hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Windows: Ablak a világodba

Értékelj!Bejelentette: Carel

Windows: Ablak a világodba
Készítette:  Fodor Márk & Hamza Károly

Tartalom: A Microsoft pályázatára készítettük el image filmünket, amelyben betekintést kapunk két fiatal windowsal való egynapi élményébe. A feladat az volt, hogy az 5 alapszó köré építsünk vmi sztorit, melyeknek szintén meg kellett jelennie a filmben.

Műfaj: Image Film - Reklám | Hossz: 1:35 | Pontátlag: 6.33 | Ennyi értékelésből: 3


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


12702. John R. Blade értékelése : 4 pont


Jó az elgondolás de az effekt mögött nem sok összefüggés van.
Nem sok értelme volt, hogy a lány a pali mellé ült, elég lett volna hogyha egymásra néznek, majd a csávó utána megy. Megjegyzem, pornófilm bevezetőjében néznek ennyire kacéran egymásra a szereplők. Az átvezető 3D klipek is teljesen feleslegesek. Egyszerűen is bele lehetett volna építeni az öt kulcsszót a filmbe. Szíves rész helyett: Fényképet készít egymásról a pár, amit a közösségi oldalra hatalmas élmény volt címszóval kiposztolnak. Majd több képet készítve, feltolják a Skydrive-ba (feltöltés a felhőbe). A Kapcsolattartás résznél eltűnt a csaj. Megunta a banánt? Értem, hogy szép, meg látványos amit összehoztatok de a látványon kívül semmi értelme sincs. Folytatólagosan lehetett volna a csaj meg csávó beszélgetését megjeleníteni, hogy a távolság ellenére fenntartják a kapcsolatot.
Majd egy hirtelen vágás a csempe 3D-s klipre, gondolom itt elfogytak az ötletek. Én ezt a részt a saját filmemben egyszerűen oldottam meg A Windows-os outro felirat kreatív, ahogy az alcím is. Sajnos nem gondolkodtatok eleget az alap ötleten, pedig jól is sikerülhetett volna.
   Hozzáfűzés


1 
12710. Carel hozzáfűzése


A filmnek szerkezeti felépítése megvan. Gondolatod tekintsük szubjektív véleménynek ugyanis a mi elgondolásunk szerint pont a köztes animációs azok amelyek felbontják a történetet. Mi ezen az úton
indultunk el. Természetesen ez is egy ötlet amelyet megemlítesz. Valamint az ablak a világodba alcím azt hiszem egyértelműen megmagyarázza hogy az általad említett olva a 3D-t, , címszavak egy adott világ betekintésnek lehetőségét tárják fel vizuális képi elemekkel.

Valóban a végén a srác a gépnél egyfajta váltás, azonban mint említettem nem akartunk élni a snassz csempét kifejező szimbólumokkal ahhogy azt legtöbben tették.

Ami még a filmünket illeti. Alapvetően meg kell különböztetni tv játék, film, dokumentum film, reklám, image film. Az általunk leadott videó az image film kategóriába sorolható ami nem feltétlen egy folyamatos történet kialakulásának szempontjait vette figyelembe, hanem részben a termék azaz a windowshoz tartozó, kulcsszavakkal jellemezhető és kifejezhető szempontokat próbálta felerősíteni.

____________________________________________________________________
http://youtu. be/M9FoNfGbnSY
Filmedet mint szakmabeliek(engedd meg hogy én is ezt használjam ha már te is érezteted a hozzáértést és ha így van miért ne) megtekintettük. A történeted élvezhető, a kötelező címszavakat a story megfelelően hozta! A zene is jó. A videó struktúrikus felépítését rövidfilmhez sorolnám. Összességében nagyon tetszett! Tehát a mondanivalóba nem kötnék bele, azonban a technikai megvalósítás nekem picit sűrű, apróbb vágási hibával, illetve kissé darabos(nem stílusra gondolok talán az egyes animációk lineáris mozgására). De amatőr kategóriában nyilván ez elnézhető és megállja a helyét!A szakmai fejlődés pedig szabad mindenki előtt. Televízióban nem, de egy erre a szakirányra szakosodott iskolában bemutatnám. Gratulálunk!
_____________________________________________________________________

Továbbá én azt érzem rajtad (nem a kisfilmedből) triviális módszerekkel akarsz érzékeltetni dolgokat. Erre vigyázni kell, túl egzaktnak sem szabad lenni mert hamar a ló túloldalára boríthatja a történetet. Unalmas lesz és könnyen kitalálható.

Még1szer köszönjük a hozzászólásodat!


12708. John R. Blade hozzáfűzése


Sky Drive: Nekem mint szakmabelinek leesik, hogy mi történik, de egy átlag nézőnek fogalma sincs arról, hogy mi is történik.
Csempe: A filmetek szerkezetileg felborul. Mivel egy 3D-s kippet egy kis rövidfilm követ, ami a Csempe rész után egyszerűen kimaradt.
Kapcsolattartás : Hogy is kezdődik a film? A csávó megismerkedik a csajjal. Majd egy randi egy karácsonyfánál. Majd egy randi a hősök terén. Majd a pali egyedül gubbaszt egy kanapén, tolva a 3D-t. Ez kb olyan mint ha a az egyik Columbo résznél hirtelen bevágnánk 3D Transofrmers-t. Nincs a történetnek folytatása, ami amatőr filmes hiba.
http://youtu. be/M9FoNfGbnSY


12705. Carel hozzáfűzése


- Igen, valóban az elején meglehet picit túlzásba vittük azt a kacér mosolyt illetve túljátszattuk. Ebben van vmi.

-Természetesen ezerféleképpen meglehet közelíteni ezt a sztorit, azonban ha kihagyjuk azokat a látványelemeket amikkel a képi világot meghatároztuk illetőleg az általad leírt megoldás útján megyünk, sajnos egy nagyon basic filmet készítettünk volna, amit nem adunk ki a kezünkből. Így két síkon lehet véleményezni a filmet, látvány és story. Mivel a story nem egy kiemelkedően különleges történet volt, hanem inkább az átlagra hajazott a vizuális élménnyel próbáltuk felerősíteni.

-A skydrive a felhős résznél megjelenik hiszen éppen feltöltés folyik.

-Vége. Nos az átmeneti animációkban a kis téglatestek melyekben a feliratok vannak, a Microsoft ezeket nevezi csempének. Nem láttuk értelmét ezt túlmagyarázni, bár nyilván ennek is sok megközelíthetősége van, és nagyon simple lett volna ha előveszünk bármilyen padló, fali, vagy ehhez hasonló csempe megoldást.

-Kapcsolattartás, valóban mi is gondoltunk rá hogy a leányzóval is vigyük e tovább a történetet azonban inkább a multiverziónál döntöttünk azaz a srác kommunikál(kapcsolatokat tart) minden irányban. Így meglehet pont az ellenkezője jött le sajnos

Viszont, ha már te is indultál a pályázaton szívesen megnéznék a tiédet mi is! Kíváncsivá tettél minket!

Köszönjük a hozzászólást!

1 


12690. OSSYNI értékelése : 8 pont


korrekt reklám, talán egy icipicit lehetett volna rövidebb. Reklámokban sajna nem vagyok otthon, keveset látok belőlük, de amit látok, ez azokhoz képest még jóval jobb is. A srác karaktere nem volt jól eltalált, valami tenyérbemászóbb reklámarc még profibbá tette volna az egész filmet. Technikailag ügyes !
   Hozzáfűzés


1 
12704. Carel hozzáfűzése


Köszönjük!


1 


12671. Estevez atya értékelése : 7 pont


Ügyes, ügyesek az animációk, és tetszettek a színes felhők. Reklám, kicsit megszokott telekom reklám jellegű. Szerény véleményem szerint elbírt volna több ötletet a klisék mellett, helyett.
   Hozzáfűzés


1 
12703. Carel hozzáfűzése


Köszönjük!


1 
1