hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Unfairplay - Szabályok nélkül

Értékelj!Bejelentette: Lens Holder

Unfairplay - Szabályok nélkül
Készítette:  Halla Viktor Lens Holder Productions

Tartalom: Az illegális játékok világában nincsenek szabályok. Ez az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartanod, hisz bizonyos emberek a pénzért bármire képesek. Légy a legerősebb, a leggyorsabb, az egyetlen, aki célbaér... Légy szabálytalan, játssz szabályok nélkül!

Műfaj: akciófilm | Hossz: 21 | Pontátlag: 6.71 | Ennyi értékelésből: 7


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


7860. zone értékelése : 7 pont


A technikai magvalósítás gyenge de a story nagyon jó. Eredeti. Tetszettek a bunyók is látszik hogy nem holmi amatőrök vagytok.
Gratulálok összeségében de legközelebb a megvalósítást túrbózzátok fel
   Hozzáfűzés


1 
7875. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi a kritikát. Most épp ilyen felfogásban dolgozunk a következő filmen, profibb kivitelezés, komplexebb sztori. .


1 


7857. syntaxfilms értékelése : 7 pont


Első filmhez csak gratulálni tudok. Egy igazán jó sztorit kaptam, egy igen szuper fordulattal. Amit a többiek is mondanak: a kamerakezelés és a világítás hiánya kicsit rányomta a pecsétjét a filmre, de ez első filmnél bőven elfér. Én is követtem már el ilyen hibákat. Nagyon bejött, hogy a verekedések nem majmolva voltak, igazán szép koreográfiákat láthattunk. A főhős alakítása kifejezetten tetszett, de a többiek is ügyesek voltak. A hangok első filmhez képest rendben voltak. A kevesebb kameragomb-kattogást elviseltem volna, de ennek ellenére nagyon jól szórakoztam. Jó film!
   Hozzáfűzés


1 
7858. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi, hogy megnézted és hogy szavaztál. A kritikákkal teljesen egyetértek. .


1 


6655. nmiki értékelése : 6 pont


Végülis egész jó. Csak az operatőrt zárjátok ki a csapatból Amúgy ha társulnátok egy filmtechnikailag felettetek álló csapattal, akkor egész komoly filmet tudnátok összehozni.
   Hozzáfűzés


1 
6677. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi az értékelést, megpróbálunk tanulni, amennyit csak lehet!


1 


6641. augusztus értékelése : 7 pont


Sziasztok! Megnéztem és megkell mondjam, hogy jobbra számítottam, sőt sokkal jobbra számítottam volna a trailer után. Kameramozgatás közepes. Hang az ratyi lett a verekedős hangok és a beszéddel kapcsolatban egyaránt. A bunyó az tényleg nagyon jól meglett csinálva. Szerintem eléggé nagy fába vágtátok a fejszét, melyen alig akart áthaladni a fejsze. . .
Első filmnek jó, de azért gyakorolni kéne, és nem megint egy húsz percessel vagy egy harminc percessel. Minden esetre, bármilyen hosszú vagy rövid filmhez álltok neki, SOK SZERENCSÉT KÍVÁNOK és remélem tanultok a kritikákból!
Szívesen néznék tőletek még több bunyós filmeket, jobban vágva és jobb kamera beállításokkal.
   Hozzáfűzés


1 
6702. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi, mail ment.


6700. Balage hozzáfűzése


Dehogy veszem sértésnek, már a vágás közben rájöttem
Amúgy a ti storytok tényleg nagyságrendekkel jobb, mint a miénk volt, és azok a bunyók is nagyon frankók voltak, csak hát a felvételek. . Tudok pár tippet, ami talán segíthet az akciókhoz, ha érdekel, akkor szólj. . .


6697. Halla Viktor hozzáfűzése


Ha magadra veszed. . .
De egyébként nem. Nálatok szerintem ami negatívum az a sztori, ami akár egy 90-es évekbeli akciófilmes lerágott csont, ha nem veszed sértésnek. A színészi munka pedig kb olyan volt, mint a miénkben, ami szintén nem jó
De a filmetek teljesen profin fel volt véve, ami meg az Unfairplayben hibádzik. .


6696. Balage hozzáfűzése


Most rám gondolsz?


6676. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi az értékelést és a jókívánságokat! Sokat tanultam a kritikákból, de méginkább a tapasztalatokból, és a munka eredményéből.
Amit furcsállok kicsit az az, hogy kapjuk a kemény kritikákat, hogy milyen atyi amit csináltunk, miközben akik megfogalmazzák ezeket olyan hibákat követnek el a videóikban, hogy ihaj. Tengelyugrás, unalom, értelmetlen-felépítetlen-mondanivaló hiányában szenvedő cselekmény, érthetetlen motiváció a szereplőknél, snittek közötti hangerő ugrások, stb.

Ezek legalább nálunk nincsenek, rendkívül meg is nyugtat, hogy eddig mindössze technikai dolgok lettek kritizálva, pedig szerintem egy filmnek nem ez a lényege.


1 


6640. quartz értékelése : 7 pont


Nem is tudom! Sokkal jobbra számítottam! A bunyós jelenek jól meg voltak koreografálva (látszik, hogy küzdősportoltok), de hiányzott belőle a keménység, az egyszerű brutalitás, túlságosan látszik hogy vigyáztok egymásra. Az effekt hangok nagyon rosszak -kicsit örleszkes beütésűek- voltak. Hiányoltam a verekedés utáni sebeket, duzzanatokat -vér az volt!- ezzekel még élethűbb lett volna. (Sajnos régegebben volt elég sok utcai bunyóm, tudom mi, hogy néz ki kívül-belül). A fürdőszobás jelenetnek is nagyon rossz hangja volt. A szereplők és narrátor úgy beszéltek mintha olvasták volna szöveget! A kamerázás nagyából elfogadható.
Összeségében többet vártam, de első filmnek rendkívül nagy kihívás lehetett és szépen összehoztátok a lehetőségeitekhez mérten!
   Hozzáfűzés


1 
6678. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi az értékelést! Az első verekedésnél még nem kíméltük magunkat, ez látszik is a werk filmből. A többinél sajnos idő hiányában már kapkodnunk kellett, ott valóban sokkal több keménység is elfért volna (persze az elsőnél is).

Nincs viszont smink mesterünk, így szívesen elfogadnék élethű duzzanatok, sebek készítésében néhány tanácsot. Mindenesetre utána fogok olvasni.

Amit szintén nem értek, hogy MI ALAPJÁN SZÁMÍTOTT MINDENKI JOBBRA? Csak azért írtam kiemelve, hogy mindenki lássa, aki ezt írta. A trailer miatt, vagy jobb a nagy-átlag verekedős, egyedi sztorival is bíró amatőr akciófilm?


1 


6616. Podi értékelése : 7 pont


Nekem lényegében tetszett. Az alámondás is jó volt, a bunyó pedig kimondottan jó lett volna. Lett volna!
Ezek a hangok!? Iszonyatos. Legszívesebben letöltöttem volna és rádobom az effektjeimet. 5 éve gyűjtöm.
De most vicc nélkül egy bunyós jelenet 50% -át a hangok eladják ha jók. Itt minden adott, hatalmasat dobna rajta. Ez a párna püfölős hang egyszerűen kizökkent. Ilyen bunyót leforgattok és nem pakoljátok tele baromi jó kis hangokkal. Rendesen mérges vagyok Tipp: Ha más nincs, Audacity letölt. Ingyenes magyar. Egy bunyós film elővesz : pl Ong bak 2 (200Ebben nagyon sok a zene nélküli bunyó. és szépen kiszedni a hangokat.
   Hozzáfűzés


1 
6617. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi az értékelést és az építő kritikát is. Az elején koncepció volt, hogy csak free dolgokat használjak, leszámítva a szoftvereket . . De hangokat nem akartam lopni, így felvettem saját effekteket, meg amiket találtam a freesound-on. Sajnos így az ütéshangok valóban nem lettek jók. . . A következőben figyelek erre is, de most meghaladta az erőmet.


1 


6533. Balage értékelése : 6 pont


Először is: végignéztem, tetszett. A trailer után rosszabbra számítottam, de látom sikerült kiküszöbölni a szinezési és képarány hibákat Az akciós részek nagyon jók lettek, viszont a kamerakezelés nagyon rossz! Elrontja az egész hangulatot. A kamera folyamatosan össze-vissza fókuszál, és nagyon remeg, és szétszórtságot kölcsönöz a filmnek az, hogy mindig más a nézőpont. A narrálás nagyon hiteles volt, színészek is ok, viszont a kameranézeteket sokkal jobban át kell gondolni.
Összeségében tetszett, csak így tovább! Jobb operatőri munkával a 9-et is megérné, de így csak 6. .
   Hozzáfűzés


1 
6584. Tom Levantine hozzáfűzése


Ha esetleg megpróbáljátok, akkor sok szerencsét hozzá. Egy próbát megér. Még valami jó is kisülhet belőle.


6583. Halla Viktor hozzáfűzése


Azt mondom, hogy erre nagyon kevés ember és csapat képes, ezért is van ilyen kevés ebből. Amatőrként is meg lehet próbálkozni ilyesmivel, de gyengébb lesz, mint amit mi hoztunk létre. Lehet elfogult vagyok, de amatőrök közt még a mi szintünket sem sűrűn hozzák más verekedős jelenetek. Külföldieket is néztem, valamint egy hazai profi kaszkadőrt. . . hát, gyenge volt. A lécet magasra tettük mindig is, ezután is odatesszük, nekünk ennyire telt most, mutass jobbat.

A kamerakezelést megértem, hogy lehúzzátok, sajnos tényleg az egész filmen érezhető, hogy első filmként készült. .


6581. Tom Levantine hozzáfűzése


Nem ezt mondtam, RCS! De mondogasd csak ezt a magad szórakoztatására.

Viktor, azt mondod, hogy más nem képes ilyet csinálni? Nagyon rossz hozzáállás. Szerintem amatőrként is magasra kell tenni a lécet. Elvégre nem egy Star Wars-t kellene leforgatni, ahol semmi sem igazi.6580. RCS hozzáfűzése


Szerintem akkor se lett volna meg az a jelenet ha úgy állnak hozzá mint te hadonásszatok egy kicsit 5 percig oszt jóvan!


6579. Halla Viktor hozzáfűzése


Szerintem az emlegetett jeleneten nincs mit túlbonyolítani, önmagában nagyon bonyolult már. Valóban nem lehetetlen, hisz ők megcsinálták. De csakis ők, és ez nem véletlen!


6578. Tom Levantine hozzáfűzése


Mondtam én ilyet? Végig azt magyarázom, hogy nehéz, de nem lehetetlen. RCS, te mindent túlbonyolítanál. Ha így álltak volna hozzá a készítők, ahogy most te. Akkor most nem lenne ez a hosszú jelenet a Tom Yum Goong-ban.


6575. RCS hozzáfűzése


Neked nem elég bonyolutl hogy kb 50 ember mozgását kellett másodpercre pontosan megtervezni? Hogy mindenki pont időben lépjen be, az operatőr pontosan tudja követni, meg ilyenek? Ez komoly teljesítmény, még akkor is ha neked csak egyszerű mozdulatoknak tűnik! Így is látszik a jelenet végén hogy kicsit meg van már fáradva a srác. Bele se merek gondolni hányszor próbálták el előtte. Talán heteken át ezt csinálták.


6574. Tom Levantine hozzáfűzése


Igen, csak egy fontos dolgot nem veszel figyelembe. Ebben a Tom Yum Goong jelenetben, a főhős végig egyszerű mozdulatokat csinál. Gondolom észrevetted, hogy nincs pörgőrúgás, szaltó, meg ilyen bonyolult tájbox izék. Kettőt rúg, ráhúz egyet és a falhoz vágja. Nagyjából ezek ismétlődnek végig.


6572. Halla Viktor hozzáfűzése


Hasonlít a tánchoz, de mégis merőben más. Ha egy hosszú táncot akarnál felvenni vágás nélkül, akkor is nehéz dolgod volna, de ott az apróbb hibák nem jönnek ki úgy, mint egy küzdelemben. A tánc ugyanis valós tánc, míg a verekedés imitált, így ez utóbbi jóval több hibalehetőséget rejt, ami a hitelesség rovására mehet. Ha az 5 perc vágatlan jelenet 4. percében valamit egy picit is elcseszel, kezdheted újra az egészet. Egy 3mp-es snittet is kb 7szer felveszünk, mire jó lesz, nem kevés idő beállással stb Szóval amatőrök vagyunk, nincs is olyan mozgásunk, mint Tonynak. De minden vágyam a minél hosszabb vágatlan jelenetek, ebben a filmben ennyire telt


6571. Tom Levantine hozzáfűzése


Szerintem olyan ez, mint a tánc. Gondolom nem kell ecsetelnem. Egyébként aranyérmes távfutó voltam. A cigitől már csak harmadosztályú, reggelenti kocogó vagyok. Szóval tudom, hogy fárasztó az ilyesmi. De azt is tudom, hogy nem lehetetlen. Kérdés, hogy akarod-e. Végülis nem kötelező, hogy egy bunyós filmben hat perc legyen egy jelenet. Viszont nagyon ütős lenne.


6567. Halla Viktor hozzáfűzése


Tom Levantine, a hozzászólásodon kicsit elcsodálkoztam
Nem véletlenül egyedülálló az a Tony Jaa vágatlan-irdatlan hosszú jelenet. Sportolsz valamit? Tudod mennyi idő és milyen képességek kellenek ahhoz, hogy meg bírd csinálni azt, amit az említett verekedésben csinál a főhős? Kiemelkedő kondíció, memória, koordináció, partnerek és idő, hogy csak a fontosabbakat említsem. Még profi filmek esetében is nehéz, nemhogy amatőr körülmények között. Egyébként van még egy ilyen jó hosszú jelenet a JCVD elején is. . .


6565. Halla Viktor hozzáfűzése


Köszi. Lehetőségeinkhez mérten próbáltunk a maximumra törekedni, de meglep, hogy elkapokodottnak és nem megtervezettnek látjátok a dolgokat. Technikailag tényleg nem jó a film, de én ezt betudom annak, hogy ELSŐ filmünk volt. Többször eljátszottuk a jeleneteket, több szögből felvéve. Születtek vágni való felvételek ezzel az 1 kamerával is. Ez is rengeteg időt vett igénybe, valamint ironikusan értettem, hogy időnk, mint a tenger. Persze hosszú még az élet, van idő a fejlődésre. Az első verekedést kb 12 munkaóra alatt vettük fel, előtte gyakoroltunk is rá több órát, valamint megírni és megvágni sem 2 perc volt.

Értem én, hogy a verekedős filmeknek ritkán a történet a lényege, de én ilyet próbáltam írni. Szeretnék látni hasonlóan rossz akciókat amatőr filmekben, de talán elfogult is vagyok.


6564. RCS hozzáfűzése


Nem kell több kamera, butaság volna. Elég egy is, csak többször kell eljátszani a jelenetet.


6563. xperhz hozzáfűzése


vágni való felvételeket lehet készíteni egy kamerával is. . .
ugyanez igaz a megfelelő képi komponálásra.
a többi lényegében tényleg pénzkérdés.
ha van egy megfelelő képi tervezettség, akkor a jó sztori a többit elviheti a hátán.
de ez vizuális műfaj, nem teljesen úgy működik, hogy felvesszük oszt jól van.
a halivud pedig nem arról híres, hogy egészében nézi a filmeket. általában a technikára izgulnak


6561. Tom Levantine hozzáfűzése


Az ilyen Tom Yum Goong filmet nem a történetért nézik. És a berendezést nem kötelező összetörni. De hülyeség, hogy nem lehet ehhez hasonló hosszú jelenetet leforgatni amatőrben. Csak rá kell szánni az időt, amiből nektek van bőven, mint mondtad. A nehezebbik része a dolognak a helyszín lenne.


6560. Halla Viktor hozzáfűzése


Kaszkadőrök. . mi is törtük magunkat rendesen az eredményért. De pénz is kéne, ha szét akarjuk törni a berendezést. Meg nyári forgatás, és talán egy másik történet is, hamár a helyszín a lényeg, ahogy mondjátok.
Sőt, 1db 1CCD-s kamera helyett kéne 3-4 db 3CCD-s és akkor már lehetne vágni rendesen, nem úgy, mint ahogy mi csináltuk. Ezt az 1CCD-s kézicamet még rángatni sem lehet elég gyorsan, mert szétesik a kép.
Kéne még Tony Jaa, de beérném Donnie Yennel is. Szívesen csinálnám főállásban, és akkor talán még jobban ki lehetett volna dolgozni a történetet és a koreográfiákat. Ha ezek megvolnának, akkor talán a film egészére és a történetre figyelnétek


6556. Redix hozzáfűzése


Persze az ilyen karatézáshoz kellenek azért kaszkadőrök is, mert itt is törtek a dolgok mikor ráestek.


6554. RCS hozzáfűzése


Inkább nevezzük gyermekien ostobának


6552. Halla Viktor hozzáfűzése


Az említett Tony Jaa filmeknek a történetük pedig kritikán aluli szerintem.


6551. Halla Viktor hozzáfűzése


Láttuk a filmet és külön megnéztem már jópárszor ezt a hosszú vágatlan jelenetet. Elárulom nektek, hogy az ilyen verekedős jeleneteket eszméletlen hosszú ideig gyakorolják, felépítik a forgatási helyszín másolatát, ahol kigyakorolják a végsőkig az adott jelenetet. Csak egy álom, hogy így forgathassunk mi is, de ez még nem is volna elég, ugyanis a szereplők egyike sem egy Tony Jaa. . .
De azért köszi a jótanácsokat, amit lehet meg is fogadunk, és reméljük azért még így is élvezhető a filmünk.


6548. Redix hozzáfűzése


Igen ez tele van akcióval. Láttam mind a két részét a filmnek. Ebben a van a leghosszabb vágatlan verekedős jelenet szerintem, amit valaha leforgattak.
Íme: http://www. youtube. com/watch?v=yXIGP6_fNZk


6544. Tom Levantine hozzáfűzése


Tom Yum Goong c. filmet tudom ajánlani megnézésre. Hosszú, látványos és izgalmas jelenetekkel dúsított alkotás. Ha továbbra is bunyós filmeket akartok, ezt tanácsos lesz megnézni, ha még nem láttátok. És az említett rommá vágás nélkül is mocskosul jó bunyós film lett belőle.


6543. Balage hozzáfűzése


Amatőrként nagyon nehéz jó akciót készíteni, az biztos. Gyakran szoktam nézni profi filmek werkjét és hogy egy példát is tudjak említeni: A Bourne ultimátum akciójeleneteit több esetben 4-5-6 kamerával rögzítették. Szerintem ez már önmagában sokmindent elárul. . Gyakorlatilag rommá vannak vágva, és ez így jó, mert különben semmiben nem különbözne egy régebbi filmtől. (verekednek, kocsival üldözik egymást, na és akkor mi van? Több 100 ilyen film volt már előtte is) De gondold el, hogy nézne ki úgymond klasszikus, 80as évek beli megvalósítással. Valószínüleg nevetségesen hatna, így mostanában, mint relatíve új film. . Nyugodtan szóljon rám akárki, ha hülyeséget beszélek
Szóval sokkal pörgösebbre kellene vennetek a dolgot, ha már ilyen profin tudtok verekedni. .


6542. Redix hozzáfűzése


Én sose, az amatőr filmekhez viszonyítok. Ahoz viszonyítok ami szerintem a jó, és ahogy ki kéne néznie annak. Azért még nem igazán értékeltem gyengén semmit mert nem volt szép a képe vagy ilyesmi. Nincs mindenkinek technikája. De ha csinálunk valamit akkor az legalább oda legyen rakva.
Egyébként én sem emlékszem rá, hogy valaha is láttam jó verekedős jeleneteket itt az amatőr filmekben, ami tényleg ütős. Gondolkodtam rajta, hogy talán valmi kis rövid filmet majd összerakok amiben ilyesmi van, de még nem jutottam odáig.
A koreográfia elég jó volt, csak a már említett operatőri munka vágás és miegymás miatt nem volt dinamikája. . . de ezeket már írtam.


6541. Halla Viktor hozzáfűzése


Nem tudom egyébként mihez viszonyítassz. Örülnék ha találnék amatőr filmeket, amikben jók az akció jelenetek, de sokat még nem láttam. Sőt, a
agy filmekben is olykor előfordulnak iszonyatos blődségek.
Gyengék voltak a koreográfiák?


6538. Redix hozzáfűzése


Igen a hosszú jelenetrészek is jók, csak annak a koreográfiáját nagyon jól ki kell találni, és jól be kell tanulni, hogy gyors legyen és látványos. De minden gyakorlat kérdése. Menni fog az, ha igyekszik az ember.


6537. Halla Viktor hozzáfűzése


Én technikailag sem vagyok megelégedve teljes mértékben, abba is több dinamikát lehetett volna tenni, jelezve az ütések erejét és a fájdalmat. Az operatőri munkát is újra kell kicsit gondolni, de a koncepció továbbra is az marad, hogy egyben többet be lehessen mutatni. Én nem vagyok a szanaszét vágás híve, jó kameramozgással és jó közeli beállításokkal hosszabb jelenetek is dinamikusnak tűnhetnek. Ez annyira még nem jött össze nekünk, de időnk mint a tenger. . .


6536. Redix hozzáfűzése


Én még nem értékeltem mert még gondolkodóban vagyok. De ha már felhoztad a verekedős jeleneteket, nekem éppen az nem tetszett. Félre értés ne esék, maga a technikai része jó volt a küzdelmeknek, csak túl sokat mutattak be egyszerre és a vágások is lassúak voltak, ezért ez a dinamika róvására ment. A verekedős jelenetek manapság már nem igazán a küzdelem technikájáról szólnak. Már szinte mindent kiveséztek és megmutattak. Ebből az adódik, hogy az operatőri munkára teszik a hangsúlyt és a környezetre. A környezet külön fel tudja dobni a küzdelmes jelenetet (víz esik az emberekre, tűz ég mellettük stb. ) Az operatőri munka meg nagyon fontos, az határozza meg a küzdelem dinamikáját. Hogyan? - gyors vágásokkal, sok szög használatával, sok közelivel, kilassítások stb.
Ez idő igényes, macerás munka, és tervezést igényel. . . de ez a filmezés. Na jó sokat dumáltam.


6535. Halla Viktor hozzáfűzése


Először is: köszi az értékelést, a stáb nevében is Örülök, hogy tetszett, sajnos egyet is kell értsek a leírt kritikával. Néhol nem lettek megtervezve a beállítások, másutt pedig nem lehetett úgy kivitelezni, ahogy szerettem volna, emiatt remeg a kép azokon a felvételeken, ahol többet mozog a kamera, például a pokernél, vagy az utcai jelenetnél. Első film, és minden a 1 kézben volt.


6534. Balage hozzáfűzése


És még elfelejtettem: a vágás is egész korrekt volt, látszott, hogy sikerült kihozni a maximumot a felvett anyagból! Verekedéseknél meg rendesen izgultam, annyira hiteles lett!


1 
1