hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Uzsora

Értékelj!


Galéria

Bejelentette: saturn

Uzsora
Készítette: 

Tartalom: Egy édesanya (Amanda) elveszíti állását, ezért már nem tudja fizetni a lakáshitelét több hónapon át. Kétségbeesésében megtesz egy hibás lépést, még pedig felkeres és kölcsönt kér egy uzsorástól (Zozó). Az elején még úgy tűnt minden simán fog menni, de aztán mégsem. A film stílusa dráma, de megpróbáltunk belecsempészni némi humort, zenét és akciót.

Műfaj: Dráma | Hossz: 123 | Pontátlag: 7.25 | Ennyi értékelésből: 4


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Hozzáfűzés


Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!
Hozzáfűzés ehhez a véleményhez14016. OSSYNI értékelése : 7 pont


Hú de nagy falat volt megnézni
Ahogy lentebb is írták, hosszú. És amikor egy amatőr filmről van szó, akkor bizony már azonnal, megnézés nélkül rámondom, HOSSZÚ 123 perc ! Profiknak se sikerül kitölteni ekkora játékidőt ! Irdatlan sok kivágható jelenet van belőle, fölösleges, a kerettörténethez semmit nem adó jelenet, információ. A teljes sztori se igényelt 2 órát, ildomos lenne szépen tartani a 90 percet ilyen stílusú filmnél ! Ez egy sima thriller, de semmiképp nem dráma. Drámához tízszer több érzelem kellett volna és hát csak az hal meg akinek meg is kell, nem dráma semmilyen tekintetbe sem. Ami szerintem hazavágja a filmet a színészet. Jó, betudtam, amatőr film, amatőr emberekkel, de elképesztő átélés nélkül játsszák a szerepet, nekem ezt rossz volt nézni, nem volt egy karakter sem, akit ki tudtam volna emelni színészileg ! A másik halálos fájdalom a párbeszéd vágás ! Mindig azt mutatod aki beszél, ez elképesztően amatőr 30 évvel ezelőtti Szomszédok szintű ! Javasolom, kicsit nézz bele 1-2 film párbeszédvágásába, hogyan csúsztatnak hangot, és vágnak reakciófejeket be ! Már a színészeten is dobott volna egy kicsit, ha jobban össze vannak vágva, ezek a véget nem érő párbeszédek, nem került volna semmibe ! Egyébként a vágással más kiemelkedő baj nem volt, ami egy ilyen hosszúságú filmnél jónak mondható. Filmszín: néhol már elképesztően videóklip mennyiségű szín/fény arány került a filmre sokalltam, legközelebb óvatosabban ! Összességében meg lehetett nézni, de a hossza az tényleg indokolatlan. Ha valaki nem nézi végig akkor tényleg ne csodálkozz ! Ja lentebb írtad, hogy az énekesnőről szóló filmekben szoktak bevágni, klipszerű zenei betéteket. Nos, szögezzük le, ez a film, nem az énekesnőről szól ! Ez a film egy társadalomkritika, és azon belül egy adós és uzsorás konfliktusáról ! Ezért semmi keresnivalója teljes zenei betéteknek a filmben ! Az, hogy elsőre ilyen hosszú terjedelmű filmet csináltatok, az nagyon dicsérni való, sok hibája van, de összességében jól összehoztátok elsőre, nagy betűs GRATULÁLOK ! 7 pontot adok, mert szerintem megérdemlitek a fáradozást, legközelebb odafigyelősebbek legyetek ! GRATULÁLOK !
   Hozzáfűzés


1 
14017. saturn hozzáfűzése


Köszönjük szépen Ossyni, hogy megnézted és leírtad a véleményedet! Azt valóban jól látod, hogy rengeteg munka volt vele. A zéró tapasztalat miatt, nem tudtam pontosan milyen hosszúra sikerül a film. Gondoltam, hogy csináljak egy becslést, de aztán úgy véltem, úgyse annyi lesz, így neki se kezdtem. Sőt, féltem, hogy a 90 percet se érjük el, utólag pedig a lelkes munka miatt, már nem volt szívem megvágni. A vágás nem profi, de azért nem csak azt mutatom aki beszél, kisebb/nagyobb eltolódás van, de tény, hogy még van min fejlődni. A kövi filmünk már rövid lesz (nagyon remélem) amit idén akarunk megcsinálni. Reméljük a vágás és a szinészi játék is javulni fog az első filmhez képest. Nem lesz benne teljes dal, sőt főcím se. A szinezéssel pedig megpróbálok óvatosabb lenni. Még egyszer köszönjük szépen és Boldog új évet.


1