hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Mac Run

Értékelj!Bejelentette: Dome

Mac Run
Készítette: 

Tartalom: Egy Apple termékeket népszerűsítő pályázatra készített rövidfilmünk 2 percben.

Műfaj: "akció" | Hossz: 2.00 | Pontátlag: 4.57 | Ennyi értékelésből: 14


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


9275. syntaxfilms értékelése : 3 pont


Nem jött be. A hangkihagyások kifejezetten kizökkentettek. Az látszik, hogy az osztott képernyős megoldásba beleszerettetek Összességében ahogy Adam Makk is mondja, nagyobb precizitás kellett volna talán.
   Hozzáfűzés
6402. Adam Makk értékelése : 2 pont


Hát én alapbó szeretem az Apple-t, én is Mac-et használok, de ez nem volt valami kedvcsináló videó. A vágások szörnyűek. És jó lenne, ha válaszolnátok ezekre a kérdésekre. Miért volt több camera nézet egy képen? Mi volt ennek a célja? Aztán, miért hagy ki állandóan a hang? És miért ilyen érthetetlen az egész? Bocs, nem hinném hogy ezt Steve Jobs-nak látnia kéne. Még annyi érdekelne, hogy a pályázaton mit mondtak erre? Azért még nincs baj. Egyszerűen próbáljatok meg filmeket is csinálni. Az talán jobban menne, mert az ilyen publish videókat nagyon precizen kell megcsinálni, hogy az ember kedvet kapjon a termékhez. hajrá.
   Hozzáfűzés


1 
6431. Dome hozzáfűzése


Az effekt maga a hangkihagyás akart lenni
Csak nem jött be. . . Igazából ezt nem is akarom tovább boncolgatni, mert nincs mit. Ez ennyit tudott. . .


6426. Adam Makk hozzáfűzése


Hang effect? Hol? Nekem az volt a bajom, hogy kihagy a hang.


6412. Dome hozzáfűzése


Igazából nem a Mac termékek reklámozása volt a cél, hanem a kereskedőé. Ez egy első próbálkozás volt, nem tudnám szakmabeli magyarázottak megindokolni, miért volt egyszerre több kép és miért tetszett ez a hang effeket! Így tetszett és kész. De mivel nem értek a fimezéshez, elfogadom, hogy rossz ötletek voltak. A következő már jobb lesz.


6408. Adam Makk hozzáfűzése


Válaszolok??? Hogy? Miért, írtatok? Hát ja, mostanában nem nagyon nézem a mail-eket. Várjatok, majd mindjárt elolvasom.


6404. Mgeri hozzáfűzése


Makk Ádám!

Te el szoktad olvasni néha az e-mailedet? XD

Csak mert nem nagyon válaszolsz!1 


6400. Mgeri értékelése : 5 pont


A hang az nagyon rossz volt.
A sztori is rossz. (nem is nevezném sztorinak, hisz csak fut)
A kameraállások között viszont voltak tök jóak!
És a képminőség egyszerűen gyönyörű! (Azért röhelyes, hogy egy 600 ezer Ft-s fényképező jobb képet ad, mint egy 1, 5 milliós félprofi Sony kamera!)
   Hozzáfűzés
5983. HenteS értékelése : 3 pont


Hát lehetett volna jobb is elég spontán ötletnek tűnik a történet.
   Hozzáfűzés
5920. HatiDani értékelése : 4 pont


Naszóval. . . Az ilyen osztott képmezejű trükknek akkor van értelme, ha plusz információt ad a képnek és a sztorinak egyaránt. . . itt nem ez történt, hanem zavart. A feleslegesen bemutatott részletek, elterelték a figyelmet idő nyújtó hatást keltett az amúgy is hosszúra sikerült reklámban.
Szerintem ez 30mp-nél tényleg nem hosszabb téma, tovább szerintem ez nem érte el az eredeti célját, hogy népszerűsítse az Apple termékeket. . . Beszart a gép, vagy kell egy új program vagy valami a gépbe leszalad az almáékhoz, de már zárás van de még jófejségből kiszolgálják. . . Hát húdejó, én be is zúznám a kirakatot, ha az orrom előtt kirakná vigyorogva a táblát, hogy zárva. Tehát ez mint PR film is gyenge.
De lehet egy olyan értelmezése is hogy a lusta netfüggő kisköcsög fut hogy a hajnali nyitásra odaérjen a munkahelyére, de ettől még mindig nem veszek több alma cuccot.
Képek önmagukban oké, vágás, trükk, hang sajnos nem jól használt, mondanivaló nem egyértelmű pedig annak kéne lennie. 10-ből 4.
   Hozzáfűzés
5887. János értékelése : 5 pont


Hát. . . a hang az büntet. . . ezt el lehet lőni egy filmben 1-2 snitt erejéig, de nem egész végig. Zavaró volt nagyon.

Ez a kép a képben sem jött be, nem mutathatod sokáig a futós jelenetet mert unalmassá válik, de így meg hogy 2őt mutatsz egyszerre a néző csak kapkodja a fejét. . . bár be kell valljam alapvetően jó ötletnek tartottam. Csak nem működött itt most.

Baromi sokáig futott a srác. . . unalmas volt. . . ráadásul valahogy nem volt folytonosság, nem rajzolódott ki bennem útvonal amit megtett. . .

A plánozás az viszont isten király volt.

Az alapötlet jó volt, megvárunk a jó árral szlogen. . . de a filmből ez nem jött át. . . tűnhetett volna úgy is hogy csak pont odaért nyitásra. . . (amúgy ez a boltot hírdeti nem a márkát)

Ne add fel lessz ez jobb is.

Végezetül csak egyetlen egy dolgoz szeretnék mondani:
ÉN IS Canon 5D-t AKAROOOOOK! /földhöz vágjam magát és hisztizni kezdd/ XD
   Hozzáfűzés
5831. nmiki értékelése : 2 pont


Nagyon lassú, semmit mondó az egész. Nekem nem tetszett a vágás sem, nincs benne semmi dinamizmus, pedig ez a stílus nagyon is megkövetelné. Hang az megint csak no comment. . De kezdésnek jó!
   Hozzáfűzés


1 
5858. Dome hozzáfűzése


Köszi a választ mindkettőtöknek!


5855. nmiki hozzáfűzése


Mondjuk egy stílushoz illő zenével, pörgősebb vágással, és felesleges dolgok kihagyásával sokkal jobb lett volna.


5836. Redix hozzáfűzése


Had fűzzek én is hozzá még valamit. Valójában az ötlet miatt pontoztam 7-re, mert nekem ez tetszett. De így visszanézve lehet tényleg túlzás volt. Na mindegy.
Amire nmiki gondolt szerintem az, hogy az eleje túl részletes. Cipő fűzés, kabát felvéltel sokáig tartott. Majd kirohant az ajtón, és megvártuk még lassan becsukódik az ajtó. Hát az így is szegényes dinamika megtörve!
Majd utána jött a sok hasonló futás, állványról felvéve. Ez még nem is lett volna baj, ha nem lett volna ilyen hosszadalmas a bolthoz való eljutás.
A rövidebb több lett volna. A többiről már tettem említést.


5835. Dome hozzáfűzése


Köszi, h írtál nmiki! Azt meg tudnád írni, hogy mitől lett volna ez dinamikusabb. Túl sok hasonló jelenet van? vagy kevés a perspektíva? Vagy csak a vágás szar?


1 


5828. Tom Levantine értékelése : 3 pont


Jól indult, csak nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon hosszú! Elképedve várva a befejezést a szaggató hangokat hallva és nyálcsorgatva, tágra nyílt szemekkel figyelve az eseményeket, szörnyű csalodásomra csak egy hülye szöveget kaptam.

Ezt a hosszú semmit végignézni, azért, hogy megtudjam, megvárnak az árakkal, hajajajaj. A végére egy poén jól esett volna, meg esetleg egy kis zene a nagy maratoni futás alatt, hogy mégse könnyek között hajtsam álomra a fejem a történtek után.

A tartalom írdatlan kevés, ahoz képest, hogy 2 perc az egész. És ezek a szaggató hangok nem a legjobban lettek kivitelezve. Néhány helyen nagyon tetszetős, de a legtöbb esetben hibának tűnik, ami ügye egy reklámnak nem éppen a legjobb.

A legtöbb ember az ilyen hallatán, az oly nagy becsben tartott távirányítója után kapirgál, hogy könnyítsen a mosópor fárasztó reklámaitól lefáradt televízióján.
   Hozzáfűzés


1 
5834. Dome hozzáfűzése


Köszi az értékelést, a kritikát elfogadom, csak annyit tennék hozzá, hogy ez azért nem egy TV reklámfilmnek szánt videó volt, hanem image-film inkább. Tehát a cél minimális reklámüzenettel valami látványos rövidfilm megalkotása volt. . . az eredmény már más tészta


1 


5822. OSSYNI értékelése : 3 pont


Én 3 pontot csak jóindulattal adok, képileg a mélység élesség effekt miatt ez egy baromi jól kinéző félkész szagú valami. Vágás összevissza(olyan amilyen)
Hang ha direkt ilyen akkor is érzi az ember, hogy valami nagyon hiányzik még
-nyers nagyon nyers az egész.
Sztori 0
Csattanó 0
Reklámérték 0
   Hozzáfűzés


1 
5825. Dome hozzáfűzése


Akkor egyelőre a technika túlszárnyalta az embert. A legközelebbi már jobb lesz)


1 


5818. RCS értékelése : 6 pont


Nagyon tetszettek a képek, csak az elején zavaróan túlexpós volt minden felvétel. Az éjszakai felvételek marhajók. Viszont tényleg bele lehetett volna nyomni 30mp-be, hogy tényleg reklám legyen. A hang eléggé zavaró hogy hol van, hol nincs. A végén egyáltalán nem üt a csattanó, nem tudom megmondani miért. Bár lehet hogy az én figyelmem vonta el a fényképezés, mert a képek tényleg tetszettek, nálam ez húzza a pontot. Engem is érdekel, mivel csináltátok, talán valami DSLR géppel? A szuper éjszakai képek meg a keresztutas snittnél a széles nagylátószög miatt tippelek erre.
   Hozzáfűzés


1 
5833. Milán hozzáfűzése


sejtettem hogy 5D kíváncsi leszek, hogy a következő években a kameraipar mit lép erre, mert nem állapot, hogy egy fényképezőgép jobb videót készít, mint a legjobb kamera


5824. Dome hozzáfűzése


Elég sok mindent eltaláltál! Canon 5D mkII-vel vettük fel az anyagot egy 24-105mm optikával. A csattanó jobb lett volna, ha a helyszín megfelelően nézett volna ki, illetve lett volna világítás. A képi világ talán azért jó, mert fényképezek és mellette most ismerkedem a videózással, tehát a hiányosságok itt viszont kijönnek.
A szívbajosság is helytálló, lassabban haladtunk mint azt gondoltam, így nem sikerült mindent annyi szögből és tökéletesen megvalósítani.


5819. RCS hozzáfűzése


Ja még annyit hozzáfűznék hogy amikor olyan jelenet van egy amatőrfilmben hogy felszáll a srác a buszra vagy vonatra, mindig figyelem hogy az operatőr szívbajos-e. Itt is látszik a snitt vége felé hogy bemozdul a kép, lehet félt hogy lemarad a felszállással


1 


5815. Milán értékelése : 6 pont


Tényleg jó eza Hulk-os vágás! Bár néhol zavaró hogy a mozdulatba vágtatok bele, és az ember meg csak kapkodja fejét, hogy most a képernyő melyik részén folytatódik a jelenet Lehet hogy egy flash-effekttel jobb lett volna, hiszen, ott a kép elfényesedik, majd a fényből előjön a másik snitt. Ezzel úgymond a néző felkészül, hogy most máshol fog megjelenni a kép (még ha az csak 4-5 képkockára is vonatkozik). Baromi jó a DOF-otok! Mit használtatok? és milyen kamerával forgattatok? Tényleg jobb lett volna zenét alányomni. . . tudom ajánlani a Videocopilot. net-en megtalálható Pro Scores - Orchestra filmzene gyűjteményt, mely jogdíj nélkül felhasználható, direkte amatőrfilmesek számára készült. Nem is drága, 50$ az ára (Persze egyéb helyeken is letölthető ). A történet nem ötletes, és nem egyedi. 20 mp ebből bőven elég lett volna. Nálam az értékelést a kamerakép+ az egyedi vágás kapja!. .
   Hozzáfűzés


1 
5823. Dome hozzáfűzése


Köszi Milán a tippet a zenére, mindenképp beszerzek valamit a későbbiekre. RCS eltalálta a felvevő eszközt, nem DOF, hanem Canon 5D mkII volt a kamera.


1 


5804. Redix értékelése : 7 pont


Maga a történet tetszett, a megvalósítás is. Bár ha rövidebb lett volna, szerintem akkor is ugyan ezt a hatást érte volna el.

Két dolog nem teszett, az egyik a vágás. Azt hiszem két filmben láttam ehez hasonlót. Az egyik a Hulk volt a másikra nem emlékszem. Ott ügyesen kihasználták a képernyő terét. Nálatok viszont sokszor ez elmaradt, bár lehet, hogy direkt. Egy apró kis ablakban láttuk sokszor, hogy mi történik a kép többi részén meg ott maradt a nagy semmi, a feketeség.

A második a hang. Engem kissé zavart ez a zaj majd csönd variáció. Inkább egy kis sietős zene kellett volna alá, ami feszültséget kellt az emberben, hogy gyerünk sietni kell.

A végén a felirat szerintem viszont kellett, mivel ez egy reklám és ugye minden néző számára egyértelművé kell tenni, hogy miről is szól, mi az üzenete.

De összességében szép munka. Csak így tovább!
   Hozzáfűzés


1 
5814. Dome hozzáfűzése


Köszi az értékelést! A mellék képernyőkön általában a főképernyő folytatását látjuk, tehát a legtöbb esetben szerintem kicsiben is értelmezhető marad a történet. Vagy csak egy apró adalék jelenik meg. De elképzelhető, hogy ez zavaró. . . elfogultság miatt ezt nem tudom megítélni! És egy kicsit meg akartam törni azt a koncepciót, hogy a lényeges dolgok mindig nagyban láthatóak, ezt így érdekesebbnek gondoltam.

A hang kérdés meg tényleg eléggé megosztja a közönséget, vagy tetszik valakinek vagy nagyon nem. Zenét a jogi problémák elkerülése miatt nem használtam, de utólag visszanézve lehetett volna még csiszolni a dolgon!

A következő jobb lesz )


1 


5799. mukiboy értékelése : 8 pont


Tetszik. Főleg az, hogy itt lakom akvinkumon. Te is vagy csak véletlenszerűen volt itt forgi?
   Hozzáfűzés


1 
5813. Dome hozzáfűzése


Itt lakom én is, illetve a célpont is Óbudán volt, így egyértelműen aquincum lett a forgatás kiindulópontja)


1 


5759. Stigi értékelése : 7 pont


Na, végre valami jó!
Profi képi megoldások, a hangot nem tudom, hogy csak nálam szakadozik-e, vagy ez valami hatás, mindenesetre tetszett. A végén ugye kiderül, hogy hová fut, és hogy miért, szöveg teljesen szükségtelen, a végén a reklám, szóval inkább ilyeneket kéne leadni a tévében, mint az eztvegyedmerahagyományosaznagyonszar féle reklámokat!
Gratula, várom, hogy filmet is lássak tőletek, ne csak reklámot!
   Hozzáfűzés


1 
5762. Dome hozzáfűzése


Köszönjük a pozitív értékelést! A hangot effektként szántam, tehát szándékosan ilyen. A végén a felirat mellőzhetősége teljesen jogos, csak ha már a logót ki kellett rakni, hát ezt is odabiggyesztettem.
Remélem a közeljövőben sikerül filmet is forgatnunk majd!
Köszi még1x


1 
1