hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Uzsora

Értékelj!


Galéria

Bejelentette: saturn

Uzsora
Készítette: 

Tartalom: Egy édesanya (Amanda) elveszíti állását, ezért már nem tudja fizetni a lakáshitelét több hónapon át. Kétségbeesésében megtesz egy hibás lépést, még pedig felkeres és kölcsönt kér egy uzsorástól (Zozó). Az elején még úgy tűnt minden simán fog menni, de aztán mégsem. A film stílusa dráma, de megpróbáltunk belecsempészni némi humort, zenét és akciót.

Műfaj: Dráma | Hossz: 123 | Pontátlag: 7.25 | Ennyi értékelésből: 4


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


14342. VEGAS movie studio 2016 értékelése : 10 pont


inkább adok erre a filmre 10 pontot mint sárkányos démonos tele effektelt minusz nulla szinészi játékkal megfüszerezett gagyi szarokra. Ez dráma, ebben van érzelem, és ami fontos kitűnő csapat! Srácok ez nem 10, hanem 15
   Hozzáfűzés


1 
14344. saturn hozzáfűzése


Köszönjük szépen az értékelést, külön öröm, hogy tetszett a filmünk. Itt még erősen gyermekcipőben voltunk, első filmünk volt, de azon leszünk, hogy egyre jobban odafigyeljünk a részletekre is. És hálistennek, még ha messze is vagyunk a profizmustól, érzem a csapaton a javulást. Azért, a sárkányos démonos filmek se rosszak.


14343. VEGAS movie studio 2016 hozzáfűzése


26. percnél az a jelenet. . . hatalmas Zozó és csicskása. . úgymond! Profi jelenet By Magnum


1 


14016. OSSYNI értékelése : 7 pont


Hú de nagy falat volt megnézni
Ahogy lentebb is írták, hosszú. És amikor egy amatőr filmről van szó, akkor bizony már azonnal, megnézés nélkül rámondom, HOSSZÚ 123 perc ! Profiknak se sikerül kitölteni ekkora játékidőt ! Irdatlan sok kivágható jelenet van belőle, fölösleges, a kerettörténethez semmit nem adó jelenet, információ. A teljes sztori se igényelt 2 órát, ildomos lenne szépen tartani a 90 percet ilyen stílusú filmnél ! Ez egy sima thriller, de semmiképp nem dráma. Drámához tízszer több érzelem kellett volna és hát csak az hal meg akinek meg is kell, nem dráma semmilyen tekintetbe sem. Ami szerintem hazavágja a filmet a színészet. Jó, betudtam, amatőr film, amatőr emberekkel, de elképesztő átélés nélkül játsszák a szerepet, nekem ezt rossz volt nézni, nem volt egy karakter sem, akit ki tudtam volna emelni színészileg ! A másik halálos fájdalom a párbeszéd vágás ! Mindig azt mutatod aki beszél, ez elképesztően amatőr 30 évvel ezelőtti Szomszédok szintű ! Javasolom, kicsit nézz bele 1-2 film párbeszédvágásába, hogyan csúsztatnak hangot, és vágnak reakciófejeket be ! Már a színészeten is dobott volna egy kicsit, ha jobban össze vannak vágva, ezek a véget nem érő párbeszédek, nem került volna semmibe ! Egyébként a vágással más kiemelkedő baj nem volt, ami egy ilyen hosszúságú filmnél jónak mondható. Filmszín: néhol már elképesztően videóklip mennyiségű szín/fény arány került a filmre sokalltam, legközelebb óvatosabban ! Összességében meg lehetett nézni, de a hossza az tényleg indokolatlan. Ha valaki nem nézi végig akkor tényleg ne csodálkozz ! Ja lentebb írtad, hogy az énekesnőről szóló filmekben szoktak bevágni, klipszerű zenei betéteket. Nos, szögezzük le, ez a film, nem az énekesnőről szól ! Ez a film egy társadalomkritika, és azon belül egy adós és uzsorás konfliktusáról ! Ezért semmi keresnivalója teljes zenei betéteknek a filmben ! Az, hogy elsőre ilyen hosszú terjedelmű filmet csináltatok, az nagyon dicsérni való, sok hibája van, de összességében jól összehoztátok elsőre, nagy betűs GRATULÁLOK ! 7 pontot adok, mert szerintem megérdemlitek a fáradozást, legközelebb odafigyelősebbek legyetek ! GRATULÁLOK !
   Hozzáfűzés


1 
14017. saturn hozzáfűzése


Köszönjük szépen Ossyni, hogy megnézted és leírtad a véleményedet! Azt valóban jól látod, hogy rengeteg munka volt vele. A zéró tapasztalat miatt, nem tudtam pontosan milyen hosszúra sikerül a film. Gondoltam, hogy csináljak egy becslést, de aztán úgy véltem, úgyse annyi lesz, így neki se kezdtem. Sőt, féltem, hogy a 90 percet se érjük el, utólag pedig a lelkes munka miatt, már nem volt szívem megvágni. A vágás nem profi, de azért nem csak azt mutatom aki beszél, kisebb/nagyobb eltolódás van, de tény, hogy még van min fejlődni. A kövi filmünk már rövid lesz (nagyon remélem) amit idén akarunk megcsinálni. Reméljük a vágás és a szinészi játék is javulni fog az első filmhez képest. Nem lesz benne teljes dal, sőt főcím se. A szinezéssel pedig megpróbálok óvatosabb lenni. Még egyszer köszönjük szépen és Boldog új évet.


1 


13972. Estevez, a filmestészta értékelése : 6 pont


Nagyon szépen van filmezve, biztos tanultad. Egyszer-egyszer zavart csak a túlzott kamera imbolygás, de belefér.

Viszont hosszas küzdelem után nincs más, mint, hogy 60. percnél feladjam. Igazságtalan talán, hogy végignézés nélkül ítélkezem? Bevállalom, illetve elnézést kérek.

Sajnos nem tudtad eldönteni, hogy társadalmi drámát, vagy krimit szeretnél. Illetve inkább dráma, mint krimi. . . talán én vártam több félelmet, akciót, bármit, ami arra utal, hogy lesz belőle valami.

Elhúzott jelenetek, feleslegesen hosszú zenei betétek (egy teljes dalt végigénekel a film közepén a lány, tipikus, én is beleestem már a zene mámorába).

Lehet, hogy én vártam mást, és nem lett az, talán a maga nemében jó. A képi világra büszke lehetsz, a hang is korrekt technikailag, igényes munka, de a mesélésen javítani kell.
   Hozzáfűzés


1 
13974. saturn hozzáfűzése


Köszi szépen, hogy megpróbáltad. Sajnálom, hogy nem sikerült végig nézned, főleg, hogy pont a második felétől kezd valamivel izgalmasabbá válni a történet. 2 dal van teljes hosszában (az elején meg valahol a közepe fele). Mivel énekesnőt játsztik, gondoltam 1-2 fellépését megmutatom 1 dal erejével. Közbe párhuzamosan történik más is, így talán jobban tolerálható. Végig 3 percen keresztül nem mutattam volna a dalt (kocsi szerelés, illetve Géza kint várakozása). Amúgy más énekes életét bemutató filmekbe is hangzanak el dalok, annyira nem újdonság.
Kamera remegés, hát igen. Van ahol elég erős, sajnos ott picit siettünk és ez lett az eredménye. Legközelebb ezekre jobban odafigyelünk, azaz már itt a filmbe is javult sokat, mert a nagyon remegős (pld. az irodás) jelenetek az első forgatáson készült. A szakmát senki nem tanulta, ez az első próbálkozásunk, és kiváncsiak voltunk mit lehet kihozni. Sőt, elsőre mindegy volt mit csinálunk csak csináljuk. És után megszületett a sztori.
Azért úgy halkan remélem talán egyszer sikerül a második felét is megnézd már csak hogy eljes legyen a csomag. Köszi Neked is még egyszer!


1 


13969. janosecker értékelése : 6 pont


(Géza! Géza! GÉZA!!!) Végre egy vállalható munka. Sőt, több is annál. Fasza. Látszik a belefektetett energia és elszántság. A helyszínek, a képi világ elég jó, nem érződik szegény-szag. A színészek az elején elég felemásnak tűnnek, de aztán könnyen rájuk hangolódtam. A történet hihető, a karakterek szintén. Az anya-fia kapcsolat viszont erőtlen, valamint a rendőr karaktere is többet érdemelt volna. A történet, bár különösebb fordulatokat nem tartalmaz, végig lekötött. Ettől függetlenül egy másfél órás játékidőben szerintem elfért volna ez a történet, a cselekmény is feszesebb lett volna. Főleg a film elején van néhány gyenge, töltelék jellegű párbeszéd, itt a vágás is darabos, a színészi gyengeségek is jobban kiütköznek. A tartalmasabb dialógusoknál érezhetően jobbak az alakítások, a ritmus is jobb. Itt lehetett volna írói szempontból jobban figyelni. A főcím ebben a formában rossz. A smear-es városképek nagyon bénán festenek, ráadásul igazi funkciójukat sem látom. A karakterek mint mondtam rendben vannak, de azért vannak problémák. Az uzsorás esetén tetszett, hogy azért kezd el szemétkedni, mert az ő tökét is szorongatják. Ettől nem lett fekete-fehér a személyisége. Fasza. Ellenben néha nehéz eldönteni, hogy mennyire is lehet őt komolyan venni. Géza karaktere is problémás. Nyilván a humorforrás funkció ellátása miatt került be ilyen formában és ezek a jelenetek működnek is. De nem túl hiteles, hogy egy olyan balfék az uzsorás jobbkeze, akire egy doboz gyufát sem bízna az ember. A kamu akcentusú főgonosz az elején nagyon ócskának tűnt, de a tisztességes alakítással ezt korrigálja. Komoly logikai döccenők is akadnak. A gyerek elrablásánál számomra nem világos, hogy a balfasz Géza honnan ismeri fel őt, ráadásul a gyerek sem ismeri, mégis beszáll hozzá. Az elrablódás ténye pedig cseppet sem zaklatja fel. A viharos-villámlós álomjelenet ócska közhely. Kukába. A főnök egykori ügyfelének kinyírásáról szóló flashback jó lenne, de brutalitásával nagyon lelóg a filmről, nem illik bele. Fentiek nem annyira vészes dolgok, mert az összhatás kellemes. Csak a kritika miatt hangsúlyozom őket. A befejezéssel azonban majdnem sikerült elcseszni az egészet. A rendőri rajtaütés során a rosszarcút először jól agyonlövik. Mivel azonban a csúnya bácsik szeretnek feltámadni, hogy utoljára még ráijeszthessenek a T. Publikumra, ezért kénytelenek újra agyonlőni. Aztán emberünk még simán felkel, elmegy a vasútállomásra, ahol egy láblövéstől simán megfekszik. Fasza. Ezek után minimum elvárásként meg kellett volna állítania a vonatot. Az azonban (oh, fájdalom), elüti. Amely jelenet a lassított felvételekkel inkább komikus. Na, ez nagyon nincs így jól srácok. Ráadásul amikor már azt hinnénk vége a cselekménynek, még mindig rárakjátok a hosszabbítást. Bár a film végére sikerült felpörgetni a cselekményt, de ez a rész nagyon aránytalan lett. Érdemes lenne belenyúlni. Nem ragoznám tovább. Az összhatás számomra pozitív. Fasza. (Szótá Főnök?!)
   Hozzáfűzés


1 
13975. saturn hozzáfűzése


Á, csak annyit még. Lehet annyia nem jött át, de a városi felvételek az elején kb az akart lenni mintha a főszereplőnk menne ki a fellépő helyszinére. Mutatja is ahogy elindul a kocsi előtte Persze akkor még senki nem tudja kié az autó az elején. Nem akartam csak a bulis jelenetet mutatni végig. Hogy ez most jó vagy rossz döntés volt, ez ember válogatja


13973. saturn hozzáfűzése


Köszönjük szépen, hogy megnézted és vélemnényt is írtál. Valóban nem tökeletes műről van szó, ezt mi is tudjuk. Mivel nem folgalkoztam túlzottan az idővel, így nem tudtam előre milyen hosszu is lesz, én attól is féltem, hogy a 90-et se érjük el. Fejbe löves az nem volt, még akkor se ha annak nézett ki maradjunk annyiban, hogy picit félre ment Gézánk tényleg egy szerencsétlen személyiség, de általában jól teljesít erepen, és ezért bíz rá feladatokat uzsorásunk. No meg kb. az a szitu jó, hogy van 1 balek aki ezeket elvégzi. Jó, nem minden életszerü, de ez most ilyenre sikerült. Még egyszer köszönöm magam és a csapat nevében, hogy megnézted


1 
1