hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Időugrók 3 - Lidércháborús Múlt (2013)

Értékelj!Bejelentette: Kacsa20

Időugrók 3 - Lidércháborús Múlt (2013)
Készítette:  Esses Tamás Impossible Studió

Tartalom: Miután Xamon legyőzte az időugrókat, azok kénytelenek bújkálni előle, miközben az minden lidércet áthozva 2022ből ki akarja irtani az emberiséget 2011ben. A három fegyver amely képes legyőzni pedig mélyen a múltban van elrejtve. A nagy sikerű Időugrók trilógia epikus lezárása.

Műfaj: akció sci-fi | Hossz: 91 | Pontátlag: 7.55 | Ennyi értékelésből: 11


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


13527. director értékelése : 5 pont


Erre a filmre én 5 pontot adok, és a következővel indokolnám: Nézhető, csak így tovább! Képileg rendben van. Értem, és látszólag mintha történne valami. Még van hova fejlődni, de szeretnélek bíztatni benneteket!
   Hozzáfűzés


1 
13528. director hozzáfűzése


Amit még hozzátennék: apró technikai pontatlanságok, bár ez ilyen szinten talán belefér. A történetnek megvan a körvonala, mégis úgy érzem, nincs eléggé kidolgozva. A korábbi hozzászólókkal egyetértve, a forgatókönyvön lehetett még volna dolgozni.
Tehát ami leginkább zavart, az a forgatókönyv és a hangosítás. Néha alig érteni mit mondanak a szereplők. Ezen kéne még javítani.
Viszont ami átjött és nem volt vele semmi baj az a kép minősége.

Összességében, ha terveztek folytatást (remélem így lesz) már alig várom. Szívesen megosztanám az észrevételeimet, és ötleteimet, úgyhogy csak így tovább!!!


1 


13524. Arc (Szilárd) értékelése : 10 pont


Erre a filmre én 10 pontot adok, és a következővel indokolnám: Zsírállat, szuper lett! Kifejezetten látványos. Magával ragadó történet, remekül megfogalmazott mondanivalóval! Élmény volt nézni, várom a következőt tőletek!
   Hozzáfűzés
13168. Estevez atya értékelése : 9 pont


Jee, most sikerült megnézni.
Sikerült beszippantania, lekötnie, ritka az ilyen.
Az ismerős arc (Podi) meglepetés volt

!Spoiler!
Nem tudok tanácsot adni, jó volt, személyes problémám, hogy nem mindig tudom követni a bonyolult szálakat, de itt igazából nem is kellett nagyon. Lekötött a hangulat, a végén már azt hittem elbukik a küzdelem, tényleg. Ezt a dolgot nagyon ügyesen csináltátok dramaturgiailag: teljes kilátástalanság a legvégén, majd jön a megoldás.

Tamástól furcsa volt nekem a én most akkor inkább hazamegyek fordulat, de végülis alá volt támasztva azzal, amikor a Mesternél rájön, hogy miért küzd valójában. És ő tényleg nem harcos, csak belecsöppent a dolgokba.
   Hozzáfűzés
13116. saturn értékelése : 10 pont


Én is megnéztem a filmet (bevallom az első két részt nem láttam) és gratulálni szeretnék hozzá. Nem érzem tökéletesnek, picit zavaros is talán a rengeteg ide-oda ugrás, de azért lekötött és látszik benne a rengeteg munka. A szereplők között voltak jobbak és kevésbé jók, de a kedvencem az orosz gyerek volt (áá most nem tudom a nevét, aki orosz ákcentussal beszélt)
Az efektek is amatőrfilmhez képest jók voltak, nélmely már egész profi, inkább ami picit zavaró volt, az a hang 1-2 helyen.
Összeségében tetszett és köszönöm az élményt ha megengeditek, én adok egy 10-est.
Attila voltam.
   Hozzáfűzés
13085. Balage értékelése : 8 pont


Nah, ide is elérkeztünk: a űzdémonok megelőztek minket. Egyfelől(részemről) szomorú, de másfelől igen is dícséretes, hogy ennyi energiát vagytok képesek az amatőr filmezésbe feccolni. . Mára kifejlődött a kamerakezelés és a vágás, és nem utolsósorban a fényelés is. Minden rendben van, és tetszett is a film, igaz kicsit hosszú volt, de sebaj. Minden előttem leírva, szóval nem is kötözködnék nagyon.
Gratula, és így tovább, persze a színészi játékon van mit kalapálni. . Nem számít, itt még nem
Egy nagy halivudos közös filmben részt vennék én is, szóljatok bátran!
   Hozzáfűzés


1 
13086. Balage hozzáfűzése


Amúgy minimális javításokon átesett a legutolsó filmünk, itt nézhető: http://www. youtube. com/watch?v=8mcN1_2vu8A


1 


13047. OSSYNI értékelése : 10 pont


VÉGRE RÁJÖTTEM ! Végre be tudom sorolni a filmjeiteket, végre megvilágosodtam ! Nem csak ezt, hanem minden filmjeitek ! A szappanopera minden fortéja benne van a filmjeitekben, azzal a kivétellel, hogy itt nem a szerelmi szál a fő konfliktus hanem azt akcióval helyettesítitek, ez a feszültség forrása ! Tehát Fantasy-akció-szappanopera ! Erre következtetek, a hirtelenjében és sokszor gagyin, egyszerűen, vágóképek nélkül, gyenge színészettel párosított, gyorsan felvett és nagy mennyiségű jelenetek, kevés helyszín, alacsony költségvetésű érzet, a kis stáb, a többszörösen és folyton nyomatékosító párbeszédek, mely ha a film történetéről ha el is veszítjük a bonyolult szálat, rögtön ráterel a lényegre, hiszen az ki is van mondva és már azonnal lehet tudni, hogy hol tartunk a történettel valójában. Bántás le szappanoperázni a filmeteket? -remélem nem, hiszen szerintem egy új műfajt hoztatok létre, ami a mai világban nagyon nagy szó! És ha már ilyen megvilágításba helyezem, hogy szappanopera, akkor a Brazil sorozatokhoz képest már eleve mérföldekkel jobb a filmetek !

Tehát a filmről: Elképesztően sok kis hiba van a filmben, de nem is az a lényeg, mert attól még szerethető, de minden technikai nehézséget leküzdve, filmes hangulatot varázsolva, a sztorit nagy nehezen egyben tartva a mai napig nem tudok napirendre térni az olyan jelenetek felett, mint a kameraállványból kilőtt rakéta, itt ebben az epizódban is volt ilyen villantás: a kard beleszúrása, még véletlenül sem törekedtetek arra, hogy ne látszódjon, hogy mellészúrja. Illetve ennyi parádés effekt mellé már nem igaz, hogy nem tudtátok volna megoldani egy ilyen haláli egyszerű kardátszúrós effektet megcsinálni. A film egyébként szerethető a karakterekkel együtt, élvezhető, a lezárásos harc elképesztően epikus, felnyomta az adrenalinomat rendesen (sőt én meg a házimozin a hangerőt ) szóval igazi másfél órás kikapcsolódás volt számomra. Remélem lesz új filmetek még ebben az évben !
Gratulálok a csapatnak. UI: Kedvenc jelenetem volt amikor Vlagyimir legelsőnek kezébe veszi és berúgva az ajtót belép a plazmalövővel. . . az nagyon retro akciófilmes jelenet volt, egyszerre nevettem és örültem, illetve szívmelengetően jó volt látni egy ilyen jelenetet, mai filmekre nem jellemző (mármint a valódi hős karakter) Van hova fejlődni még mindig, de ez így nekem már elég volt a nagy betűs SZÓRAKOZÁS eléréséhez !
   Hozzáfűzés
13031. Beast értékelése : 9 pont


Amatőr film. Látszik. Pont ez a lényege. Fejlődésből nincs hiány! Gigantikus történet. Szórakoztató, élvezetes. Kicsit sok szöveg, néha nem érteni. A kevesebb, több. Sztoriban is. Sok akció, látvány, kevés unalom. Némi csavar. Ha profik lennétek, lábaitok előtt heverne a világ!
   Hozzáfűzés
13022. Elekes Pictures értékelése : 6 pont


Magam is túl vagyok a film megtekintésén, habár be kell vallanom, hogy volt, ahol tekernem kellett. Ki fogom fejteni, miért is tettem.

Először is bakondi05 felhasználóval egyetértve én is szeretnék nektek gratulálni, amiért összehoztátok ezt a három részt, mivel látszik, hogy kifejezetten nagy lelkesedéssel, ügyes megoldásokkal, helyenként ötletes kamerakezeléssel és effektezéssel tettétek, elmondhatjátok, hogy egy igazán egyedi amatőrfilmes atmoszférát és történetet teremtettetek.

Kiemelném a pozitívumokat: helyenként tényleg beleéltem magam a történetbe és esetlegesen az akciókba, volt karakter, amelyet tényleg nagyon-nagyon megkedveltem. Pozitívum, hogy volt olyan karakter, amelyik kiváltotta belőlem az ellenszenvet: nem azért, mert rossz lett volna, hanem mert jól hozta a szerepét. A kislány szerepeltetése külön pont, ráadásul nagyon jól működött együtt Tamással, nekem minden akció ellenére az a kedvenc jelenetem. A három rész együtt adott valami nem mindennapit és ez tényleg nagyon szuper.

Nem megkerülhető azonban a negatívum és ebben próbálok némi tanácsot is adni, persze, ha elfogadjátok. Az első a forgatókönyvetek. Nem jut jobb szó rá eszembe: HANGJÁTÉK! Ha egy rádióműsor keretein belül követném az Időugrók történetét, akkora tízest kellene kapjatok, mint a ház. Ám még mindig a vizuális téren vagyunk. Rengetegnél is több jelenetetek van, amit a konstans szófosás helyett képekkel meg tudnátok mutatni. Remek példa erre néhány karakter képességének ecsetelése (ha ezt csinálok, akkor az történik, ez azért történt mert. . . ). Mutassátok meg, bármilyen eszközzel, de ne a magyarázással, vagy legalább is ne mindig azzal. Engem ez piszkosul zavart.

Továbbá néha úgy éreztem, hogy talán nem pontosan tudjátok, ki a fő karakter, kiért kell igazán izgulni. Véleményem szerint érdemes valaki mellett lehorgonyozni, mert kicsit szappanopera jellegűre sikerül így a történetvezetés és visszaolvasásom tanulsága szerint sokan panaszkodtak arra, hogy nem értették, ki kicsoda, kit mi motivál.

Több jelenetetek hihetetlen feszültségpotenciált rejtett magában, amit szerintem az esetek többségében nem aknáztatok ki. Remek öltözékeitek voltak, de néhol azt éreztem, a lidércek csak dísznek vannak ott. Hiába látja a néző őket a harmadik részben, egy-egy váratlan rajtaütésük (ez alatt azt értem, hogy nem körbeállva, majd megölve a karaktert) feszültséget vitt volna az egészbe.

Amatőr film, igen, ugyanakkor szerintem a hangsúlyozás sincs mindig rendben, de azt is többen megénekelték, hogy fejlődik a színészi munkátok. Kire igaz, kire nem, nagy általánosságban nem volt baj vele szerintem. A többször megemlített hadarás nekem talán ha egyszer feltűnt. Inkább a modorosság hallható, de ez változhat későbbi munkáitokban.

Ugyan megvan a film hangulata, de személy szerint talán kísérleteztem volna némi plusz színezéssel. Ez csak a tanítómester jeleneténél volt jelen, a többinél Adobe PP, blockbuster effekt, mehet renderre. Helyenként vitathatatlanul jól állt, de valahol szerintem (pláne a böszme nagy vignettával) kevésbé.

Általánosan véve a kameratechnika is jó, a verekedéseknél szerintem kifejezetten, azonban a nagy munka ellenében meg nem értem, miért kell 4-5x ugyanazt a - teszem hozzá, nem túl jó - vágóképet bevágni a kastélyról.

És itt jön a személyes meglátásom, de ez persze egyéni vélemény. Kicsit az az érzésem, hogy tisztában vagytok azzal, hogy filmjeiteket sokan szeretik és ez így is van jól.

És itt nem fér a fejembe néhány olyan megmozdulásotok, ami nem bántván titeket, de igénytelenségre vall. Gondolok itt a vágóképhasználatra, nem értem, hogy ha valamit már csutka hangerőn is nehezen hallani, ahhoz miért nem nyúltok hozzá? Ha épp fontos párbeszéd megy, miért megengedhető az, hogy a háttérben az idős bácsi elbiciklizik? És egy saját rigolya, de leírom: annyira jó effektek vannak a filmben, de az eleje felirat meg a Word2007 legótvarabb beépített betűjével tűnik fel (írta és rendezte. . . )

Apróság, igen, de úgy gondolom, az a rengeteg ember, aki figyeli, várja a munkátokat, megérdemel ennyit. Jómagam legalábbis még ilyetén jellegű figyelmet is megkövetelek nézőként.

Azt tudom nektek javasolni, hogy figyeljetek a forgatókönyvre. A kevesebb szöveg és főként akár a kevesebb karakter (néhány karakteretek gyengén, sőt súlytalanul lébecol a történetben) néha több. Sőt: TÖBB. Hiába akcióval teli a filmetek, szerintem lehetne feszültebb, feszesebb (ebből az apropóból például nekem a második rész működik a legjobban ilyen téren).

Mindezek tekintetében még egyszer gratulálok és sok sikert kívánok a következő filmjeitekhez is.

Üdvözlet Veszprémből:
EP
   Hozzáfűzés
13010. bakondi05 értékelése : 5 pont


Vártam már, hogy egyszer ki fogja kimondani amit kicsit én is érzek. A két pontos értékeléssel nem értek egyet, de amit írt véleményt, azzal már jobban. Én nem néztem végig a filmet, mert nem tudott lekötni annyira. Ezért konkrét kritikát nem is akarok megfogalmazni, nincs is jogom hozzá.

Viszont amit láttam, abból egykét dolgot le tudtam szűrni. Nekem az a bajom, ami teljesen SZUBJEKTÍV, hogy ez a film nagyon izzadságszagú. Epikus akar lenni, de nem az. Tehát, vannak monumentális zenék, effektek, kicsit röhejes koreográfiák és jelmezek. Néhol gyűrűk ura, máshol star wars, vagy éppen mátrixos elemekkel lehet találkozni, amik inkább kínosan viccessé teszik, mint epikussá.

Itt most nem lehúzás történt, hanem egy őszinte, szubjektív vélemény. Nem hinném hogy egy ilyen véleménnyel a készítőket saját magam alá vagy fölé rendelném, hanem megfogalmazom az álláspontomat. Miszerint számomra egy film mást jelent. Ez a MÁS jelző, se nem pozitív, se nem negatív minősítés! Egyszerűen különbözünk, mint emberek és kész. Aki írta a 2 pontot, ő is így gondolta. Aki meg szidja az őszinte véleményt az menjen vissza elemi osztály elsőbe!

MILYEN UNALMAS IS LENNE AZ ÉLET, HA MINDENKINEK UGYANAZOK A DOLGOK TETSZENÉNEK ÉS NEM TETSZENÉNEK!

Mind emellett őszinte gratulációm a készítőnek, hogy egy ilyen alkotást össze tudott hozni pénz nélkül. Az írás, szervezés, jelmezek, forgatás, utómunka stb. Eszméletlen sok munkája lehetett vele. Minden amatőr filmesnek példaként szolgálhat ez, hogy igenis pénz nélkül is lehet nagyot álmodni és azt megvalósítani.

GRATULÁLOK!
   Hozzáfűzés
12999. DHOPW42 értékelése : 2 pont


Sajnálom, de nekem ez az egész nagyon nem jön át, úgy értem, hogy a filmjeitek. Se a Tűzdémon, se a Főben járó bűnösök, se ez az Időugrók trilógia, egyszerűen én egyáltalán nem tudom értékelni ezeket a dolgokat. Tudom, tudom, a belefektetett idő, a nagy uli amit a készítők éreznek, miközben csinálják, meg hogy télleg össze tudtok hozni órányi filmeket, és körülbelül csak ezért adok 2 pontot 1 helyett, de ezen kívül. . .

Nem tudom, bennem van-e a hiba, vagy hogy egyáltalán van-e bárkiben is, de sajnos én ezt látom ebben és kivétel nélkül az összes filmetekben:
- teljesen amatőr színészek (ami persze alapvetően nem baj, meg hát nem lehet mit csinálni vele, de ettől még sajnos zavaró)
- iszonyatosan zavaros és szó szerint követhetetlen sztori
- nagyon sablonos dramaturgiai és történeti fordulatok
- nyilvánvalóan amatőr effektek

És persze az effekteket elég nagy genyóság felhozni, mert pont ez a poén bennük, gondolom, de ez a problémám, hogy nem vágom, hogy akkor ezt a filmeteket most hogyan kéne néznem. Normális, igazi filmként az említettek miatt egyáltalán nem működik, de máshogy én személyesen meg nem is tudom értékelni. Ez lehet hogy miattam van, túl szigorú vagyok és mindentől azért valami színvonalat várok el, de ha magamba nézek, egyszerűen fogalmam sincs miről szólnak a filmjeitek, nem tudom, ki kicsoda, mi miért történik, és. . . szóval nálam sajnos abszolút mellément ez is. Lehet, hogy egyszer leesik a tantusz, de most ez így még nem.
   Hozzáfűzés


1 
13045. Kacsa20 hozzáfűzése


Mi álljuk az övét.


13044. Podi hozzáfűzése


Szerintem meg gyere el a halivud napra és igyunk egy sört mit szólsz?


13021. DHOPW42 hozzáfűzése


Ne haragudjatok, ha elfogadhatatlannak tűnik az érveket amúgy felsoroló, de túl kevés(?) pontot adó véleményem. A jövőben, ha egy film nem tetszik, és szívem szerint 2 pontot vagy annál kevesebbet adnék rá, semmiképp sem írok véleményt. Még egyszer bocs.


13019. Podi hozzáfűzése


Azért számomra is kicsit furcsa volt a pontozásod DHOPW42. A hangnemeddel nekem speciel semmi bajom, normálisan megfogalmaztad amit akarsz.
Azonban, ha valakinek pont neked tudnod kéne mennyire megosztó tud lenni egy stílus. Kritikádból inkább azt hámoztam ki, hogy a mi a szarért tetszik ez ennyi embernek?
Elsősorban szerintem egyszerűen megszerették a karaktereket. Megszerették a Tamás által alkotott világot. A maga amatőrségével, (igen még mindig egy amatőr filmes portálon vagyunk. ) Amatőrök a szereplők. Amatőrök az effektek egy amatőr filmes portálon. Olyan ez szerintem mint mikor egy kevésbé jó grafikájú, öreg retro játékkal játszol és sokkal jobban leköt, mint bármelyik mai high-tech game. Nézd meg mennyien játszanak minecraft-ot, és senki nem érti.
Szerintem ez az oka annak, hogy sokan szeretik. Egyszer talán ha nekiülsz és végignézed őket, lehet találsz valami számodra is szerethetőt benne.


13009. Kacsa20 hozzáfűzése


Levontuk a konzekvenciákat, nagyon szépen köszönjük a nagylelkűségedet az egész stáb nevében, hogy 1 pont helyett végül kettőt kaptunk. Még egyszer köszönöm, hogy szakítottál időt arra, hogy építő jellegű kritikádat eljuttattad hozzánk, ezzel is segítve munkánkat így természetesen egyszerűbben, hatékonyabban tudjuk javítani filmünk szolgáltatásainak minőségét és mind a két pontot felhasználjuk további filmjeink tökéletesítésére.


13007. Rivendin hozzáfűzése


Srácok hova kell itt remegni? Úgyis jönnek majd a 10-es értékelések, szerintem ahhoz elég értelmesen leírta a véleményét, hogy felesleges legyen átvinni a vitát személyeskedésbe. Ilyen ez a szakma, a pozitívakon túl el kell tudni viselni a negatív kritikát is és levonni belőle a konzekvenciákat.


13006. ATASRAC hozzáfűzése


Féltékeny vagy haver?Féltékeny vagy azért mert nekik sikerült egy rendes filmet összehozniuk neked meg nem?Persze, 2 pont. Csak hogy rontsd a film pontátlagát. Jók az effektek nem tudom mi bajod velük, a filmjeidben egy darab effektet nem láttam és te mondod hogy gagyi az effekt?Hogy jön ide a többi film te észlény?Szerintem végig se nézted a filmet. Ha már ennyire kevés pontot adsz akkor fejtsd ki bővebben mi nem tetszik, mert a kritikád fele nem a filmmel kapcsolatos!Olyan okokat hozzol fel hibaként amit nem kéne:
-amatőr színészek---ez egy amatőr film
-nyilvánvalóan amatőr effektek ---komoly?
Most megyek és értékelem a filmedet. Én meg a te filmjeidet nem értem, meg hát tudod az effektek is gagyik.


13005. DHOPW42 hozzáfűzése


Szerintem nekünk teljesen más koncepciónk van a véleményformálásról, mást nem nagyon tudok mondani.


13004. Bond hozzáfűzése


Itt a filmet kell ertekelni nem a studio munkait de mivel 1 olyan pontot sem hoztal fel ami a filmmel kapcsolatos csak hogy ez szar az szar de konkretum nincs benne, kb olyan szintre rakom az ertekelesed mint akik annyit irnak a youtube kommenteknel: ez szar. Persze ne kezzdjunk el szemelyeskedni azok utan hogy eljesen amator szereplok etc etc etc :-) lenne ehez hozzafuzni valom de az bannolva lenne szoval hagyjuk is. . .


13003. DHOPW42 hozzáfűzése


Bocsi, de most miért kell átmenni személyeskedésbe, meg az én filmjeim fikázásába? Nem azzal érveltem, hogy bezzeg én tökéletes dolgokat csinálok, erről nincs is szó, és sosem volt. . . ez az egész Halivud. hu arról szól, hogy emberek felraknak filmeket, mások meg leírják a véleményüket róla, nem? De most őszintén. Én leírtam, hogy sajnálom, nekem nem tudnak tetszeni a filmjeitek, de azt látom, hogy mindenki másnak igen, szóval lehet benenm van a hiba. De most jelenleg nem tudom értékelni őket. Nem igazán tudom, hogy ezzel a véleménnyel mi lehet a probléma Ez egy vélemény. Légyszi, ne akadj már ki ennyire, főleg ne ilyen személyesen. . .


13001. Kacsa20 hozzáfűzése


Hát reméljük benned van a hiba és azért a többi embernek tetszik


13000. Bond hozzáfűzése


Ugyes gyerek vagy. Ha annyira nemtetszik menj es ertekeld a hasonlo chaplin ugra bugra filmjeid. Ha nemtetszik a mufaj megse nezd. Ense nezek olyan filmet ami 5 perc es nemlatom ertelmet. Ha feltekeny vagy a nezettseg miatt azt panaszkodd el anyucinak, de azert hasonlitsd mar ossze a te hatalmas A osztalyos szineszeid a filmben latottakeval, a legutolso statiszta lejatszik titeket. Menj azt jatszal magaddal te kovetkezo Woody Allen.


1 


12984. kypD értékelése : 9 pont


Nem is tudom, hol kezdjem. Amit itt az elején biztosra mondhatók, hogy nem lesz rövid és talán kicsit spoileres is lesz, szóval, ha valaki olyan olvasná, aki még nem látta a filmet, nem biztos, hogy annak annyira jó ötlet végigolvasnia. De akkor kezdem:

Bár már hónapok óta vártam a filmet és nem nagyon telt el úgy hét, hogy ne kérdeztem volna meg tőled: „mikor láthatjuk végre… hogy halad a munka?” mégis féltem egy kicsit, hogy túl sokat várok el. Az embernek ilyenkor már nagyon nehéz dolga van, hiszen egy trilógia záró darabjától mindenki sokat vár. Őszintén szólva kicsit féltem, hogy te is túl sokat akarsz majd a filmbe vinni, hogy továbbra is tartsd a színvonalat és fokozd az élményt. De szerencsére nem történt semmi ilyesmi és amikor befejeztem a filmet, nem úgy álltam fel, mint mondjuk a Dark Knight Risesnél, vagy a Star Trek: Into the Darknessnél, hogy „lehetett volna több is”, hanem még hosszú ideig gondolkoztam a látottakon és ez az, amikor jó egy film: ha a megnézése után órákkal is még azon pörög az agyad.
Jó azt le kell szögeznem, hogy a film cselekménye nagyon bonyolult. Igaz már kevésbé annyira, mint a második résznél volt, de még mindig sokszor annyit ugrálunk térben is időben, hogy képesek vagyunk elveszni benne és legalább kétszer látni kell ahhoz a filmet, hogy rendbe tud tenni a dolgokat, ráadásul a filmben minden egyes párbeszéd olyan elengedhetetlen információt tartalmaz, hogyha néhány percre nem figyelsz oda, könnyűszerrel elveszhetsz a történetben.

SPOILERES RÉSZ KÖVETKEZHET:

A káromkodásokat nagyon szépen kivontátok a forgalomból. A második résznél még erősen érződött, hogy sok helyen „rohadék” jelzővel van helyettesítve néhány dolog, most mégis gördülékenyen ment minden és nem szúrt fület a szándékosan kihagyott trágár kifejezés.
A film története nagyon jól sikerült és a megvalósítása is szerintem jó lett. Igaz, a statisztás jeleneteket sajnos nem sikerült megvalósítani, az lehet még dobott volna a hangulaton, de még így is jól sikerült komplett hadseregeket beletenni a filmbe. A film közepe táján lévő ütközet nagyon jó volt, bár még el tudtam volna nézni 1-2 percig. Valószínűleg nem akartad túl hosszúra nyújtani, hogy ne váljon unalmassá, de pl Kornél ezredest még elnéztem volna egy ideig akcióban ( a karakterek részletézésére később visszatérek).
A hangal itt-ott voltak gondok – pl recsegés, szélfújás, nehezen érthtetőség –, de ezt betudhatjuk annak, hogy az időjárás sokszor közbeszólt és egy ekkora stábbal nem lehet utószinkront csinálni.
A legjobban talán az operatőri részt dícsérhetem technikai szempontból: egyaránt te, egyaránt Bence (sőt ahol Xamon vs te vagy ott az ismeretlen 3. -at is) dicséret illeti, nagyszerűen helytálltatok. A film eleji kisebb összecsapásnak, ahol Júdás meghal pl ott tudom a technikai hátterét, tehát az utólag felvett jeleneteket, ezeket rohadt jól megoldottad, sokkal jobban mint a 2-ben, amikor úgy kellett egy bokor mögül előhúzni Vlagyimirt A kameramozgás végig olyan volt, mint egy eredeti mozifilmbe, nagyon tetszettek, amikor Szergej-Attila-Vlagyimir beszélgetnek arról, hogy Vlagyimir konkrétan kihez is álljon.
Az effektek is sokkal jobbak voltak mint eddig. A Lens Flares megoldása a dolognak nagyon jó ötlet volt, hatalmasat dobott az élményen, pl a végső összecsapásnál ez nagyon felhúzta a dolgot, vagy amikor az Időkapu besszipatnja Vladimirt az is tökéletes volt. A dínók meg szépen oda lettek rakva.

A szereplőkön is látszott, hogy nagyon komolyan veszik a feladatukat itt kiemelném Bencsik Zoltánt (Wladis), aki szerintem most, hogy több szerepet kapott mint eddig jól kiérződött, hogy mennyire tehetséges tagja ő is a stábnak, ráadásul a karakterei is nagyon megkedvelhetők lettek.
Sanyi (Vladimir) most is osztatlan sikert aratott nálam, annyira bele tudja magát élni a szerepeibe akár egy igazi színész, az 1-es, 14-es párbeszédnél nagyon jól eljátszotta a két karakter közötti rangbéli különbséget, tehát ő az aki teljesen átadta magát a karakternek.
Hasonló jókat mondhatok el Attiláról is, aki az első részben még anno nem volt olyan szimpatikus, de mostmár nagyon sajnáltam amikor feláldozta magát, komolyan azt hittem, hogy a halálával nyerik majd meg a csatát.
Az újakról:
Podi volt az akinek a legjobban megörültem, látszott hogy nem először csinál amatőr filmet és a karakterét is nagyon jól hozta, abszolút hiteles lett az elvont kis világa, a későbbiekben bárcsak jobban kibontakozna a karakter, sőt szívesen látnám egy jelenetben Sanyival
Óbis, aki Szergej volt a filmben pedig mind az orosz akcentust, mind pedig a bekattant oroszt jól hozta, az ő meg a Vlagyimir kapcsolatától kicsit többet vártam, de persze a filmbe minden kiderült.
Kornélon látszott, hogy első olyan film amibe szerepel és az előzetesek alapján azt is hittem, hogy többet fogjuk látni a vásznon, de amíg ott volt, végig elhittem, hogy egy veterán, tapasztalt katona, aki első osztályú harcos.

A Történet:
Ami megváltozott az első rész óta, az az volt, hogy míg hőseink csak belecsöppentek az eseményekbe, hétköznapi emberként és akikre végül rámaradt a feladat, hogy megvédjék a világot, most átalakultak az események alakítójává, formálójává. Többnyire mind-mind vezéregyéniségek lettek és ami megvolt az első részben a Tündis világ, plusz a Lidércek által megszállt világ, most egy kicsit összefonódott, noha hál’ istennek egy Lidérc sem jelent meg a lakásban. Ha már itt tartok, a Tündis jelenetek jók voltak, bár igazából nem volt annyira nagy jelentőségük, mint eddig. Mondjuk jó volt újra hosszabb ideig Tündit is látni a képernyőn, sőt megint szépen eljátszotta a karakterét, mégis most kisebb létfontossága volt az egésznek, mint az elsőben.
Eközben a háború is szépen meg lett csinálva, noha a lidércek jelentősen veszítettek a hatalmukból, az első részhez képest mondjuk, ahol a plazmával is épphogycsak vissza lehetett tartani őket.
Jó volt megismerni Tyler mestert is, aki mégha egy nagyon picit erőltetett, de azért szépen kidolgozott dialógusokat alkalmazott és ezt mindvégig szépen elő is adta. Ami nagyon tetszett, hogy elmondja, hogy ő nem a szövetségesük csak a mentoruk, ez nagyon ott volt, mert simán elhiszem róla, hogy könnyőszerrel rendbe tehette volna a dolgokat, ha akarja, mégis kíváncsi vagyok, vajon hol lehet ő az események nagy sorrendjébe, most ügye, előretekintve a film végére és 1-esre, illetve 14-esre.
De a film lezárása, illetve a stáblista utáni jelenet tökéletes lezárása, illetve nyitva hagyása a trilógiának, pont mint egy halivudi filmnél

Amiket hibaként, vagy inkább furcsállásként megemlítenék:

- a 3 harcos szerepe, fontossága, illetve a 3 fegyver jelentősége a film vége felé eltűnik, mert végül pont úgy lehet legyőzni Xamont, ha mind az öt gyűrűt megszerzi, így a kardja, meg a fegyvere is jelentőségét veszti, de ez nem ront az élményen.

- végül a filmből nem derül ki, hogy kik is ez az Időugrókra vadászó szervezet és miért akarják kicsinálni az Időugrókat annyira, plusz a vezetőjükről sem hinném, hogy pont Kornél volt az. Remélhetőleg a későbbiekben erre még fény derül, mert izgatja a képzeletemet.

– néhányszor előfordult, hogy valamit kétszer is elmondtak, pl Kornél a Wladissal való beszélgetése előtt meg után is közli, hogy minden egység kész, de csak pillanatnyi benyomások voltak, azért egy ilyen horderejű produkcióban a hibák elkerülhetetlenek.

Összeségiben ennyi lett volna a kritikám, a film az nagyon tetszett, többször is meg fogom nézni, őszintén szólva sajnálom, hogy vége lett, viszont most annál inkább várom, hogy hogyan tovább?
   Hozzáfűzés


1