hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: Forgatókönyveim vannak! És ötleteim!

<< Frissebb Régebbi >>

85357. Dzsotti  2017-02-07 21:25:11


Lehet kéne egy esküvős topikot nyitni :-)

Válaszolok<-   

85356. Dzsotti  2017-02-07 21:09:47


Egyszer sacperkb én is csináltam egy befektetett eszköz, munkaóra, ár listát esküvői szolgáltatókról és valóban a legvégén vagyunk, még a fotósok is jobban keresnek órabére visszaosztva, cm-ek és a vőfélyek vannak legelől, eszközpark 1db mikrofon, már akinek van, gyalázat amúgy tényleg.

Válaszolok<-   

85355. szek  2017-02-07 20:55:07


Igen, csak 10- 1 ,mert nincs "ütős werk" fílmed
és nincs jó marketinged. elkapkodják előled a melót. Láttam én már annyi lagzis videót, jobbat rosszabbat, és sokszor a gyengébb 2x annyiért melózik mint a jobb, és mégsincs neki annyi munkája. Ez az én véleményem. Marketing nélkül nem megy. Az ár na tényleg elkalandoztunk. A vőfélyre van 100K , GALAMB REPTETÉSRE 80K aki meg a legtöbbet dolgozik a lagziban, na és utána arra meg nincs 120-150k. Odaállitok 2millás technikával meg ami még itthon van oszt a vőfély lenyúl az orrom előtt egy kilót.

Előzménye    Válaszolok<-   

85354. Dzsotti  2017-02-07 20:25:51


Egy dolog zavar még ezzel az ütős werk filmmel, hogy igazán nem érzem szükségét. Nálam 10 megrendelőből csak 1 jön a netről még mindig, tudom változik a trend, 5 év múlva valószínű fordítva lesz, de az asztalra letett minőségi meló és az ár értékarány fog akkor is számítani, ez is biztos.

Az ilyen ütős videóval csak a nézetséget és a látogatottságot növeled, biztos megrendelőket szerezni más tészta, kell mögé igazi minőségi tartalom is, és persze elfogadható áron.

Előzménye    Válaszolok<-   

85353. szek  2017-02-07 18:15:41


Áááá nem nem egyről beszélünk, elkalandoztatok. Dzsotti kapiskálja hogy miről beszélek. Weboldal magában uncsi, régimódi. Persze kellenek a promó anyagok a kisfilmben de csak egy egy pillanatra. Olyanra gondolok hogy az ember nem is nézi, hanem csak hallja és mégis azt mondja hogy ez kell nekem! Ahol bevezeted az ifjú párt a fílmezés világába, úgy ahogy Dzsotti is említi hogy bepillantást adjak a cuccaimba működés közben, utómunkába, mi miért 50-80 munkaóra stb., Ezt magadtól vagyis én magamtól nem tudom megoldani. Beszéltem egy reklámfilmeket készítő faszival, aki egy perc beszélgetés után olyan szöveget nyomot, hogy a szám tátva maradt. Na olyanra gondolok. Csak egy baj van vele a magyar kereskedelmi tv műsorokban lévő reklámok nagy részét az ő cége készíti. Gondoljátok milyen áron dolgozik

Válaszolok<-   

85348. Dzsotti  2017-02-06 18:09:45


Igazad van az egyszerűbb lesz, van werk oldal már, csak nincs rajta tartalom még :-)
Most tanulgatom a wp-t, saját honlapot is kalapálgatom most igy szezon után és előtt, közben nem leszidőm már semmire. Bár már jövőhéten kezdődik egy kis lakodáréval.

Válaszolok<-   

85347. RCS  2017-02-06 16:52:35


Szerintem egy weboldal lenne a legjobb. Ott oda kattintasz ahova akarsz. Egy videót viszont végig kell nézni és aki türelmetlen az bezárja mielőtt a neki tetsző rész jönne.

Válaszolok<-   

85346. Dzsotti  2017-02-06 12:59:14


Valami hasonló rövid ütős Werk típusú bemutató videón agyalok már én is egy ideje, de én abba az irányban gondolkodom, hogy bepillantást adjak a cuccaimba működés közben, utómunkába, mi miért 50-80 munkaóra stb., de sosem van időm erre.:-)
Amit összelapátoltam egyszer az is már 5 éve volt és 5 évre visszamenőleg anyagból, szóval nem FHD csak 720*576, de 16:9-es, nagyon kéne már egy új.
Kreatívnál a holtidőkre összpontosítok, pl. mikor hely változtatás van, akkor van lehetőség legtöbbször egy-egy nem statikus jelenetet összehozni.
Ritka, hogy haver fotóssal hoz össze a sors... akkor valóban könnyebb a dolgunk. Sőt legtöbbször fél vagy egy óra is azzal megy el, hogy a fotós keresztbetegyen nekem, direk olyan szűk helyekre megy ahol esélytelen videózni is. Ilyen is van, ekkor szünet van :-)

Előzménye    Válaszolok<-   

85345. RCS  2017-02-06 11:56:22


Ha az ember magáról akar bemutatkozó filmet készíteni, akkor beáll a kamera elé, elmondja a fő infókat, név, elérhetőség, tapasztalat, aztán beszéljenek helyette az eddigi anyagok legjobb pillanatani. A végére egy ilyen "forduljon hozzám bizalommal, találkozzunk a nagy napon" vagy hasonló duma és kész. Ha túl sokat akar a videós szerepelni az öntömjénezésnek hat. Sőt igazából szerintem senkit nem érdekel a videós személye, csak a munkája. Persze nem hátrány ha jófej, nyilván. Viszont hiába tenyérbemászó, ha a munkája meg szar.

"Ezért van az, hogy igazándiból videósok legtöbbje csak dokumentál a kreatív résznél is és ez meg is látszik az eredményen. Én is ezt teszem, de már nem érdekel &#61514;, sokszor 2-3 óra bohóckodásból jó, ha összejön 2 perces hasznos klip. "

Dettó így vagyok én is Bár én fotós haverral szoktam együtt dolgozni szóval tudunk egymáshoz igazodni de ha elkezdenék valami kis jelenetet szkriptelni akár csak légbőlkapottan, könnyen elrepülne úgy 2 óra hogy csak fél perc hasznos anyagot készítettünk el.. Annyit szoktam hogy egy-két beállást kitartatok a párral tovább, vagy egy bizonyos mozdulatot kérek tőlük, így már kevésbé statikus és jobban vágható, dinamikusabb anyag lesz. Persze ha kérnének valami filmszerű dolgot még az esküvő előtti megbeszélésen, akkor megoldjuk, csak az külön nap. Ez nem csak a videósnak plusz munka hanem a párnak is. Újra smink, ruha, felár meg minden, így legtöbbször inkább azt mondják hogy jó akkor csak szimpla fotózás, kreatív dokumentálás aznap és lesz ami lesz belőle. Nem is szokott gond lenni.

Válaszolok<-   

85344. Dzsotti  2017-02-06 08:41:07


Legjobb megoldás ebben a kategóriában a saját, egyedi ötlet szerintem. Meglévő eddigi legjobb snitteket összegyúrod egy jó zenére.
Külön forgatókönyv szerint forgatni egy esküvőt nagy macera, ehhez olyan párok is kellenek aki ezt bevállalják és megfizetik (akár csak külön napon), tapasztalat nem ezt mutatja, fényképeszek így sem szeretik, ha a kreatív résznél filmezgetünk, raboljuk a párok figyelmét, fotós idejét. Ezért van az, hogy igazándiból videósok legtöbbje csak dokumentál a kreatív résznél is és ez meg is látszik az eredményen. Én is ezt teszem, de már nem érdekel &#61514;, sokszor 2-3 óra bohóckodásból jó, ha összejön 2 perces hasznos klip.
Én pl. összeraktam egy összefoglaló klipet úgy, hogy minden snitten más pár szerepel, volt egyszer Pataki papa fellépni egy esküvőn és előadta a November Rain-es verzióban a „Te miattad vett fel hófehérruhát” című slágert, erre dobáltam rá.

Előzménye    Válaszolok<-   

----==== ezt keresed! ====----
85343. szek  2017-02-05 19:14:52


Sziasztok,
Esküvői videós vagyok, és szeretnék egy ütős bemutatkozó filmet készíteni. Ehhez szeretnék egy forgatókönyvet. Olyan személyt keresek aki tudna benne segíteni.

Válaszolok<-   

85331. TGMF  2017-02-02 11:42:24


Hogy jó-e azt nem az író/alkotó dönti el hanem a közönség. Az alkotó általában elfogult saját munkájáról.
Ha kétségeid vannak, kérdezz meg róla valakit. De lehet, hogy csak nem bízol eléggé magadban, pedig jó az amit csinálsz.
Ami pedig a közös írói/fejlesztői/ötletelői munkát illeti már korábban is jeleztem, hogy én szívesen benne vagyok.

Előzménye    Válaszolok<-   

85328. N. Péter, az üzemeltető  2017-02-01 21:50:22


Kapcsolat:
természetesen kell kapcsolat, építeni kell a kapcsolatokat, bármibe is kezdesz. Lehet rajta dolgozni, része a marketingednek.
Az lehet az egyetlen kvázi 'kapcsolat' dologban igazságtalanság, ha
1 - valaki beleszületik
2 - abszolút csapnivalóan gagyi, léhűtő, tehetségtelen, stb. mégis lehetőséget kap, csak mert valakinek a valakije.

Korábbi munkáikat (illetve azokból ízelítőt) láttam csak, és a szemlélet, vagy a cél már akkor is látszott.

Válaszolok<-   

85327. N. Péter, az üzemeltető  2017-02-01 21:37:44


Jó, hogy mondod az együttműködést, időközben elfelejtettem, hogy tényleg másokkal együtt is akartam dolgozni rajta. Nem féltem annyira.

Tök jól felépítek egy struktúrát:
meg van, hogy honnan hova szeretnék jutni, milyen állomásokon keresztül. A "tök jól" az azt jelenti csak, hogy sikerült végiggondolnom. Hogy jó-e bármilyen szempontból, vagy bármilyen mértékkel azt nem tudom megmondani, de sikerült egyfajta gerincet kitalálnom.

Előzménye    Válaszolok<-   

85326. TGMF  2017-01-30 17:11:19


Valami sci-fi volt, ha jól emlékszem.
Mit értesz az alatt, hogy "Tök jól felépítek egy struktúrát"?
Egyébként az meg természetes, hogy menet közben agyal az ember a variációkon. Ezért vannak a különböző draft szintek, vagy nem? Mire a nyers változatból forgatási változat lesz megírnak párat még a profik is.
De talán itt is megoldás lehet az együttműködés. Mint a brainstorming, te bedobsz egy alapötletet és valaki tovább szövi a sztorit vagy plusz ötlet elemekkel áll elő hozzá. Állítólag Még GRR Martin sem egyedül írja a Tűz és Jég dala könyveket.
Persze ez bizalmi dolog. Erről meg már értekeztünk itt többször is. Amíg senki nem bízik senkiben, senki nem működik együtt senkivel mindenki csak önmagára számíthat.

Ossyni korábbi témájával kapcsolatban az origon olvastátok a cikket a Vakfoltról? Számomra az jön le belőle, mégsem a minőségi munka, hanem a megfelelő kapcsolat juttatta moziba a filmet. És ha jól értem, akkor továbbra is igaz, hogy nem kell kimagasló tehetség, csak megfelelő ismeretség.
Ettől a film még persze lehet jó és szórakoztató, én még nem láttam, nem a filmet akartam a hozzászólásommal minősíteni.

Előzménye    Válaszolok<-   

85321. N. Péter, az üzemeltető  2017-01-29 12:33:18


A nemzetköziséghez az is kell, hogy a csapat is vegyes legyen. Lengyel filmet moziban vagy magyar-lengyel filmet néznél inkább?
(ez persze mind csak elmélkedés, okoskodás)

Válaszolok<-   

85320. N. Péter, az üzemeltető  2017-01-29 12:31:25


"Egyébként Péter hogy áll a te forgatókönyved, amit tavaly említettél, hogy írsz?"

Nem tudom már melyiket említettem, de általában: mindig az van, hogy dönteni kell. Tök jól felépítek egy struktúrát, de aztán, hogy így legyen a sztori vagy úgy, mennyire legyen durva a kimenetele, vagy mennyire ne... legyen benne az anyja, vagy inkább egy haver legyen...sok-sok dilemma. Meg felőröl az élet.

Előzménye    Válaszolok<-   

85310. TGMF  2017-01-23 16:16:29


Megfelelő minőség esetén gondolom az európai célközönség is elérhető, főleg ha angol nyelven készül a forgatókönyv/film.
Ami Magyarországot illeti, itt szerintem még mindig az együttműködés a legnehezebb. Ha kis csoportok magukban dolgozgatnak a kisebb forrás miatt az elérhető színvonal nem biztos, hogy elég a feltöréshez. A minőséghez meg vagy kapcsolat vagy sok pénz kell.
Lehet, hogy a Vakfolt készítői is megtalálták azt a kapcsolatot vagy anyagi forrást, ami lehetővé tette a szintlépést. Nem biztos, hogy csak "kitartással" és "egy jó csapattal" ezt el lehet érni. És ez nem csak a filmes szakmára igaz. Sok jó szakember kallódik el más területeken is csak azért, mert nem tud megfelelő szakmai közegbe kerülni vagy éppen forráshiánnyal küzd.
Egyébként Péter hogy áll a te forgatókönyved, amit tavaly említettél, hogy írsz?

Előzménye    Válaszolok<-   

85308. N. Péter, az üzemeltető  2017-01-20 19:20:51


Magyarország: én szeretnék Európában gondolkozni, Európai lehetőségekben, európai célközönséggel. Üzletileg is nagyobb piac lenne, csak nem tudom mennyire járható.

Válaszolok<-   

85307. N. Péter, az üzemeltető  2017-01-20 19:16:55


Vakfolt! Ez tényleg valami!
Kár hogy mostanság nem jutok el moziba. Még a Zsivány Egyest se láttam. (család, gyerek, hogy tegyem)

Előzménye    Válaszolok<-   

85304. OSSYNI  2017-01-19 20:42:59


Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Vakfolt
amit 2 trailert is tettek ide fel Slammerfilmék
http://www.halivud.hu/index.php?subcontent=filmfresh%2Flist....

(már nem elérhető)

most megy már a moziba. Nem a gagyiba, a multiplexekbe.
http://www.cinemacity.hu/...

Indult egy viszonylag gagyi minőségben, de amatőr szinten élvezhető volt, majd most már felhozták a minőséget mozira.

Én erre vagyok "irigy" ilyen kitartást szeretnék én és egy ilyen csapatot.
Lesz közönségtalálkozó is, lehet elnézek

Válaszolok<-   

85303. xperhz  2017-01-19 20:18:13


te sem érted a dolgot igaz?

"Aztán rájöttem hogy csak magamat akadályozom ha keresem a nemlétező gátakat. Aztán kiderült hogy jéé, nincsenek is gátak."

1: a gátakat más emeli eléd. mint minden élethelyzetben. magamnak akkor emelném, ha semmit el sem kezdenék azért mert majd úgyis akadályokba ütköröm.

2: ha feladnám, mert valamilyen akadályba ütközök, akkor lenne olyan a hozzáállásom, mint amilyennek ti gondoljátok. de a problémák azért vannak, hogy megoldjátok őket.

problémák, gátak vannak. amiket meg kell ugorni. de attól még léteznek. és nem te keresed őket. vagy ha igen akkor hülye vagy
de azzal, hogy ezt szóvá teszem még nem leszek pesszimista, csak realista. max cinikus ellenben ha valaki nekem kijelenti azt, hogy "nincsenek gátak" akkor olyan érzésem van mintha egy kib.szott önképzési tréningből, könyvből, vagy "öleld az egész világot a kebledre" jógaóráról (dilikörből) szabadult volna.

Válaszolok<-   

85302. Hangvadász  2017-01-19 20:02:51


Egyetértek RCS-vel.

Amit Te hurráoptimizmusnak nevezel, az a normális hozzáállás a dolgokhoz. Egyre többen jönnek erre rá. Aki mindig azt keresi különböző külső tényezőkben, hogy miért nem lehet valamit megcsinálni, az meg is fogja találni az akadályt.
Általánosságban beszélek természetesen, nem akarok senkit megbántani.

Válaszolok<-   

85301. xperhz  2017-01-19 19:42:17


viszont mellékzöngeként szeretném megjegyezni, hogy grat a családhoz.
tényleg jó régen jártam itt ahogy látom

Válaszolok<-   

85300. xperhz  2017-01-19 19:40:18


ne haragudj, de hogy kevered most ide a családod a házad meg más házát meg családját?
egy szóval sem említette senki, hogy kinek milyen sanyarú a sorsa, legfőképp én nem siránkozok ilyenekről. úgy látom nagyon nem érted hogy miről beszélek.

itt nem arról volt szó eddig sem és azután sem lesz, hogy valaki arra gondol na majd ő megmutatja és kincset csinál nulla munkával és majd megművészkedik. itt az elvekről van szó. arról, hogy ha véletlenül van egy jó anyagod, akkor vért is izzadhatsz sem fogod tudni eljuttatni normálisan a közönséghez, HA azt pár bizonyos ember aki egy hivatalos állami szervezet mögé bújva megálmodja mi legyen a kultúra, nem tartja arra érdemesnek.
és ők csak az első lépcső a "hivatalos" úton. itt a gyártástól forgatásig való eljutás elveiről van szó.
az ember nem a két szép szeeméért szeretne lehetőséget, de az hogy ezt más ennyiért megkapja akár tehetséges akár nem, mert annó berágta magát a rendszerbe hogy kirobbantani sem lehet, más meg élvezi a teljes kizárás rutinját, az azért elég felháborító.
és idesorolhatod nyugodtan azt is, hogy kis csicskaként is kb ugyanilyen nehéz elhelyezdekni a "szakmában" már aki akar.

és nem, nem magamról beszélek. nekem sincsenek ilyen ambícióim már. és szerencsére egészen jól keresek más területen, szóval erre sem lehet fogni a "rinyálásom".
amit fogok, azt teljes mértékben saját zsebből kigazdálkodva fogom megteremteni.
de nem te vagy én vagyok az egyetlen, nem csak ilyen hozzáállású tehetséges fiatalok mászkálnak az utcákon, akiknek viszont ugyanúgy nem lesz lehetősége mert le vannak szarva.
én erre írtam, hogy nyugaton annyival könnyebb, hogy a lehetőséget előbb megkapod arra, hogy bizonyítsd, keményen tudsz dolgozni. ott is éveket gürizhetsz, mire talán kapsz egy alacsony költségvetésű feature filmet rendezésre (feltéve ha ilyen amíciókkal vág neki valaki).

amúgy nem tudom hogy mit szívtál vagy milyen gombát ettél, de ez a hurráoptimizmus a ló túloldala, több mint vicces

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>