nél!! de hát semmi nem lehet tökéletes.
egy dolog zavart még, az az hogy számomra zavaróan sokszor mozgott a kamera!! a színészek tökéletesen játszottak, a helyszínek jól kiválasztottak.
   Hozzáfűzés


1 
7316. ZoliWooDoo hozzáfűzése


Stabil állványt beszerezni, mert a kamera imbolygás tönkre vágja a szépen megkomponált képeket.


1 


7308. Jack Bauer értékelése : 10 pont


Nos, ismét egy bizonyíték, milyen szépen lehet dolgozni DSLR-el
A kis hölgy ismerős volt a korábbi munkáitokból, ügyesen játszott. Nagyon tetszett a némafilmeket idéző elképzelés, minden fontosat megtudtunk, az érzelmi része pedig ott volt a lány arcán.
Ha nem veszed tolakodásnak: milyen szerkesztő programot használsz a vágáshoz? Mert nekem a Vegas behal a FullHd vágásnál, olyan mennyiségű memóriát(5-7 giga. . . ) akar valamiért használni. . .

Ui: a Canon 550D tesztfilmed(Budapest) sokat segített dönteni a gép vásárlásakor
   Hozzáfűzés


1 
7314. Balage hozzáfűzése


JB: http://support. apple. com/downloads/QuickTime_7_6_for_Windows
Ezt a verziót telepítsd (ha nem ez van), és tiltsd a frissítéseket. És kerüld a midenféle külső vegas pluginok használatát, mióta letöröltem őket, nincs gondom a hd renderrel. Előte mindenféle memória hiba, stb. . (Ultimate, newblue, magic bullet főleg)
Bocs én is az offért, remélem segítenek a leírtak.


7313. Jack Bauer hozzáfűzése


Kösz, de ezen már túl vagyok. . . Akár mit csinálok az 1920*1080-ban rögzített fájllal, vagy rohadt nehezen szerkeszthető, vagy iszonyatos gigabájt lapozófájlok kérése után nem tudom renderelni. Ugyanezen kamerával 1280*720-as felbontásnál minden szépen ment. Full Hd-t meg már szerkesztettem, csak az másik kamerával volt felvéve, más formátumban(m2ts). A Canon550d fullHD. mov fálját meg akár mire konvertálom át, a Vegas szarul kezeli, kivéve trágya minőségű mpeg2-ben.
Szóval, ezért kérdeztem Ádámtól, hogy mivel szerkeszt, mert nekem is kellene már ez a minőség. . .
Bocsánat az off-ért.


7312. dankas hozzáfűzése


sajnos HD minőséget csak gyors géppel lehet szerkezteni!!
én csak azt tudom ajánlani hogy vagy feljavítod a gépet vagy rontod a minőséget
de azért próbáld meg a movie makert!! szerintem ez is be fog fagyni de egy próbát meg ér!!


7310. CaptHowdy hozzáfűzése


Köszi szépen!

Én vagyok az, Ádám. Azért került fel Peti channel-jére, mert ő fel tud tölteni 10 perc feletti videót is egyben. Mellesleg Exposure Room-on ajánlom a megtekintést, sokkal jobb ott a hangminőség. . .


7309. Jack Bauer hozzáfűzése


Mármint az Ádám tesztfilmje volt. . . Bocs.


1 


7305. Tschoby értékelése : 7 pont


Gratula, jó lett! Mondjuk a srácok dialógja kicsit elrontotta, de összességében megteremtett egy hangulatot, ami ritka az amatőrfilmeknél.
De nagyon szépen van fényképezve (néhány kivételtől eltekintve)
Ami csillagosötös:
-a szép lány
- a szuperközelik (könnycsepp - gyönyörű, a telefon)

Egyedül azt sajnálom, hogy nem mutatott tovább a történet. . . én vártam volna, hogy az elhintett kapcsolatok a szálak között, az valahova eljut. . . és egyszercak vége lett. . . ez kicsit megütött. Szívesen néztem volna tovább. . .
szóval hajrá, ügyesek vagytok!

mivel vettétek fel? Canon?
   Hozzáfűzés


1