hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

A túra

Értékelj!Bejelentette: York Mess

A túra
Készítette:  Gerhát lászló, Vancsa Ferenc, Hoscieszláwszky Henrik F. és V.

Tartalom: Sziasztok! Újfent itt vagyunk a már beharangozott, és látott előzetesünk után végre elkészültünk és elkékültünk a nagy utómunkákban. Ez az első gyermekünk. A tőlünk telhetőt a hatalmas felszerelésünkkel (Panasonic HDC-SX5, és egy saját készítésű kamera dolly-val) megtettük. Egyelőre ez csak egy kísérleti film, amihez forgatókönyvet nem írtunk inkább a napi forgatások kerekítették a történetet. Alapkoncepció csak egy 10 perces autósüldözés lett volna dialogusok nélkül. Úgy gondoltuk, hogy a nem túl bonyolult történet értelmezéséhez elég a képi világ, és a zene. A film készítése közben számos dolgot kellett megtanulni pl: kompozitálás stb. Ez lett belőle. No egy szónak is 100 a vége, várjuk a növényeket (fikuszokat), meg esetleg a pozitív véleményeket.

Izgalmas, korrektül megcsinált, komolyan vett megvalósítás autós üldözéssel.


Műfaj: akció | Hossz: 22 perc | Pontátlag: 8.86 | Ennyi értékelésből: 14


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Hozzáfűzés


Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!
Hozzáfűzés ehhez a véleményhez10448. ALTO Albi értékelése : 10 pont


Ez gyakorlatilag hibátlan! Nagyon durván sok munka van benne, több vágást használtatok, mint a profi magyar filmesek egy év alatt, és olyan helyeken olyan tökéletes vizuális trükköket, amiket néha észre se lehet venni, annyira tökéletes lett. A kameramozgások messze meghaladják az amatőrfilmes megoldásokat, meg se merem kérdezni, hogy csináltátok meg pl. a film eleji nyitányt, és a rengeteg finom mozgást, hiszen a kamera szinte végig mozgásban van, mégis elkerültétek az amúgy divatos kamerarángatást, mindig tökéletesen képben maradunk az akciót illetően, érezhető, hogy mi történik, és minden látszik is! Ha egyetlen hangyányi kritikát megfogalmaznék, akkor az az lenne, hogy a zörejezés (ami amúgy kimondottan jó volt) kicsit halknak tűnt, és hiába volt jó a sok jó filmzene, nagyon elnyomtak minden mást, így sokszor nem filmszerű, hanem klipszerű lett a végeredmény, ha picit visszább vennétek a zene hangerejéből, akkor szerintem tökéletes lenne, így túl sokszor elidegenítette a zene az akciót. Persze csak szerintem. Az autós üldözés tuti elnyerné a legjobb amatőrfilmes akciójelenet díját, míg a film elején volt pár pont, ahol lelassult a tempó, a végén ez a jelenetsor nem hagyja pihenni a figyelmet. Ha ezt tényleg könyv és storyboard nélkül csináltátok, akkor a filmezés és a vágás a véretekben van az ösztönös kontinuitásérzésssel együtt. Gratulálok!
Bocs, kicsit hosszú lett, de ez a film minimum ennyit megérdemel, sok tekintetben egészen tökéletes munka!
   Hozzáfűzés


1 
10463. York Mess hozzáfűzése


a Film elején a nyitány teljesen számítógépes munka.
sajnos nem lehetett olyan, mint ahogyan elterveztük, mert a hardware-es része kevésnek bizonyúlt. Némi komprumisszum árán lett olyan amilyen. Valóban talán egy kicsit harsányabb lett a zene, de az érzelmeket szerettük volna jobban aláfesteni általa. Mivel a film elég lineáris nem okozott nehézséget újabb és újabb ötleteket beszúrni. Azt tudtuk, hogy valamikor ez a hajsza végetér Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vége egy nagyon pontos storyboard alapján született meg. Ime érdemes megnézni, mi valosúlt meg belőle:
http://www. youtube. com/user/yorkmess01?feature=mhum#p/a/u/0/OGhObh21V1w


10451. Franky hozzáfűzése


. . . . ja és Alto alibi uram. . . Viszont fogadd elismerésünket, hogy így észrevetted a parány néhol alig észrevehető részleteket ami a vizuális trükköket illeti:-)Ez biza nem avatatlan szem:-)


10450. Franky hozzáfűzése


Köszönjük a nagyon pozitív kritikákat!:-)Valóban tudjuk, hogy a hangok kicsit még megmunkálatlanok. Az a helyzet, hogy annyira elhúzódtak a vágások meg minden, hogy erre már picit lusták voltunk, hogy minél előbb feltegyük de igérjük, hogy kijavított változatban már egyben letölthető lesz egy tárhelyről plusz még talán lesznek hogyan készült és akik csemegék is:-). Még 1x Köszönjük. Geri&Franky


1